top of page
Kernun kartano, aarrematkat, viron hauskin antiikkitapahtuma.jpg
Kurtnan rompertori ja Kernun kartano, Viron hauskin antiikkitapahtuma, Aarrematkat 2023. (

Viron hauskin antiikkitapahtuma Kurtnan rompetori ja Kernun kartano

Matka-aika: 6.–7.5.2023.

Matkan hinta: alk. 275 € / hlö.

Matkan hintaan kuuluu:

 • Laivamatkat loungepaikoin Eckerö Linen m/s Finlandiala Helsinki–Tallinna–Helsinki

 • Kokoustilat laivamatkoilla

 • Yhden yön majoitus hotelli Europassa

 • Hotelliaamiainen, loungen kevyt buffetpöytä hanajuomineen, 2-ruokalajin lounas Kernun kartanossa

 • Bussikuljetukset Virossa toisena matkapäivänä

 • Matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan

 • Kävelyretki Balti Jaama -torille ja sen antiikkikauppoihin

 • Liput Kurtnan rompetori-tapahtumaan

 • Opastettu kartanokierros Kernun kartanossa

Matkan hinta alk. 275 € / hlö.

Matkan hinta on € 275 / hlö, kun majoitus kahden hengen huoneessa. Lisämaksusta huone yhdelle € 45 / henkilö. Toimistomaksu € 15 / varaus lisätään matkan hintaan.

Tietoa matkasta

Toukokuu 6.–7. päivä lähdemme Aarrematkojen matkalle Viron hauskimpaan antiikkitapahtumaan, Kurtnan rompetorille! Kurtnan antiikkitapahtuma järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Toukokuun ensimmäisen sunnuntain tapahtuma on todella suosittu vanhasta tavarasta kiinnostuneiden keskuudessa. Väkeä on paljon, mutta niin myös tavaraa. Sitä on laidasta laitaan. Rompetta toki on runsaasti, mutta mukana on aina myös vanhaa hyvää tavaraa ja löytöjäkin pystyy tekemään. Monilla kauppiaista ovat antiikkikauppiaita eripuolilta Viroa ja Latviaa. Vierailemme matkan aikana myös Balti Jaaman -torilla ja sen antiikkiliikkeissä sekä upeassa Kernun kartanossa, jossa meillä on luvassa opastettu kierros sekä 2-ruokalajin lounas.  Laivamatkoilla mennen tullen on ryhmän käytössä kokoustila, jossa kokoustarjoiluna pientä suolaista ja makeaa, hedelmiä, kahvi/tee, hanajuomina virvokkeet, olut sekä valko- ja punaviini.

Hestia Hotelli Europa, Aarrematkat matkat viroon.jpg
Hestia hotelli Europa

Hotelli Europa sijaitsee Tallinnan matkustajasataman, Nautica-kauppakeskuksen ja Rottermanni korttelin välissä. Kävelymatka A/B terminaalista hotelliin on noin 300 metriä. Hotel Euroopa on 4*:n hotelli, jossa tilavat ja kodikkaat huoneet. Hotellissa on kaikkiaan 185 huonetta. Huoneissa on säädettävä ilmastointi, minibaari, tallelokero, hiustenkuivain, tv ja ilmainen wifi.

Kurtnan-rompetorilla-voi-tehda-loytoja-kuva-Huutokauppa-Helander-Jenny-Siren.webp

Kurtnan rompetori  – Viron hauskin antiikkitapahtuma!

Kurtnan antiikkitapahtuma järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Toukokuun ensimmäisen sunnuntain tapahtuma on todella suosittu vanhasta tavarasta kiinnostuneiden keskuudessa. Väkeä on paljon, mutta niin myös tavaraa. Sitä on laidasta laitaan. Rompetta toki on runsaasti, mutta mukana on aina myös vanhaa hyvää tavaraa ja löytöjäkin pystyy tekemään. Kurtna sijaitsee vajaan 50 km päässä Tallinnasta etelään. Älä jätä kumisaappaitasi kotiin, tällä pellolla ei pikkukengissä kuljeta!

Ilmakuva Kernun kartanosta. Aarrematkat..jpg

Kernun kartano – Tyyliä Carl Ludvig Engelin & Kuningatar Elizabethin tapaan

Maalauksellisen Kernun kartano sijaitsee lumoavan kauniin tekojärven rannalla vain reilun neljänkymmenen kilometrin päässä Tallinnasta. Monimutkaisen omistushistorian omaava Kernun kartano ilmestyi kartalle elokuussa 1637. 

Uskotaan, että kartanon suunnittelijana toimi Helsingin Senaatintorin empiremiljöön suunnittelut sakalaissyntyinen Carl Ludvig Engel. Kartanossa on myöhemmin toiminut sekä koulu, sairaala että hoitokoti.

 

Kartanon sisätiloille antavat ainutlaatuisuutta hiljattain edesmenneen Englannin kuningatar Elisabet II:lle kuuluvasta St. John's Lodgen linnasta peräisin olevat verhot ja huonekalut. Jatka lukemista...

Balti-Jaam-Tori-antiikkitarjontaa-Helanderin-ja-Aarrematkojen-antiikkimatja.webp

Balti Jaama-tori ja sen antiikkiliikkeet

Tallinnassa suuntaamme myös Balti Jaama -torille ja kauppahallille, jonka yläkerrasta löytyy useampikin antiikkiliike. Asematori on ainutlaatuinen yleistori, jonka kolmessa kerroksessa toimii noin 300 eri myyjää. Maanalaisessa kerroksessa sijaitsevat supermarket, kuntosali ja erilaiset palvelut, ensimmäisessä kerroksessa suuri kala- ja lihasali, vihanneskatu ja monipuolinen katuruoka-alue, jossa on 20 eri ruokapaikkaa. Toinen kerros on omistettu pääasiallisesti virolaiselle designille ja käsityölle, vaatteille, taloustavaroille, antiikille ja vanhoille tavaroille. Viereinen Telliskiven alue on nykyisin hyvin trendikäs kaupunginosa lukuisine putiikkeineen ja ravintoloineen. Täältä löytyy myös valokuvamuseo Fotografiska.

Matkaohjelma

La 6.5.2023

Su 7.5.2023

Laivamatka Helsinki–Tallinna Eckerö Linen m/s Nordlandia 9:00–11:15. Laivalla ryhmän käytössä on kokoustila, jossa yhteistä aiheeseen liittyvää ohjelmaa sekä loungen kevyt aamiaispöytä hanajuomineen. Tallinnassa siirrymme satamasta kävellen hotelli Euroopaan, jonne matkaa noin 300 m.

Iltapäivällä matkanjohtajan kanssa vierailu kävellen Balti Jaaman kauppahallille ja -torille. Tutustuminen hallin antiikkiliikkeisiin ja vapaata aikaa tutustua halliin ja toriin sekä trendikkääseen Telliskiven alueeseen.

Aikainen aamiainen hotellissa ja lähtö klo 8:15 kohti Kurtnaa tilausajobussilla. Perillä aikaa noin kolme tuntia kierrellä antiikkitapahtumassa. Bussi on paikalla koko ajan eli sinne voi tulla välillä levähtämään tai tuoda ostoksia. Lähtö 12.00 kohti Kernun kartanoa, jonne reilun tunnin ajomatka. Kernun kartanossa 2-ruokalajin lounas sekä opastettu kierros kartanossa.

 

Paluumatka Tallinnaan noin klo 15:30. Tallinnassa vapaata aikaa noin 1,5 tuntia. Paluulaiva Eckerö Linen m/s Nordlandia Tallinna–Helsinki klo 18:30–21:00. Laivalla ryhmän käytössä kokoustila, jossa asiakkaiden löytöjen arviointia ja tietoa Aarrematkojen tulevasta matkatarjonnasta sekä kokoustarjoiluna loungen kevyt buffetpöytä, jossa pientä suolaista ja makeaa sekä hanajuomana virvokkeet, olut ja viini.

Seuraa meitä somessa!

 • Facebook
 • Instagram
Aarrematkat henkilökunta tallinassa.png
bottom of page