top of page

Meistä

Kulttuurimatkailua ja yhdessäoloa

Aarrematkat on vuonna 2021 perustettu yksityinen suomalainen, antiikki- ja kulttuurimatkailuun erikoistunut matkatoimisto. Teemme tiivistä yhteistyötä muiden matkailu- ja kulttuurialan toimijoiden kanssa. Matkoillamme onkin usein mukana vierailevia asiantuntijoita, kuten taidehistorioitsijoita ja paikallisoppaita.

 

Suosimme kaikessa toiminnassamme paikallisuutta ja paikallisten palveluiden, kulttuurin ja tapojen kunnioittamista sekä pitkäjänteistä yhteistyötä. Liiketoimintamme perustuu turvalliseen ja asiakaskeskeiseen toimintaan, jossa hyvät tuotteet ja palvelut yhdistyvät avoimeen ja huolelliseen tapaan tehdä asioita. Aarrematkojen keskeisiä arvoja ovat sitoutuminen välittämiseen, luottamus, yhdessä tekeminen.

Tarinamme

Aarrematkojen luotsaamien antiikkiteemaisten matkojen synnyinhistoria alkoi oikeastaan jo 20 vuotta sitten, kun antiikkialan moniosaaja Kari Toivonen asteli kirkkonummelaiseen matkatoimisto Matkahaukkaan. Tuohon aikaan Matkahaukka oli vielä perustajansa, Aarrematkojenkin perustajajäsenen Antti Haukkamaan omistuksessa. Toivonen ehdotti Haukkamaalle yhteistyötä, jonka pohjalta Antiikkimatkat alkoivat. Ensimmäiset antiikkiteemaiset matkat tehtiin Viroon sekä Ruotsiin. Toivonen oli itse hyvin kiinnostunut Virosta ja sen vanhoista kirkoista ja kartanoista. Toinen Toivosen kiinnostuksen kohde oli Ruotsin runsaslukuiset, vuosittaiset antiikkitapahtumat. 

Toivosen sairastuttua vakavasti, tarvittiin antiikkimatkoille uusi asiantuntija. Toivosen tilalle tuli, nykyisin Aalto-yliopiston Taiteiden ja Suunnittelun korkeakoulussa opettava, taidehistorioitsija Tuija Peltomaa. Peltomaan aikana antiikkimatkatarjonta laajeni Viron ja Ruotsin lisäksi myös muihin Euroopan kaupunkeihin. Vuosien varrella muun muassa Budapest ja Barcelona ovat olleet asiakkaiden suosikkeja. Maantieteellisesti kauimmaiset kohteet ylsivät Istanbuliin ja Lissaboniin saakka. 

 

Antiikkimatkatuotantoon saatiin Peltomaan aikana uusi yhteistyökumppani, Huutokauppa Helander. Peltomaan siirryttyä Aalto-yliopiston palvelukseen, joutui hän samalla vähentämään ajankäyttöään asiantuntijatehtävissä antiikkimatkoilla. Yhteistyö Huutokappa Helanderin kanssa kuitenkin jatkui ja uudeksi vahvistukseksi antiikkimatkatiimiin saatiin Helanderin silloinen markkinointipäällikkö, Aarrematkojen toinen perustajajäsen ja nykyinen Markkinointi- ja viestintäjohtaja Jenny Sirén.

Sirénin voimakkaana visiona oli saada antiikkimatkat osaksi Huutokauppa Helanderin repertuaaria. Samalla syntyi ajatus matkatoimistosta, joka on erikoistunut antiikki- ja yleensäkin kulttuuritarjontaa sisältäviin matkoihin. Aarrematkat perustettiin syksyllä 2021. Yritykseen lähti mukaan Sirénin ja Haukkamaan lisäksi aiemmin myös Matkahaukalla työskennellyt Paulina Höglund. Höglundilla on yli 20 vuoden matkatoimistokokemus ja vahva ammattitaito nimenomaan räätälöityjen ryhmämatkojen järjestämisessä. Kun Matkahaukan perustaja jo eläkkeellä oleva Antti Haukkamaa lupautui vielä mukaan matkanjohtajaksi, oli uuden toimiston ammattilaistiimi kasassa.

Tapaa tiimimme

Yheistyössä

Antiikki ja design lehti logo.jpg
HDW_Logo_web.png
lataus.png

Blogissa:

bottom of page