top of page
BOLOGNA (EMILIA ROMAGNA).png

Antiikki&Design-lehden lukijamatka:

BOLOGNA, PARMA & CARPI – Emilia-Romagnan helmet

18.–22.10.24

Tervetuloa – Benvenuti!

Antiikki & Design -lehden ja Aarrematkojen lukijamatka Keski-Italiaan Emilia-Romagnan maakuntaan tarjoaa kulttuuria ja kulinarismia. Tällä matkalla tutkimme Bolognan historiallisia piazzoja, vierailemme Parman kuuluisilla antiikkimarkkinoilla, kunnioitamme Giuseppe Verdin musiikillista perintöä ja ihailemme Carpin vanhan kaupungin kauneutta. Syvennymme alueen rikkaan kulttuurihistorian lisäksi sen maailmankuuluihin ruokiin, olemmehan italialaisen kulinarismin kehdossa. Täältä ovat lähtöisin muun muassa maailmankuulut tortellinit, alla bolognese, ilmakuivattu Parman kinkku sekä aromikas Parmesan-juusto. Majoitumme matkan aikana noin 70 000 asukkaan Carpin keskustaan, Modenan läänin renesanssihelmeen, josta teemme päivittäin retkiä sekä Parmaan että Bolognaan. Liity seuraamme kokemaan Emilia-Romagnan alueen lumo - varaa paikkasi nyt ja koe Italian syke aivan uudella tavalla!

Matkan hinta alk. 1 825 € / hlö.

Matkan hinta on 1 825 € / hlö, kun majoitus tapahtuu kahden hengen huoneessa. Lisämaksusta huone yhdelle + 185 € / henkilö. Saatavilla myös mies- ja naispaikkoja! Toimistomaksu + 15 € / varaus lisätään matkan hintaan.

Hintaan sisältyy

Finnairin suorat reittilennot

 • Meno 18.10 Helsinki–Bologna, klo 16:30-18:15, Finnair AY 1773.

 • Paluu 22.10, Bologna–Helsinki, klo 09:40-13:40, Finnair. AY 1772.

 • Sisältää käsimatkatavarat, ruumaan menevän matkalaukun (22 kg), verot ja käsittelymaksut.

Majoitus

 • 4 yötä Hotel Touring****, Viale Darfo Dallai 1, 41021 Carpi, Italia.

 • Mahdollisuus valita yhden hengen huone lisämaksusta + 185 €.

Retket

 • Bolognan kaupunkikierros UNESCO-kohteineen sis. opastetun kierroksen ja lounaan.

 • Parman Antiikkimarkkinat 'Mercante in Fiera' sis. omaa aikaa tutustumiseen.

 • Parman kulttuuri- ja gastronomiakierros sis. opastetun kävelykierroksen, lounaan ja tutustumisen Verdin musiikilliseen perintöön.

 • Tutustumisretki Verdin maailmaan paikkoihin, joissa maailmankuulu säveltäjä on inspiroitunut säveltämään oopperan kestosuosikkeja kuten Aida, Nabucco ja Rigoletto.

Kuljetukset

 • Ohjelman mukaiset yksityiset tilausajokuljetukset Italiassa.

Useita ruokailuja

 • 3 x hotellin aamiainen

 • 1 x take-away aamiainen

 • Yhteinen lounas juomineen Bolognan kaupunkikierroksen päätteeksi.

 • Yhteinen lounas juomineen Parman kulttuuri- ja gastronomiakierroksen päätteeksi.

 • 2 x illallinen hotellin viereisessä ravintolassa.

Opastus ja sisäänpääsyt

 • Sisäänpääsymaksut retkikohteisiin.

 • Lehden päätoimittajan Mirva Saukkolan palvelut matkan ajan.

 • Paikallisoppaan Maarit Kerojärven palvelut kohteissa.

 • Aarrematkojen matkanjohtajan palvelut matkan ajan.

 • Turistiverot.

Retkikohteemme

Majoitus

Hotel Touring****

Hotel Touring sijaitsee Carpin kaupungin sydämessä, kävelymatkan päässä monista paikallisista nähtävyyksistä ja ostosalueista.

 

Hotellin huoneet ovat avaria ja niissä on modernit mukavuudet, kuten ilmastointi, televisio, minibaari, WiFi-yhteys sekä kylpyhuone.

Hotellista löytyy myös kuntosali ja turkkilainen sauna sekä ravintola "Clorofilla Wine and Restaurant", joka tarjoilee tyypillisiä emilialaisia erikoisuuksia kauden tuotteista.

Matkalla mukana

Matkaohjelma

Perjantai, 18.10. – Ensimmäinen matkapäivä

Lauantai, 19.10. – Bologna, porttikonkien UNESCO kaupunki 

Lennämme Finnairin suoralla lennolla Helsingistä Bolognaan, jossa tilausajobussi ja italian oppaamme Maarit Kerojärvi on meitä vastassa. Lentokentältä lähdemme heti kohti Carpia. Matkaa on noin 70 km. Saavumme Carpin kaupunkiin noin kello 20:15 ja kirjaudumme hotelliimme Hotel Touringiin, jonka jälkeen nautimme hotellissa iltapalan viineineen.

Aamiaisen jälkeen tutustumme Carpin kaupungin viikoittaisiin markkinoihin. Markkinoilta lähdemme hotellilta tilausajokuljetuksella kohti Bolognaa. Saavuttuamme Bolognan keskustaan, aloitamme päivämme kaupunkikierroksella kävellen. Opastetun kierroksen aikana näemme mm. monta Bolognan yliopistoon ja sen historiaan liittyvää kohdetta. Kierroksen aikana näemme myös ulkoapäin muun muassa Piazza Maggiore-aukion laidalla sijaitsevat vanhat hallintorakennukset. Keskiaikaisen markkina-alueen kautta kävelemme entisen ghetton alueelle ja Santa Stefanon kirkolle: matkan varrelle jäävät Bolognan kuuluisat tornit, Torre Asinelli ja Torre Garisenda, jotka keskiajalla olivat myös statussymbojeja, varakkaiden perheiden vartio-ja varastotorneja.

 

Kaupunkikierroksen jälkeen nautimme yhteisen lounaan juomineen. Lounaan jälkeen jokaiselle jää hieman omaa aikaa tutustua kaupunkiin ja tehdä ostoksia, joihin Bolognan keskusta tarjoaa erittäin hyvät mahdollisuudet.

 

Ostosten ja oman ajan jälkeen ryhmällämme on iltapäivällä paluu hotellille Carpiin. Carpissa ilta on vapaata ja Illallinen nautitaan omatoimisesti.

Sunnuntai 20.10. – Parman antiikkimarkkinat

Maukkaan hotelliaamiaisen jälkeen suuntaamme tilausajokuljetuksella suoraan Parman messukeskukseen, jossa järjestetään ”Mercante in Fiera” nimiset antiikkimarkkinat. Sunnuntai on viimeinen messupäivä. Perille saavuttuamme tutustumme messutarjontaan omaan tahtiin, ja nautimme messuilla lounaan päivän aikana omatoimisesti. Iltapäivällä paluukuljetus takaisin Carpiin. 

Päivän kruunaa yhteinen illallinen hotellin Clorofilla Wine and Restaurant -ravintolassa.

Maanantai 21.10. – Parma & Verdin perintö

Nautimme jälleen aamiaisen hotellillamme, jonka jälkeen lähdemme tilausajokuljetuksella päivän retkellemme kohti Parmaa. Perille saavuttuamme suuntaamme kaupunkikierrokselle kävellen. Vierailun aikana tutustumme mm. kaupungin vanhoihin hallintorakennuksiin, roomalaistyyliseen tuomiokirkkoon sekä kastekirkkoon. Näemme myös Palazzo Pilotassa sijaitsevat Galleria Nazionale sekä Teatro Farnese ja ihailemme ulkoapäin Teatro Regionia, joka toimii Verdi-festivaalien pääesityspaikkana. Kierroksen päätteeksi nautimme yhteisen lounaan juomineen Parman keskustan ravintolassa.

Iltapäivällä tutustummme tarkemmin Verdin elämään: Roncolessa näemme ulkoapäin hänen syntymäkotinsa ja kirkon jossa Verdi aloitti uransa. Pysähdymme Bussetossa jossa tutustumme Antonio Barezzin kotiin ”Casa Museo Barezziin”, Barezzi tunnisti nuoren Verdin lahjakkuuden ja Barezzin tyttärestä tuli Verdin ensimmäinen vaimo. Bussetossa näemme ulkoapäin myös Teatro Verdin.

 

Vilkkaan päivän päätteeksi siirrymme tilausajokuljetuksella takaisin Carpiin. Illan päätteeksi nautimme jälleen yhteisen illallisen hotellilla.

Tiistai 22.10. – Kotiinpaluu koittaa

Ryhmäämme odottaa aikainen herätys ja huoneiden luovutus. Huoneiden luovutuksen jälkeen tilausajokuljetus vie meidät hotellista Bolognan lentokentälle. Finnairin lento AY1772 lähtee klo 09:40 kohti Helsinkiä. Arrivederci Italia!

Yhteistyössä

Antiikki ja design lehti logo.jpg

Mat­ka­pa­ket­ti­so­pi­muk­sen pe­ruut­ta­mi­nen

Kun varaat matkan meidän kauttamme, on tärkeää ymmärtää peruutusehdot ja oikeutesi. Aarrematkat Oy noudattaa varaus- ja peruutusehdoissa lakia matkapakettiyhdistelmistä (901/2017). Lisäksi Aarrematkat Oy saattaa käyttää matkakohtaisia tiukempia peruutusehtoja, jotka yksilöidään kunkin matkan sivuilla tai myyntiesitteessä erikseen.

 • Tätä matkaa koskevat matkakohtaiset peruutushehdot:

  • Peruutukset kuluitta 18.8.24 saakka.​​​

  • Peruutukset 19.8.24 alkaen, mutta 18.9.24 mennessä = peruutuskulut  100 € / henkilö + toimistomaksu 15 € / varaus.

  • Peruutukset 19.8.2024 alkaen, mutta ennen 2.10.2024 = peruutuskulut 50 % matkan hinnasta + toimistomaksu 15 € / varaus.

  • Peruutukset 2.10.24 alkaen = peruutuskulut 100 % matkan hinnasta + toimistomaksu 15 € / varaus.

 • Matkustajan peruutusoikeus: Voit perua varatun matkan milloin tahansa ennen sen alkua. Jos perut itse, voimme periä asianmukaisen ja perustellun peruutusmaksun, ellei peruutuksen syy ole poikkeuksellinen olosuhde, suorituksessamme oletettavasti oleva merkittävä virhe tai matkapakettisopimukseen tehty merkittävä muutos. Kaikista peruutusmaksuista on saatavissa perustelut pyydettäessä.

 • Matkanjärjestäjän peruutusoikeus: Voimme perua matkan, jos osallistujien määrä on vähemmän kuin sovittu, tai jos poikkeukselliset olosuhteet tai ylivoimainen este estää matkan toteuttamisen. Mikäli perumme matkan, ilmoitamme siitä sinulle sopimuksessa määritellyssä ajassa.

 • Aarrematkoilla on oikeus peruuttaa matka, mikäli osallistujamäärä ei saavuta seuraavia minimivaatimuksia:

  • Teatterimatkat edellyttävät vähintään 15 osallistujaa matkaa kohti.

  • Bussi- ja laivamatkat vaativat vähintään 20 osallistujaa matkaa kohti.

  • Lentomatkat edellyttävät vähintään 15 osallistujaa matkaa kohti.

 • Palautukset: Jos matka perutaan, maksamasi summa palautetaan sinulle viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisesta. Erityistilanteissa voimme tarjota voucheria (etuseteliä) rahojen palautuksen sijasta, mutta sinulla on aina oikeus saada rahasi takaisin.

Tämä on lyhyt yhteenveto ehdoistamme. Tutustu tarkemmin yksityiskohtaisiin peruutusehtoihimme täältä.

bottom of page