top of page
KS LUKIJAMATKA_ Slovenian parhaat palat 1.–5.10.2024.png
Kirkkonummen sanomat logo.png

KS LUKIJAMATKA:

Slovenian parhaat palat

1.–5.10.2024

Tervetuloa – Dobrodošli!

Lähde mukaan Aarrematkojen ja Kirkkonummen Sanomien lukijamatkalle Sloveniaan! Asumme tasokkaassa hotellissa Slovenian vehreässä pääkaupungissa Ljubljanassa. Ljubljanaan tutustumme oppaan johdolla ja näemme myös kaupunkia joelta päin, kun teemme pienen jokiristeilyn. Matkalla käymme ihastelemassa Itä-Alppeihin kuuluvaa Karavankkien vuoristoa ja siellä sijaitsevaa Bled- ja Bohinji-järveä. Bled on Slovenian tunnetuin luontokohde. Teemme myös kokopäiväretken Adrianmeren rannikolle, Piran nimiseen vanhaan kalastajakylään, jota kutsutaan myös Slovenian Venetsiaksi. Kirsikkana kakun päällä, ryhmällämme on tilaisuus nauttia Ljubljanassa järjestettävän katuruokatapahtuman tunnelmasta ja tarjonnasta matkan viimeisenä päivänä.

 

Matkaan sisältyy runsaan matkaohjelman, suorien lentojen, tasokkaan majoituksen ja matkanjohtajan sekä lehden edustajan palveluiden lisäksi useita yhteisiä ruokailuja. Ja vaikka retkitarjontaa on paljon, jää matkalaisille myös omaa aikaa ostoksiin ja kaupungilla liikkumiseen. Tervetuloa mukaan!

Matkan hinta alk. 1 425 € / hlö.

Matkan hinta on 1 425 € / hlö, kun majoittuminen tapahtuu kahden hengen huoneessa. Lisämaksusta huone yhdelle + 335 € / henkilö. Saatavilla myös mies- ja naispaikkoja! Toimistomaksu + 15 € / varaus lisätään matkan hintaan.

Hintaan sisältyy

Finnairin suorat reittilennot

 • Meno 1.10. Helsinki-Ljubljana, klo 07:05-08:40, Finnair AY1201

 • Paluu 5.10. Ljubljana-Helsinki, klo 09:25-13:05, Finnair AY1202.

 • Sisältää käsimatkatavarat, ruumaan menevän matkalaukun (22 kg), verot ja käsittelymaksut.

Majoitus

 • Neljän yön majoitus 4-tähden Urban Boutique Center-hotellissa Ljubljanassa.

 • Mahdollisuus valita yhden hengen huone lisämaksusta + 335 €.

Retket

 • Opastettu kaupunkikierros kävellen Ljubljanassa

 • Jokiristeily

 • Kokopäiväretki Bled ja Bohinjin vuoristoalueelle, opastettu

 • · Kokopäiväretki Piraniin Adrianmeren rannikolle, opastettu

 • · Tilausbussikuljetukset

 • · Matkanjohtajan ja lehden edustajan palvelut matkan ajan

Kuljetukset

 • Ohjelman mukaiset yksityiset tilausajokuljetukset Sloveniassa.

Useita ruokailuja

 • 5 x hotellin aamiainen 

 • 1 x lounas 

 • 2 x illallinen

Opastus ja sisäänpääsyt

 • Sisäänpääsymaksut retkikohteisiin.

 • Lehden edustajan palvelut matkan ajan.

 • Paikallisoppaan palvelut kohteissa ohjelman mukaan.

 • Aarrematkojen matkanjohtajan palvelut matkan ajan.

 • Turistiverot.

Retkikohteemme

Majoitus

Hotelli Urban Boutique Center Hotel****

Urban Boutique Center Hotel**** sijaitsee Ljubljanan sydämessä, vain 500 metrin päässä kuuluisalta Tromostovjen sillalta ja Ljubljanan vanhastakaupungista. Hotelli tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän modernia mukavuutta ja paikallista vieraanvaraisuutta, mikä tekee siitä täydellisen tukikohdan kaupungin tutkimiseen.

Kaikista huoneista löytyy ilmastointi, satelliitti-TV ja yksityiset kylpyhuoneet, joissa on suihku ja maksuttomat hygieniatarvikkeet. Huoneissa on myös kirjoituspöytä tuoleineen sekä maksuton vesi- ja mehupullo minibaarissa.

 

Hotellin palveluihin kuuluvat monipuolinen aamiaishuone ja rentouttava baari. Ilmainen WiFi on saatavilla koko hotellin alueella.

Matkaohjelma

Tiistai, 1.10. – Ensimmäinen matkapäivä ja Ljubljana

Keskiviikko, 2.10. –Bled ja Bohinj vuoristoalueet

Saavumme Ljubljanaan ja lentokentällä meitä on vastassa suomenkielinen opas ja tilausbussi. Kentältä ajamme hotelliin, jossa nautimme aamiaisen. Aamupäivällä opastettu kävelykierros Ljubljanassa. Iltapäivällä majoittuminen hotelliin ja vapaata aikaa.

Illalla lähdemme noin tunnin mittaiselle jokiristeilylle Ljubljanica-joella. Ljubljana on Euroopan pienimpiä pääkaupunkeja, asukasluku on n. 300.000. Kaupunki ja sen ympäristö on viehättävä, keskustasta löytyy vanhoja barokkirakennuksia, vanha raatihuone, Pyhän Nikolauksen katedraali, oopperatalo, lukuisat museot ja galleriat ja Ljubljanan linna, josta avautuvat upeat näkymät. Maailmankuulu on myös Josip Plecnikin rakentama Kolmoissilta. Kaupungin ympärillä on viehättäviä puistoja.

Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla ja oppaan johdolla tutustumaan Bledin ja Bohinjin vuoristojärviin ja niiden hurmaavaan ympäristöön. Bled on suosittu kaupunki luontolomailijoiden ja urheilijoiden keskuudessa. Kaupunki sijaitsee Julian Alppien juurella ja sitä pidetään alppiseudun kauneimpana loma- ja terveyskylpyläalueena. Bledissä on keskiaikainen linna, joka on rakennettu lähes 140 metrin korkuiselle kalliolle.

Tutustumme kaupunkiin ja linnaan. Sieltä jatkamme kohti suurta Bohinj-järveä kauniiden maisemien halki. Yhteinen lounas retken aikana.

Torstai 3.10. – Piran ja Adrianmeren rannikko

Aamiaisen jälkeen lähdemme retkelle rannikolle. Piran kaupunki on vanha viehättävä kalastajakaupunki Adrianmeren rannikolla, kuvankaunista paikkaa on kutsuttu ”Slovenian Venetsiaksi”. Sen kauneimpiin nähtävyyksiin kuuluu esim. 1300-luvulta peräisin oleva Pyhän Yrjön kirkko, 1300-luvulla perustettu Fransiskaanien luostari tai muusikko Giuseppe Tartinin mukaan kutsuttu aukio. Piranissa vapaa-aikaa ja omatoiminen lounas.

Täältä jatkamme paikalliselle Bordon viinitilalle tutustumaan tilaan ja nauttimaan maistiaisista. Viinitilalla syömme yhteisen illallisen.

Perjantai 4.10. – Ljubljana-päivä ja yhteinen illallinen

Nautimme hotellilla aamiaisen ja teemme matkanjohtajan johdolla aamupäivällä kävelyretken hunajatuotekauppaan ja kaupungin puistoon. Kävelyretken päätteeksi vieraillemme vielä katuruokatapahtumassa, jossa jokainen voi nauttia omatoimisen lounaan. Iltapäivä vapaata aikaa.

Illalla yhteinen illallinen paikallisessa ravintolassa

Lauantai 5.10. – Kotiinpaluu koittaa

Aamiainen hotellissa ja uloskirjautuminen hotellista noin klo 07:00.

Tilausbussilla siirtyminen Ljubljanan lentokentälle.

Ryhmäämme odottaa aikainen aamiainen ja huoneiden luovutus noin klo 7:00. Huoneiden luovutuksen jälkeen tilausajokuljetus vie meidät hotellista Ljubljanan lentokentälle. Finnairin lento ay1202 lähtee klo 09:25 kohti Helsinkiä.

Yhteistyössä

Kirkkonummen sanomat logo.png

Mat­ka­pa­ket­ti­so­pi­muk­sen pe­ruut­ta­mi­nen

Kun varaat matkan meidän kauttamme, on tärkeää ymmärtää peruutusehdot ja oikeutesi. Aarrematkat Oy noudattaa varaus- ja peruutusehdoissa lakia matkapakettiyhdistelmistä (901/2017). Lisäksi Aarrematkat Oy saattaa käyttää matkakohtaisia tiukempia peruutusehtoja, jotka yksilöidään kunkin matkan sivuilla tai myyntiesitteessä erikseen.

 • Tätä matkaa koskevat matkakohtaiset peruutushehdot:

  • Peruutukset kuluitta 22.7.24 saakka.​​​

  • Peruutukset 23.7.24 alkaen, mutta 20.8.24 mennessä = peruutuskulut  350 € / henkilö + toimistomaksu 15 € / varaus.

  • Peruutukset 20.8.24 alkaen = peruutuskulut 100 % matkan hinnasta + toimistomaksu 15 € / varaus.

 • Matkustajan peruutusoikeus: Voit perua varatun matkan milloin tahansa ennen sen alkua. Jos perut itse, voimme periä asianmukaisen ja perustellun peruutusmaksun, ellei peruutuksen syy ole poikkeuksellinen olosuhde, suorituksessamme oletettavasti oleva merkittävä virhe tai matkapakettisopimukseen tehty merkittävä muutos. Kaikista peruutusmaksuista on saatavissa perustelut pyydettäessä.

 • Matkanjärjestäjän peruutusoikeus: Voimme perua matkan, jos osallistujien määrä on vähemmän kuin sovittu, tai jos poikkeukselliset olosuhteet tai ylivoimainen este estää matkan toteuttamisen. Mikäli perumme matkan, ilmoitamme siitä sinulle sopimuksessa määritellyssä ajassa.

 • Aarrematkoilla on oikeus peruuttaa matka, mikäli osallistujamäärä ei saavuta seuraavia minimivaatimuksia:

  • Teatterimatkat edellyttävät vähintään 15 osallistujaa matkaa kohti.

  • Bussi- ja laivamatkat vaativat vähintään 20 osallistujaa matkaa kohti.

  • Lentomatkat edellyttävät vähintään 15 osallistujaa matkaa kohti.

 • Palautukset: Jos matka perutaan, maksamasi summa palautetaan sinulle viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisesta. Erityistilanteissa voimme tarjota voucheria (etuseteliä) rahojen palautuksen sijasta, mutta sinulla on aina oikeus saada rahasi takaisin.

Tämä on lyhyt yhteenveto ehdoistamme. Tutustu tarkemmin yksityiskohtaisiin peruutusehtoihimme täältä.

bottom of page