top of page
Kurtnan-rompetorilla-voi-tehda-loytoja-kuva-Huutokauppa-Helander-Jenny-Siren.webp

Kurtnan rompetorimatka

6.–7.5.2023

Lisälähtö varmistui!

Jo kertaalleen loppuunmyyty kevään 2023 matka Viron hauskimpaan antiikkitapahtumaan Kurtnan rompetorille sai paljon toivotun lisälähdön, jonka paikat ovat nyt myynnissä! Osa näistä paikoista on jo varattu, joten toimi pian varmistaaksesi paikkasi.

Matka-aika: 6.–7.5.2023.

Matkan hinta alk. 275 € / hlö.

Majoitus: Hestia Hotel Europa.

Matkan hintaan kuuluu: 

  • Laivamatkat Eckerö Line m/s Finlandialla, Helsinki-Tallinna-Helsinki, menossa kansipaikka ja paluussa lounge

  • Paluumatkalla kokoustilan lopputilaisuus yhdessä toisen ryhmän kanssa laivan loungen tiloissa.

  • Yhden yön majoitus 

  • Hotelliaamiainen, menossa laivan buffetaamiainen ja paluussa laivan kevyt loungebuffet hanajuomineen, lounas historiallisessa kestikievarissa Nömmessä

  • Bussikuljetukset Virossa toisena matkapäivänä

  • Matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan

  • Kävelyretki Balti Jaama -torille ja sen antiikkikauppoihin

  • Liput Kurtnan rompetori-tapahtumaan

Matkan hinta alk. 275 € / hlö.

Matkan hinta on € 275 / hlö, kun majoitus kahden hengen huoneessa. Lisämaksusta huone yhdelle € 45 / henkilö. Toimistomaksu € 15 / varaus lisätään matkan hintaan.

Tietoa matkasta

Toukokuu 6.–7. päivä lähdemme Aarrematkojen matkalle Viron hauskimpaan antiikkitapahtumaan, Kurtnan rompetorille! Kurtnan antiikkitapahtuma järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Toukokuun ensimmäisen sunnuntain tapahtuma on todella suosittu vanhasta tavarasta kiinnostuneiden keskuudessa. Väkeä on paljon, mutta niin myös tavaraa. Sitä on laidasta laitaan. Rompetta toki on runsaasti, mutta mukana on aina myös vanhaa hyvää tavaraa ja löytöjäkin pystyy tekemään. Monilla kauppiaista ovat antiikkikauppiaita eripuolilta Viroa ja Latviaa. Vierailemme matkan aikana myös Balti Jaaman -torilla ja sen antiikkiliikkeissä sekä historiallisessa kestikievarissa Nömmen kylässä, jossa meillä on luvassa lounas.  Laivamatkoilla menossa aamiaisbuffet kansipaikoin ja paluussa yhteinen lopputilaisuus laivan kokoustiloissa, kevyen buffetin ja hanajuomien kera.

Hestia Hotelli Europa, Aarrematkat matkat viroon.jpg

Hestia hotelli Europa

Hotelli Europa sijaitsee Tallinnan matkustajasataman, Nautica-kauppakeskuksen ja Rottermanni korttelin välissä. Kävelymatka A/B terminaalista hotelliin on noin 300 metriä. Hotel Euroopa on 4*:n hotelli, jossa tilavat ja kodikkaat huoneet. Hotellissa on kaikkiaan 185 huonetta. Huoneissa on säädettävä ilmastointi, minibaari, tallelokero, hiustenkuivain, tv ja ilmainen wifi.

Kurtnan-rompetorilla-voi-tehda-loytoja-kuva-Huutokauppa-Helander-Jenny-Siren.webp

Kurtnan rompetori  – Viron hauskin antiikkitapahtuma!

Kurtnan antiikkitapahtuma järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Toukokuun ensimmäisen sunnuntain tapahtuma on todella suosittu vanhasta tavarasta kiinnostuneiden keskuudessa. Väkeä on paljon, mutta niin myös tavaraa. Sitä on laidasta laitaan. Rompetta toki on runsaasti, mutta mukana on aina myös vanhaa hyvää tavaraa ja löytöjäkin pystyy tekemään. Kurtna sijaitsee vajaan 50 km päässä Tallinnasta etelään. Älä jätä kumisaappaitasi kotiin, tällä pellolla ei pikkukengissä kuljeta!

Nömmen kylän historiallinen kievari..png

Nömmen kylän historiallinen kestikievari

Nömmen historiallinen kestikievari sijaitsee keskellä kauneinta Viron maaseutua. Vanha rakennus kätkee sisäänsä ravintolan, jonka pitkät puiset pöydät ovat ruokkineet matkaajia vuosikausien ajan.

 

Tiesitkö, että kestikievarit olivat entisaikaan hevosilla matkustavien ihmisten majapaikkoja, joista sai myös ns. hollimiehen kyydin seuraavaan kievariin!

Kakkosryhmä nauttii kestikievarissa peräti kolmen ruokalajin lounaan Kurtnan antiikkimarkkinoiden jälkeen.

Balti-Jaam-Tori-antiikkitarjontaa-Helanderin-ja-Aarrematkojen-antiikkimatja.webp

Balti Jaama-tori ja sen antiikkiliikkeet

Tallinnassa suuntaamme myös Balti Jaama -torille ja kauppahallille, jonka yläkerrasta löytyy useampikin antiikkiliike. Asematori on ainutlaatuinen yleistori, jonka kolmessa kerroksessa toimii noin 300 eri myyjää. Maanalaisessa kerroksessa sijaitsevat supermarket, kuntosali ja erilaiset palvelut, ensimmäisessä kerroksessa suuri kala- ja lihasali, vihanneskatu ja monipuolinen katuruoka-alue, jossa on 20 eri ruokapaikkaa. Toinen kerros on omistettu pääasiallisesti virolaiselle designille ja käsityölle, vaatteille, taloustavaroille, antiikille ja vanhoille tavaroille. Viereinen Telliskiven alue on nykyisin hyvin trendikäs kaupunginosa lukuisine putiikkeineen ja ravintoloineen. Täältä löytyy myös valokuvamuseo Fotografiska.

Matkaohjelma

La 6.5.2023
Su 7.5.2023

Laivamatka Helsinki–Tallinna Eckerö Linen m/s Finlandialla klo 9:00–11:15. Ryhmällä on laivalla joko lounge buffetteineen (loppuunmyyty lähtö) tai aamiaisbuffet kansipaikoin. Tallinnassa siirrymme satamasta kävellen hotelli Europaan, jonne on satamasta noin 300 m. matka.

 

Iltapäivällä on luvassa kävellen tehtävä vierailu Balti Jaaman kauppahallille ja -torille yhdessä matkanjohtajan kanssa. Paikalla on aikaa tutustua hallin antiikkiliikkeisiin sekä vapaata aikaa tutustua halliin ja toriin sekä trendikkääseen Telliskiven alueeseen.

Aikainen aamiainen hotellissa ja lähtö klo 8:15 kohti Kurtnaa tilausajobussilla. Perillä ryhmällämme on noin kolme tuntia aikaa kierrellä antiikkitapahtumassa. Bussi on paikalla koko ajan eli sinne voi tulla välillä levähtämään tai tuoda ostoksia. Lähtö klo 12:00 ykkösryhmällä kohti Kernun kartanoa (loppuunmyyty lähtö) sekä kakkosryhmällä kohti Nömmen kylää. Kernun kartanossa 2-ruokalajin lounas sekä opastettu kierros kartanossa kun taas Nömmen kestikievarissa 3-ruokalajin lounas.

 

Paluumatka Tallinnaan noin klo 15:30. Tallinnassa vapaata aikaa noin 1,5 tuntia. Paluulaiva Eckerö Linen m/s Finlandia Tallinna–Helsinki klo 18:30–21:00. Laivalla ryhmän käytössä kokoustila, jossa ryhmien yhteinen lopputilaisuus ja mm. asiakkaiden löytöjen arviointia ja tietoa Aarrematkojen tulevasta matkatarjonnasta. Tarjolla myös loungen kevyt buffetpöytä, jossa pientä suolaista ja makeaa sekä hanajuomana virvokkeet, olut ja viini.

Seuraa meitä somessa!

  • Facebook
  • Instagram
Aarrematkat henkilökunta tallinassa.png
bottom of page