top of page
Wroclaw, Puola.jpg

Antiikki & Design -lehden lukijamatka

Puolan Wrocławiin, 

22.–25.4.24

Tervetuloa -Zapraszamy!

Lähde Antiikki & Design -lehden ja Aarrematkojen mukaan unohtumattomalle kaupunkilomalle sydäntä lämmittävään Wrocławin kaupunkiin. Tämä historiallinen kaupunki Puolassa omaa rikkaan kulttuuriperinnön ja esittelee matkaajilleen arkkitehtonisia mestariteoksia sekä viehättäviä kaupunkikatuja. Koe Wrocławin syke ja tutustu kaupungin ainutlaatuisiin kohteisiin, kuten maailmankuuluun Racławicen Panoraama maalaukseen, historialliseen satavuotishalliin Hala Stuleciaan ja rauhoittavaan Japanilaiseen puutarhaan. Astu sisään yliopiston majesteettiseen barokkiaulaan ja kävele vanhan kaupungin mukulakivikaduilla. Bolesławiecin keramiikkapajan kiehtova opastus ja Kliczkówin linnan historiallinen tunnelma vievät sinut ajassa taaksepäin, unohtamatta lasipuhaltamon ainutlaatuista taituruutta, joka hämmästyttää kaikenikäisiä. Lähde mukaan ja anna Wrocławin valloittaa sydämesi!

Matkan hinta alk. 1 575 € / hlö.

Matkan hinta on 1 575 € / hlö, kun majoitus tapahtuu kahden hengen huoneessa.  Lisämaksusta huone yhdelle + 145 € / henkilö. Kysy myös mies- ja naispaikkoja!Toimistomaksu + 15 € / varaus lisätään matkan hintaan.

Hintaan sisältyy

Lennot

Finnairin suorat reittilennot Helsingistä Wrocławiin ja takaisin, sisältäen enintään 23 kg painavan, ruumaan menevän matkalaukun.

Ruokailuja

 • 4 x aamiainen hotellissa

 • 2 x lounas

 • 2 x juhlaillallinen

Opastus

Aarrematkojen matkanjohtajan sekä Antiikki & Design -lehden päätoimittajan FT Mirva Saukkolan palvelut koko matkan ajan sekä suomalaisen Puolan asiantuntijaoppaan Jukka Soisalon-Soinisen palvelut Puolassa.

Majoitus

 • Kahden yön majoitus 4-tähden Art Hotelissa Wrocławissa

 • Yhden yön majoitus Kliczkówin linnan Herttuan kartanon hotellissa

Retket

 • Opastettu kiertoajelu Wrocławissa sisältäen Racławicen Panoraama-teoksen katselun, käynnin Hala Stuleciassa sekä Wroclawin japanilainessa puutarhassa

 • Kaupunkikävelykierros Wrocławissa sisältäen käynnin Yliopiston Aula, vanhassa kaupungissa 

 • Käynti antiikkikauppa Pod Gryfamissa

 • Bussiretki sisältäen käynnin Bolesławiecin keramiikkapajalla sekä museossa

 • Kliczkówin linna

 • Lasipuhaltamon vierailu

 • Jokiristeily

Kuljetukset

Ohjelman mukaiset kuljetukset Puolassa.

Matkalla mukana

Matkaohjelma

Satavuotishalli (Hala Stulecia), Wrocław, Puola.jpg
Art Hotel sisäänkäynti, Antiikki & Design -lehden lukijamatka Puolan Wrocławiin.jpg
Japanilainen puutarha, Wrocław, Puola.jpg

Maanantai, 22.4.2024.

Ensimmäinen matkapäivä

Ryhmämme lentää Helsingistä Wrocławiin Finnairin suoralla reittilennolla. Aamulentomme on kello 6:35-7:40 Wrocławin Kopernikuksen kentälle. Kentällä meitä odottaa Puolan asiantuntijaoppaamme Jukka Soisalon-Soininen sekä tilausajokuljetus.

 

Siirrymme bussilla ylelliseen Art Hotelliin, joka sijaitsee kaupungin historiallisella alueella, vanhankaupungin liepeillä. Nautimme hotellilla aamiaisen, sillä olemmehan aamiaisaikaan liikkeellä ja siten perinteinen puolalainen aamiainen on varmasti paikallaan.

Aamiaisen jälkeen luvassa on bussikiertoajelu Wrocławin kohteisiin oppaan johdolla. Englanninkielinen oppaamme saapuu noutamaan meitä hotellilta. Vierailemme päivän aikana muun muassa Rotundassa, jossa tutustumme kuuluisaan Racławicen Panoramaa-maalaukseen. Maalaus kuvaa vuonna 1794 käytyä Puolan ja Venäjän välistä Racławicen taistelua ja se on kuvattu 15 × 114 metrin kokoiselle vaikuttavalle panoraamacanvakselle.

Toinen kohteemme on UNESCO:n maailmanperintökohde, Wrocławin kuuluisa Hala Stulecia eli satavuotishalli. Halli rakennettiin ennen I maailmansotaa. Nykyisin se toimii näyttelyhallina ja siihen kuuluu myös elokuvastudio, jossa lukuisat Wajdan ja Polanskin elokuvat ovat valmistuneet. Halli on osa isoa Szczytnicki-puistoa. Pääsemme myös ihailemaan Wrocławin tunnettua japanilaista puutarhaa pergoloineen.

Iltapäivän tauon jälkeen päivän päätteeksi nautimme illallisen, johon kuten aterioille yleensäkin, valikoimme lähinnä puolalaisen keittiön erinomaisia tuotteita.

Tiistai, 23.4.2024.

Toinen matkapäivä

Aloitamme päivämme herkullisella aamiaisella hotellilla. Aamiaisen jälkeen asiantunteva oppaamme vie meidät mukaansa kävelykierrokselle, jonka aikana näemme kaupunkikuvaan kuuluvia tonttuja. Nämä pikkuruiset pronssipatsaat ovat levinneet ympäri kaupunkia ja kertovat tarinaa Puolan vastarintaliikkeestä sekä kaupungin historiasta.

Kierroksemme jatkuu yliopiston majesteettiseen aulaan, joka on tunnettu sen arkkitehtonisista yksityiskohdista ja rikkaasta historiastaan. Aula Leopoldina on yksi Wrocławin akateemisen elämän keskuksista ja tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden ihailla sen mahtipontisia sisätiloja.

Matkamme jatkuu PodGryfami antiikkiliikkeeseen, jossa liikkeen ystävälliset omistajat, Grazyna ja Henryk Horszowski, jakavat meille liikkeensä tarinan sekä antavat sisäpiirin näkemyksen puolalaiseen antiikkitoimintaan. Kierroksen jälkeen nautimme yhdessä maittavan lounaan, jonka jälkeen sinulle on mahdollisuus tutkia kaupunkia omatoimisesti.

Päivä huipentuu rauhalliseen risteilyyn Oder-joella, jonka aikana pääsemme nauttimaan kauniista kaupunkimaisemista. Jokisatama sijaitsee kätevästi vain puolen tunnin kävelymatkan päässä hotelliltamme.

Aula Leopoldina, Wrocław, Puola.jpg
Wrocławin katedraali Tumsaarella.jpg
Wrocławin tontut, Puola.jpg
Kliczków linna, lukijamatka Puola, Wrocław.jpg
Kliczków linnan halli.jpg
Boleslawiec museo ja keramiikkapaja, Puola.jpg

Keskiviikko, 24.4.2024.

Kolmas matkapäivä

Aikaisehkon aamiaisen jäljiltä lähdemme bussilla parin tunnin matkan päässä sijaitsevaan, Puolassa tunnettuun Bolesławiecin keramiikkapajaan ja museoon. Bolesławiecin tuotantoon kuuluvat Puolassa suuresti arvostetut, kauniisti maalatut keramiikka-astiastot ja muut tuotteet. Vierailullamme aikana saamme tutustua tehtaan toimintaan ja jopa mahdollisesti itsekin kokeilla  joitakin työvaiheita. Vierailun lopussa on mahdollisuus ostoksiin tehtaan myymälässä. Bolesławiecia ehken voisimme kutsua lähestulkoon Puolan Arabiaksi.

 

Iltapäivästä majoitumme Kliczkówin linnaan, jonka historia alkaa 1300-luvulta. Se jälleenrakennettiin raunioista 1990-luvulla. Linnalla voimme nauttia olostamme kahviloissa ja vaikkapa SPA-palveluiden merkeissä. Uima-altaalta on näkymä linnanpuistoon, jossa puolestaan on mahdollisuus retkeen hevoskärryillä. Linnalla on taidegalleria, jossa on paikallista taidetta ja puuveistoksia. Ympäröivän maaseudun tuotteita, kuten hunajaa ja muita herkkuja  on myös saatavilla vaikkapa tuliaisiksi. Pääsemme myös tutustumaan oppaan johdolla linnaan ja sen historiaan.

 

Linnan juhlavassa salissa tarjoillaan illallinen, jota viihdyttää pianisti ehken Chopinin sävelin. Herroille asuksi sopii vaikkapa pikkutakkiyhdistelmä ja rusetti, kun smokkia ei nyt viitsi mukana raahata. Tästähän daamit jo tietävätkin, mikä heille sopii.

Torstai, 25.4.2024.

Viimeinen matkapäivä

Kliczkówissa on suorastaan ohjelmanumero runsaan puolalaisen tarjoilun äärellä. Puolalaisten hotellien aamiaiset ovat aina erinomaisia, mutta Kliczkówin linnalla se on vielä parempi.

Lähdemme kuitenkin hyvissä ajoin paluumatkalle, sillä matkan varrella on Borowski Huta Szkła – Borowskin suvun omistama taidelasipuhaltamo, johon pääsemme tutustumaan. Toivon mukaan aikatauluihin saamme sopimaan jopa lasinpuhallushetken. Upea taidelasi houkuttelee myös ostoksille.

Ennen lentokentälle ajoa matkan varrella nautimme kevyen lounaan.

Paluulento Helsinkiin on kello 18:00–21:00.

hotelli Herttuan kartano, Kliczkówin linnan.jpg
Borowski lasipuhaltamo, Puola.jpg

Lennot

Meno 22.4.24

Helsinki – Wrocław, klo 6:35–7:40, Finnair.

Paluu 25.4.24

Wrocław – Helsinki, klo 18:00–21:00, Finnair.

Matkan majoitus

Hotellihuone, Herttuan kartano, linna.jpg

Kliczkówin linnan herttuan kartanon hotelli***

Kliczkówin linnan yhteydessä sijaitseva Herttuan Kartano on nykyaikaisesti remontoitu kahden hotellirakennuksen kompleksi, josta löytyy ravintola, kokoustila, grillikatos, sienien kuivaushuone ja grilli kokonaisen porsaan paistamiseen. Kartanossa on 115 vuodepaikkaa 44 mukavasti sisustetussa huoneessa. Lähellä oleva Kliczkówin linna mahdollistaa kartanon vieraille pääsyn linnan palveluihin, kuten SPA:han, uima-alataalle ja saunaan.

Yhteistyössä

Antiikki ja design lehti logo.jpg

Mat­ka­pa­ket­ti­so­pi­muk­sen pe­ruut­ta­mi­nen

Kun varaat matkan meidän kauttamme, on tärkeää ymmärtää peruutusehdot ja oikeutesi. Aarrematkat Oy noudattaa varaus- ja peruutusehdoissa lakia matkapakettiyhdistelmistä (901/2017). Lisäksi Aarrematkat Oy saattaa käyttää matkakohtaisia tiukempia peruutusehtoja, jotka yksilöidään kunkin matkan sivuilla tai myyntiesitteessä erikseen.

 • Tätä matkaa koskevat matkakohtaiset peruutushehdot:

  • Peruutukset kuluitta 8.2.24 saakka.​​​

  • Peruutukset 9.2.24 jälkeen, mutta 18.3.24 mennessä = peruutuskulut  75 € / henkilö.

  • Peruutukset 19.3.24 alkaen = peruutuskulu on 100 % matkan hinnasta

 • Matkustajan Peruutusoikeus: Voit perua varatun matkan milloin tahansa ennen sen alkua. Jos perut itse, voimme periä asianmukaisen ja perustellun peruutusmaksun, ellei peruutuksen syy ole poikkeuksellinen olosuhde, suorituksessamme oletettavasti oleva merkittävä virhe tai matkapakettisopimukseen tehty merkittävä muutos. Kaikista peruutusmaksuista on saatavissa perustelut pyydettäessä.

 • Matkanjärjestäjän peruutusoikeus: Voimme perua matkan, jos osallistujien määrä on vähemmän kuin sovittu, tai jos poikkeukselliset olosuhteet tai ylivoimainen este estää matkan toteuttamisen. Mikäli perumme matkan, ilmoitamme siitä sinulle sopimuksessa määritellyssä ajassa.

 • Aarrematkoilla on oikeus peruuttaa matka, mikäli osallistujamäärä ei saavuta seuraavia minimivaatimuksia:

 • Teatterimatkat edellyttävät vähintään 15 osallistujaa matkaa kohti.
 • Bussi- ja laivamatkat vaativat vähintään 20 osallistujaa matkaa kohti.

 • Lentomatkat edellyttävät vähintään 15 osallistujaa matkaa kohti.

 • Palautukset: Jos matka perutaan, maksamasi summa palautetaan sinulle noin 14 päivän kuluttua peruuttamisesta. Erityistilanteissa voimme tarjota voucheria (etuseteliä) rahojen palautuksen sijasta, mutta sinulla on aina oikeus saada rahasi takaisin.

Tämä on lyhyt yhteenveto ehdoistamme. Tutustu tarkemmin yksityiskohtaisiin peruutusehtoihimme täältä.

bottom of page