top of page
  • Maarit Kerojärvi

Italian vuosittaiset kirpputoritapahtumat ja antiikkimarkkinat kutsuvat!


Kuva: Archivio Regione Piemonte


Joka vuosi Italiassa järjestetään useita kirpputoritapahtumia ja antiikkiesineiden markkinoita eri puolella maata. Suosituimmat antiikkiin ja keräilyyn liittyvistä tapahtumapaikoista sijaitsevat Piemonten alueen pääkaupungissa, Torinossa mutta maaseudun pienemmissä kaupungeissa on myös monia antiikki- ja kirpputorimarkkinoita. Yksi näistä alueista on Pohjois-Italiassa sijaitseva Piemonten alue, jonne myös Huutokauppa Helanderin ja Aarrematkojen keväinen Italian antiikkimatka suuntaa. Lue lisää tulevasta Italian matkasta, ja tee alustava matkavarauksesi täältä!



Piemonte on hyvinvoivaa ja vaurasta Italiaa. Po-joki, Italian pisin joki syntyy Torinon pohjoispuolella Alpeilla ja se on suonut kautta aikojen kulkuyhteydet ja markkina-alueet Adrianmerelle saakka. Maisemassa on laajoja riisiviljelmiä, maito- ja karjatiloja. Piemonte on tunnettu hyvistä juustoista ja viineistä ja sanotaan, että Piemonten maakunta on gourmet -ruuan paratiisi. Myös Slow Food -liike on lähtöisin Piemonten alueelta.



Kuva: Archivio Agenzia di Accoglienza e Promozione Turistica Locale Provincia di Novara



Kierrätys on aina ollut erittäin suosittua Piemontessa, myös siksi, että Italiassa on edelleen olemassa ammatti nimeltä ”rigattiere”. Rigattiere on keräilijä, joka tuo aukiolle kaikenlaisia ​​tavaroita maaseudun kellareista ja kaupunkien ullakoilta. Työ perustuu menneen ajan ainutlaatuisuuteen, omaperäisyyteen ja viehätysvoimaan.



Italiassa on edelleen olemassa ammatti nimeltä ”rigattiere”. Rigattiere on keräilijä, joka tuo aukiolle kaikenlaisia ​​tavaroita maaseudun kellareista tai kaupunkien ullakoilta. Työ perustuu menneen ajan ainutlaatuisuuteen, omaperäisyyteen ja viehätysvoimaan.


Ottaen huomioon alueen historian ja sen aristokraattisen luonteen, ei ole harvinaista törmätä antiikkiin, jopa pienten markkinoiden myyntikojuissa. Kirpputorille lähdetäänkin tekemään löytöjä. Silmiisi saattaa osua käsin kaiverrettu kävelykeppi, tinaleluja, piippuja, sikarikoteloita, mustekyniä, kelloja, hopeisia esineitä tai kuparia. Kun oikein etsii, niin löytää! Tinkiminen on Italiassa enemmän kuin sallittua mutta on hyvä muistaa ettei kortti aina kelpaa maksuvälineenä.



Ottaen huomioon alueen historian ja sen aristokraattisen luonteen, ei ole harvinaista törmätä antiikkiin, jopa pienten markkinoiden myyntikojuissa. Kirpputorille lähdetäänkin tekemään löytöjä. Silmiisi saattaa osua käsin kaiverrettu kävelykeppi, tinaleluja, piippuja, sikarikoteloita, mustekyniä, kelloja, hopeisia esineitä tai kuparia. Kun oikein etsii, niin löytää! Tinkiminen on Italiassa enemmän kuin sallittua mutta on hyvä muistaa ettei kortti aina kelpaa maksuvälineenä.



Mitä voit odottaa Italian antiikkimatkalla?


Huutokauppa Helander järjestää maaliskuussa 2022 Italian antiikkimatkan yhteistyössä Aarrematkojen kanssa. Pidennetty viikonloppu Italiassa ajoittuu aikavälille to 24.3. - su 27.3.2022. Matkan hintaan sisältyvät lennot, hotellit, ohjelman mukaiset ruokailut (hotelliaamiaiset, kaksi lounasta sekä kaksi illallista), ohjelman mukaiset vierailut ja sisäänpääsyt sekä tietysti matkanjohtajan ja oppaan palvelut koko matkan ajan.



Kuva: Archivio Borromeo




Ensimmäinen matkapäivä – Torstai 24.3.2021

Saavumme Italiaan Milanon kentälle ensimmäisenä matkapäivänä, jossa meitä on vastassa italianopas Maarit Kerojärvi. Lentokentältä ajamme suoraan viinitilalle, jossa saamme nauttia talon antimista. Lounaan jälkeen suuntaamme ensimmäiseen majapaikkaamme Stresaan. Stresa on rauhallinen kaupunki Lago Maggioren rannalla. Tutustumme Stresan pieneen keskustaan ja nautimme päivällisen hotellin ravintolassa.




Kuva: VisitPiemonte, Giorgio Perottino - 2019 Getty Images.



Lago Maggiore hurmaavat saaret – Pe 25.3.2021

Seuraavana aamuna lähdemme tutustumaan Lago Maggioren saariin, Isola Bellaan sekä Isola Pescatoriin. Aloitamme saariin tutustumisen Isola Bellasta, ja siellä sijaitsevasta Borromeon aatelissuvun palatsista. Borromeon palatsissa pääsemme ihailemaan sen loistoa kävelykierroksen merkeissä. Kierroksen päätteeksi saamme tutustua myös palatsin hämmästyttävän upeaan puutarhaan. Matkaamme jatkuu Isola Bellan saarelta Isola Pescatorin saarelle, jossa syömme lounaan. Lounaan jälkeen suuntaamme seuraavaan majapaikkaamme, Torinoon.



Isola Bellan saari. Kuva: Archivio Borromeo, Marco Beck Peccoz



Torinon antiikkimarkkinoilta etsivä löytää! – La 26.3.2021

Torino oli yhdistyneen Italian Kuningaskunnan ensimmäinen pääkaupunki, jossa asuu himpun alle miljoona asukasta. Kaupungin ilme on aristokraattinen ja sen arvokkaissa ja historiallisissa kahviloissa on kirjoitettu Italian historiaa. Kahvilat ovat historian lisäksi oiva paikka nauttia bicerinä (kahvia, kaakaota, maitoa) tai martinia kaupanteon ohella.

Torino on täynnä jättikokoisia piazzoja. Yksi niistä on Piazza della Repubblica, tasavallan aukio. Lauantaisin Torinon Piazza della Repubblican alueella pidetään Al Balon kirpputori, jonka perinne syntyi jo vuonna 1857. Al Balon kirpputori asettuu laajalle alueelle: esillepanijoihin kuuluu mm. noin 300 näytteilleasettajia sekä noin 50 alueen antiikkikauppiasta. Esillepanijat ovat antiikkikauppiaita, vanhan tavaran keräilijöitä, keksijöitä, taidemaalareita ja muusikoita. Kirpputorilla on tarjolla antiikkia, käsitöitä, luomuksia, keräilytuotteita ja menneisyyden aarteita. Markkinat kestävät koko päivän klo 7.00–18.00. Aukiolta lähtee Dora-joen suuntaan pienempiä teitä, joiden reunoilla kaupankäynti jatkuu.



Kuva: VisitPiemonte, Giorgio Perottino - 2019 Getty Images


Yrittäjyys on osa Italian historiaa – Su 27.3.2021

Italia on tunnettu yrittäjäsuvuistaan. Muutamia piemontelaisia yrityksiä ovat mm. Fiat 1899, Martini & Rossi 1847 (vermutti, mausteinen viini), Olivetti 1908 (kirjoituskoneet ja toimistolaitteisto) sekä Caffarelli 1832 (gianduiotti eli suussa sulavia suklaapaloja). Voimakas teollinen yrittäjyys onkin lyönyt leimansa Torinon kaupungin väestöön. Muuttoliike eteläisestä Italiasta pohjoiseen oli vahva 50- ja 60-luvuilla, kun Fiat tarvitsi työntekijöitä. Vahva kokemus maanviljelyssä ja teollisen yrittämisen tuoma hyvinvointi elävät sulavasti rinnakkain.

Ennen lentokentälle lähtöä vietämme aikaa Lingotto-ostoskeskuksessa. Kyseessä on entinen Fiatin tehdas, jonka tiloissa toimii nykyisin satakunta myymälää. Yksi maininnan arvoinen liike on Eataly -herkkukauppa. Jos shoppailu ei kiinnosta, niin rakennuksesta löytyy myös Fiat 500 museo sekä mullistava puutarha, joka on rakennettu Fiatin koeradan päälle!



Helix-ajoramppi rakennettiin Lingotto-ostoskeskukseen alunperin autojen siirtämiseksi. Ramppi oli käytössä aikana, jolloin Lingottossa toimi Fiatin tehdas. Kuva vuodelta 2013.



Antiikkimatka Italian Piemonteen pähkinänkuoressa

Upea Piemonten kiertomatka Italian oppaan Maarit Kerojärven johdolla odottaa sinua. Matkan kohokohdista mainittakoon mm: Viinikellarivierailu Gattinaran kylässä, Stresan kaunis kylä Lago Maggioren rannalla, Isola Bella -saari ja Borromeo-suvun palatsi sekä Torino ja siellä pidettävät perinteiset Balon antiikkimarkkinat. Matkan ohjelma on runsas ja siihen sisältyy paljon yhteisiä ruokailuja. Matka toteutetaan yhteistyössä Aarrematkojen kanssa. Matka-aika:

  • to 24.3.2022 - su 27.3.2022.

Matkan hinta:

  • 1385 € / hlö, jaetussa kahden hengen huoneessa

  • 1535 € / hlö, yhden hengen huoneessa

  • Käsittelykulu 15 € / varaus lisätään matkan hintaan

Matkan hintaan sisältyy:

  • Finnairin suorat lennot Helsinki-Milano-Helsinki

  • Majoitus Milan Speranza -hotellissa Stresassa sekä majoitus Concord Hotellissa Torinossa.

  • Ohjelman mukaiset yksityiset kuljetukset linja-autolla sekä venekuljetus.

  • Hotelliaamiaiset, lounas x 2, illallinen x 2

  • Ohjelman mukaiset vierailut ja sisäänpääsyt. Muun muassa Viinikellarivierailu Gattinaran kylässä, Stresan kaunis kylä Lago Maggioren rannalla, Isola Bella -saari ja Borromeo-suvun palatsi, Torino ja perinteiset Balon antiikkimarkkinat.




Teksti: Maarit Kerojärvi, Italian opas (lue lisää täältä!)

Editointi: Jenny Sirén, Huutokauppa Helander

Kuvat: VisitPiemonte, Giorgio Perottino; Archivio Borromeo, Marco Beck Peccoz; Kuva: Archivio Agenzia di Accoglienza e Promozione Turistica Locale Provincia di Novara

123 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page