top of page
Vierailu San Marinoon kuuluu italian matkan hintaan, Aarrematkat 2022 ryhmämatkat.jpg

Italian Emilia-Romagnan alueen kiertomatka ja antiikkimarkkinat

PERUUTETTU

Tämä matka on valitettavasti peruttu vähäisen osallistujamäärän takia. Mikäli olet varannut matkan, otamme sinuun yhetyttä. 

Aarrematkat ja Huutokauppa Helander järjestää Emilia-Romagnan alueen kiertomatkan sekä vierailun paikallisille antiikkimarkkinoille syyskuussa 2022. Paikallisoppaana suomalainen italianopas Maarit Kerojärvi sekä Aarrematkojen matkanjohtaja.

Koemme Italian ruokapääkaupunkina tunnetun, sekä Euroopan vanhimman yliopistokaupungin Bolognan, Emilia Romagnan maakunnan pääkaupungin. Jatkamme matkaa rantakaupunkeihin Riccioneen ja Riminiin. Lisäksi vierailemme Unescon maailmanperintökohteessa San Marinossa. Lue lisää matkan hinnasta, sisällöstä ja matkaohjelmasta alta.

Matkan hinta

Hintoihin lisätään toimistomaksu 15 euroa / varaus.

1685 € / hlö

jaetussa kahden hengen huoneessa

1900 € / hlö

yksin kahden hengen huoneessa

Muuta huomioitavaa

Ennakkomaksu on 350 € / henkilö ja laskun eräpäivä on noin 2 viikkoa Ilmoittautumisen jälkeen. Loppumaksun eräpäivä on 3.8.2022.

Matkan hintaan sisältyy

KLM lennot

Image by Wesley van 't Hart
  • 10.9 Helsinki-Amsterdam, klo 07:00–08:35

  • 10.9 Amsterdam–Bologna, klo 10:25–12:15

  • 15.9 Bologna–Amsterdam, klo 17:25–19:35

  • 15.9 Amsterdam–Helsinki, klo 20:50–00:15

Tilausajolla bussikuljetukset

Bus

Italiassa ohjelman mukaiset kuljetukset tilausajobussilla

Matkanjohtajan ja asiantuntijan palvelut

Aarrematkojen henkilökunta.png

Aarrematkojen matkanjohtajan sekä kokeneen suomenkielisen italianmatkaoppaan Maarit Kerojärven palvelut.

Hotellimajoitus

Perhehotelli Hotel Adriatica, Aarrematkat

Viiden yön hotellimajoitus kahdessa eri 3-tähden hotelleissa, sisältäen kaupunkiverot. Mm. perhehotelli Hotel Adriatica, Riccione.

Ruokailuja

At the Dinner Table

Viisi aamiaista, kaksi lounasta, viisi illallista sekä kaksi aperitivoa (illallisjuomat jokainen maksaa erikseen)

Runsas ohjelma sisäänpääsyineen

Vierailu San Marinoon kuuluu italian matkan hintaan, Aarrematkat 2022 ryhmämatkat.jpg

Ohjelman mukaiset tutustumiset sisäänpääsymaksuineen ja paikallisoppaineen. Mm. vierailu San Marinon minivaltioon (kuvassa), Gradaran linnaan, Riminin vanhaan kaupunkiin jne.

Matkaohjelma

la 10.9.22 – to 14.9.22

Lauantai 10.9.22.

Päivä 1

KLM lento Helsingistä Amsterdamin kautta Bolognaan, kone laskeutuu klo 12.15. Lentokentällä on vastassa pitkään Italiassa asunut opas Maarit Kerojärvi. Ajomatka Bolognan keskustahotelliin kestää noin puoli tuntia. Kirjaudumme hotelliin. Pienen tauon jälkeen lähdemme tutustumaan kaupunkiin. Kierroksen aikana näemme osan kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä, mm osan Unescon maailmanperintökohteeksi valituista katetuista käytävistä. Lisäksi näemme kaupungin keskusaukion, Piazza Maggioren ja huomista ajatellen näemme valmiiksi Piazza Santo Stefano -aukion, jossa pidetään jokaisen kuukauden toisena lauantaina ja sunnuntaina antiikkikirpputori klo 8.30–18.00. Paikalla noin 100 näytteillepanijaa. Yhteinen illallinen hotellin läheisyydessä.

Sunnuntai 11.9.22.

Päivä 2

Aamiaisen jälkeen pakkaamme tavarat ja vapautamme hotellihuoneet ja jätämme matkalaukut yhteiseen tilaan. Jäämme silti Bolognaan aina klo 14.00 saakka. Jokainen voi vapaasti nauttia antiikkimarkkinoista tai muuten vaan tutustua omatoimisesti kaupungin keskustaan. Vapaa lounas. 


Klo 14.00 lähdemme kohti etelää. Seuraava kohteemme, Riccione, on noin 120 km:n päässä Bolognasta. Matkan aikana opas kertoo Italian historiasta ja nykypäivästä Riccione on leppoisa, kodikas ja ennen muuta italialaisten suosima lomakaupunki. Täällä vietämme seuraavat neljä yötä ja täältä meidän on helppo lähteä tulevien päivien retkille. Viihtyisä perhehotelli Adriatica sijaitsee todella hyvällä paikalla, lähellä upeita hiekkarantoja ja siistiä rantabulevardia, sekä tyylikästä Viale Ceccarini- katua. Arkisempi Dante-katu on muutaman askeleen päässä merkkikaupoilta, mutta senkin varrella on runsaasti mielenkiintoisia puoteja. Majoittumisen jälkeen pidämme pienen tervetulotilaisuuden ja nautimme aperitivon. Illallinen hotelli Adriaticassa, Riccionessa.


Illallisen jälkeen voi vaikka tehdä pienen kävelyretken lähiympäristöön. Sunnuntai on Italiassa omistettu perheille ja nyt jos koskaan on mahdollisuus ihastella italialaisten sunnuntain touhua, perheet yhdessä ja nuoret parit pizzalla. Riccionen hienohiekkainen ranta ja huvipursisatama innostavat liikkumaan ja ehkäpä uimaankin.

Maanantai 12.9.22.

Päivä 3

Aamiaisen jälkeen lähdemme San Marinoon, itsenäiseen kääpiövaltioon ja Unescon maailmanperintökohteeseen, jonne matkamme taittuu yksityisellä bussilla. Ajomatkaa San Marinoon on vajaan tunnin verran.  Sanmarinolaisilla on oma ajanlaskunsa. Se alkaa valtion perustamisvuodesta 301 jKr. Nousemme Titano-vuoren mutkittelevaa tietä pitkin noin 700 metrin korkeuteen ja teemme yhteisen kävelykierroksen vanhojen kaupunginmuurien sisällä. Kierroksen jälkeen jää kivasti vapaata aikaa ostoksiin. San Marinon omia tuotteita ovat mm. erilaiset hedelmäliköörit, ja postimerkit, sillä San Marinolla on oma postilaitos. Ylhäältä Titano-vuorelta, jos sää sallii, on hienot näkymät alas laaksoon ja rannikolle. Italian ja San Marinon välillä ei ole tullimuodollisuuksia, mutta jos haluatte matkamuistoksi leiman passiinne, ottakaa passi mukaan ja varautukaa maksamaan leimasta max. 10 €. Paluu Riccioneen iltapäivällä. Yhteinen illallinen hotellissa.

Tiistai 12.9.22.

Päivä 4

Tiistaina tutustumme keskiaikaiseen Gradaran linnaan ja sitä ympäröivään originelliin kyläyhteisöön. Linnaa isännöi aikoinaan Malatesta suku. Vain puolen tunnin ajomatkan päässä Riccionesta maisema muuttuu, näemme Apenniinien vuorijonon pehmeästi kumpuilevat kukkulat oliivilehtoineen ja viiniviljelmineen. Gradaran linnavierailun jälkeen nautimme aperitivot ja palaamme takaisin Riccioneen iltapäivällä, sopivasti siestan päättymisen jälkeen. Illallinen nautitaan hotellissa.

Keskiviikko 13.9.22.

Päivä 5

Tämän päivän ohjelmassa on tutustuminen Riminin vanhaan kaupunkiin. Lähdemme omalla bussilla hotellista aamiaisen jälkeen. Aloitamme kierroksen piipahtamalla Riminin perinteisessä ruokahallissa. Rimini oli jo roomalaisten ajalla tärkeä liikenteen solmukohta. Kaupungissa on Augustuksen riemukaari vuodelta 27 eKr ja Tiberiuksen silta vuodelta 21 jKr. Riminin keskustassa on aamupäivän kestävät markkinat keskiviikkoisin. Markkinoilla hinnat ovat edulliset ja siellä on lupa tinkiä ja hypistellä. Vapaata aikaa ennen yhteistä lounasta. Kun siesta alkaa, käymme syömässä kevyen lounaan. Kun lounas on nautittu, käymme vielä tutkailemassa Riminin nähtävyyksiä. Viehättävä kalastajien asuttama kortteli San Giuliano on kävelymatkan päässä ja se on inspiroinut myös maailmankuulua elokuvaohjaajaa Federico Felliniä, joka oli syntyjään riminiläinen. Paluu illan suussa hotellille Riccioneen. Illallinen hotellissa.

Torstai 14.9.22.

Päivä 6

Kotimatka alkaa. Aamiaisen jälkeen kirjaudumme ulos hotellista ja klo 10.00 heitämme hyvästit Riccionelle ja lähdemme kohti Bolognan lentokenttää. Matkalla pysähdymme nauttimaan yhteisen lounaan. Paluulento KLM klo 17.25 Amsterdamin kautta Helsinkiin.

Peruutusehdot

-Peruutukset ennakkolaskun jälkeen mutta viimeistään 16.5.22 = 50 € / henkilö
-Peruutukset 16.5.22 jälkeen mutta viimeistään 1.7.22 = 150 € / henkilö
-Peruutukset 1.7.22. jälkeen mutta viimeistään 2.8.22 = 350 € /henkilö
-Peruutukset 2.8.22 jälkeen = 100 % matkan hinnasta

bottom of page