top of page
Hiihtoloma 2024 Kulttuurimatka Riikaan..jpg

Hiihtoloma 2024:

Kulttuuriloma Riikassa

23–25.2.24

Tietoa matkasta

Koe upea hiihtolomamatka ja nauti kulttuurista Riikassa, Latvian pääkaupungissa. Matka sisältää kaiken tarvittavan: mukavat bussikuljetukset Suomesta lähtien koko matkan ajan, laivamatkat Helsingistä Tallinnaan Eckerö Linen m/s Finlandialla, kaksi yöpymistä tasokkaassa 4-tähden Hestia Hotel Jugendissa, kolme herkullista lounasta ja kaksi aamiaista, sekä vierailuja mm. Rundalen linnaan Latviassa sekä historialliseen Kernun kartanoon Virossa.

Matkan majoitus tapahtuu Riian Art Nouveau -korttelista löytyvässä hyvätasoisessa Hestia Hotel Jugendissa. Tunnelmallinen ja rauhallinen hotellimme sijaitsee vuonna 1915 valmistuneessa kauniissa jugend–rakennuksessa, rauhallisella sijainnilla vain noin 10 minuutin kävelymatkan päässä Riikan Vanhastakaupungista.

Matkan hinta alk. 425 € / hlö

 • 425 € / hlö, jaetussa kahden hengen standard-huoneessa.

 • 455 € / hlö, jaetussa kahden hengen superior-huoneessa.

 • 490 € / hlö, yksin yhden hengen standard-huoneessa.

 • 545 € / hlö, yksin yhden hengen superior-huoneessa.

 • Kysy myös mies- tai naispaikkoja!

 • Toimistomaksu + 15 € / varaus lisätään matkan hintaan.

Matkan hintaan sisältyy:

Laivamatkat kansipaikoin Helsinki–Tallinna–Helsinki, Eckerö Line m/s Finlandialla.

Kahden yön majoitus Hestian hotelli Jugendissa**** Riikassa.

Ruokailuja – menomatkalla lounas Pärnun hotelli Strandissa ja paluussa lounas Kernun kartanossa sekä hotellin aamiaiset.

Retkiä: Opastettu kaupunkikiertoajelu Riikassa, retki ja sisäänpääsylippu Rundalen linnaan.

Bussikuljetukset Suomesta lähtien matkaohjelman mukaisesti.

Aarrematkojen matkanjohtajan palvelut matkaohjelman mukaisesti.

Matkaohjelma

Lähtöpäivä – Pe, 23.2.2024

Matkan toinen päivä – La, 24.2.2024.

Paluupäivä – Su, 25.2.2024.

Matkamme alkaa Kiasman edustalta, jossa bussi ja matkanjohtaja odottavat teitä. Kiasmalta lähdemme yhteisellä bussillamme kohti Länsisatamaa. Laivamatkamme Tallinnaan alkaa Länsisatamasta kello 09:00, kun siirrymme Eckerö Linen m/s Finlandialle. Laivamatkan aikana voimme nauttia upeista merimaisemista ja laivan monipuolisista palveluista, ja saavumme Tallinnaan kello 11:15.

Tallinnasta jatkamme matkaamme samalla bussilla kohti Pärnua. Matkan aikana voimme nauttia Viron kauniista maisemista ja kuulla matkanjohtajamme kertomuksia alueen historiasta ja kulttuurista.

Arvioitu saapumisaikamme Pärnuun on noin kello 13:30, jossa nautimme yhteisen lounaan hotellin ravintolassa. Lounaan jälkeen jatkamme matkanjohtajamme kanssa samalla bussilla matkaa kohti Latvian pääkaupunkia Riikaa. Riiassa sisäänkirjautuminen tasokkaaseen 4-tähden Hestian Hotel Jugendiin, joka sijaitsee vain 10 minuutin kävelymatkan päässä Vanhastakaupungista. Kirjautuminen hotelliin tapahtuu noin kello 17:30 ja loppuilta on vapaata aikaa tutustua hotellin ympäristöön sekä nauttia omatoimisesta illallisesta.

Päivä alkaa maittavalla aamiaisella, joka tarjoillaan hotelli Jugendin tasokkaassa Eleven-ravintolassa kello 7:00–11:00.

Aamiaisen jälkeen lähdemme Riian opastetulle kaupunkikierrokselle. Riian vanhakaupunki on UNESCO:n maailmanperintökohde, joka tunnetaan kapeista mukulakivikaduistaan ja värikkäistä rakennuksistaan. Täältä löydät myös kuuluisan Mustapäiden talon ja Riian tuomiokirkon.

 

Kaupunkikierroksen jälkeen vierailemme Rundalen linnassa, joka on loistava esimerkki barokki- ja rokokooarkkitehtuurista Latviassa. Tämä 1700-luvulla rakennettu linna tarjoaa upean katsauksen aikakauden loistoon Francesco Bartolomeo Rastrellin suunnittelemassa rakennuksessa. Linnan huolellisesti entisöidyt huoneet ja taidekokoelmat sekä henkeäsalpaavat ranskalaiset puutarhat kutsuvat tutkimusmatkalle menneisyyteen. Rundalen linnan vierailu on ainutlaatuinen mahdollisuus kokea Latvian historiaa ja kulttuuria. Tutustumme linnaan paikallisen oppaan avulla ja nautimme paikan päällä myös maittavan lounaan.

Loppupäivä on aikaa omatoimiseen illalliseen.

Viimeinen matkapäivämme alkaa jälleen hotellin maukkaalla aamiaisella. Aamiaisen jälkeen luovutamme huoneet, kirjaudumme ulos hotellista ja siirrymme bussiin yhdessä matkanjohtajan kanssa. Hotellilta matkamme jatkuu takaisin Pärnuun, josta noudamme kyytiin sinne ensimmäisenä päivänä kyyditetyt matkalaiset.

 

Pärnustä lähdemme yhdessä kohti Kernun kartanoa, joka on yksi Viron viehättävimmistä historiallisista kohteista. Kernun kartanossa nautimme lounasta, joka tarjoaa tilaisuuden maistella paikallisia herkkuja ja nauttia kartanon historiallisesta tunnelmasta. Lounaan jälkeen suuntaamme Tallinnan satamaan. 

Kotimatka alkaa Tallinnasta kello 18:30 Eckerö Linen m/s Finlandialla. Laivamatkan aikana meillä on vielä mahdollisuus nauttia merimaisemista ja laivan palveluista. Saapuessamme Helsinkiin kello 21:00 päättyy ikimuistoinen hiihtolomamatkamme. Bussi ajaa vielä halukkaat matkaajat takaisin Kiasman eteen.

Kuvagalleria

Mat­ka­pa­ket­ti­so­pi­muk­sen pe­ruut­ta­mi­nen

Kun varaat matkan meidän kauttamme, on tärkeää ymmärtää peruutusehdot ja oikeutesi. Aarrematkat Oy noudattaa varaus- ja peruutusehdoissa lakia matkapakettiyhdistelmistä (901/2017). Lisäksi Aarrematkat Oy saattaa käyttää matkakohtaisia tiukempia peruutusehtoja, jotka yksilöidään kunkin matkan sivuilla tai myyntiesitteessä erikseen.

 • Matkustajan Peruutusoikeus: Voit perua varatun matkan milloin tahansa ennen sen alkua. Jos perut itse, voimme periä asianmukaisen ja perustellun peruutusmaksun, ellei peruutuksen syy ole poikkeuksellinen olosuhde, suorituksessamme oletettavasti oleva merkittävä virhe tai matkapakettisopimukseen tehty merkittävä muutos. Kaikista peruutusmaksuista on saatavissa perustelut pyydettäessä.

 • Matkanjärjestäjän peruutusoikeus: Voimme perua matkan, jos osallistujien määrä on vähemmän kuin sovittu, tai jos poikkeukselliset olosuhteet tai ylivoimainen este estää matkan toteuttamisen. Mikäli perumme matkan, ilmoitamme siitä sinulle sopimuksessa määritellyssä ajassa.

 • Aarrematkoilla on oikeus peruuttaa matka, mikäli osallistujamäärä ei saavuta seuraavia minimivaatimuksia:

  • Teatterimatkat edellyttävät vähintään 15 osallistujaa matkaa kohti.

  • Bussi- ja laivamatkat vaativat vähintään 20 osallistujaa matkaa kohti.

  • Lentomatkat edellyttävät vähintään 15 osallistujaa matkaa kohti.

 • Palautukset: Jos matka perutaan, maksamasi summa palautetaan sinulle viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisesta. Erityistilanteissa voimme tarjota voucheria (etuseteliä) rahojen palautuksen sijasta, mutta sinulla on aina oikeus saada rahasi takaisin.

Tämä on lyhyt yhteenveto ehdoistamme. Tutustu tarkemmin yksityiskohtaisiin peruutusehtoihimme täältä.

bottom of page