top of page
Claude Monet puutarha Ranskassa. Aarrematkat.jpg

Antiikki&Design-lehden lukijamatka:

NORMANDIAN KUKKAISRANNIKKO

& Claude Monet'n kotitalo, 6.–10.6.24

LOPPUUNMYYTY

Ilmoittaudu jonoon tai kysy peruutuspaikkoja sähköpostitse klikkaamalla alta. Voit myös soittaa meille puh. 010 579 24 70.

Tervetuloa – Bienvenue!

Majoitumme pyhiinvaelluskaupunki Lisieux´ssä, josta teemme päivittäin retkiä viehättäviin rannikkokaupunkeihin ja Calvadosin departementin maaseudulle. Vierailemme matkan aikana myös Vendeuvren linnassa ja ranskalaista antiikkitarjontaa pääsemme ihailemaan Village des Brocanteurs-antiikkihallissa. Matkan kohokohtana lienee impressionismimestari Claude Monet’n taitelijakoti lummepuutarhoineen, etenkin kun vuosi 2024 juhlistaa impressionismin 150-vuotisjuhlaa ja sen juuret ulottuvat syvälle Pariisin ja Normandian maisemiin. Matkalla on mukana lehden päätoimittaja F.T. Mirva Saukkola, Aarrematkojen oma matkanjohtaja sekä paikallisoppaanamme toimiva Soile Lundqvist.

Matkan hinta alk. 1 495 € / hlö.

Matkan hinta on 1 495 € / hlö, kun majoitus tapahtuu kahden hengen huoneessa. Lisämaksusta huone yhdelle + 195 € / henkilö. Saatavilla myös mies- ja naispaikkoja! Toimistomaksu + 15 € / varaus lisätään matkan hintaan.

Hintaan sisältyy

Retkikohteemme

Majoitus

Le Grand Hôtel de L'Espérance***

Le Grand Hôtel de L'Espérance sijaitsee Lisieux’n keskustassa, lähellä ostoskatuja ja nähtävyyksiä. Hotelli on tyypillinen normandialainen rakennus ja huoneet sekä yleiset tilat ovat tyylikkäästi kunnostettu, vanhaa eleganssia kunnioittaen. Hotellissa on hissi, ravintola, baari, huonepalvelu. Vastaanotto on avoinna 24 h. Huoneet ovat tilavat ja niissä on tv, tallelokero, ilmainen wifi, ja kylpyhuone, jossa joko amme tai suihku.

Matkalla mukana

Matkaohjelma

Torstai 6.6. – Lisieux ja la Chapelle-Yvon

Perjantai 7.6. – Livarot, Saint-Pierre-en-Auge ja Vendeuvren linna

Lennämme Finnairin suoralla lennolla Helsingistä Pariisiin, jossa tilausajobussi on meitä vastassa ja lähdemme heti Lisieux´tä päin. Matkaa on noin 220 km. Saavumme Lisieux´n kaupunkiin noin kello 14:00 ja kirjaudumme hotelliimme Le Grand Hôtel de L´Espéranceen.

Iltapäivällä lähdemme bussilla La Chapelle-Yvon -kylään Villa Galliaan. Villassa nautimme paikallisesta Apéro dinatoire –aperitiivista ja naposteltavista, samalla kun Villa Gallian emäntä ja paikallisoppaamme Soile Lundqvist kertoo yrityksen toiminnasta. Retken kesto noin 2 tuntia.

 

Palauttuamme Villa Gallialta hotellillemme, teemme pienen kävelykierroksen hotelliin ympäristössä matkanjohtajan luotsaama, jonka jälkeen ensimmäisen matkapäivämme kruunaa yhteinen illallinen hotellilla.

Aamiaisen jälkeen lähdemme hotellilta tilausajokuljetuksella kohti Livarot'a ja siellä sijaitsevaa Fromagerie Graindorge-juustotehdasta. Juustotehtaalla pääsemme seuraamaan Livarot juuston valmistusta ja vierailukierroksen jälkeen maistelemaan Normandian juustoja. Putiikista löytyy myös tuliaisia joka makuun - paikallisia herkkuja, kirjoja, kortteja ja astioita.

Juustolasta suuntaamme kohti Saint-Pierre-en-Augen kylää, jossa voimme viettää aikaa omatoimisesti kierrellen ja nauttien lounasta. Matka jatkuu sitten kohti Vendeuvren linnaa ja sen yllätyspuutarhaa.

Palattuamme hotellille nautimme yhteisen illallisen siellä.

Lauantai 8.6. – Honfleur ja Pont-Audemer

Aamiaisen jälkeen suuntaamme tilausajokuljetuksella noin 35 kilometrin päässä sijaitsevaan Honfleurin kaupunkiin. Honfleurissa saat vapaata aikaa nauttia omatoimisesta lounaasta ja tutustua kaupunkiin. 

Honfleurista jatkamme matkaa kohti Pont-Audemeria, joka tunnetaan myös Normandian Venetsiana. Pont-Audemer on viehättävä pikkukaupunki kanavineen Eure'n departementissa, Risle-joen laaksossa. Vierailemme Pont-Audemeriassa ollessamme myös Village des brocanteurs-alueella, joka on vanhan tavaran kauppiaiden yhteinen liikekeskittymä. Täältä löytyy monenlaisia esineitä ja huonekaluja laidasta laitaan.

Sunnuntai 9.6. – Château du Breuil ja Trouville

Nautimme jälleen aamiaisen hotellillamme, jonka jälkeen lähdemme päivän retkelle kohti Le Breuil-en-Auge -kylää. Le Breuil-en-Augessa pääsemme calvadoskellarivierailulle upeaan Château du Breuil´hin. Vierailun aikana kuulemme calvadosin ja siiderin tislauksen vaiheista ja maistelun jälkeen jokainen voi halutessaan valita omenaisia juomia (tarjolla myös rommia ja whiskya) kotiin viemisiksi.

Calvados-kellarilta lähdemme kohti Trouvillea, joka sijaitsee Kanaalirannalla Touques-joen toisella puolella. Trouvillessa voit tutustua entisöityyn katettuun kalatoriin, casinoon ja kylpylään sekä nauttia hiekkarannasta, jota reunustavat kauniit planches-puukäytävät. Lisäksi alueella sijaitsee Roches Noires -hotelli, jossa kirjailija Marguerite Duras asui ja työskenteli. Trouvillessa teemme lyhyen kaupunkikierroksen, ja sinulle jää aikaa omatoimiseen lounaaseen ja mahdollisuuteen uida.

Trouvillesta matka hotellille tapahtuu Lisieux'n kuuluisan pyhän Teresan Basilikan kautta, johon halukkailla on mahdollisuus jäädä omatoimisesti tutustumaan. Illan päätteeksi nautimme jälleen yhteisen illallisen hotellilla.

Maanantai 10.6. – Giverny Claude Monet ja kotimatka

Aamiaisen jälkeen luovutamme huoneemme ja suuntaamme kohti Givernyä. Giverny sijaitsee noin 140 kilometrin matkan päässä ja perillä meitä odottaa impressionistimestari Claude Monet’n taiteilijakoti upeine lummekukkineen ja puutarhoineen. Givernyn pikkukylä on säilyttänyt menneen ajan tunnelmansa kapeine kujineen, viehättävine salkoruusuineen ja herkullisine tuoksuineen.

Nautimme yhteisen lounaan Monet'n taiteilijakodin lähellä sijaitsevassa Nymphéas-ravintolassa ennen bussimatkaa Charles de Gaullen lentokentälle Pariisiin. Pariisista palaamme Finnairin lennolla takaisin Helsinkiin.

Lisää blogissa:

Yhteistyössä

Villa Gallia, Normandia..png
Antiikki ja design lehti logo.jpg

Matka on suunniteltu Antiikki & Design-lehden lukijoille yhdessä Soile Lundqvistin ja hänen omistamansa yrityksen Villa Gallian kanssa. Villa Gallia järjestää ranskan kielen ja kulttuurin kursseja ja retkiä Suomessa ja Ranskassa. Villa Gallia on myös normandialaistalo La Chapelle-Yvon’in pikkukylässä Orbiquet-joen laaksossa lähellä Lisieux´tä. Matkan aikana vieraillaan Villa Galliassa Soile Lundqvistin vieraana. Hän toimii myös oppaana retkillä.

Mat­ka­pa­ket­ti­so­pi­muk­sen pe­ruut­ta­mi­nen

Kun varaat matkan meidän kauttamme, on tärkeää ymmärtää peruutusehdot ja oikeutesi. Aarrematkat Oy noudattaa varaus- ja peruutusehdoissa lakia matkapakettiyhdistelmistä (901/2017). Lisäksi Aarrematkat Oy saattaa käyttää matkakohtaisia tiukempia peruutusehtoja, jotka yksilöidään kunkin matkan sivuilla tai myyntiesitteessä erikseen.

 • Tätä matkaa koskevat matkakohtaiset peruutushehdot:

  • Peruutukset kuluitta 18.3.24 saakka.​​​

  • Peruutukset 18.3.24 jälkeen, mutta 29.4.24 mennessä = peruutuskulut  350 € / henkilö + toimistomaksu 15 € / varaus.

  • Peruutukset 29.4.24 jälkeen = peruutuskulut 100 % matkan hinnasta.

 • Matkustajan Peruutusoikeus: Voit perua varatun matkan milloin tahansa ennen sen alkua. Jos perut itse, voimme periä asianmukaisen ja perustellun peruutusmaksun, ellei peruutuksen syy ole poikkeuksellinen olosuhde, suorituksessamme oletettavasti oleva merkittävä virhe tai matkapakettisopimukseen tehty merkittävä muutos. Kaikista peruutusmaksuista on saatavissa perustelut pyydettäessä.

 • Matkanjärjestäjän peruutusoikeus: Voimme perua matkan, jos osallistujien määrä on vähemmän kuin sovittu, tai jos poikkeukselliset olosuhteet tai ylivoimainen este estää matkan toteuttamisen. Mikäli perumme matkan, ilmoitamme siitä sinulle sopimuksessa määritellyssä ajassa.

 • Aarrematkoilla on oikeus peruuttaa matka, mikäli osallistujamäärä ei saavuta seuraavia minimivaatimuksia:

  • Teatterimatkat edellyttävät vähintään 15 osallistujaa matkaa kohti.

  • Bussi- ja laivamatkat vaativat vähintään 20 osallistujaa matkaa kohti.

  • Lentomatkat edellyttävät vähintään 15 osallistujaa matkaa kohti.

 • Palautukset: Jos matka perutaan, maksamasi summa palautetaan sinulle viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisesta. Erityistilanteissa voimme tarjota voucheria (etuseteliä) rahojen palautuksen sijasta, mutta sinulla on aina oikeus saada rahasi takaisin.

Tämä on lyhyt yhteenveto ehdoistamme. Tutustu tarkemmin yksityiskohtaisiin peruutusehtoihimme täältä.

bottom of page