top of page
Itä-Helsingin Designkierros, Aarrematkat, Helsinki Design Week.png

Unohdettu Itä-Helsinki on täynnä aarteita, kulttuurihistoriaa ja nähtävää. Lähde tutustumaan suomalaiseen designhistoriaan kanssamme ja näe Itä-Helsinki uusin silmin! Matkan aikana tutustumme mm. salaiseen japanilaistyyliseen puutarhaan, vierailemme Marimekon tehtaanmyymälässä, ihailemme Marjaniemen arkkitehtuuria, tutustumme designhotelli Rantapuiston tarinaan, kuulemme suomalaisen muotoilun historiasta ja tapaamme Ivana Helsingin perustajajäsenen, vaatesuunnittelija Paola Suhosen. Itä-Helsingin Designkierrokset ovat osa Pohjoismaiden suurinta muotoilufestivaalia Helsinki Design Weekiä, joka järjestetään 8.–17.9.2023. Matkan hinta: 135 € / hlö.

Milloin & Missä:

PERUTTU

Matkan hintaan sisältyy:
-​​Laadukas lounas designhotelli Rantapuistossa
-Lasillinen kuohuvaa Ivana Helsinki Housessa
-Tilausajokuljetus matkaohjelman mukaisesti
-Ryhmän oman oppaan palvelut koko matkan ajan
-Ohjelman mukaiset pysähdykset opastuksineen, mm. Opastettu kierros designhotelli Rantapuistossa, vierailu Ivana Helsinki Housessa sis. taiteilijatapaamisen Paola Suhosen kanssa sekä lasillisen kuohuvaa, pysähdys japanilaisessa puutarhassa sekä käynti Marimekon tehtaanmyymälässä.

Aarrematkat x Helsinki Design Week –
Itä-Helsingin Designkierros

East-Helsinki-Design-1920x1080.jpg

Matkan hinta 135 € / hlö.

Matkan hinta on 135 € / hlö. Matka toteutetaan mikäli minimimäärä matkustajia saadaan kasaan.

Matkaohjelma

Klo 10:00–10:25, lähtö Kiasmalta

Klo 10:25–11:00,

Marimekon tehtaanmyymälä

Klo 11:10 –11:45, Roihuvuoren japanilaistyylinen 

puutarha

Klo 12:00–14:30, 

Designhotelli Rantapuisto

Klo 14:30–15:30, 

Marjaniemen arkkitehtuurin helmet-kierros

Klo 15:30–16:30, Ivana Helsinki House & Paola Suhonen

Klo 16:30–17:00, paluu Kiasmalle

Bussi lähtee Kiasman edestä kohti Itä-Helsinkiä ja Marimekon tehtaanmyymälää. Opas kertoo bussissa Marimekon ja tekstiilitaiteen historiasta Suomessa.

Saapuminen Marimekon tehtaanmyymälälle ja käynti Outletissa, jossa mahdollisuus ostosten tekoon. Matka jatkuu tästä kohti Roihuvuoren japanilaista puutarhaa.

Saapuminen Roihuvuoren japanilaistyyliseen puutarhaan, jossa opastettu kävelykierros.

Ajo designhotelli Rantapuistoon, jossa ryhmämme nauttii lounaan. Lounaan jälkeen luvassa opastettu kierros hotelli Rantapuistossa. Opastetun kierroksen painopisteenä rakennuksen arkkitehtuuri ja sisustus. Kuulemme samalla Suomen designhistoriasta.

Ajo Marjaniemen rannalle, josta matkamme jatkuu Marjaniemen läpi kohti Ivana Helsinki Housea. Kierroksen aikana kuulemme alueen historiasta sekä arkkitehtuurista.

Taiteilijatapaaminen Ivana Helsingin perustajajäsenen, suomalaisen vaatesuunnittelija, taiteilija, muotoilija, yrittäjä ja elokuvantekijä Paola Suhosen kanssa, Marjaniemessä sijaitsevassa Ivana Helsinki Housessa. Tutustumme samalla Paolan ateljeetiloihin sekä Ivana Helsingin tuotteisiin ja nautimme lasilliset kuohuvaa. Mahdollisuus ostoksiin.

Ajo takaisin Kiasmalle, mistä kierros alkoi. 

Matkakohteet

marimekko outlet photo jussi hellsten.jpg

Marimekon tehdas ja tehtaanmyymälä

Herttoniemen teollisuusalueella sijaitsevassa Marimekko-talossa toimivat Marimekon pääkonttori, kangaspaino, malliompelimo ja kaksi myymälää.

Marimekon tehtaanmyymälästä löytyy mm. vaatteita ja sisustustekstiilejä sekä II-laatua ja erikoiseriä.

Itä-Helsingin designkierros, Aarrematkat (3).png

Salainen japanilaistyylinen puutarha

Monelle ovat jo tuttuja Roihuvuoren upeasti kukkivat kirsikkapuut mutta tiesitkö, että täältä löytyy myös pieni salainen japanilaistyylinen puutarha? Moniulotteiseen rinnemaastoon on rakennettu suomalaisvoimin japanilaishenkinen puutarha. Vanhasta louhoskentästä on muokattu rauhaa ja tasapainoa huokuvia tiloja, joihin on istutettu lukuisia perisuomalaisia kasveja, japanilaisen muotokielen hengessä. Keväisin rinteessä kukkii lumoavan kaunis kirsikkapuumetsikkö.

Itä-Helsingin designkierros, Aarrematkat (2).png

Designhotelli Rantapuisto

Designhotelli Rantapuiston rationaalinen ja selkeälinjainen arkkitehtuuri ja ympäröivä metsäinen ja kallioinen luonto muodostavat harmonisen kokonaisuuden. Rakennuksen kaikki yksityiskohdat on tarkoin harkittu, viimeistelty vaikutelma yltää pienimpäänkin detaljiin saakka. Rakennus on ”kokonaistaideteos”.  Eri puulajeja on käytetty sisustuksessa erittäin runsaasti. Talo viestiikin edelleen aikakautensa mielenkiintoisia arkkitehtonisia piirteitä: kokonaisuus muodostuu useista siivistä, atrium-pihoista, tilat ovat suuria ja avarat käytävät ovat lattiasta kattoon lasia. Jäljellä on myös useita alkuperäisen sisustuksen helmiä kuten valaisimia, takkoja ja kattorakenteita.

Itä-Helsingin designkierros, Aarrematkat.png

Ivana Helsinki House & Paola Suhonen

Itä-Helsingin Marjaniemessä sijaitseva Ivana Helsinki House on muotitalon tukikohta, koti ja sydän. 70-luvun ateljeetalo edustaa aikakaudelleen tyypillistä eleganttia arkkitehtuuria, jossa puu, lasi, kivi ja keramiikka yhdistyvät harmoniseksi kokonaisuudeksi. Talon arkkitehtina on toiminut Bertel Saarnio. Vaatesuunnittelija ja Ivana Helsingin perustajajäsenelle Paola Suhoselle paikalla on erityinen merkitys, sillä hän on asunut Marjaniemessä lapsuutensa. Tee designlöytöjä viimeisimmästä mallistosta tai uniikkien aarteiden joukosta Ivana Helsingin Gallery Shopissa, aisti talon tunnelmaa ja nauti lasillinen kuohuvaa puutarhassa!

East-Helsinki-Design-1080x1350.jpg

Menossa mukana

HDW_Logo_web.png
logo.png
lataus.png
bottom of page