top of page
Gdansk, Puola. Aarrematkat 2024.jpg

Koe Puolan Gdańskin

Dominikaanimarkkinat

26.–28.7.2024

"Nähtävillä on kaikenlaisia ihmeitä, eksoottisia eläimiä ja jopa -merenneitoja"

Muun muassa näillä sanoilla Paavi nuntius Giulio Ruggieri kuvasi Gdanskin perinteisiä dominikaanimarkkinoita 1600-luvulla. Ja vielä tänäkin päivänä, heinäkuun viimeisillä viikoilla Gdanskin historiallinen hansakaupunki kerää yleisöä vuosittaisille dominikaanimarkkinoille. Vanhankaupungin kujat täyttyvät sadoista myyntikojuista ja kulttuuritapahtumia järjestetään eri puolilla kaupunkia. Markkinoiden perinteen lasketaan alkaneen jo vuonna 1260. Ensimmäinen kirjallinen kuvaus markkinoista on nimenomaan Paavi nuntius Giulio Ruggierin kuvaus 1600-luvulta. Dominikaanimarkkinoilla voi ostaa, myydä, tinkiä, etsiä aarteita ja vaikkapa löytää kauniita valokuvakehyksiä ja vanhoja kirjoja. Meripihka on tietenkin myös olennainen osa Gdanskia. Kirpputoreilla näkyvät Puolan laajat sotaisat- ja kulttuurisuhteet. Esineistöä on ympäri Eurooppaa. Markkinoilla yhdistyvät monet traditiot ja kaupankäynti. Joka puolella Vanhaakapunkia tapahtuu. Mutta dominikaanimarkkinat ovat vain osa sitä elämystä, joita Gdańsk ja tämä matka tarjoavat. Matkamme aikana tutustumme myös Oliwan katedraalin akustiikkaan pienen urkukonsertin myötä, paljastamme Malborkin ristiritarilinnan salat ja annamme paikallisen suomenkielisen oppaamme johdattaa meidät keskiaikaisen Vanhankaupungin sydämeen. Yöpyminen tapahtuu hotellissa aivan Gdnaskin vahankaupungin laitamilla ja matkan hintaan sisältyy ohjelman ja majoituksen lisäksi ruokailuja, kuljetukset Puolassa, Finnairin suorat reittilennot sekä suomenkielisen matkanjohtajan ja paikallisoppaan palvelut kohteessa. Tervetuloa mukaan!

Matkan hinta alk. 895 € / hlö.

Matkan hinta on 895 € / hlö, kun majoitus tapahtuu kahden hengen huoneessa. Lisämaksusta huone yhdelle + 95 € / henkilö. Saatavilla myös mies- ja naispaikkoja! Toimistomaksu + 15 € / varaus lisätään matkan hintaan.

Matkan hintaan sisältyy:

Kahden yön majoitus Wolne Miasto*** hotellissa 2 hengen standard-huoneessa aamiaisella. Lisämaksusta huone  yhdelle.

Ruokailuja: 2 x aamiainen, 2 x lounas ja 1 x illallinen.

Aarrematkojen Puolan matkanjohtajan Jukka Soisalon-Soinisen sekä suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa.

Finnairin suorat reittilennot sisältäen käsimatkatavarat sekä ruumaan menevän matkalaukun (22 kg).

 • Menolento pe 26.7, Helsinki-Gdańsk, klo 10:30–11:30, Finnair.

 • Paluulento su 28.7. Gdańsk-Helsinki, klo 19:25–22:25, Finnair.

Matkaohjelman mukaiset retket sisäänpääsymaksuineen: Oliwan katedraali (sisältäen pienen urkukonsertin), Gdańskin Vanhakaupugin opastettu kierros, opastettu retki Dominikaanimarkkinoille sekä retki Malborkin ristiritarilinna – opastettu kierros linnaan.

Matkan majoitus

Hotel Wolne Miasto***

Hotel Wolne Miasto sijaitsee Gdańskin sydämessä, aivan Vanhankaupungin historiallisen alueen kupeessa. Kolmen tähden majoituspaikkamme tarjoaa vierailleen ainutlaatuisen yhdistelmän mukavuutta, tyyliä ja historiallista charmia. Huoneet ovat viihtyisiä, ja ne on sisustettu lämpimin sävyin. Hotellista löytyy myös ravintola, jossa nautimme perinteisiä puolalaisia herkkuja. Hotel Wolne Miasto on täydellinen tukikohta Gdańskin tutkimiseen, olitpa sitten kaupungissa nauttimassa Dominikaanimarkkinoista tai muusta alueen kulttuuritarjonnasta.

Kuvia Gdańskin dominikaanimarkkinoilta

"Heinäkuussa Pyhän Dominicuksen markkinat tuovat yhteen saksalaiset, ranskalaiset, flaamit, englantilaiset, espanjalaiset ja portugalilaiset. Jopa 400 laivaa saapuu kaupungin satamiin tuoden ranskalaisia ja espanjalaisia viinejä, silkkiä, öljyä, sitruunoita, tinaa ja englantilaisia kankaita. Eri puolilta saapuneet sirkusesiintyjät, akrobaatit ja näytelmäryhmät tuovat eloa kaupunkiin. Nähtävillä on kaikenlaisia ihmeitä, eksoottisia eläimiä ja jopa – merenneitoja."

 

Näin kuvasi markkinoita Paavin nuntius Giulio Ruggieri 1600-luvulla. Kirjoitus on tiettävästi ensimmäinen löydetty kirjallinen merkintä Gdanskin dominikaanimarkkinoista.

Matkaohjelma

Perjantai, 26.7.2024

Lauantai, 27.7.2024

Sunnuntai, 28.7.2024

Lento Helsingistä Gdanskiin Finnairin suoralla lennolla klo 10:30–11:30. Gdanskin lentokentällä ryhmää odottaa matkanjohtaja Jukka Soisalon-Soininen. Matkalla Wolne Miasto*** - hotellille vierailemme vanhassa Oliwan katedraalissa ja nautimme pienestä urkukonsertista. Urut ovat uskomattoman monipuoliset.


Majoitumme hotelliin Gdanskin Vanhankaupungin alueella ja nautimme lounaan.
Lounaan jälkeen tutustumme Vanhaankaupunkiin ja Dominikaanimarkkinoihin suomenkielisen paikallisoppaamme johdolla.

Erinomaisen puolalaisen aamiaisen jälkeen markkinakierroksemme suomenkielisen paikallisoppaan kanssa jatkuu ja saamme nauttia Gdanskin keskiaikaisesta tunnelmasta. Iltapäivällä hajaannumme kukin omille teillemme. Toki jo aiemminkin saa irtautua ryhmästä, jos siltä tuntuu. Vanhassakaupungissa kannattaa vierailukohteeksi ottaa myös meripihkamuseo.

 

Päivän päätteeksi nautimme yhteisen illallisen, jonka aikana meitä viihdyttää pianisti. Ainakin Puolan suuren pianistin, Fryderyk Chopin’in sävellykset ovat toivomuslistalle

Suuntaamme aamiaisen jälkeen kulkumme bussilla Malborkin ristiritarilinnalle. Se on saksalaisen ritarikunnan rakennuttama Euroopan suurin goottilainen linna. Tutustumme linnaan paikallisoppaan johdolla. Kierroksen jälkeen nautimme peripuolalaisen lounaan ja matkanjohtaja saattaa ryhmän Malborkista suoraan lentokentälle. Lento Gdansk-Helsinki klo 19:25–22:25.

Mat­ka­pa­ket­ti­so­pi­muk­sen pe­ruut­ta­mi­nen

Kun varaat matkan meidän kauttamme, on tärkeää ymmärtää peruutusehdot ja oikeutesi. Aarrematkat Oy noudattaa varaus- ja peruutusehdoissa lakia matkapakettiyhdistelmistä (901/2017). Lisäksi Aarrematkat Oy saattaa käyttää matkakohtaisia tiukempia peruutusehtoja, jotka yksilöidään kunkin matkan sivuilla tai myyntiesitteessä erikseen.

 • Matkakohtaiset peruutusehdot koskien tätä matkaa: 

  • Peruutukset ennen 11.6.24 kuluitta.

  • Peruutukset 11.6.24 jälkeen mutta ennen 25.6., peruutuskulut = 250 € / henkilö.

  • Peruutukset 25.6.24 jälkeen, peruutuskulut = 100 % matkan hinnasta.

 • Matkustajan Peruutusoikeus: Voit perua varatun matkan milloin tahansa ennen sen alkua. Jos perut itse, voimme periä asianmukaisen ja perustellun peruutusmaksun, ellei peruutuksen syy ole poikkeuksellinen olosuhde, suorituksessamme oletettavasti oleva merkittävä virhe tai matkapakettisopimukseen tehty merkittävä muutos. Kaikista peruutusmaksuista on saatavissa perustelut pyydettäessä.

 • Matkanjärjestäjän peruutusoikeus: Voimme perua matkan, jos osallistujien määrä on vähemmän kuin sovittu, tai jos poikkeukselliset olosuhteet tai ylivoimainen este estää matkan toteuttamisen. Mikäli perumme matkan, ilmoitamme siitä sinulle sopimuksessa määritellyssä ajassa. 

 • Aarrematkoilla on oikeus peruuttaa matka, mikäli osallistujamäärä ei saavuta seuraavia minimivaatimuksia:

  • Teatterimatkat edellyttävät vähintään 15 osallistujaa matkaa kohti.

  • Bussi- ja laivamatkat vaativat vähintään 20 osallistujaa matkaa kohti.

  • Lentomatkat edellyttävät vähintään 15 osallistujaa matkaa kohti.

 • Palautukset: Jos matka perutaan, maksamasi summa palautetaan sinulle viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisesta. Erityistilanteissa voimme tarjota voucheria (etuseteliä) rahojen palautuksen sijasta, mutta sinulla on aina oikeus saada rahasi takaisin.

Tämä on lyhyt yhteenveto ehdoistamme. Tutustu tarkemmin yksityiskohtaisiin peruutusehtoihimme täältä.

bottom of page