top of page
Chopin  festivaalimatka Puolaan 2023, Aarrematkat..png

Klassikko

Chopin-festivaalimatka Puolaan

4.–8.8.2024

Zapraszamy – Tervetuloa Chopin-festivaalimatkalle Puolaan!

Lähde mukaan ainutlaatuiselle Chopin-festivaalimatkalle Puolan Duszniki Zdrójiin 4.–8.8.2024. Romantiikan aikakauden ja Puolan jakojen ajan säveltäjä ja pianisti Frédéric Chopin (1810-1849), on Puolan tärkein kansallinen kulttuurihahmo. Hänen merkityksensä Puolassa ja maailmalla on verrattavissa meidän Jean Sibeliukseemme. Maailman vanhin Chopin -festivaali Duszniki Zdrój’ssa järjestettiin ensimmäisen kerran jo v. 1946, II maailmansodan päättymisen jälkeen. Festivaaleilla ovat esiintyneet lukuisat maailman huippupianistit ja Varsovan Chopin–kilpailujen voittajat. Pieni kylpyläkaupunki tarjoaa upeat puitteet festivaalin viettoon, yhdistäen musiikin, historian ja luonnon ainutlaatuisella tavalla.

Matkan hinta alk. 1 445 € / hlö.

Matkan hinta on 1 445 € / hlö, kun majoitus tapahtuu kahden hengen huoneessa. Lisämaksusta huone yhdelle + 150 € / henkilö. Lisämaksusta saatavilla neljän matkan hintaan kuuluvan lipun lisäksi lisäkonserttilippuja. Saatavilla myös mies- ja naispaikkoja! Toimistomaksu + 15 € / varaus lisätään matkan hintaan.

Hintaan sisältyy

Matkan konsertit

79. Dusznikin kansainvälisen Chopin-pianofestivaali – ohjelma on julkaistu ja matkan konsertit vahvistettu. Matkan hintaan sisältyy neljä konserttilippua, jonka lisäksi sinulla on mahdollisuus ostaa matkallesi lisäkonserttilippuja. Tarkemmat tiedot konserteista alla. Haluamansa lisäliput voi varata matkan varausvaiheessa.

Hintaan sisältyvät konsertit

Lisämaksulliset konsertit

Matkaohjelma 2024

Ensimmäinen matkapäivä – Su, 4.8.24

Toinen matkapäivä –

Ma, 5.8.24

Kolmas matkapäivä –

Ti, 6.8.24

Neljäs matkapäivä –

Ke, 7.8.24

Viides matkapäivä –

To, 8.8.24

Saapuessamme Puolan Wroclawiin, jatkamme matkaamme yksityisellä tilausajokuljetuksella Duszniki Zdrójiin, joka kestää noin pari tuntia. Matkan aikana kuulemme tarinoita Puolan historiasta, romanttisesta menneisyydestä, Frédéric Chopinista sekä muista kansallissankareista, unohtamatta marsalkka Mannerheimin kiintymystä Puolaan.

Majoitumme hotelli Sonataan Duszniki Zdrójissa, jota isännöi avulias Andrzej puolisoineen. Hotellissa ei ole hissiä, mutta henkilökunta auttaa mielellään matkatavaroiden kanssa. Pyrimme varaamaan heikommin liikkuville vieraillemme huoneita alakerroksista. Lisätietoja hotellista löytyy täältä: Sonata Duszniki.

Nautimme lounaan Sonatan ravintolassa, jossa on tarjolla myös viiniä ja olutta. Iltapäivällä meitä odottaa pianokonsertti, jonka esiintyjät ja tarkempi aikataulu ilmoitetaan myöhemmin. Konserttikartano sijaitsee alle puolen tunnin kävelymatkan päässä hotellistamme, ja tarjolla on myös kuljetuspalvelu. Konsertin aikana tai sen tauolla voimme nauttia kahvia ja perinteistä puolalaista szarlotka-omenaleivosta konserttikartanon kahvilassa.

 

Illanviettoa varten konserttikartanon lähellä on useita ravintoloita. Hotelli Sonatan isäntä valmistaa myös erinomaisiksi kehuttuja puolalaisia kinkku- ja makkaratarjottimia, jotka voi tilata ennakkoon aamulla.

Vietämme maanantaiaamun nauttien rentouttavasta aamiaisesta, johon kuuluu valikoima puolalaisia herkkuja. Tarjolla on muun muassa kinkkuja, puolalaisia makkaroita ja erinomaista piparjuurta.

 

Aamiaisen jälkeen teemme retken Puolalaisiin vuoristomaisemiin ja vierailemme ulkomuseossa, jossa esitellään häviäviä ammatteja. Päiväohjelmaan sisältyy myös lounas Alpejski-ravintolassa Polanica Zdrój’ssa. 

 

Palaamme hotellillemme iltapäivällä ja ohjelmassa on luvassa vielä päivän konsertti. Konsertit pidetään kylpyläpuistossa sijaitsevassa, 1800-luvun alusta peräisin olevassa, pienessä Chopin–kartanossa, jonka nimi on Dworek Chopinowski. Kartano on restauroitu konserttisaliksi. Alunperin festivaalin tapahtumapaikkana toimi kylpyläpuiston simpukka-soittolava, jonka laaja-kankaalta voi tätä nykyäkin kuka hyvänsä seurata konserttisalin ohjelmaa. Kylpyläpuiston iltaan konserttien jälkeen kuuluu myös upea valo- ja musiikkitapahtuma suihkulähteellä. Musiikki vaihtelee ja siksi yritämme selvittää, milloin musiikki vastaa Chopin-tunnelmia.

Aamiainen nautitaan taas leppoisasti puolalaisten herkkujen parissa hotellilla.

 

Aamiaisen jälkeen päiväretkemme suuntautuu viehättävään Kudowa Zdrój’n pikkukaupunkiin. Kudowa-Zdrój on viehättävä pikkukaupunki, joka sijaitsee lounaisessa Puolassa, lähellä Tšekin rajaa. Kaupunki on tunnettu ennen kaikkea kylpyläkohteena, ja sen historia kylpyläkaupunkina ulottuu aina 1600-luvulle. Kudowa-Zdrój on osa historiallista Hradec Královén voivodikuntaa ja sijaitsee Sudetenvuorten juurella, tarjoten upeat maisemat ja rauhallisen ympäristön. Kudowa-Zdrój'n terveyskylpylä on sen suurin vetonaula, ja se houkuttelee vierailijoita ympäri vuoden. Kaupungin arkkitehtuuri on sekoitus vanhaa ja uutta, ja sen katukuvassa voi nähdä sekä perinteisiä että modernimpia rakennuksia. Kudowa-Zdrój on myös tunnettu kauniista puistoistaan ja viheralueistaan, joista merkittävin on kylpyläpuisto. Puisto on suosittu paikka kävelyille ja rentoutumiselle, ja se tarjoaa rauhallisen ympäristön luonnon keskellä. Nautimme retken aikana myös lounaan.

Päivän päätteeksi pääsemme jälleen nauttimaan Chopin-konsertista, jonka tarkemmat tiedot tarkentuvat lähempänä matkaa.

Aamiainen on aina hyvä alku päivälle, joka on varattu omatoimiseen ohjelmaan. Lounas on myös omatoimisuuden varassa.

Klo 9:30–13:30 päivittäin voi käydä kuuntelemassa mestariluokkia aivan hotellimme naapurissa. Päivän konserttiliput varaamme klo 20:00 konserttiin. Ohjelmamuutoksia saattaa tapahtua. Kerran festivaalijohtaja korvasi sairastuneen pianistin kaikkien suureksi iloksi!

Halukkaille selvitämme etukäteen mahdollisuuksia lähiseudulta löytyviin kylpylähoitoihin. Lähistöllä on myös mielenkiintoinen Kłodzkon kaupunki ja alueen pääkaupunki Wrocławkin on vain parin tunnin matkan päässä upeine nähtävyyksineen. Seudun nähtävyyksiin kuuluvat Błedne Skały –pöytävuoret kalkkikivimuodostelmineen ja labyrinttireitteineen ovat upea kohde kohtuullisen hyväjalkaisille.

Kun matkamme lähestyy loppuaan, on hyvä miettiä kotiinviemisiä jo hyvissä ajoin. Puolasta löytyy monenlaisia erityisiä herkkuja, jotka ilahduttavat takaisin kotiin palatessanne. Mikä olisikaan parempi tapa muistella matkaa kuin maistella puolalaisia erikoisuuksia?

Tarjolla on esimerkiksi suosittua Zubrówka-vodkaa, joka on tunnettu ainutlaatuisesta maarianheinän aromistaan. Chopin-vodka taas tarjoaa hienostuneen makuelämyksen. Lisäksi valikoimassa on Krupnik-hunajalikööriä ja Miód Pitnya -hunajaviiniä, joka sopii erinomaisesti nautittavaksi kuumana glögin tapaan. Unohtaa ei sovi myöskään puolalaisia kinkkuja ja vuoristolaisjuustoja, jotka ovat herkullisia suupaloja vaikkapa juhlahetkiin.

Puolan makeisten ystäville suosittelemme Ptasie Mleczko -linnunmaitosuklaata, Wedelin Torcik Wedlowski -vohvelikakkua ja suklaakuorrutettuja luumuja (Sliwki w czekoladzie), jotka ovat osoittautuneet erittäin suosituiksi tuliaisiksi.

Matkamme viimeisenä päivänä, ennen lentokentälle suuntaamista, nautimme vielä läksiäislounaan Sonatan ravintolassa.

 

Lähdemme kotiin Finnairin lennolla AY 1184, joka lähtee Wroclawista 8.8 kello 18:00 ja saapuu Helsinkiin kello 21:00.

Tutustu matkakohteeseen ja hotelliin

Hotelli Sonata, Puola. Aarrematkat.png

Hotelli Sonata, Duszniki Zdrój 

Matkamme majapaikka hotelli Sonata on keskiluokan hotelli, jonka ehdottomia valtteja ovat sijainti kaupungin keskusaukion laidalla ja hotellin vieraanvarainen isäntäväki. Hotellissa ei ole hissiä, joten mahdollisesta liikuntaesteestä kannattaa mainita jo matkaa varattaessa. Tällöin huone pyritään sijoittamaan ensimmäiseen kerrokseen, jonne sinnekin toki on portaat. Hotellin alimmassa kerroksessa sijaitsevat vastaanotto, ravintolatilat sekä kokoussali.

Mannerheimin jalanjäljillä Puolassa, Aarrematkat, historiamatka. Jukka Soisalon-Soininen,

Puolan asiantuntijaoppaamme Jukka Soisalon-Soininen

Aarrematkojen Chopin-festivaalimatkalla toimii asiantuntijaoppaana tietokirjailija, Puolan ja Mannerheimin-asiantuntija Jukka Soisalon-Soininen. Soisalon-Soininen kirjoitti ja julkaisi Puolalaisen vaimonsa Anna Soisalon-Soinisen kanssa muutama vuosi sitten paljon mielenkiintoa herättäneen ”Mannerheim – Puolan vuodet” -kirjan.

Jukkaan saa ottaa yhteyttä ennen matkaakin milloin vain koskien kysymyksiä matkasta tai Puolasta yleensä. Jukan tavoittaa joko sähköpostitse jukka.soisalonsoininen@gmail.com tai puhelimitse +358 (0)50 501 5450.

Blogissa:

Mikä ihmeen Duszniki Zdrójin? - Kylpyläkaupunki, joka vei Chopinin sydämen

Duszniki Zdrójin, aarrematkat.png

Mat­ka­pa­ket­ti­so­pi­muk­sen pe­ruut­ta­mi­nen

Kun varaat matkan meidän kauttamme, on tärkeää ymmärtää peruutusehdot ja oikeutesi. Aarrematkat Oy noudattaa varaus- ja peruutusehdoissa lakia matkapakettiyhdistelmistä (901/2017). Lisäksi Aarrematkat Oy saattaa käyttää matkakohtaisia tiukempia peruutusehtoja, jotka yksilöidään kunkin matkan sivuilla tai myyntiesitteessä erikseen.

 • Matkakohtaiset peruutusehdot koskien tätä matkaa: 

  • Peruutukset ennen 20.5.24 kuluitta.

  • Peruutukset 20.5.24 jälkeen mutta ennen 28.6., peruutuskulut = 250 € / henkilö.

  • Peruutukset 28.6.24 jälkeen, peruutuskulut = 100 % matkan hinnasta.

 • Matkustajan Peruutusoikeus: Voit perua varatun matkan milloin tahansa ennen sen alkua. Jos perut itse, voimme periä asianmukaisen ja perustellun peruutusmaksun, ellei peruutuksen syy ole poikkeuksellinen olosuhde, suorituksessamme oletettavasti oleva merkittävä virhe tai matkapakettisopimukseen tehty merkittävä muutos. Kaikista peruutusmaksuista on saatavissa perustelut pyydettäessä.

 • Matkanjärjestäjän peruutusoikeus: Voimme perua matkan, jos osallistujien määrä on vähemmän kuin sovittu, tai jos poikkeukselliset olosuhteet tai ylivoimainen este estää matkan toteuttamisen. Mikäli perumme matkan, ilmoitamme siitä sinulle sopimuksessa määritellyssä ajassa.

 • Aarrematkoilla on oikeus peruuttaa matka, mikäli osallistujamäärä ei saavuta seuraavia minimivaatimuksia:

  • Teatterimatkat edellyttävät vähintään 15 osallistujaa matkaa kohti.

  • Bussi- ja laivamatkat vaativat vähintään 20 osallistujaa matkaa kohti.

  • Lentomatkat edellyttävät vähintään 15 osallistujaa matkaa kohti.

 • Palautukset: Jos matka perutaan, maksamasi summa palautetaan sinulle viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisesta. Erityistilanteissa voimme tarjota voucheria (etuseteliä) rahojen palautuksen sijasta, mutta sinulla on aina oikeus saada rahasi takaisin.

Tämä on lyhyt yhteenveto ehdoistamme. Tutustu tarkemmin yksityiskohtaisiin peruutusehtoihimme täältä.

bottom of page