top of page
  • Writer's pictureAntti Haukkamaa

Kesän 2022 päiväretkillä kierellään luostarissa, kesätorilla ja kartanoissa

Päivitetty: 26. syysk. 2023


Kesän 2022 päiväretkillä kierrellään luostarissa, kesätorilla ja kartanoissa
Aarrematkojen ja Huutokauppa Helanderin yhteisillä päiväretkillä kierretään mm. kartanoita. Kuva: Hovilan kartano.

Aarrematkojen ja Huutokauppa Helanderin kesän 2022 päiväretkien kohteina ovat Pokrovan luostarin runsas ja koristeellinen pääsiäinen, Somerniemen kuuluisa kesätori ja Hovilan sekä Kimalan Avellanin kartanot.


Korona-aika on nostanut kotimaan matkailun suosiota ja moni onkin huomannut, kuinka paljon nähtävää ja koettavaa Suomessa on. Opastettu päiväretki on mukava tapa lähteä tutustumaan lähiseudun nähtävyyksiin. Lisäksi Aarrematkojen päiväretkillä liikumme aina omalla, tasokkaalla tilausajobussilla. Retkillä on mukana on Aarrematkojen matkanjohtaja ja perillä kohteissa aina paikallisopas, jonka avulla kohteisiin pääsee tutustumaan pintaa syvemmälle. Mitä on sitten luvassa?Retki Porkovan luostariin Kirkkonummelle 4.5.22


Retki Pokrovan luostariin kirkkonumelle 4.5.22. Aarrematkat
Aarrematkat ja Huutokauppa Helander toteuttavat puolipäiväretken Kirkkonumella sijaitsevaan Pokrovan luostariin. Kuva: Pokrovan luostari

Toukokuun alkupuolella on luvassa retki Pokrovan ortodoksiseen luostariin Kirkkonummelle. Pokrovan ortodoksisen yhteisön muodostavat isä Hariton ja isä Foma. Pääsiäisaika upeine koristeluineen kestää luostarissa pitkälle toukokuuhun.


Aarrematkojen Pokrovan päiväretken aikana pääsemme tutustumaan mm. Pokrovan ortodoksikirkkoon, joka on rakennettu Villa Dannebrogin vanhaan hevostalliin. Opastetun kierroksen aikana tutustumme myös luostarin lukuisiin ikoneihin, taide-esineisiin sekä alueen historiallisiin rakennuksiin ja niiden sisustuksiin.


Nautimme retken aikana myös illallisen Pokrovan päärakennuksen salissa, joka on pääsiäisen kunniaksi koristeltu lukuisin pääsiäismunin. Kierroksen päätteeksi on vielä mahdollisuus tehdä ostoksia luostarin puodissa, jossa tarjolla veljestön keräämiä ja säilömiä luonnontuotteita, kuten lehmuksenkukkateetä, sienisäilykkeitä sekä mehuja ja hilloja. Lue lisää täältä!Antiikkiaarteita Somerniemen kesätorilla ja kartanokierros Hämeen Härkätien kartanoissa 11.6.22

Lahden kartano, Someron kartanokierros Aarrematkat 2022
Kartanokierroksen aikana vierailemme kahdessa eri kartanossa ja ihailemme Lahden kartanoa ulkoapäin. Kuva: By Htm - Oma teos, CC BY-SA 3.0

Kesäkuun alussa lähdemme kokopäviäretkelle Someron kartanokierrokselle ja Somerniemen kuuluisalle kesätorille, jossa on tarjolla paljon myös paljon vanhaa tavaraa. Torin jälkeen luvassa on tutustuminen Hovilan kartanoon, jossa tapaamme kartanon emäntäparin Arja ja Matti Torkkomäen. Kierroksen yhteydessä emäntä Arja Torkkomäki opastaa meitä kartanon historian saloihin.


Nautimme kierroksen jälkeen Hovilan Käräjäsalissa lounaaksi lohikeittoa. Pääsemme myös tutustumaan kartanon kivinavetan yläkerran, Muistojen kultaa – Nuoruuden huumaa -näyttelyyn, jonka siivittämänä siirrymme samalla 1950-luvun tunnelmiin.


Hovilasta jatkamme opastettua kartanokierrosta Hämeen Härkätielle ja ihailemme Lahden kartanoa ulkoapäin. Lopuksi vierailemme vielä Kimalan Avellanin kartanossa, jossa kartanon emäntä ja isäntä Piritta ja Mikko Kivimaa, ottavat ryhmämme vastaan. Luvassa on niin ikään päärakennuksen esittely, jonka kruunaavat iltapäiväkahvit kartanon väentuvassa. Lue lisää täältä!


Tervetuloa mukaan!

211 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page