PRAGUE%2520TWILIGHT%2520-%2520NO%2520ATT

Prahan Antiikkimessut 11.–15.11.2020

940 - 1130 €

Suuntaamme syksyllä Prahaan ja siellä järjestettäville, Tsekin antiikkiyhdistyksen antiikkimessuille. Tule mukaan tekemään löytöjä ja nauttimaan historiallisesta kaupungista ja sen parhaista antimista!

 

MATKAN HINTAAN SISÄLTYY

Asiantuntijoiden palvelut

Matkanjohtaja ja antiikkiasiantuntija ovat käytettävissäsisi koko matkan ajan. Lisäksi meillä on suomenkielinen opas paikan päällä, joka vie meidät antiikkimessujen lisäksi antiikkiliikkeisiin ja Prahan kauniimpiin nähtävyyksiin

Monipuolinen matkaohjlema

Matka sisältää neljä opastettua retkeä. 
Vierailemme Prahan linnakaupunginosassa, jossa näemme mm. Strahovin luostarin ja sen 800 vuotta vanhan kirjaston. Kenties matkamme odotetuimpana retkenä on vierailumme Prahan antiikkimessuille.
Teemme matkamme aikana myös maaseuturetken Prahan ulkopuolelle, Franz Ferdinand d Esten metsästyslinnaan. Ja koska Tsekkien tasavalta on tunnettu oluistaan, käymme myös paikallisessa olutpanimossa matkamme viimeisenä päivänä.

Finnairin suorat lennot

Meno 11.11. Helsinki-Praha 09:40-10:50
Paluu 15.11. Praha-Helsinki 19:35-22:50

Majoittuminen Hotelli Ambiancessa

Hotel Ambiance sijaitsee Prahan keskusta-alueella, vain 10 - 15 minuutin kävelymatkan päässä Venceslaus- aukiolta. Ilmastoiduissa huoneissa on satelliitti-TV ja tallelokero. Hotellilla on myös rauhallinen ulkoterassi. Asiakkaiden käytettävissä on ilmainen WiFi ja matkatavarasäilytys. Hotellin läheisyydessä on useita ravintoloita, kahviloita, baareja ja klubeja. Hotelli sijaitsee noin 350 metrin päässä metroasemalta sekä raitiovaunupysäkilt

Useita ruokailuja

Matkan hinta pitää sisällään kaksi illallista, kolme lounasta sekä hotellin aamupalat.

Yksityiset bussikuljetukset

Siirtyminen tapahtuu ohjelman mukaisiin paikkoihin yksityisellä bussikuljetuksella.

Pääsyliput

Pääasyliput antiikkimessuille kuuluvat matkan hintaan.

 

Matkaohjelma

11.11.–15.11.2020

Keskiviikko 11.11.2020

Prahan kaupunkikierros

Lentomme lähtee Helsingistä klo 09:40 ja laskeutuu Prahaan klo 10:50, jossa suomenkielinen oppaamme sekä yksityinen bussimme ovat meitä vastassa. 


Saavuttuamme hotelliin, jätämme matkalaukumme matkatavarasäilytykseen, ja lähdemme Prahan kävelykierrokselle. Prahan Mutkittelevat kadut ovat täynnä matkamuistomyymälöitä, ravintoloita ja antiikkikauppoja. 


Kuljemme ensin raitiovaunulla Vanhaan kaupunkiin, Kaarlen sillan lähelle ja jatkamme matkaamme kävellen. Vanhassa kaupungissa tutustumme raatihuoneeseen ja astronomiseen kelloon, kuulemme mielenkiitoisia tarinoita Juutalaiskaupungista, seuraamme Franz Kafkan elämänvaiheita ja tutustumme Kaarle IV:n kultaiseen aikaan kuuluisalla Kaarlen sillalla. 


Illalla syömme yhteisen illallisen paikallisessa ravintolassa.

Torstai 12.11.2020

Antiikkimessut

Nautittuamme amiaisen hotellilla, suuntaamme kohti antiikkimessuja. Opas noutaa meidät hotellilta, josta kävelemme Uudenkaupungin raatihuoneella sijaistevaan messutilaan. Tsekin antiikkiyhdistyksen järjestämät messut pidetään tänä vuonna 45 kerran.


Illalla nautimme yhteisen illallisen ”Pikarilla” – Sotamies Svejkin kapakassa.  Svejkin ja kirjailija Jaroslav Hasekin kantakapakka U Kalicha (Pikarilla) sijaitsee muutaman minuutin kävelymatkan päässä hotelliltamme. Ravintolan keittiö keskittyy alkuperäisiin tsekkiläisiin ruokiin, joita mekin pääsemme maistamaan.

Perjantai 13.11.2020

Linnakaupungin kierros

Hotelliaamiaisen jälkeen suuntaamme kohti Prahan linnakaupungin kierrosta. Kierros tarjoaa mahdollisuuden tutustua linnakaupungin luostarirakennuksiin ja palatseihin. Alueelta löytyy mm. Strahvon luostari, joka tunnetaan kenties parhaiten sen yli 800-vuotta vanhasta kirjastosta. Kirjaston teologian ja filosofian lukusalit kuuluvat Euroopan komeimpiin kirjastosaleihin. 


Kaupunkikierroksen nähtävyyksiin lukeutuvat myös Loreton barokkikirkko sekä keskiajalla perustettu Prahan linna, joka toimii nykyään presidentin virka-asuntona.


Ihailemme matkan varrella myös pyhän Vituksen katedraalin arkkitehtuuria ja pääsemme kuuntelemaan tarinoita sen rakentamisesta. Pidämme katedraali-kierroksen aikana lyhyen tauon linnan kahvilassa, josta on kauniit näkymät Prahan keskustaan. 


Kierroksen jälkeen nautimme yhteisen lounaan Villa Richter-ravintolassa, joka sijaitsee Prahan kauneimmassa klassismirakennuksessa. Lounaan jälkeen kävelemme yhdessä Vaclavin aukiolle.

Lauantai 14.11.2020

Retki Konopištěn linnaan

Aamiaisen jälkeen lähdemme retkelle kohti Konopištěn linnaa, joka sijaitsee kauniilla maaseudulla, noin 50 km:n päässä Prahasta etelään. 


Konopištěn linna oli Itävalta-Unkarin arkkiherttuan ja kruununperillisen Franz Ferdinandin d´Esten metsästyslinna. Linna rakennettiin metsän keskelle, Böömin kauniille maaseudulle jo 1300-luvulla, mutta se on käynyt historian saatossa läpi monta uudistusta. Linnan upeat barokkisalit ja laaja asekokoelma tekevät siitä suositun kohteen. Linnassa on myös vaikuttava kokoelma täytettyjä eläimiä, joista monet ovat itsensä arkkiherttua Franz Ferdinandin kaatamia.


Ryhmämme osallistuu kierrokselle (tulkattu suomeksi), joka kestää noin 50 minuuttia. Ihailemme kierroksen aikana linnan kokoelmia ja tutustumme myös Habsburgien hallitsijasuvun värikkääseen historiaan. Kierroksen aikana puhutaan varsinkin linnan omistajasta, jonka murha 28. kesäkuuta 1914 oli lähtölaukaus ensimmäiselle maailmansodalle. Gavrilo Principin ampuma surmanluoti on nykyään esillä Konopištěn linnan museossa.  


Kierroksen jälkeen nautimme yhteisen lounaan linnan ravintolassa.


Retken kesto on 6 tuntia.

Sunnuntai 15.11.2020

Olutpanimovierailu

Viimeisenä päivänä nautimme jälleen aamiainen hotellissa, jonka jälkeen aamupäivä on vapaata aikaa.


Klo 12:00 luovutamme huoneet, ja halukkaav voivat jättää matkalaukkunsa hotellin tavarasäilytykseen.


Klo 15:00 lähdemme oppaan johdolla kohti Unetickyn olutpanimoa. Alkuperäinen panimo perustettiin vuonna 1710 ja se oli toiminnassa kunnes kommunistinen valtio sulki sen vuonna 1949, minkä jälkeen se oli jäänyt hajoamaan. Panimo avattiin uudestaan vuonna 2011, jolloin Tkadlecin perhe sai sen omistukseen. Nykyisin siellä valmistetaan kolmea erilaista olutta.


Paikallisen olutmestarin johdolla osallistumme kierrokseen ja olutmaistamiseen. Nautimme panimon tiloissa myös tsekkiläisen, oluiden ympärille suunnitellun lounaan. 


Panimolounaan jälkeen suuntaamme kohti lentokenttää. Lentomme lähtee Prahan kentältä klo 19:35, ja saapuu Helsinki-Vantaan lentokentälle noin klo 22:50.