top of page
HBL-läsarresa Möt julen i Uppsala och besök julmarknaderna i Sigtuna och Steninge. Aarrema

HBL-läsarresa:

MÖT JULEN I UPPSALA

och besök julmarknaderna i Sigtuna och Steninge, 15–18.12.23

Resans pris från 685 € / person

Resans pris är 685 € / person i delat dubbelrum / hytt. Tillägg för enkelrum: 115 €. Byråavgift 15 € / beställning tillkommer till resans pris.

Priset inkluderar:

Båtresor med Finnlines nya fartyg Finnsirius, tur och retur Nådendal–Kapellskär–Nådendal. På utresan däckplats, på returresan standardklass A-hytt med fönster.

Logi (2 nätter) på Clarion Gillet Hotel**** i Uppsala inklusive frukost. På återresan logi (1 natt) på båten.

Flera måltider – 4 x frukost, 3 x lunch, 1 x middag

Busstransport enligt programmet – Buss med från Finland under hela resan.

Utflykter enligt resprogrammet – 

Aarrematkats svensktalande reseledares tjänster.

  • Guidad rundtur i Uppsala

  • Inträde i domkyrkan under guidningen och adventskonsert i domkyrkan

  • Kungliga högarna i Gamla Uppsala

  • Utfärd till Sigtuna julmarknad

  • Utfärd till Steninge slottsbys julmarknad

  • Utfärd till Norrtälje

Möt julen i Uppsala på HBL:s läsarresa!

Välkommen med på Aarrematkats läsarresa med Hufvudstadsbladet till Uppsala! Upplev historiska Uppsala samt julmarknaderna i Sigtuna och i Steninge slottsby.

Resan sker med charterbuss med start från östra Nyland och huvudstadsregionen. Båtresan över till Sverige sker med Finnlines nya båt från Nådendal till Kapellskär, varefter bussresan från Kapellskär till Uppsala tar ca 1,5 h. Bussen är med oss under hela resan. 

Vi bor på hotell Clarion Gillet i centrum av Uppsala. Första morgonen åker vi på en rundtur i stan och ser även Gamla Uppsala med de mytomspunna kungshögarna. På eftermiddagen njuter vi av en adventskonsert i Uppsala domkyrka. Följande dag åker vi till Sveriges äldsta Sigtuna för att uppleva den traditionella julmarknaden och försätter sedan till Steninge slottsby där Stenladans julbord väntar på oss. Efter den sena lunchen har vi tid att strosa på Steninges julmarknad. På återresan stannar vi i Norrtälje och avnjuter middag på båten innan vi återvänder till Nådendal. På båten har vi tillgång till båtens moderna hytter och vi avnjuter en riklig frukost på Naantali Spa innan vi återvänder till huvudstadsregionen.

Programmet

Fredag 15.12.2023

Lördag 16.12.2023

Bussresa till Nådendal, start från Östnyland tidigt på morgonen. Dagstur med Finnlines Finnsirius från Nådendal till Kapellskär. Vi äter en lätt frukost på båten och även en riklig buffetlunch senare under dagen. Bussresan från Kapellskär till Uppsala tar ca. 1,5 h. Vi checkar in på hotell Clarion Gillet.

Efter hotellfrukosten åker vi på en guidad rundtur i Uppsala. Turen görs både med buss och till fots. Vi får se Uppsala domkyrka, Sveriges rikshelgedom och även Nordens största kyrka. Vi besöker Gamla Uppsala och kungshögarna samt äter lunch under utfärden. På eftermiddagen får vi njuta av en stämningsfull adventskonsert i domkyrkan med Uppsala katedralsångare. Kvällen ledig.

Efter frukosten checkar vi ut från hotellet och åker till Sigtuna. Sigtuna är Sveriges äldsta stad och här arrangeras årligen julmarknad på de fyra söndagarna före jul. Marknaden slingrar sig i de smala gränderna mellan de gamla husen, julstämningen i topp!

 

Efter det fortsätter vi färden till Steninge barockslott, där vi äter en gemensam jullunch i slottsbyns stenlada. I slottsbyn arrangeras Sveriges största inomhus julmarknad som vi hinner uppleva efter lunchen.

 

Efter marknaden åker vi mot Kapellskär för att gå ombord på båten. På vägen stannar vi och tar en glögg i det mysiga Norrtälje. Vi äter en gemensam middag på båten 21:00 tiden. Båten avgår 21:45

Söndag 17.12.2023

Måndag 18.12.2023

Vi anländer till Nådendal 07:15 och på båten får vi sova så länge som möjligt, för frukosten äter vi på Nådendal Spa då vi kommit i land. Efter frukosten börjar vi vår hemfärd mot Nyland.

Utforska boendet på resan

Clarion Gillet-hotelli, Uppsala, Aarrematkat (2).jpg

Hotel Clarion Gillet****

Välkommen till Clarion Hotel Gillet mitt i Uppsala. En varm mötesplats med passionerad personal och service i fokus. Med 161 hotellrum, 23 mötesrum, The Social Bar & Bistro och Selma City Spa finns här något för alla.

standard-seaview-hytti, Finnlines, Finnsirius, Aarrematkat.jpg

Finnlines nya miljövänliga fartyg

Standard Seaview hytt är en mysig och kompakt hytt med havsutsikt rymmer upp till fyra personer.

 

Under din båtresa kan du koppla av i atmosfären av ett lyxigt spa, shoppa till taxfree-priser och njuta av smakerna i fartygets många restauranger.

 

Välkommen att uppleva det enklaste och bekvämaste sättet att resa över havet från Sverige till Åland och Finland.

I samarbete med

Avbokning av paketreseavtal

Det är viktigt att förstå avbokningsreglerna och dina rättigheter då du bokar en resa via oss. Aarrematkat Ab följer lagen om kombinerade resetjänster (901/2017) i boknings- och avbokningsvillkoren. Förutom det kan Aarrematkat Ab även tillämpa striktare avbokningsregler som är resespecifika och framkommer antingen på hemsidan eller i reseinformationen.

  • Resenärens avbokningsrätt: Du kan avboka resan när som helst före avresa. Om resenären är avbokare, kan vi erhålla en vederbörlig avbokningsavgift. Undantag kan ses om omstädigheterna är exceptionella, Aarrematkat har begått ett ansenligt fel eller resepaketet genomgått en ansenlig förändring.

  • Researrangörens avbokningsrätt: Vi har rätt att avboka resan, om inte minimi antalet anmälningar till resan emottagits eller om exceptionella omständigheter eller ett oöverkomligt hinder uppstår. Om resan avbokas av Aarrematkat, meddelas kunden inom förutbestämd tid.

  • Återbetalning: Om resan avbokas och kunden är berättigad till återbetalning, återbördas den betalade summan inom 14 dagar. I specialfall kan vi erbjuda en voucher i stället för pengar.

Detta är en kort sammanfattning av våra villkor. Bekanta dig med de detaljerade avbokningsvillkoren här.

bottom of page