top of page
Lukijamatka – Historiallinen Uppsala, 16.–18.9.2023. Aarrematkat ja Antiikki & Design leht

Lukijamatka: Historiallinen Uppsala,
16.–18.9.23

Lukijamatka Historiallinen Uppsala lukijamatka, 16.–18.9.2023. Aarrematkat ja Antiikki & D

Lukijamatka –Historiallinen Uppsala,
16.–18.9.2023

Matka-aika: 16.–18.9.2023.

Matkan hinta: alk. 585 € / henkilö

Majoitus: Grand Hotel Hörnan**** sekä Finnsirius-laivan Standard Outside hytissä​ paluumatkalla

Kuljetus: Bussi koko matkan ajan sekä laivamatkat Finnlinesin uudella ja tasokkaalla Finnsirius aluksella

Tämä matka on myyty loppuun. Aarrematkat toteuttaa toisen matkan Uppsalaan lokakuussa 2023. Voit tutustua siihen klikkaamalla linkkiä alla.

Matkan hintaan sisältyy:

  • Laivamatkat Finnlinesin uudella Finnsirius laivalla meno-paluu Naantali–Kapellskär–Naantali

  • Majoittuminen 4-tähden Grand Hotell Hörnänissa Uppsalassa sekä paluussa majoitus Finnsirius laivan Standard Outside hytissä

  • Ruokailut: hotelliaamiainen ja aamiainen Naantalin kylpylässä, 2 x lounas, 3-ruokalajin illallinen, lasillinen kuohuvaa

  • Retket ja sisäänpääsymaksut: Uppsalan opastettu kaupunkikierros, Linné-puutarhan opastettu kierros ja pääsy Carl Von Linnén asuntoon, tutustuminen Ulva Kvarn käsityöläiskylään antiikkikauppoineen

  • Kuljetukset: bussi mukana matkassa pääkaupunkiseudulta alkaen

  • Aarrematkojen matkanjohtajan Jenny Sirénin ja Antiikki & Design-lehden päätoimittajan, FT Mirva Saukkolan palvelut koko matkan ajan

Matkan hinta alk. 585 € / hlö.

Matkan hinta on 585 € / hlö, kun majoitus tapahtuu kahden hengen huoneessa. Lisämaksusta huone ja hytti yhdelle + 55 € / henkilö. Saatavilla myös mies- ja naispaikkoja! Toimistomaksu + 15 € / varaus lisätään matkan hintaan.

Tietoa matkasta

Aarrematkojen ja Antiikki & Design-lehden yhteisellä lukijamatkalla tutustut historialliseen Uppsalan yliopistokaupunkiin!

Matka alkaa pääkaupunkiseudulta tilausajokuljetuksella Naantaliin, josta matka taittuu Finnlinesin upouudella ja tasokkaalla Finnsirius-laivalla Naantalista Kapellskäriin. Bussi on mukanamme koko matkan ajan. Laivalla käytössämme on ensimmäisen tunnin ajan kokousosasto, jossa nautimme lasilliset kuohuvaa tervetuliaisinfon aikana. Infon jälkeen pääsemme tutustumaan laivaan opastetun kierroksen merkeissä.

Kapellskäristä matkamme jatkuu Uppsalaan. Majoitumme kuvankauniin Fyrisån-joen varrella sijaitsevassa 4-tähden Grand Hotell Hörnanissa. Hotellista avautuvat upeat näkymät Uppsalan linnaan sekä tuomiokirkkoon, joihin pääsemme myöhemmin tutustumaan opastetun kaupunkikierroksen aikana. Vierailemme lisäksi Gamla Uppsalan kuningaskummuilla, Carl von Linnén puutarhassa ja kotitalossa sekä Ulva Kvarnin käsityöläiskylässä antiikkikauppoineen.

Paluumatkalla käytössämme ovat laivan modernit hytit ja pysähdymme vielä kotimatkalla nauttimaan aamiaista Naantalin kylpylässä ennen paluuta pääkaupunkiseudulle. Matkalla mukana lehden päätoimittaja FT Mirva Saukkola, sekä Aarrematkojen matkanjohtaja Jenny Sirén.

Matkalla mukana

Matkaohjelma

16.9.2023 – Lähtöpäivä

17.9.2023 – Uppsala

Lähdemme aamulla Helsingin keskustasta Länsiväylää pitkin, Kirkkonummen kautta kohti Naantalia ja Finnlinesin satamaa. Naantalin satamasta hyppäämme uuden ja tasokkaan Finnlinesin Finnsirius laivan kyytiin, ja alus lähtee kohti Kapellskäriä. Laivalla ryhmämme käytössä on ensin kokoustila (tunnin ajan). Pidämme kokoustilassa tervetulotilaisuuden ja matkanjohtaja käy läpi matkan ohjelman ja Finnlinesin edustaja on toivottamassa ryhmämme tervetulleeksi uudelle laivalle. Tilaisuudessa tarjolla kuohuviinilasilliset. Tilaisuutta seuraa laivan esittelykierros sekä lounas laivalla. Iltapäivä laivalla on vapaata aikaa.

Saavumme Kapellskäriin noin klo 17:45, josta bussimme jatkaa ajoa kohti Uppsalaa. Perillä kirjaudumme sisään Grand Hotell Hörnaniin noin klo 19:15, jonka jälkeen ilta on vapaata aikaa tutkia Uppsalaa.

Aamulla nautimme hotellin aamiaisen ja kirjauduttuamme ulos hotellista lähdemme bussilla opastetulle Uppsalan kaupunkikierrolle. Mukanamme on paikallisopas. Opastuksen aikana tutustumme historialliseen Uppsalaan, jossa sijaitsee mm. Carolina Rediviva -rakennus, tuomiokirkko ja monia muita historiallisia rakennuksia. Täältä löytyy mm. Gustav Vaasan rakennuttama Uppsalan linna vuodelta 1549. Kierroksen aikana meillä on luvassa sisäänpääsy ja opastettu kierros Uppsalan Tuomiokirkossa, joka on myös pohjoismaiden suurin kirkko. Jatkamme Tuomiokirkosta matkaamme bussilla vanhaan Uppsalaan, jossa sijaitsevat kuuluisat Vanhan Uppsalan kuningaskummut. Nämä kolme vanhaa hautakumpua ovat peräisin n. 400-600 luvulta, ja ne kuuluvat Ruotsin tunnetuimpiin muinaisjäännöksiin. Alue on toiminut muinaisajan kauppa-alueena ja kuninkaiden kruunauspaikkana. Nautimme alueella myös lounaan. Lounaan jälkeen suuntaamme bussilla ensin tutustumaan Linné-puutarhaan ja Carl Von Linnén kotitaloon, josta matkamme jatkuu Ulva Kvarnin käsityöläiskylään. Alue on noin 1300-luvulla myllyn ympärille rakentunut kylä, jossa sijaitsee nykyisin mm. antiikkiliikkeitä.

Noin klo 15:30 lähdemme Ulva Kvarnista kohti Norrtäljetiä ja siellä sijaitsevaa Åtellet nimistä hotellia, jossa nautimme 3-lajin illallisen.

klo 21:45-07:15, Laivamatka Kapellskär-Naantali. Majoittuminen Finnlinesin uuden Finnsirius aluksen Standard Outside -hytteihin merinäköalalla.

18.9.2023 – Paluupäivä

Saavumme Naantalin satamaa klo 7:15, josta siirrymme bussilla Naantalin kylpylään nauttimaan aamiaista ennen kotimatkaa. Pysähdymme kotimatkalla Kirkkonummella ja Länsiväylän pysäkeillä asiakkaiden tarpeen mukaan.

Tutustu matkan majoitukseen

Grand Hotell Hörnan, Historiallinen Uppsala lukijamatka, 16.–18.9.2023. Aarrematkat ja Ant

Hotelli Grand Hotell Hörnan

Neljän tähden Grand Hotell Hörnan on historiallinen hotelli aivan Uppsalan sydämessä, Fyrisån-joen varrella. Hotellin ikkunoista avautuu upeat näkymät Uppsalan tuomiokirkkoon ja Uppsalan linnalle.

Finnlines Finnsirius alus, Aarrematkat.png

Finnlines Finnsirius alus

Finnlinesin uusi laiva Finnsirius aloittaa liikennöinnin Naantalista syyskuussa 2023. Laadukas Finnsirius alus on ympäristöystävällisen ja sen kyydistä avautuvat upeat näkymät saaristoon. Täällä rentoudut span tunnelmassa, hullaannut ostoksilla ja heittäydyt makujen maailmoihin. Ryhmällämme on käytössä menomatkalla kokoustila tunnin ajan ja saamme laivan edustajalta esittelyn uudesta aluksesta. Paluussa majoitumme aluksen Satandard Outsite hyteissä merinäköaloin. 

Yhteistyössä

Antiikki ja design lehti logo.jpg
Finnlines logo, Aarrematkat.png
bottom of page