top of page
Aarrematkojen ja Kirkkonummen Sanomien lukijamatka Euroopan viinipääkaupunkiin ja suomalai

Bordeaux – viini- ja kulttuurimatka Ranskaan

TÄMÄ MATKA ON PERUTTU. Otamme ilmoittautuneisiin yhteittä sähköpostitse.

Aarrematkojen ja Kirkkonummen Sanomien lukijamatka Euroopan viinipääkaupunkiin suomalaisomisteiselle Carsinin viinitilalle on kulinaristin unelma. Bordeaux satamakaupunki Lounais-Ranskassa on Bordeaux´n viinialueen keskus, jota ympäröivät lukuisat vanhat viinitilat ovat maailmankuuluja vierailukohteita. Tämä on matka niille, jotka arvostavat antiikkiaarteita sekä upeita kulttuurielämyksiä yhdessä hyvän ruoan ja viinin kanssa. Jatka lukemista alta!

Hinta alk. 1 485 € / henkilö

Matkan hinta: 1485 € / henkilö kahden hengen huoneessa, 1 hengen huoneen lisämaksu 345 € sekä 15 € toimistomaksu / varaus.

Matkan hintaan sisältyy: 

 • KLM-lennot 

 • Lentokenttäkuljetukset ja muut ohjelmassa mainitut kuljetukset, kuljettajan palvelut

 • Majoituksen Quality hotel Bordeaux Centre*** hotellissa Bordeaux’n keskustassa 4 yötä

 • Buffet-aamiaiset ja paikalliset turistiverot hotellissa

 • Suomalaisen oppaan Pekka Olkinuoran palvelut

 • 4 x aamiaisen, 3 x lounaan, 1 x illallisen

 • Bordeaux’n kaupungin kävelykierroksen ja bussikierroksen

 • Antiikkikauppakierroksen kävellen oppaan kera

 • Yhteinen kävely Puces de Saint Michel suurelle ulkokirpputorille

 • Kokopäiväretki jossa vierailemme Cadillac-linnassa sekä Carsinin viinitilalla

 • Puolipäiväretki Saint Emilionin UNESCON maailmanperintökohteeseen

 • Aarrematkojen matkanjohtajan palvelut

Katso tarkka päiväkohtainen matkaohjelma rullaamalla alemmas.

Matkan kohokohtia

Carsinin Viinitila Ranskassa on suomalaisomisteinen.jpg

Vierailu suomalaisomisteisella Carsinin viinitilalla

Carsinin viinitilan Rionsissa Bordeaux´n lähistöllä omistaa alun perin kirkkonummelainen Berglundin perhe. Juha Berglund osti vuonna 1990 siskojena kanssa 1750-luvulta peräisin olevan viinitilan sekä siihen kuuluvat yli 150 vuotta vanhat rakennukset. Samana vuonna perheeseen syntyi tytär Nea Berglund, joka nykyisin vastaa Carsinin viinintuotannosta ja emännöi tilan päärakennusta. Lukijamatkalla vierailemme Carsinin tilalla ja pääsemme Nean opastuksella tutustumaan niin viinitarhoihin kuin kellareihinkin. Lounaan aikana saamme maistella myös Carsinin laadukkaita luomuviinejä.

Matkaohjelma

su 2.10. – to 6.10.

Sunnuntai 2.10.

Saapuminen Bordeaux’hon

Ensimmäisenä matkapäivänä saavumme Bordeauxin kentälle, jossa meitä on vastassa suomalainen opas. Kentältä meillä on yksityinen kuljetus Quality hotel Bordeaux Centreen, joka on kolmen tähden hotelli. Hotelli sijaitsee Bordeaux’n sydämessä, lähellä kaupungin oopperataloa sekä turistitoimistoa. Moderneissa huoneissa on ilmastointi, minibaari, tallelokero, nespresso-keitin, hiustenkuivaaja ja satelliitti TVIllan saavuttua teemme kevyen iltakävelyn hotellin korttelissa oppaan johdolla, jonka jälkeen nautimme yhteisen kolmen ruokalajin illallisen ruokajuomineen.

Lähtöpäivän lennot: 

2.10 Helsinki-Amsterdam    07:00-08:35

2.10 Amsterdam-Bordeaux 09:25-11:05

Maanantai 3.10.

Bordeaux'n historiallinen kaupunkikierros

Hotelliaamiaisen jälkeen suuntaamme aamupäivällä Bordeauxin historialliselle kaupunkikierrokselle oppaamme kanssa. Yksityisellä tilausajolla tehtävän kierroksen aikana kuulet Bordeaux'hon liittyviä tarinoita, paikkoja ja monumentteja. Tutustumme muun muassa uuteen, arkkitehtonisestikin mielenkiintoiseen viinitalo Cité du Vin:iin, pyhiinvaelluksiin liittyvään Basilique Saint-Seuriin ja Saint-Micheliin, Palace de la Bourse pörssitaloon ja -aukioon sekä Bordeaux'n kauniiseen jokirantaan. Nautimme päivän aikana yhteisen lounaan mukavassa paikallisessa ravintolassa ja iltapäivällä on luvassa antiikkiohjelmaa. Vierailemme mm. antiikkikaupoissa hotellin lähistöllä oppaan avustuksella (bussi ei ole käytössä, lähtö hotellilta klo 14.00). Ilta on vapaata aikaa.

Tiistai 4.10.

Antiikkitoreja Bordeaux´ssa

Nautittuamme aamupalan hotellissa ryhmämme suuntaa bussilla matkanjohtajan kanssa suurelle Puces de Saint Michelin ulkoantiikkikirpputorille. Iltapäivä ja ilta on vapaata aikaa Bordeaux'ssa.

Keskiviikko 5.10.

Carsinin viinitilavierailu

Suuntaamme aamiaisen jälkeen kohti suomalaisomisteista Carsinin viinitilaa. Châteu Carsin on Berglundien perheen omistuksessa. Ennen viinitilalle saapumista vierailemme entisöidyssä Cadillac -linnassa, joka on rakennettu sekä Kuningas Henrik IV:n että Ludvig XIII:n aikana. Nautimme lopuksi yhteisen viinitilalounaan Carsinien viinitilalla.

Torstai 6.10.

Retki Saint Emilioniin ja paluumatka

Aamiaisen jälkeen luovutamme huoneet klo 9.00, siirrämme laukut bussiin ja lähdemme oppaamme kanssa Saint Emilioon, UNESCO:n maailmanperintökohteeseen. Retki sisältää sisäänpääsyn maanalaiseen kylään, sekä lounaan ruokajuomineen ennen paluuta Suomeen. Siirrymme Bordeaux'n lentokentälle noin kello 15.00, ja paluulentomme kohti Suomea lähtee klo 17:10. Vaihdamme konetta Amsterdamissa.

Paluupäivän lennot: 

6.10 Bordeaux-Amsterdam  17:10-18.55
6.10 Amsterdam-Helsinki     20:50-00:15 (7.10)

Aiheeseen liittyvät blogijutut:

Peruutusehdot

Peruutukset 1.8–26.8, kulu 200 € / henkilö
Peruutukset 27.8–15.9, kulu 60 % matkan hinnasta
Peruutukset 16.9 tai sen jälkeen, kulu 100 % matkan hinnasta

bottom of page