top of page
Kulttuuria Rivieralla, SEURAMATKA NIZZAAN, Aarrematkat (2).png

Kulttuuria Rivieralla

Matka Nizzaan

Matka-aika: 20.–24.4.2024. Hinta alk. 1 665 € / hlö sisältäen lennot, majoituksen, kuljetukset kohteessa, ruokailuja, ohjelmaa ja matkanjohtajan palvelut.

Matkan hinta alk. 1 665 € / hlö.

Matkan hinta on 1 665 € / hlö, kun majoitus tapahtuu kahden hengen huoneessa. Lisämaksusta huone yhdelle + 280 € / henkilö. Saatavilla myös mies- ja naispaikkoja! Toimistomaksu + 15 € / varaus lisätään matkan hintaan.

Unelmien lomamatka Ranskan Rivieralle

Lähde mukaan ainutlaatuiselle kulttuuriseikkailulle Ranskan Rivieralle huhtikuussa 2024. Nizzaan suuntautuva seuramatkamme tarjoaa sinulle mahdollisuuden kokea Ranskan rivieran lumoavat maisemat, historialliset kaupungit ja ainutlaatuinen kulttuuri rauhallisessa seurassa. Aarrematkojen kokenut paikallisopas, Timo Hakola, vie ryhmämme tutkimusretkelle alueen kulttuurihelmiin – tutustumme matkan aikana viehättävään Antibesiin, elokuvalliseen Canneen ja eksotiikkaa huokuvaan sitruunapääkaupunki Mentoniin. Majoitumme laadukkaassa neljän tähden Hotel Univers -hotellissa, joka sijaitsee keskeisellä paikalla Nizzassa. Varaa paikkasi nyt ja lähde mukaan unelmiesi lomamatkalle Ranskan Rivieralle huhtikuussa 2024!

Hintaan sisältyy

Lennot

Finnairin suorat reittilennot Helsingistä Nizzaan ja takaisin, sisältäen enintään 23 kg painavan, ruumaan menevän matkalaukun.

Ruokailuja

 • 4 x aamiainen

 • 2 x lounas

 • 1 x illallinen

Opastus

Aarrematkojen matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan sekä suomalaisen paikallisoppaan Timo Hakolan palvelut Ranskassa.​

Majoitus

Neljän yön majoitus Hotel Univers**** hotellissa Nizassa.​

Retket

 • Cannes- ja Antibes-retki sisältäen pääsyn Picasso-museoon

 • Nizzan kävelykierros ja antiikkimarkkinat 

 • Menton-retki sisältäen pääsyn taiteilija Jean Cocteaun 'La Salle des Mariages' vihkisaliin

 • vierailun Villa & Jardins Ephrussi de Rothschildessa

 • Retki Venceen vanhaan kaupunkiin ja antiikkitorille

 • Käynti Saint-Paul-de Vencen kylässä ja sisäänpääsy Fondation Maeghtin museoon

Kuljetukset

Ohjelman mukaiset kuljetukset Ranskassa

Matkaohjelma

Nizza, Kulttuuria Rivieralla – Seuramatka Nizzaan, 20.–24.4.24.jpg
Hotelli Univers, sisäänkäynti, Kulttuuria Rivieralla – Seuramatka Nizzaan, 20.–24.4.24.jpg

Lauantai, 20.4.2024

Saapuminen Nizzaan

Tervetuloa Nizzaan! Finnairin suora iltalento Helsingistä saapuu Välimeren helmeen Nizzaan kello 18:55.

 

Opaamme Timo Hakola on valmiina toivottamaan ryhmämme tervetulleeksi Nizzan lentokentällä. Lentokentältä siirrymme mukavasti ykistyisellä tilausajokuljetuksella kohti tasokasta Hotel Univers -hotellia, joka sijaitsee aivan kaupungin keskustassa.

 

Illalla nautimme yhdessä tervetuliaisillallisen nautimme yhdessä tervetuloillallisen hotelliamme lähellä olevassa ravintolassa, jossa pääsemme maistelemaan paikallisia herkkuja sekä keskustelemaan tulevista seikkailuistamme.

Sunnuntai, 21.4.2024

Cannes, Antibes & Pablo Picasso

Aloitamme päivän herkullisella aamiaisella hotellissa, jonka jälkeen suuntaamme kohti Cannesin ja Antibesin kiehtovia kaupunkeja.

 

Cannes tuo ensimmäisenä mieleen maailmankuulut elokuvajuhlat ja festivaalipalatsin punaisella matolla poseeraavat valkokankaan kirkkaimmat tähdet. Glamour ja luksus ovat Cannesissa arkea Boulevard de la Croisette -rantakadulla, joka on kenties Ranskan Rivieran elegantein. Vanhan kaupungin juurella on värikäs Forvillen markkinahalli ja Rue Meynadier -kauppakuja vaateputiikkeineen ja herkkupuoteineen. Sen edustalla komeilee Cannesin vanha satama perinteisine kalastuspatteineen ja huvijahteineen.  Cannesissa ryhmämme pääsee vierailemaan paikallisilla antiikkimarkkinoilla.

 

Hohdokkaan kulissin takaa löytyy kuitenkin myös toisenlainen Cannes. Nousemme vanhan kaupungin kukkulalle, josta Rue Saint Antoine -katu kiemurtelee ylös sympaattiseen vanhaan kaupunkiin ja Le Suquet'n kukkulalle. Täällä näet tavallista ranskalaista arkea. Le Suquet’n kapeat kujat ja satoja vuosia vanhat talot luovat mukavan kontrastin Cannesin modernille keskustalle. Kukkulalta avautuvat myös hulppeat näkymät alas kaupunkiin ja ÎIles de Lérins -saarille.

Nizzan ja Cannesin välissä sijaitseva Antibes on monien suosikkikaupunki Ranskan Rivieralla. Ei mikään ihme, sillä täällä pääsee aitoihin eteläranskalaisiin tunnelmiin.

Vanhan kaupungin kyljessä on yksi Antibesin kiehtovimista alueista, Safranier-kortteli. Se on Antibesin ”Montmartre”, joka julistautui aikoinaan commune libreksi eli vapaaksi kaupungiksi.

Jykevä kivimuuri kiertää Antibesin vanhaa kaupunkia. Sen laidalla kohoaa komea keskiaikainen Grimaldien linna, jossa toimii yksi arvostetuimmista Pablo Picasso -museoista, jossa vierailemme iltapäivällä. Museo sijaitsee vanhan kaupungin sydämessä. Rivieralla elämänsä loppuun saakka asunut Pablo Picasso työskenteli linnassa toisen maailmansodan jälkeen.

 

Muurin ulkopuolella on yksi Euroopan suurimmista huvivenesatamista, Port Vauban. Sen vieressä komeilee 1500-luvulla rakennettu Fort Carré-puolustuslinnoitus. Linnoituksesta avautuvat komeat näkymät Enkelten lahdelle ja lumihuippuisille Merialpeille, joita ehdimme ihailla vierailumme ohessa.

Cannesin ranta, Kulttuuria Rivieralla – Seuramatka Nizzaan, 20.–24.4.24.jpg
Cannes, Kulttuuria Rivieralla – Seuramatka Nizzaan, 20.–24.4.24.jpg
Antibes. Kulttuuria Rivieralla – Seuramatka Nizzaan, 20.–24.4.24.jpg
Antibes, Pablo Picasso museo, Grimaldin linna, Kulttuuria Rivieralla – Seuramatka Nizzaan,
Nizzan vanhan kaupungin värikkäät kujat, Kulttuuria Rivieralla – Seuramatka Nizzaan, 20.–2
Nizzan vanhakaupunki, Kulttuuria Rivieralla – Seuramatka Nizzaan, 20.–24.4.24.jpg

Maanantai, 22.4.2024

Nizzan loistoa & vanhakaupunki

Aamiaisemme jälkeen suuntaamme puolipäiväretkelle kohti Nizzan historiallista keskustaa, jossa opas vie meidät läpi kaupungin upeimpien nähtävyyksien. Kävelykierroksella vanhassa kaupungissa pääsemme aistimaan sen ainutlaatuista tunnelmaa.

Nizza on Ranskan Rivieran pääkaupunki, joka valloittaa vastakohdillaan; vuoret ja meri, idyllisen vanhankaupungin barokkikirkot, orkranväriset kaupunkipalatsit, kapeat kujat ja keskustan ylelliset liikkeet, Michelin-tähdillä palkitut ravintolat ja provencelaisherkkuja tarjoilevat pikkukapakat. Täällä on hyvä nauttia päivän omatoiminen lounas. 

 

Iltapäivällä tutustumme Nizzan maanantaisiin antiikkimarkkinoihin matkanjohtajamme johdolla. 

Nizza on herkullinen coctail Rivieran parhaita paloja!

Villa Rothschild, Kulttuuria Rivieralla – Seuramatka Nizzaan, 20.–24.4.24.jpg

Tiistai, 23.4.2024

Menton-kaupunki &  Villa Rothschild 

Tämä päivä vie meidät Mentonin hurmaavaan kaupunkiin ja upeaan Villa Rothschildiin.

Aamiaisen jälkeen lähdemme kokopäiväretkelle, jossa tutustumme Mentonin viehättävään vanhaan kaupunkiin ja Jean Cocteaun maalaamaan 'La Salle des Mariages-Jean Cocteau' vihkisaliin. Menton on Italian rajalla sijaitseva ”Ranskan helmeksi” ja sitruunan pääkaupungiksi kutsuttu kaupunki. Mentonissa järjestetään vuosittain 15 päivää kestävät sitruunajuhlat  ’La Fête du citron’, jonka aikana nähdään uskomattomia sitrushedelmistä rakennettuja kulkueita. Mentonin sitruunajuhla kuuluu UNESCON aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon. Mikroilmaston ansioista Mentonissa on 310 aurinkoista päivää vuodessa,  kukoistavia kasvitieteellisiä ja trooppisia puutarhoja, Jean Cocteaun museo sekä Jean Cocteaun maalaamaa vihkisali. 

Mentonista matkamme jatkuu Cap Ferrattiin. Cap Ferrat oli Euroopan ja Pohjois-Amerikan kaikkein varakkaampien kesälomapaikka. Vuonna 1905 paronitar Rotschild valitsi tämän strategisen paikan upealle villalleen inspiroituen kauniista Firenzen ja Venetsian renessanssipalatseista. Vierailemme yhteisen lounaan jälkeen tässä ainutlaatuisessa Villa & Jardins Ephrussi de Rothschild -palatsissa, johon ei voi olla ihastumatta. Käyskentelemme villan puutarhassa joka on yksi Rivieran kauneimmista puutarhoista. 

Paluumatkalla ihailemme rannikkotietä pitkin avautuvia näkymiä Monacoon.

Menton, Kulttuuria Rivieralla – Seuramatka Nizzaan, 20.–24.4.24.jpg
La Salle des Mariages-Jean Cocteau, Kulttuuria Rivieralla – Seuramatka Nizzaan, 20.–24.4.2

Keskiviikko, 24.4.2024

Saint-Paul-de-Vence, Kulttuuria Rivieralla – Seuramatka Nizzaan, 20.–24.4.24.jpg
Saint-Paul-de-Vence, Kulttuuria Rivieralla – Seuramatka Nizzaan, 20.–24.4.24 (2).jpg
Fondation Maeght, Kulttuuria Rivieralla – Seuramatka Nizzaan, 20.–24.4.24.jpg

Vence, Saint-Paul-de-Vence & Fondation Maeght

Aloitamme päivämme aamiaisella hotellilla, jonka jälkeen suuntaamme kohti Vencen pikkukaupunkia. Vencen keskiaikainen kaupunki tarjoaa meille mahdollisuuden tutustua sen pieneen antiikkitoriin ja kiehtovaan vanhaan kaupunkiin, jossa historian havina tuntuu jokaisella kadulla. Vencessä nautimme myös yhteisen lounaan viehättävässä vanhan kaupungin ympäristössä.

Iltapäivällä siirrymme opastetulle retkelle Saint-Paul-de-Vencen keskiaikaiseen kylään, joka on kuin avoin taidemuseo. Lumoavan kaunis, keskiaikaisen muurin ympäröimä Saint-Paul-de-Vencen kylä vihreän kukkulan huipulla on kuin maalauksesta. Ei olekaan mikään ihme, että taidemaalarit, kirjailijat ja näyttelijät ovat ottaneet sen omakseen. Legendaarinen La Colombe d'Or -ravintola muistuttaa edelleen nostalgisista ajoista, jolloin taiteilijat kokoontuivat sinne parantamaan maailmaa. Kun astut muurin sisäpuolelle kuninkaallisesta portista, tulet todelliseen taidemuseoon. Pittoreskin Rue Grande -kadun varrella sijaitsevat kymmenet taidegalleriat ja ihanat provencelaiset herkkupuodit. Iltapäivällä Café de la Place -kahvilan plataanipuiden reunustama aukio täyttyy petankin pelaajista. Kylän kauniilla hautausmaalla lepää Marc Chagall, joka vietti viimeiset elinvuotensa Saint-Paul-de-Vencessa.

Kukkulalla, kauniin alepponmäntymetsän keskellä sijaitsee yksi Euroopan huomattavimmista modernin taiteen museoista, Fondation MaeghtVierailumme aikana pääsemme kokemaan tämän ainutlaatuisen tunnelman ja vierailemaan museossa.

Päivän päätteeksi kuljetuksemme vie meidät Nizzan lentokentälle, josta nousemme Finnairin kyytiin ja suuntaamme takaisin Helsinkiin. Laskeudumme Helsinkiin klo 23:55.

Lentoaikataulu 

Meno 20.4.24

Helsinki – Nizza, klo 16:35–18:55. AY1603, Finnair.

Paluu 24.4.24

Nizza – Helsinki, klo 19:45–23:55. AY1604, Finnair.

Matkan majoitus

Hotelli Univers, huoneisto, Aarrematkat, Kulttuuria Rivieralla – Seuramatka Nizzaan, 20.–2

Hotel Univers****

Hotelli Univers tarjoaa ylellistä majoitusta ja erinomaisen sijainnin Nizzan sydämessä. Uusittu 4-tähden hotelli sijaitsee lähellä Galeries Lafayette -tavarataloa, vilkasta Jean Medecinin ostoskatua ja Nizzan raitiovaunulinjaa, mikä tekee siitä ihanteellisen tukikohdan kaupungin tutkimiseen. Hotelli on aivan Jean Médecinin avenuen kulmassa, vain 100 metrin päässä Masséna-aukiosta. Rannalle ja Nizzan Vanhaan kaupunkiin on vain noin 5-7 minuutin kävelymatka. Hotellissa on 65 modernisti sisustettua huonetta, jotka on uusittu vuosina 2021 ja 2022, ja joista yhden hengen huoneissa on viehättävät vinokatot. Asiakkaiden käytössä on myös aamiaishuone ja yleistilat rentoutumista varten.

Matkalla mukana

Mat­ka­pa­ket­ti­so­pi­muk­sen pe­ruut­ta­mi­nen

Kun varaat matkan meidän kauttamme, on tärkeää ymmärtää peruutusehdot ja oikeutesi. Aarrematkat Oy noudattaa varaus- ja peruutusehdoissa lakia matkapakettiyhdistelmistä (901/2017). Lisäksi Aarrematkat Oy saattaa käyttää matkakohtaisia tiukempia peruutusehtoja, jotka yksilöidään kunkin matkan sivuilla tai myyntiesitteessä erikseen. 

Matkakohtaiset peruutusehdot koskien tätä matkaa: 

 • Peruutukset kuluitta ennen 12.2.2024 

 • Peruutukset 12.2 jälkeen mutta viimeistään 13.3 = peruutuskulut 50 % matkan hinnasta 

 • Peruutukset 13.3 jälkeen = peruutuskulut 100% matkan hinnasta 

 • Matkustajan Peruutusoikeus: Voit perua varatun matkan milloin tahansa ennen sen alkua. Jos perut itse, voimme periä asianmukaisen ja perustellun peruutusmaksun, ellei peruutuksen syy ole poikkeuksellinen olosuhde, suorituksessamme oletettavasti oleva merkittävä virhe tai matkapakettisopimukseen tehty merkittävä muutos. Kaikista peruutusmaksuista on saatavissa perustelut pyydettäessä.

 • Matkanjärjestäjän peruutusoikeus: Voimme perua matkan, jos osallistujien määrä on vähemmän kuin sovittu, tai jos poikkeukselliset olosuhteet tai ylivoimainen este estää matkan toteuttamisen. Mikäli perumme matkan, ilmoitamme siitä sinulle sopimuksessa määritellyssä ajassa.

 • Aarrematkoilla on oikeus peruuttaa matka, mikäli osallistujamäärä ei saavuta seuraavia minimivaatimuksia:

 • Teatterimatkat edellyttävät vähintään 15 osallistujaa matkaa kohti.
 • Bussi- ja laivamatkat vaativat vähintään 20 osallistujaa matkaa kohti.
 • Lentomatkat edellyttävät vähintään 15 osallistujaa matkaa kohti.

 • Palautukset: Jos matka perutaan, maksamasi summa palautetaan sinulle viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisesta. Erityistilanteissa voimme tarjota voucheria (etuseteliä) rahojen palautuksen sijasta, mutta sinulla on aina oikeus saada rahasi takaisin.

Tämä on lyhyt yhteenveto ehdoistamme. Tutustu tarkemmin yksityiskohtaisiin peruutusehtoihimme täältä.

bottom of page