top of page
Unkarin pieni kiertomatka, Balaton-Budapest. Aarrematkat 2023..jpg
Unkarin pieni kiertomatka, Balaton-Budapest. Aarrematkat 2023..jpg

Unkarin pieni kiertomatka – Balaton-Budapest

Matka-aika: 19.–23.9.2023.

Matkan hinta: alk. 1 145 € / hlö.

Majoitus: Balatonilla hotelli Marina 3 vrk ja Budapestissa Ibis Styles Budapest City.

Finnairin lennot: Menolento 19.9. Helsinki – Budapest, klo 9:55–11:15. Paluulento 23.9. Budapest – Helsinki, klo 19:00–22:20.

Matkan hintaan kuuluu:

 • Finnairin suorat reittilennot, sis. 23 kg matkalaukku

 • Majoitus hotelleissa

 • Aamiaiset, Balatonin hotellissa All inclusive -ruokailut ja muut palvelut sekä kiertomatkan aikana lisäksi 2 x lounas ja 1 x illallinen

 • Ohjelman mukaiset bussikuljetukset Unkarissa

 • Aarrematkojen matkanjohtajan sekä suomea puhuvan oppaan palvelut koko matkan ajan

 • Vierailu Herendin pikkukaupungissa ja Herendin posliinitehtaalla

 • Balatonfürendin keskustakierros kävellen

 • Vierailu Tihanyn luonnonkauniilla niemimaalla

 • Viinikellarivierailu Balattonilla

 • Opastettu kiertoajelu Budapestissa

 • Käynti Ecseri Piacin kuuluisalla antiikki- ja kirpputorilla

Matkan hinta alk. 1145 € / hlö.

Matkan hinta on 1145 € / hlö, kun majoitus tapahtuu kahden hengen huoneessa. Lisämaksusta huone yhdelle + 265 € / henkilö. Saatavilla myös mies- ja naispaikkoja! Toimistomaksu + 15 € / varaus lisätään matkan hintaan.

Tietoa matkasta

Alkusyksyn runsasohjelmainen kiertomatkamme vie meidät Unkarin sydämeen Balatonjärven rannalle Balatonfürediin ja sen lähialueille sekä lopuksi Budapestiin. Balatonfüredissä asumme hotelli Marinassa Balatonin puistomaisella ranta-alueella. Hotellissa on all inclusive-palvelut eli aamiainen, lounas ja illallinen sisältyvät matkan hintaan sekä myös juomat virvokkeista paikallisiin alkoholijuomiin.

 

Matkan kohokohtia ovat vierailu  Herendin pikkukaupungissa, jossa vieraillaan maailmankuulussa posliinitehtaassa sekä  Tihanyin luonnonkauniilla niemimaalla. Balatonin aurinkoiset rinteet ovat myös viininviljelyaluetta ja matkalla pääsemmekin maistelemaan alueen viinejä viinikellarivierailulla. Matkan loppuosassa palaamme Budapestiin, jossa kiertoajelu ja käynti Ecseri Piacin kuuluisalla antiikki- ja kirpputorilla. Budapestissa asumme Tonavan ranta-alueella sijaitsevassa Ibis Styles Budapest City-hotellissa. Suomea puhuva paikallisopas ja Aarrematkojen matkanjohtaja on mukana koko matkan ajan.

Tihany. Unkarin pieni kiertomatka, Balaton-Budapest, Aarrematkat 2023.png

Matkaohjelma

19.9.2023 – Lento Helsinki–Budapest, klo 9:55–11:15, Finnair.

20.9.2023 – Balaton, Tihany & All inclusive -palvelut

Menolento Helsinki–Budapest klo 9:55–11:15.

Tilausajobussi ja opas ovat vastassa ryhmäämme Budapestissa. Lentokentältä ajo Balatonille, johon on matkaa reilu 100 kilometriä. Matkalla pysähdymme myös lounaalle.

 

Vierailemme Herendin pikkukaupungissa, joka on maailmankuulu posliinistaan. Teemme kierroksen posliinitehtaassa, jossa kuullaan posliinin valmistuksesta ja tehtaan historiasta. Tehtaanmyymälässä on myös mahdollisuus tehdä ostoksia. Kierroksen päätteeksi nautimme vielä kakkukahvit Herendin posliiniastioilla tarjoiltuna.

 

Päivän lopuksi ajo Balatonfürediin, jossa majoittuminen ja illallinen hotelli Marinassa.

Aamiaisen jälkeen suuntaamme kävelykierrokselle Balatonfüredin keskustaan, jossa tutustumme kylpyläkaupungin historiaan ja sen merkitykseen Unkarin kulttuurissa.

 

Kierroksen jälkeen siirrymme bussilla Tihanyin niemimaalle. Balatonin pohjoisrannalla sijaitseva Tihanyin niemimaa on merkittävä nähtävyys sekä luontonsa että kulttuurinsa ansiosta. Tihanyin benediktiläisapottikunta on yksi Unkarin vanhimmista. Sen kirjaston arvokkain aarre on vanhin unkarinkielinen kirjoitus 1100-luvulta. Tihany on tunnettu myös harmaista kivirakennuksistaan ja laventelipelloistaan.

 

Saavuttuamme paikalle, ryhmällä on vapaata aikaa Tihanyillä, josta on upeat näkymät Balaton järvelle. Tihanyliltä paluu Balatonfÿrediin, jossa aikaa nauttia hotellin all inclusive -palveluista.

21.9.2023 – Viinialueeseen tutustuminen ja All inclusive-palvelut

Aamupäivällä ryhmällä on vapaata aikaa nauttia hotellin palveluista.

 

Iltapäivällä suuntaamme retkelle Balatonfüredin yläpuolella sijaitseville kukkuloille, jossa sijaitsevat alueen tärkeät viininviljelyalueet. Balatonfüredin aurinkoisilla rinteillä kasvaa hyvänlaatuisia rypäleitä.

 

Vierailemme Figulan viinikellarissa, jossa maistelemme tilan tuotteita ja jokaisella on mahdollisuus tehdä ostoksia ja nauttia hienoista järvinäkymistä.

 

All incusive ruokailut hotellissa.

22.9.2023 – Kohti Budapestia

Aamiaisen jälkeen luvassa on lähtö kohti Budapestia, jossa meillä on luvassa opastettu kiertoajelu sekä vapaa-aikaa suurella kauppahallilla omatoimiseen lounaaseen.

 

Kauppahallin jälkeen majoittuminen Ibis Styles Budapest City -hotelliin.

 

Illan lopuksi nautimme yhteisen illallisen Rombusz-ravintolassa, joka sijaitsee Balna-tapahtumakeskuksessa, aivan Tonavan rannalla.

23.9.2023 – Paluulento Budapest–Helsinki, klo 19:00–22:20.

Aamiaisen jälkeen aamupäivä on vapaata aikaa. Huoneiden luovutus klo 12:00 mennessä.

 

Huoneidn luovutuksen jälkeen lähdemme retkelle kohti Ecseri Piacin kuuluisaa antiikki- ja kirpputoria.

 

Torivierailun jälkeen iltapäivällä nautimme vielä yhteinen lounaan ennen kuljetusta lentokentälle.

 

Paluulento Budapest–Helsinki, Finnair klo 19:00–22:20.

Tutustu matkakohteeseen ja hotelleihin

Herend posliinitehdas, Budapest. Unkarin pieni kiertomatka, budapest-balaton, aarrematkat

Herendin kylä ja posliinitehdas

Unkarilainen Herend-posliinitehdas tunnetaan korkealaatuisista, runsain yksityiskohdin koristelluista astioista. Tehtaan astiastoja on tilattu useisiin Euroopan hoveihin. Herendin posliinitehdas perustettiin vuonna 1826. Tehdas nimettiin kotipaikan, pienen Budapestin lähellä sijaitsevan kylän, mukaan.

Danubius Hotel Marina, Aarrematkat. Unkarin pieni kiertomatka, Balaton Budapest..png

Hotelli Danubius Marina, Balaton 

Balatonin rannalla sijaitseva all inclusive hotelli, jossa uima-allas, sauna, solarium ja oma ranta. Huoneissa jääkaappi, tv, ilmastointi ja puhelin.

Balaton järvi. Unkarin pieni kiertomatka, Balaton-Budapest, Aarrematkat 2023.png

Balaton järvi

Balaton järvi on Unkarilaisten oma Riviera ja samalla Keski-Europan suurin järvi. Lähes 80 km pitkän ja 12 km leveän järven hiekkarannat ovat kesäisin monen unelma. Sameasta väristään huolimatta Balatonin vesi on puhdasta. Balatonfüred ja Tihany sijaitsevat Balatonin pohjoisrannalla.

Ibis Styles Budapest City hotelli. Aarrematkat. Unkarin pieni kiertomatka, Balaton Budapes

Hotelli Ibis Styles,  Budapest

Ibis Styles Budapest City hotelli on hyvä turistiluokan hotelli Budapestissa. Hotelli sijaitsee Petöfi sillan lähellä, Pestin puoleisessa päässä. Hotellilta on erinomaiset liikenneyhteydet ja kävelymatkan päässä sijaitsevat myös Raday kadun ja 9. kaupunginosan aukiot ja ravintolat. Myös suuri kauppahalli sijaitsee aivan hotellin lähettyvillä. Hotellihuoneissa on ilmastointi, tv, tallelokero, wifi ja hiustenkuivaaja.

Ecseri antiikkimarkkinat, Budapest. Unkarin pieni kiertomatka, budapest-balaton, aarremat

Ecseri antiikki- ja kirpputori

Budapestit XIX-alueella sijaitseva Ecserin antiikki- ja kirpputori tarjoaa runsaasti esineistöä aina suihkulähteestä poliitikkojen muotokuviin ja vintage vaatteisiin. Vaikka sinulla ei ole aikomustakaan ostaa mitään, Ecseri Market on vierailun arvoinen paikka ja oiva tilaisuus kurkistaa paikallisen arjen historiaan. Pidätpä sitten posliinista, vintage-postikorteista tai kameroista, näillä monipuolisilla markkinoilla löytyy kaikkea.

Reissussa yksin? Varaa nais– tai miespaikka

Miespaikka, naispaikka matkalla, matkatoimisto, aarematkat.jpg
Aarrematkojen matkoilla on mahdollista varata nais- ja miespaikkoja. Voit siis halutessasi varata koko huoneen/hytin sijaan nais- tai miespaikan huoneesta/hytistä. Mikäli matkalle ilmoittautuu lisäksesi toinen samaa sukupuolta oleva henkilö, voitte jakaa huoneen/hytin keskenänne. Vapaita paikkoja voi tiedustella soittamalla tai sähköpostitse!

Seuraa meitä somessa!

 • Facebook
 • Instagram
Henkilöstö, Aarrematkat.JPEG
bottom of page