top of page
Como järvi huvilat.jpg

Keväinen matka

Italian ja Sveitsin Alppimaisemiin

3.–7.4.2024

Kuuden kaupungin kiertomatka odottaa!

Como – Lugano – Stresa – Locarno – Domodossola – Milano

Koe Italia ja Sveitsi keväällä 2024 Aarrematkojen johdolla! Tämä matka vie sinut satumaisiin maisemiin: Alppien ympäröimien Como- ja Maggiorejärvien rannoille, Luganon, Locarnon, Domodossolan ja Stresan kaupunkien tunnelmallisille kujille sekä Milanon sykkeeseen. Matkan kohokohtana retki Sveitsin puolelle, missä Alpit kohoavat ympärillämme ja junamatka 800 metrin korkeuteen antaa näköalat, jotka eivät unohdu. Aarrematkojen keväisen Italian matkaohjelman on suunnitellut asiantuntijaoppaamme Maarit Kerojärvi yhdessä paikallisen edustajan kanssa. Oppaamme Maaritin mielestä tämä on matka, joka esittelee sitä parasta mitä Italialla ja sen lähialueilla on tarjota. Ota ensimmäinen askel kohti seikkailua ja liity mukaan matkalle, joka jää mieleesi ikuisiksi ajoiksi. Tervetuloa mukaan kokemaan Italian ja Sveitsin kevään valo ja vehreys!

Matkan hinta alk. 1 895 € / hlö.

Matkan hinta on 1 895 € / hlö, kun majoitus tapahtuu kahden hengen huoneessa. Lisämaksusta huone yhdelle + 215 € / henkilö. Saatavilla myös mies- ja naispaikkoja! Toimistomaksu + 15 € / varaus lisätään matkan hintaan.

Hintaan sisältyy

Lennot

Finnairin suorat reittilennot Helsingistä Milanoon ja takaisin, sisältäen enintään 23 kg painavan, ruumaan menevän matkalaukun.

Ruokailuja

 • 4 x aamiainen hotellissa

 • 3 x lounas

 • 3 x illallinen

Opastus

Aarrematkojen matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan sekä suomalaisen italianoppaan Maarit Kerojärven palvelut Italiassa ja Sveitsissä.​

Majoitus

 • Kahden yön majoitus Tre Re hotellissa, Comossa

 • Kahden yön majoitus Milan Speranza Au Lac-hotellissa Stresassa

Retket

 • Comon vapaamuotoinen kävelykierros

 • Retki Villa Carlottaan ja Luganoon

 • Pieni kävelykierros Stresan keskustassa

 • Retki Isola Bella - saarelle jossa tutustumme Borromeo suvun palatsiin ja puutarhaan

 • Juna-laivaretki Locarnoon ja Domodossolaan säävarauksella

 • Milanon opastettu kaupunkikierto

Kuljetukset

Ohjelman mukaiset kuljetukset Italiassa ja Sveitsissä.​

Lennot ja matkareitti

Meno 3.4.24

Helsinki – Milano, klo 8:00–10:00. AY1751, Finnair.

Paluu 7.4.24

Milano – Helsinki, klo 19:05-23:05. AY1756, Finnair.

Como – Lugano – Stresa – Locarno – Domodossola – Milano.jpg

Matkaohjelma

Keskiviikko, 3.4.2024

Como järvi huvilat.jpg
Comon tuomiokirkko, Como Italia.jpg
Brunate-vuori, Como, Italia.jpg

Comon kaupunki ja Comojärvi

Ryhmämme saapuessa Italiaan, meitä on kentällä vastassa bussi sekä oppaamme Maarit Kerojärvi. Ensimmäisenä kohteenamme on Comon kaupunki ja sen kaunis sydän, kaunis Comojärvi. Saavuttuamme majoitumme Tre Re hotelliin (kahdeksi yöksi), jonka jälkeen nautimme yhteisestä lounaasta hotellin tiloissa ja lähdemme kävelykierrokselle Comon keskustassa. 

Comojärvi on tunnettu ylellisistä villoistaan - huviloista, joita pohjoisitalialaiset teollisuussuvut alkoivat rakentaa järvelle 1700-luvulla. Monet huvilat ovat vaihtaneet omistajaa vuosisatojen aikana ja nykyisin asuttajina ovat italialaiset ja kansainväliset kuuluisuudet. Maisemat ovat täällä huikaisevat kauniit: järveä ympäröivät vuoret, pohjoisosassa näkyvät jo korkeat Alppien huiputkin.

Itse Comon kaupunki on tunnettu silkkikutomoista ja silkkivärjäämöistä, ja kaupungin sydämessä voit tutustua vielä toiminnassa oleviin silkkikutomoihin ja -värjäämöihin. Tunnelmallisten pikkukujien varrella on myös paljon muita liikkeitä. Nähtävyyksistä mainittakoon keskiaikainen tuomiokirkko sekä Alessandro Voltan temppeli.

 

Kävelykikierroksen jälkeen on aikaa tutustua Comon keskustaan omatoimisesti. Voit vaikka nousta hammasratajunalla noin 700 metrin korkeuteen ulottuvalle Brunate-vuorelle, josta aukeaa kaunis näkymä Comojärvelle ja jonka huipulla voit istahtaa nauttimaan lasilliset kuohuvaa alppimaisemia ihaillen. Illallinen omatoimisesti.

Torstai, 4.4.2024

Villa Carlotta & Lugano

Nautittuamme aamiaisen hotellissa lähdemme tutustumaan historialliseen Villa Carlottaan, joka sijaitsee Comojärven rannalla. Rakennettu 1600-luvun lopulla, tämä villa tarjoaa vierailijoilleen ainutlaatuisen näkymän aikakauden veistoksiin, maalauksiin ja antiikkihuonekaluihin. Mutta Villa Carlottan sydän on sen ulkopuolella: ympäröivä puutarha on täynnä eksoottisia kasveja ja kukkia, jotka tuovat väriä ja elämää alueelle. Käyntisi villan sisällä antaa sinulle mahdollisuuden uppoutua sen historiaan, ja sen jälkeen voit nauttia rauhassa puutarhan kauneudesta.

Villa Carlottasta jatkamme matkaamme kohti Sveitsiä ja sen helmeä, Luganoa. Tämä tyylikäs pikkukaupunki lepää San Salvatore-vuoren varjossa, aivan järven rannalla, ja on tunnettu yhtenä maailman tärkeimmistä pankkikaupungeista. Kierrä kanssamme Luganon sykähdyttävässä keskustassa oppaamme johdolla ja tunne sen kansainvälinen tunnelma.

 

Kun aurinko alkaa laskea, palaamme takaisin Comojärvelle, jossa nautimme päivän lopuksi illallisen hotellin ravintolassa, juomineen päivineen.

Villa Carlottan puutarha, Como-järvi.jpg
Lugano, Sveitsi.jpg
Isola Bella, Maggiore järvi, Stresa Italia.jpg
Borromeon palatsin valkoinen riikinkukko, Isola Bella, Stresa, Italia.jpg
Como järvi.jpg

Perjantai, 5.4.2024

Stresa, Isola Bella ja Maggiorejärvi

Herää uuteen päivään Comojärvellä ja valmistaudu siirtymään kohti upeaa Lago Maggiorea. Noin 1,5 tunnin ajomatkan jälkeen saavumme Stresan kylään, jossa rantabulevardi kutsuu ihailemaan kauniita, viehättäviä hotelleja. Majoittuminen hotelliimme ennen päivän seikkailuja.

Majoittumisen jälkeen teemme pienen kävelykierroksen Stresan keskustassa. Kävelykierroksen jälkeen siirrymme venesatamaan, josta yksityisvene vie meidät maagiselle Isola Bella -saarelle.

Saaren kruunu on upea Borromeon palatsi, jonka rakennutti 1600-luvulla barokkityyliin Borromeo-suku. Teemme opastetun kierroksen palatsissa, näemme sen juhlavat salit sekä upeat koristeet ja maalaukset. Palatsin puutarhassa on runsaasti erilaisia puulajikkeita, pensaita, kukkia ja kaiken lisänä ylväänä käyskenteleviä valkoisia riikinkukkoja!

 

Kun olet kokenut Isola Bellan tarjoamat nähtävyydet, paluumatkamme veneellä Stresaan vie vain noin 10 minuuttia. Illallinen ja rentoutuminen odottavat sinua hotellissamme, kun aurinko laskee ja ilta saapuu Lago Maggioren ylle.

Lauantai, 6.4.2024

Locarno & Domodossola – Juna- ja laivaretki alppimaisemissa

Aloita aamusi nauttien maukas aamiainen hotellissasi ennen matkaa kohti Stresan laivalaituria. Tästä kauniista satamasta astumme tilavaan järvilaivaan, joka vie meidät halki upeiden maisemien kohti Sveitsin Locarnoa, matkan kesto noin 3 tuntia. Nauti laivalla yhteisestä lounaasta ja Sveitsin henkeäsalpaavista maisemista.

 

Locarnoon saavuttuamme pidämme lyhyen tauon, jonka aikana voit tutustua tämän viehättävän kaupungin keskustaan. Tämän jälkeen nousemme Centovalli-junaan, joka kulkee "Sadassa Laaksossa" vuorten yli kohti Italiaa, tarkemmin sanottuna Domodossolaa. Junareitti tarjoilee meille silmiähiveleviä maisemia: vuoristoja, laaksoja ja vihreitä niittyjä, kulkiessamme jopa 800 metrin korkeudessa.

Huom. laiva- ja junaretki tehdään säävarauksella. Mikäli retkeä ei voida toteuttaa sääolosuhteista johtuen, teemme retken yhdessä paikalliselle viinitilalle Italian puolella.

Saavuttuamme takaisin Domodossolaan, bussimme odottaa kuljettaakseen meidät takaisin Stresaan, matka-aika noin 1 tunti. Päivä päättyy maittavaan illalliseen hotellissamme.

Matkan kesto:

 • Laivamatka: noin 3,5 tuntia

 • Junamatka: noin 2 tuntia

Junaretki alppimaisemissa, Centrovalli, Locarno, Domodolossa.jpg
Locarno, Sveitsi.jpg

Sunnuntai, 7.4.2024

Duomo di Milano, Milanon tuomiokirkko, Italia.jpg
Galleria Vittorio Emanuelle, Milano, Italia.jpg
Castello Sforzesco, linna, Milano, Italia.jpg

Milanon nähtävyydet

Aamiaisen jälkeen pakkaamme matkalaukut bussiin ja suuntaamme Milanoon.

 

Milanossa teemme kaupunkikierroksen osittain bussilla ja pääosin kävellen. Bussikierroksen aikana näemme niin sanottua modernia Milanoa, pilvenpiirtäjät ja uuden liikekeskuksen Piazza

Repubblican lähellä.

 

Ajamme ohi Monumentaalisen hautausmaan ja näemme Castello Sforzescon, joka on keskiajalta peräisin oleva massiivinen Viscontien ja Sforzien hallinto- ja asuinlinna.

 

Keskustassa näemme ulkoa päin mm. upean Duomon, joka on ollut Milanon kruunu jo monen sadan vuoden ajan. Tutustumme Milanon olohuoneeseen galleria Vittorio Emanueleen. Galleria johtaa suoraan La Scala-aukiolle ja näemme ulkoapäin ehkä maailman kuuluisimman oopperatalon.

 

Huom! Emme käy yhdessä sisällä tuomiokirkossa. Opas kertoo rakennuksesta sen ulkopuolella. Kierroksen jälkeen vapaata aikaa, joten halukkailla on mahdollisuus käydä omin päin sisällä. Lippu ostettava erikseen.

 

Yhteinen lounas Milanon ydinkeskustassa. Lounaan jälkeen suuntaamme kohti lentokenttää.

 

Matkan majoitus

Hotelli Tre Re, Como Italia.jpg

Hotelli Tre Re, Como Italia

Hotelli Tre Re sijaitsee historiallisessa rakennuksessa Comon sydämessä, vain 100 metrin päässä Comojärvestä ja Comon tuomiokirkosta, lähellä kaupungin merkittävimpiä nähtävyyksiä, kuten Teatro Socialea, Como-Brunate funikulaaria, satamaa sekä Aero Clubia. Rakennus on toiminut aiemmin luostarina. 

Hotelli Milan Speranza Au Lac, Stresa Italia.jpg

Hotelli Milan Speranza Au Lac, Stresa Italia

Hotelli Milan Speranza Au Lac koostuu kahdesta vierekkäisestä rakennuksesta, jotka sijaitsevat Stresan keskustassa. Osasta huoneista avautuu näkymä Maggiorejärvelle ja sitä ympäröiville vuorille tai Borromeonlahdelle ja sen lumoaviin väreihin.

Mat­ka­pa­ket­ti­so­pi­muk­sen pe­ruut­ta­mi­nen

Kun varaat matkan meidän kauttamme, on tärkeää ymmärtää peruutusehdot ja oikeutesi. Aarrematkat Oy noudattaa varaus- ja peruutusehdoissa lakia matkapakettiyhdistelmistä (901/2017). Lisäksi Aarrematkat Oy saattaa käyttää matkakohtaisia tiukempia peruutusehtoja, jotka yksilöidään kunkin matkan sivuilla tai myyntiesitteessä erikseen.

 • Matkakohtaiset tiukemmat peruutusehdot: 

  • Peruutukset kuluitta ennen 11.1.24.

  • Peruutukset 11.1.24 jälkeen mutta viimeistään 25.2.24 = peruutuskulut 30 % matkan hinnasta / henkilö.

  • Peruutukset 26.2.24 jälkeen = peruutuskulut 100% matkan hinnasta 

 • Matkustajan Peruutusoikeus: Voit perua varatun matkan milloin tahansa ennen sen alkua. Jos perut itse, voimme periä asianmukaisen ja perustellun peruutusmaksun, ellei peruutuksen syy ole poikkeuksellinen olosuhde, suorituksessamme oletettavasti oleva merkittävä virhe tai matkapakettisopimukseen tehty merkittävä muutos. Kaikista peruutusmaksuista on saatavissa perustelut pyydettäessä.

 • Matkanjärjestäjän peruutusoikeus: Voimme perua matkan, jos osallistujien määrä on vähemmän kuin sovittu, tai jos poikkeukselliset olosuhteet tai ylivoimainen este estää matkan toteuttamisen. Mikäli perumme matkan, ilmoitamme siitä sinulle sopimuksessa määritellyssä ajassa.

 • Aarrematkoilla on oikeus peruuttaa matka, mikäli osallistujamäärä ei saavuta seuraavia minimivaatimuksia:

 • Teatterimatkat edellyttävät vähintään 15 osallistujaa matkaa kohti.
 • Bussi- ja laivamatkat vaativat vähintään 20 osallistujaa matkaa kohti.

 • Lentomatkat edellyttävät vähintään 15 osallistujaa matkaa kohti.

 • Palautukset: Jos matka perutaan, maksamasi summa palautetaan sinulle viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisesta. Erityistilanteissa voimme tarjota voucheria (etuseteliä) rahojen palautuksen sijasta, mutta sinulla on aina oikeus saada rahasi takaisin.

Tämä on lyhyt yhteenveto ehdoistamme. Tutustu tarkemmin yksityiskohtaisiin peruutusehtoihimme täältä.

bottom of page