top of page
kila kola seidla antiikkimarkkinat.jpeg

Koe Jänedan kartano &

SEIDLAN KARTANON

ANTIIKKIMARKKINAT

5.–6.7.2024

Tietoa matkasta

Heinäkuun alun jokakesäiset Seidlan antiikkimarkkinat houkuttelevat Albun idylliseen kylään Järvamaalla suuren joukon antiikkikauppiaitaniin Virosta, Latviasta kuin Liettuastakin. Myöhäisbarokkilaista tyyliä edustavan Seidlan kartanon puutarhassa on jo yli 25 vuoden ajan nautittu vanhan tavaran ja antiikin ihailemisesta ja ostamisesta. Seidlan kartanon historia ulottuu aina vuoteen 1639 saakka, ja se rakennettiin nykyiseen kaksikerroksiseen muotoonsa 1700-luvun puolivälissä. Aarrematkojen järjestämä kaksipäiväinen matka Seidlan antiikkimarkkinoille, 5.–6.7., tarjoaa kulttuurin ja historian ystäville unohtumattoman elämyksen. Laivamatka taittuu mukavasti Eckerö Linen m/s Finlandialla, jossa ryhmällemme on varattu kokoustila lounge-tarjoiluineen, sisältäen pientä suolaista ja makeaa sekä hanajuomia matkan aikana. Nautimme matkan aikana myös lounaan Jänedan kartanon tallissa ja tutustumme Jänedan kartanoon opastetun kierroksen merkeissä. Tervetuloa mukaan!

Matkan hinta alk. 375 € / hlö.

Matkan hinta on 375 € / hlö, kun majoitus tapahtuu kahden hengen huoneessa. Lisämaksusta huone yhdelle + 45 € / henkilö. Saatavilla myös mies- ja naispaikkoja! Toimistomaksu + 15 € / varaus lisätään matkan hintaan.

Matkan hintaan sisältyy:

Laivamatkat loungepaikoin Helsinki–Tallinna–Helsinki, Ecekrö Line m/s Finlandia.

Yhden yön majoitus Paide Spa-hotellissa, sisältäen kylpylän käyttöoikeuden.

Useita ruokailuja – laivalla sekä meno- että paluumatkalla loungen kevyet buffet-tarjoilut hanajuomineen, illallinen sekä aamiainen hotellissa, ja lounas Jänedan kartanon tallirakennuksessa paluupäivänä.

Matkaohjelma – retki Seidlan kartanon antiikkimarkkinoille, lounas Jänedan tallissa ja opastettu kierros Jänedan kartanossa. Vapaata aikaa Paiden kaupungissa.

Tilausajokuljetukset Virossa matkaohjelman mukaan.

Aarrematkojen matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan.

Matkaohjelma

Ensimmäinen matkapäivä – perjantai 5.7.24

Toinen matkapäivä – lauantai 6.7.24

Menomatka Helsingin Länsisatamasta Eckerö Linen m/s Finlandialla Tallinnaan, klo 9:00–11:15. Ryhmän käytössä on laivalla kokoustila, jossa loungetarjoilua eli pientä suolaista ja makeaa buffetpöydästä hanajuomineen. 

 

Tallinnan satamassa ryhmäämme odottaa tilausajobussi, ja lähdemme ajamaan kohti Paidea. Matka Paideen kestää noin 1,5 tuntia. Saavuttuamme perille kirjaudumme sisään viihtyisään Paide Spa-hotelliin, jonka jälkeen jää aikaa sekä tutustua Paiden kiehtovaan kaupunkiin että nauttia hotellin allasosastosta. Illan kruunaa yhteinen illallinen hotellin ravintolassa.

Aloitamme päivän hotellin aamiaisella, jonka jälkeen suuntaamme bussilla kohti Seidlan kartanoa ja puutarhaa. Paikan päälle saavuttuamme jokaisella on mahdollisuus tutustua kiireettömästi antiikkimarkkinoiden aarteisiin. 

Antiikkimarkkinoiden jälkeen jatkamme matkaamme kohti Tallinnaa, mutta pysähdymme vielä matkan varrella Jänedan kartanossa, missä nautimme yhteisen lounaan kartanon Mustan orin tallissa ja koemme opastetun kierroksen historiallisessa ympäristössä. Tallinnan satamaan saavumme noin kello 17:00, josta alkaa kotimatka. 

Paluu Tallinna-Helsinki Eckerö Linen m/s Finlandian kyydissä klo 18:30-21:00. Ryhmän käytössä on laivalla kokoustila, jossa loungetarjoilua eli pientä suolaista ja makeaa buffetpöydästä sekä hanajuomat.

Matkan majoitus & matkakohteet

Paide Spa Hotelli.jpg

Paide Spa hotelli, Paide

Paide Spa Hotel, sijaitsee kätevästi Paiden keskustassa. Hotelli on uusittu vuonna 2014, jolloin se sai nykyaikaisemman ja viihtyisämmän ilmeen. Tammikuussa 2019 hotellissa avattiin uusi uima-allasosasto, jonne hotellivieraat pääsevät suoraan lasigallerian kautta. Uima-allasosastossa on 25-metrinen allas, lastenallas vesileikkeihin, poreallas ja saunat.

Seidlan kartanon Kila Kola antiikkimarkkinat.jpg

Seidlan kartanon antiikkimarkkinat

Kila-Kola nimellä kulkevat Seidlan antiikkimarkkinat järjestetään Seidlan kartanon puistossa, Seidlan kylässä Järvamaalla Virossa. Tätä suosittua tapahtumaa on järjestetty jo 25 vuoden ajan, ja se kerää yhteen antiikin ja vanhan tavaran harrastajia sekä myyjiä niin Virosta, Latviasta kuin Liettuastakin. Tapahtuma on tullut tunnetuksi sen laajasta ja monipuolisesta antiikkitarjonnasta.

seidlan antiikkimarkkinat ja kartanokierros, aaarrematkat, kuva by ivar leidus_edited.jpg

Seidlan kartano

Seidlan kartano perustettiin alun perin 1600-luvulla ja se on yhdistetty vuosisatojen saatossa niin von Mohrenschildtin, von Vietinghoffin kuin von Schillingin perheisiin. Kartanon kaksikerroksinen päärakennus edustaa myöhäisbarokin tyyliä, ja se rakennettiin 1760-1780-luvuilla. Kartano on tätä nykyä yksityisomistuksessa. 

 

Kartano sijaitsee historiallisesti Järva-Madisen seurakunnassa Järvamaan maakunnassa, mutta nykyisen hallinnollisen jaon mukaan se kuuluu Albun kunnan alueeseen Järvamaalla. Seidlan kylässä, jossa kartano sijaitsee, on myös muita mielenkiintoisia nähtävyyksiä, kuten Seidlan tuulimylly, joka on rakennettu 1700-luvulla ja on yksi harvoista Hollantilais-tyyppisistä tuulimyllyistä, jotka on säilytetty alkuperäisessä toiminnossaan Viron kulttuurihistoriassa.

Jänedan kartano, Seidlan antiikkimarkkinamatka.jpg

Jänedan kartano

Jänedan kartano sijaitsee Lääne-Virumaan maakunnassa Virossa ja on tunnettu sen kauniista ja historiallisesta ympäristöstä. Kartano mainitaan ensimmäisen kerran vuonna 1510, ja sen nykyinen rakennus, joka on vaikuttava sekoitus Art Nouveauta- ja goottilaista uudistustyyliä, valmistui vuonna 1915 von Benckendorffien aikana.

Nykyisin Jänedan kartano toimii monipuolisena keskuksena. Kartanon alueella sijaitsee myös Musta Täku Tall -ravintola, vierasmaja, Jänedan opinto- ja neuvontakeskus, musiikkiobservatorio sekä käsityökeskus. Mustan orin talli -ravintolan yläkerrassa sijaitsee yksityinen keramiikkanäyttely, joka on myös ehdottomasti näkemisen arvoinen!

Mat­ka­pa­ket­ti­so­pi­muk­sen pe­ruut­ta­mi­nen

Kun varaat matkan meidän kauttamme, on tärkeää ymmärtää peruutusehdot ja oikeutesi. Aarrematkat Oy noudattaa varaus- ja peruutusehdoissa lakia matkapakettiyhdistelmistä (901/2017). Lisäksi Aarrematkat Oy saattaa käyttää matkakohtaisia tiukempia peruutusehtoja, jotka yksilöidään kunkin matkan sivuilla tai myyntiesitteessä erikseen.

  • Matkustajan Peruutusoikeus: Voit perua varatun matkan milloin tahansa ennen sen alkua. Jos perut itse, voimme periä asianmukaisen ja perustellun peruutusmaksun, ellei peruutuksen syy ole poikkeuksellinen olosuhde, suorituksessamme oletettavasti oleva merkittävä virhe tai matkapakettisopimukseen tehty merkittävä muutos. Kaikista peruutusmaksuista on saatavissa perustelut pyydettäessä.

  • Matkanjärjestäjän peruutusoikeus: Voimme perua matkan, jos osallistujien määrä on vähemmän kuin sovittu, tai jos poikkeukselliset olosuhteet tai ylivoimainen este estää matkan toteuttamisen. Mikäli perumme matkan, ilmoitamme siitä sinulle sopimuksessa määritellyssä ajassa. 

  • Aarrematkoilla on oikeus peruuttaa matka, mikäli osallistujamäärä ei saavuta seuraavia minimivaatimuksia:

    • Teatterimatkat edellyttävät vähintään 15 osallistujaa matkaa kohti.

    • Bussi- ja laivamatkat vaativat vähintään 20 osallistujaa matkaa kohti.

    • Lentomatkat edellyttävät vähintään 15 osallistujaa matkaa kohti.

  • Palautukset: Jos matka perutaan, maksamasi summa palautetaan sinulle viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisesta. Erityistilanteissa voimme tarjota voucheria (etuseteliä) rahojen palautuksen sijasta, mutta sinulla on aina oikeus saada rahasi takaisin.

Tämä on lyhyt yhteenveto ehdoistamme. Tutustu tarkemmin yksityiskohtaisiin peruutusehtoihimme täältä.

bottom of page