top of page
  • Writer's pictureJenny Sirén

Duszniki Zdrój – Kylpyläkaupunki, joka vei Chopinin sydämen

Kylpyläkaupunki, joka vei Chopinin sydämen. Arrematkat.
Duszniki Zdrój pieni kylpyläkaupunki Puolan vuoriseudulla vei aikanaan säveltäjä ja pianisti Frédéric Chopinin sydämen ja Chopinin läsnäolo vaikuttaa kaupunkiin yhä.

Duszniki Zdrój on pieni kylpyläkaupunki lounaisen Puolan vuoriseudulla, Wrocławin lähettyvillä. Mystinen pieni kaupunki vei aikanaan maailmankuulun pianistin ja säveltäjän Frédéric Chopinin sydämen ja piskuinen kaupunki toimii edelleen sen ansiosta Chopinin ja klassisen musiikin näyttämönä joka vuosi.


Romantiikan aikakauden ja Puolan jakojen ajan säveltäjä ja pianisti Frédéric Chopin (1810-1849), on Puolan tärkein kansallinen kulttuurihahmo. Hänen merkityksensä Puolassa ja maailmalla on verrattavissa Suomen Jean Sibeliukseen.


Chopin kävi Duszniki Zdrój'n kylpyläkaupungissa äitinsä ja sisarensa kanssa kylpylähoidoissa vuonna 1826 ja päätyi pitämään kylässä konsertin, luovuttaen pitämiensä konserttien tulot hyväntekeväisyyteen. Nykyisin kaupunki järjestää vuosittain pidettävän Chopin-festivaalin, ja hyväntekeväisyyskonsertti kuuluu edelleen festivaalien perinteisiin.


Puolalainen pianisti ja säveltäjä Frédéric Chopin, Chopin-festivaalit 2023, Aarrematkat.