top of page
Jouluinen istenäisyyspäivämatka Wieniin 2023.jpg

Jouluinen itsenäisyyspäivämatka Wieniin, 6.–9.12.23

LOPPUUNMYYTY – Ilmoittaudu jonoon alta

Matka-aika: 6.–9.12.2023

Matkan hinta: alk. 1 255 € / hlö 

Majoitus: Ibis Wien Mariahilf***

Lennot: Meno 6.12. Helsinki–Wien, klo klo 9:25–10:55, Finnair AY1471. Paluu 9.12. Wien–Helsinki, klo 19:15–22:40, Finnair AY1476.

Matkan hintaan sisältyy:

  • Finnairin suorat reittilennot Helsinki–Wien–Helsinki sisältäen yhden ruumaan menevän matkalaukun maks. 22 kg

  • Yksityiset tilausajokuljetuksen Itävallassa

  • Majoituksen hotelli Ibis Wien Mariahilfissä

  • Ruokailuja: 3 x aamiainen, 1 x itsenäisyyspäivän juhlaillallinen, 3 x lounas

  • Opastettuja retkiä: Schönbrunnin linna, Wienin vanhakaupunki nähtävyyksineen, Belvederen palatsi ja taidenäyttely, käynti Wienin joulutorilla

  • Aarematkojen matkanjohtajan Paulina Höglundin palvelut koko matkan ajan

Matkan hinta alk. 1 255 € / hlö.

Matkan hinta on 1 255 € / hlö, kun majoitus tapahtuu kahden hengen huoneessa.  Lisämaksusta huone yhdelle + 215 € / henkilö. Kysy myös mies- ja naispaikkoja! Toimistomaksu + 15 € / varaus lisätään matkan hintaan.

Tietoa matkasta

Lähde Aarrematkojen kanssa viettämään itsenäisyyspäivää Itävallan pääkaupunkiin Wieniin! Vierailemme Jouluisen itsenäisyyspäivämatkan aikana Wienin tunnelmallisilla joulutoreilla, näemme palatsien loistoa ja tutustumme itävaltalaisiin taideaarteisiin.

 

Asumme matkan ajan Wienin tunnetuimman ostoskadun lähellä, Ibis Mariahilf hotellissa. Itsenäisyyspäivän illallisen syömme 1800-luvun historiallisessa ravintolassa, raatihuoneen vieressä. 

Matkamme kohokohta on Schönbrunnin linnavierailu, jonka aikana pääsemme oppaan avulla tutustumaan UNESCON maailmanperintölistallakin olevaan palatsiin ja sen 300 vuoden mittaiseen historiaan. 

Matkan viimeisenä päivänä vierailemme Belvederen barokkipalatsissa, jossa on samaan aikaan esillä muun muassa maailmankuulun Gustav Klimtin taidenäyttely.

Belevederen barokkipalatsi, Wien.png
Carlo Innocenzo, Marmorihallin kattomaalaus, Belvederen barokkilinna.png

Matkaohjelma

6.12.2023 – Lähtöpäivä

7.12.2023 – Matkan toinen päivä

Lentomme lähtee Helsingistä kohti Wieniä kello 9:24 ja laskeutuu Wienin kentälle klo 10:55 paikallista aikaa. Opas ja bussi ovat ryhmäämme vastassa kentällä, josta matka jatkuu Wienin keskustaan. Kiertoajelun aikana tutustumme kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin, joihin lukeutuvat Hundertwasserhaus, Prater, Unco-city ja Tonava. Ajamme pitkin Wienin kuuluisaa kehäkatua Ringiä, jonka varrella sijaitsevat 1800-luvun arkkitehtuurin merkittävät rakennukset, kuten valtion oopperatalo, parlamenttirakennus, raatihuone, museoita, yliopisto sekä Hofburgin linna. Karlplatzin aukiolla näemme Musikvereinin maailmankuulun konserttitalon, "Secession" taidenäyttelytalon sekä Wienin legendaarisen torin Naschmarktin. Ajelun päätteeksi lounastamme yhteisesti Wienin keskustassa. 

Lounaan jälkeen majoittuminen hotelliimme Ibis Wien Mariahilfiin***. Illalla lähdemme bussilla itsenäisyyspäivän illalliselle Wiener Rathauskeller-ravintolaan, joka sijaitsee raatihuonetorin laidalla. Ravintola on vuodelta 1899 ja se on yksi Wienin parhaista perinteisistä ravintoloista. Ravintolan tilat koostuvat useammasta elegantista salista. Illallisen jälkeen ehdimme vielä piipahtamaan raatihuoneen torin joulumarkkinoilla, jotka ovat Wienin tunnetuimmat joulumarkkinat. 

Nautittuamme hotelliaamiaisen lähdemme bussilla kohti vanhaa kaupunkia. Vanhassa kaupungissa teemme opastetun kävelykierroksen, joka kohdistuu Wienin kaikista vanhimpaan alueeseen. Ydinkeskustan tärkeimmät kohteet ovat Stephansdom, Wienin mahtava goottilainen tuomiokirkko, Mozartin asuintalo, pienet kujat ja kävelykadut sekä Hofburgin linnaan kuuluvat eri rakennukset ja aukiot, kuten keisarillinen asuinpalatsi, Espanjalainen Ratsastuskoulu sekä kansalliskirjasto. 

Käymme kierroksen jälkeen myös keskustan antiikkikaupoissa ja joulumarkkinoilla matkanjohtajan johdolla. 

Omatoiminen lounas ja vapaa iltapäivä sekä ilta.

8.12.2023 – Matkan kolmas päivä

Hotelliaamiaisen jälkeen matkaamme bussilla Schönbrunnin palatsiin, joka on Wienin vierailumme kohokohta. UNESCON maailmanperintölistalla oleva barokkityylinen palatsi sijaitsee hiukan keskustan ulkopuolella, laajan puiston ympäröimänä. Linnakierroksella tutustumme keisarillisiin asuinhuoneistoihin - Palatsi on toiminut 1740-luvulta lähtien Habsburgien kesäresidenssinä. Alkuperäisin huonekaluin sisustettujen salien avulla saamme kuvan menneiden aikojen hallitsijoiden ja hovin elämästä.

 

Marraskuun puolivälissä palatsin edessä avataan tuoksuva ja tyylikäs joulutori, jossa on tarjolla käsitöiden ja joulukoristeiden lisäksi paikallisia herkkuja ja kuumia juomia. Ilmassa leijuu joululeivonnaisten, kuuman boolin ja paahdettujen mantelien tuoksu. Vanhan kaupunki ja ostoskadut on koristeltu juhlavaloilla ja Wienin ihanimmat joulumarkkinat huokuvat joulutunnelmaa. Schönbrunnin linnan edessä oleva sisäpiha on myös koristeltu juhlallisesti. Lukemattomat valot ja jouluiset myyntikojut luovat ainutlaatuisen tunnelman. Vierailun aikana voit nauttia jouluisesta ilmapiiristä, ja lämpimästä Glühwein lasillisesta. 

Yhteinen lounas Schönbrunnissa ja bussilla paluu hotellille, jonka jälkeen ilta on vapaata aikaa.

9.12.2023 – Neljäs ja viimeinen matkapäivä

Nautimme aamiainen hotellissa, jonka jälkeen aamupäivä on vapaata aikaa. Uloskirjautuminen hotellista tapahtuu noin kello 11:30. 

 

Uloskirjautumisen jälkeen pakkaamme matkalaukumme bussiin ja lähdemme kohti Belvederen barokkipalatsia. Palatsia on kutsuttu myös Wienin barokkiarkkitehtuurin helmeksi ja se toimi aiemmin Prinssi Eugen Savojilaisen kesäpalatsina. Belvedere käsittää kaksi rakennusta, ja niiden väliin sijoittuvan puutarhan. Nykyisin palatsi toimii itävaltalaisen maalaustaiteen kotina, pääpainonaan 1800- ja 1900-luvun vaiheen taide. Museon kokoelmat koostuvat maailmankuulujen taiteilijoiden, kuten Gustav Klimtin, Egon Schielen ja Oskar Kokoschkan tuotannosta, sekä 1800-luvun alun weiniläsen Biedermeiertyylin edustajien taiteesta.

 

Kierroksen päätyttyä nautimme yhteisen lounaan ennen lentokentälle siirtymistä.

 

Paluulentomme Wien–Helsinki Finnairin siivillä klo 19:15–22:40.  

bottom of page