top of page
Chopin  festivaalimatka Puolaan 2023, Aarrematkat..png
Chopin-festivaalimatka Puolaan 2022.jpg

Chopin 
festivaalimatka Puolaan

Seuraava matka tulossa elokuussa 2024

Matkan hinta: Tulossa myöhemmin

Matkan hintaan sisältyy:

  • Finnairin suorat lennot Helsinki–Praha–Helsinki, sis. maks. 23 kg ruumaan menevän matkalaukun​ sekä lentokenttäkuljetukset Prahassa

  • Majoituksen jaetussa kahden hengen huoneessa sis. runsaan aamiaisen

  • yksi ateria päivittäin ruokajuomineen, sis. viinin /oluen ja kahvin/teen (omatoimipäivää lukuunottamatta)

  • konserttiliput x 4

  • ohjelman mukaiset retket ja vierailukohteet sisäänpääsymaksuineen

  • asiantuntijamatkanjohtajana mukana on Jukka Soisalon-Soininen ja Aarrematkojen matkanjohtaja Antti Haukkamaa

Matkan hinta

Tiedot tulossa myöhemmin. Toimistomaksu 15 € / varaus lisätään matkan hintaan.

Zapraszamy – Tervetuloa Chopin-festivaalimatkalle!

Romantiikan aikakauden ja Puolan jakojen ajan säveltäjä ja pianisti Frédéric Chopin (1810-1849), on Puolan tärkein kansallinen kulttuurihahmo. Hänen merkityksensä Puolassa ja maailmalla on verrattavissa meidän Jean Sibeliukseemme.

Maailman vanhin Chopin -festivaali Duszniki Zdrój’ssa järjestettiin ensimmäisen kerran jo v. 1946 II maailmansodan päättymisen jälkeen. Festivaaleilla ovat esiintyneet lukuisat maailman huippupianistit ja Varsovan Chopin–kilpailujen voittajat.

Duszniki Zdrójin kylpyläkaupunki

Duszniki Zdrój on pieni kylpyläkaupunki lounaisen Puolan vuoriseudulla, Wrocławin lähettyvillä. Siellä Chopin kävi äitinsä ja sisarensa kanssa kylpylähoidoissa v. 1826 luovuttaen pitämiensä konserttien tulot hyväntekeväisyyteen. Hyväntekeväisyyskonsertti kuuluu edelleen festivaalien perinteisiin.

Asiantuntijaopas Jukka Soisalon-Soininen

Aarrematkojen Chopin-festivaalimatkalla toimii asiantuntijaoppaana tietokirjailija, Puolan ja Mannerheimin-asiantuntija Jukka Soisalon-Soininen. Soisalon-Soininen kirjoitti ja julkaisi Puolalaisen vaimonsa Anna Soisalon-Soinisen kanssa muutama vuosi sitten paljon mielenkiintoa herättäneen ”Mannerheim – Puolan vuodet” -kirjan.

Jukkaan saa ottaa yhteyttä ennen matkaakin milloin vain koskien kysymyksiä matkasta tai Puolasta yleensä. Jukan tavoittaa joko sähköpostitse jukka.soisalonsoininen@gmail.com tai puhelimitse +358 (0)50 501 5450.

Matkaohjelma 2023

9.8. Keskiviikko

10.8. Torstai

11.8. Perjantai

12.8. Lauantai

13.8. Sunnuntai

Finnairin lento Helsingistä Prahaan 9.8.2023  klo 09.40–10.50, AY 1221. 

 

Prahasta jatkamme bussilla muutaman tunnin matkan päähän Duszniki Zdrój’hin. Kuulemme matkalla Puolan historiasta, romanttisesta Puolasta, Chopin’ista ja muista kansallissankareista unohtamatta Puolasta viehättynyttä Mannerheimia. 

Majoitumme hotelli Sonataan, jota isännöi avulias Andrzej puolisoineen. Hotellissa ei ole hissiä, mutta talonväki on avuksi matkalaukkujen kantamisessa. Lounaan viinin/oluen kera nautimme Sonatan hyväksi havaitussa ravintolassa.

Iltasella pianokonsertti odottaa klo 20:00, jonne lähdemme klo 19:00. Konserttikartano on alle ½ tunnin kävelymatkan päässä. Käytössämme on myös kuljetuspalvelu.

Ennen konserttia tai sen tauolla ehken kahvi ja puolalainen szarlotka, niin patrioottinen

omenaleivos, maistuisivat konserttikartanon kahviossa?

 Voit tutustua esiintyjiin täällä.

Konserttikartanon lähellä on lukuisia ravintoloita illan jatkoa ajatellen, mutta myös Sonatan isäntä mielellään valmistaa erinomaisiksi havaitut puolalaiset kinkku- ja makkaratarjottimet juomien kera. Ne on hyvä tilata ennakkoon aamusella.

Aamiaisen jälkeen teemme retken vuoristomaisemiin ja vierailemme ulkomuseossa, jossa esitellään häviäviä ammatteja. Päiväohjelmaan sisältyy lounas  Alpejski-ravintolassa Polanica Zdrój’ssa.

Palaamme hotellillemme iltapäivällä ja ohjelmassa seuraa klo 16:00 konsertti, jonne lähdemme klo 15:00 aikoihin.

Konsertit ovat kylpyläpuiston pienessä 1800–luvun alusta peräisin olevassa Chopin–kartanossa, Dworek Chopinowskissa, joka on restauroitu konserttisaliksi. Alun perin festivaalin tapahtumapaikka oli kylpyläpuiston simpukka-soittolava, jonka laajakankaalta voi tätä nykyäkin kuka hyvänsä seurata konserttisalin ohjelmaa. Kylpyläpuiston iltaan konserttien jälkeen kuuluu myös upea valo- ja musiikkitapahtuma suihkulähteellä. Musiikki vaihtelee ja siksi yritämme selvittää, milloin musiikki vastaa Chopin-tunnelmia.

Aamiainen nautitaan leppoisasti puolalaisten herkkujen parissa. Kinkkuja, puolalaisia makkaroita seuranaan erinomaista piparjuurta, herkkuja, joita Suomesta ei saakaan. Aamiaisen jälkeen päiväretki  suuntautuu Szczytnikin linnalle ja nautimme myös lounaan.

Päivän konserttiliput varaamme klo 20:00 alkavaan konserttiin.

Aamiainen on aina hyvä alku päivälle, joka on varattu omatoimiseen ohjelmaan. Lounas on omatoimisuuden varassa.

Klo 9:30–13:30 päivittäin voi käydä kuuntelemassa mestariluokkia aivan hotellimme naapurissa. Päivän konserttiliput varaamme klo 20:00 päättäjäiskonserttiin. Ohjelmamuutoksia saattaa tapahtua. Kerran festivaalijohtaja korvasi sairastuneen pianistin kaikkien suureksi iloksi!

Halukkaille selvitämme etukäteen mahdollisuuksia lähiseudulta löytyviin kylpylähoitoihin.

Lähistöllä on mielenkiintoinen Kłodzkon kaupunki ja alueen pääkaupunki Wrocławkin on vain parin tunnin matkan päässä upeine nähtävyyksineen. Seudun nähtävyyksiin kuuluvat Błedne Skały –pöytävuoret kalkkikivimuodostelmineen ja labyrinttireitteineen ovat upea kohde kohtuullisen hyväjalkaisille.

Kotiinviemisiä on hyvä ajatella jo etukäteen, koska isommat liikkeet ovat sunnuntaisin kiinni. Miten olisi puolalaista Zubrówkaa, maarianheinävodkaa, Chopin–vodkaa, hunajalikööri Krupnikia, hunajaviini Miód Pitnya, joka nautitaan kuumana glögin tapaan unohtamatta

puolalaisia kinkkuja ja vuoristolaisjuustoja! Puolan linnunmaitosuklaa (Ptasie Mleczko), Wedelin

vohvelikakku (Torcik Wedlowski) ja suklaakuorrutetut luumut (Sliwki w czekoladzie) ovat myös

osoittautuneet suosituiksi tuliaisiksi.

Ennen lähtöä lentokentälle Prahaan nautimme läksiäislounaan Sonatassa.

Paluulento Prahasta Helsinkiin Finnairin kyydissä 13.8. klo 19:30–22:35, AY 1224.

Tutustu matkakohteeseen ja hotelliin

Hotelli Sonata, Puola. Aarrematkat.png

Hotelli Sonata, Duszniki Zdrój 

Matkamme majapaikka hotelli Sonata on keskiluokan hotelli, jonka ehdottomia valtteja ovat sijainti kaupungin keskusaukion laidalla ja hotellin vieraanvarainen isäntäväki. Hotellissa ei ole hissiä, joten mahdollisesta liikuntaesteestä kannattaa mainita jo matkaa varattaessa. Tällöin huone pyritään sijoittamaan ensimmäiseen kerrokseen, jonne sinnekin toki on portaat. Hotellin alimmassa kerroksessa sijaitsevat vastaanotto, ravintolatilat sekä kokoussali.

Blogissa:

Mikä ihmeen Duszniki Zdrójin? - Kylpyläkaupunki, joka vei Chopinin sydämen

Duszniki Zdrójin, aarrematkat.png

Peruutusehdot

Matka toteutetaan mikäli minimi osallistujamäärä täyttyy.

Asiakkaan peruutusehdot:

  • Peruutukset ennen 24.5.2023 kuluitta

  • Peruutukset 24.5.2023 jälkeen mutta ennen 1.7.2023, peruutuskulut = 250 €

  • Peruutukset 1.7.2023 jälkeen, peruutuskulut = 100 % matkan hinnasta

bottom of page