top of page
Uppsalan antiikkimarkkinamatka.jpg

Läsarresa med Hufvudstadsbladet :

ANTIKMÄSSA I UPPSALA

25–28.10.2024

Resans pris från 670 € / person

Resans pris är 670 € / person i delat dubbelrum / hytt. Tillägg för enkelrum: 155 €. Byråavgift 15 € / beställning tillkommer till resans pris.

Priset inkluderar:

Båtresor med Finnlines nya fartyg Finnsirius, tur och retur Nådendal–Kapellskär–Nådendal i standardklass A-hytt med fönster.

Logi på Clarion Collection Hotel i Uppsala inklusive frukost. Och logi (2 natt) på båten.

Flera måltider – 3 x frukost,  1 x middag 

Busstransport enligt programmet – Buss med från Finland under hela resan.

Utflykter enligt resprogrammet – 

Aarrematkats tvåspråkiga reseledares tjänster.

  • Guidad rundtur i Uppsala, svensk guidning

  • Inträde i domkyrkan under guidningen

  • Kungliga högarna i Gamla Uppsala

  • Inträde till Retro- & Antikmässan i Uppsala 

  • Utfärd till Norrtälje

Välkommen med på Aarrematkats läsarresa med Hufvudstadsbladet till Uppsala!

Välkommen med på Aarrematkats läsarresa med Hufvudstadsbladet till Uppsala! Upplev historiska Uppsala samt besök den populära Retro- & Antikmässan i Fyrishovs hallar. Resan sker med charterbuss med start från östra Nyland och huvudstadsregionen. Båtresan över till Sverige sker med Finnlines nya båt från Nådendal till Kapellskär, varefter bussresan från Kapellskär till Uppsala tar ca 1,5 h.

 

Eftersom vi anländer tidigt äter vi frukost på restaurang i Uppsala innan mässan. Efter frukosten åker vi till Retro- & Antikmässan i Fyrishovs hallar. Retro- & Antikmässan har ca. 130 utställare från olika delar av Sverige. På mässan finns även en mindre slöjdhörna med hantverkare. När vi är klara på mässan tar bussen oss till centrum och vi checkar in på vårt hotell Clarion Collection på eftermiddagen. 

Nästa dag får vi bekanta oss med Uppsala under en guidad rundtur med buss och till fots. Vi ser både nya centrum och historiska centrum samt Gamla Uppsala med de mytomspunna kungshögarna. I vår rundtur ingår även ett besök i Uppsala domkyrka som är Nordens största kyrka.  Efter den guidade rundturen har vi lite ledig tid i Uppsala innan vi fortsätter färden. Vi njuter av en gemensam middag i det pittoreska Norrtälje.   

Programmet

Fredag 25.10

Lördag 26.10

Bussresa till Nådendal, start från Östnyland på kvällen. Natt-tur med Finnlines Finncanopus från Nådendal till Kapellskär. Bussresan från Kapellskär till Uppsala tar ca. 1,5 h. Vi bor i A-hytter under resan. Båten startar sent från Nådendal.  

Vi anländer tidigt till Kapellskär, och i stället för att äta frukost på båten, åker vi direkt till Uppsala (ca 1.5h) och äter en ordentlig frukost på restaurang. Efter frukosten åker vi direkt till Uppsalas Retro- & Antikmässa till Fyrishovs hallar. VI har ca 3 h tid på mässan. Efter det för bussen oss till hotellet och vi checkar in. Eftermiddagen är ledig.  

Följande dag äter vi frukost på hotellet och åker sedan på en guidad rundtur i Uppsala. Turen görs både med buss och till fots. Vi får se Uppsala domkyrka som är Sveriges rikshelgedom och även Nordens största kyrka. Vi besöker också Gamla Uppsala och kungshögarna. 

Efter den guidade turen blir det lite ledig tid i Uppsala för lunch eller uppköp. 

Vi startar färden mot Kapellskär ca 15:00 tiden. På vägen stannar vi i Roslagens huvudstad Norrtälje och äter en gemensam middag samt bekantar oss med den idylliska staden som ligger invid Norrtäljeån. 

Båten avgår 21:45 från Kapellskär och vi är ca.20:30 i hamnen. 

Söndag 27.10

Måndag 28.10  

Vi anländer till Nådendal 07:15 och på båten får vi sova så länge som möjligt, för frukosten äter vi på Nådendal Spa då vi kommit i land. Efter frukosten börjar vi vår hemfärd mot Nyland. 

Utforska boendet på resan

standardroom-clarion-collection-hotel-uppsala2.webp

Clarion Collection Hotel Uppsala

När du bor på Clarion Collection Hotel Uppsala har du ett idealiskt läge för att utforska staden. Trendiga restauranger och butiker ligger bokstavligen runt hörnet, och sevärdheter som slottet, den berömda domkyrkan och huvudgatan är bara några minuter bort.

standard-seaview-hytti, Finnlines, Finnsirius, Aarrematkat.jpg

Finnlines nya miljövänliga fartyg

Standard Seaview hytt är en mysig och kompakt hytt med havsutsikt rymmer upp till fyra personer.

 

Under din båtresa kan du koppla av i atmosfären av ett lyxigt spa, shoppa till taxfree-priser och njuta av smakerna i fartygets många restauranger.

 

Välkommen att uppleva det enklaste och bekvämaste sättet att resa över havet från Sverige till Åland och Finland.

I samarbete med

Avbokning av paketreseavtal

Det är viktigt att förstå avbokningsreglerna och dina rättigheter då du bokar en resa via oss. Aarrematkat Ab följer lagen om kombinerade resetjänster (901/2017) i boknings- och avbokningsvillkoren. Förutom det kan Aarrematkat Ab även tillämpa striktare avbokningsregler som är resespecifika och framkommer antingen på hemsidan eller i reseinformationen.

  • Resenärens avbokningsrätt: Du kan avboka resan när som helst före avresa. Om resenären är avbokare, kan vi erhålla en vederbörlig avbokningsavgift. Undantag kan ses om omstädigheterna är exceptionella, Aarrematkat har begått ett ansenligt fel eller resepaketet genomgått en ansenlig förändring.

  • Researrangörens avbokningsrätt: Vi har rätt att avboka resan, om inte minimi antalet anmälningar till resan emottagits eller om exceptionella omständigheter eller ett oöverkomligt hinder uppstår. Om resan avbokas av Aarrematkat, meddelas kunden inom förutbestämd tid.

  • Återbetalning: Om resan avbokas och kunden är berättigad till återbetalning, återbördas den betalade summan inom 14 dagar. I specialfall kan vi erbjuda en voucher i stället för pengar.

Detta är en kort sammanfattning av våra villkor. Bekanta dig med de detaljerade avbokningsvillkoren här.

bottom of page