top of page
 • Writer's pictureAntti Haukkamaa

Soile asuu osan vuodesta Normandiassa ja opettaa suomalaisille ranskaa – Näihin asioihin hän ihastui

Soile asuu osan vuodesta Normandiassa ja opettaa suomalaisille Ranskaa – Näihin asioihin hän ihastui. Lukijamatka Normandian kukkaisrannikolle. Aarrematkat, Kirkkonummen Sanomat.
Suomalainen Soile Lundqvist viehättyi Ranskaan jo lukioikäisenä. Kuva: Villa Gallia Oy.

Suomalaisen Soile Lundqvistin elämä on jo vuosia jakautunut kahden maan välille. Syksystä kevääseen hän asuu Kirkkonummen Oitmäessä ja kesät Ranskassa Normandian kukkaisrannikon tuntumassa, La Chapelle Yvonin pikkukylässä, lähellä Lisieux´n pyhiinvaelluskaupunkia.


Lisieux on vireä Pays d`Augen pääkaupunki sekä Pyhän Teresan ja katolisten pyhiinvaeltajien kaupunki, jonka vuonna 1954 käyttöön vihityn valkean Basilikan kukkulalta avautuu kaunis maisema Orbiquet-jokilaaksoon.


Lisieuxin basilica, Normandia Ranska, Aarrematkat, Kirkkonummen Sanomat.
Lisieux'ssa sijatsevan Pyhän Teresan Basilikan rakennustyöt alkoivat vuonna 1929 ja se valmistui 1954.

–Ranska ja ranskan kieli ovat aina olleet intohimoni. Jo lukiossa syttyi kipinä ranskan kieleen ja kulttuuriin ja opiskelu jatkui yliopistolla ranska pääaineena, kertoo Soile Lundqvist."Ranskan matkoillani tutustuin eri maakuntiin, joilla kaikilla on omat erityispiirteensä."


Myös ranskalainen elämänmeno ja ajatusmaailma kiehtovat Lundqvistia.


–Ranskan matkoillani tutustuin eri maakuntiin, joilla kaikilla on omat erityispiirteensä.


Päätyönsä Lundqvist on tehnyt opistomaailmassa kielten kurssisuunnittelijana ja aikuisten ranskan opettajana.


–Kesäisin toimin matkanjohtajana ja oppaana suomalaisten ranskan opiskelijoiden ryhmille ja kiertelin heidän kanssaan eri puolilla Ranskaa, Lundqvist jatkaa.Basilikan roomalais-bysanttilainen tyyli on saanut inspiraationsa Pariisin Pyhän Sydämen basilikasta.Aarrematkat, Kirkkonummen sanomat.
Pyhän Teresan Basilikan sisäosan töiden edistymistä valvoi kolme arkkitehtiä ja sukupolvea Cordonnier perheestä – Äiti, poika ja pojanpoika. Basilikan roomalaisbysanttilainen tyyli on saanut inspiraationsa Pariisin Pyhän Sydämen basilikasta.


Normandialaistalo Villa Gallia löytyy


Villa Gallia, Soile Lundqvist, Aarrematkat & Kirkkonummen Sanomat.
Soile asuu osan vuodesta Villa Galliassa Ranskan Normandiassa. Kuva: Villa Gallia.

Ajatus omasta tukikodasta Ranskassa syntyi Lundqvistille Ranskan matkojen aikana. Normandian upeat maisemat viehättivät. Maisemien vehreys, meren rannikon läheisyys ja hyvät yhteydet Pariisiin olivat tärkeitä kriteereitä paikan valinnassa.


"Viehätyin alueen pikkukyliin, linnoihin ja maaston kumpuileviin muotoihin."

Normandialaistalo puutarhoineen löytyi melkein Orbiquet-joen rannalta, Pays d´Auge´sta Calvadosin departementista.


–Viehätyin alueen pikkukyliin, linnoihin ja maaston kumpuileviin muotoihin. Hevoset, lehmät ja lampaat kukkivien omenapuiden alla ovat kuin taideteos silmien edessä, Lundqvist kuvailee.


–Näin syntyi Villa Gallia, kotini ja tukikohtani Ranskassa ja myös vierastalo ja kurssipaikka. Olen viettänyt kesälomat Normandiassa Villa Gallian emäntänä vieraitteni ja kurssilaisteni kanssa jo 90-luvulta alkaen.


Villa Gallian puutarha on yhtä Normandian upeiden maisemien kanssa. Täällä jos jossain sielu lepää. Kuva: Villa Gallia.


Kesällä 2020 Villa Gallia aloitti ranskan kurssit myös etäopetuksena ja toiminta laajentui ympärivuotiseksi. Samalla Soilen oleskeluajat Normandiassa ovat pidentyneet. Villa Gallia järjestää teemaviikkoja, ranskan kielen ja kulttuurin kursseja sekä etänä että paikan päällä Normandiassa.


Tänä vuonna Villa Gallia avaa ovensa ranskan opiskelijoille ja lomailijoille heinäkuussa. Kurssi- ja teemaviikkoihin liittyvät luontevasti aiheeseen sopivat retket ja kieltä pääsee käyttämään aidossa ympäristössä. Lomaviikkoihin lisätään halukkaille aiheeseen sopivat ranskan lyhytkurssit ja pienelle ryhmälle voi myös tilata räätälöidyn ohjelman.Lukijamatka Normandian kukkaisrannikolle ja Soilen Villa Galliaan tulossa lokakuussa


Aarrematkat ja Kirkkonummen Sanomat innostuivat Soile Lundqvistin mielenkiintoisesta tarinasta ja näin yhdessä suunniteltiin lukijamatka Soilen opastamana ja emännöimänä lokakuussa Villa Gallian maisemiin.


"Kävelykatujen kahviloissa voi maistella taidolla koristeltuja leivoksia tai omenapiirakkaa ja tarkkailla ohikulkijoita."

Normandian kukkaisrannikolle suuntaavan lukijamatkan aikana majoitutaan Lisieux´ssä. Lisieux'n keskustassa voi ihailla ristikkorakenteisia colombages-taloja 1500–1600 luvuilta. Lepohetken voi viettää kaupungin kauniissa puutarhassa suihkulähteiden äärellä tai tehdä kävelyretken katselemaan Arboretum-puiston 130 erilaista puulajia.


Lukijamatka Normandian kukkaisrannikolle, Aarrematkat & Kirkkonummen sanomat.
Kauniit ristikkorakenteiset colombages-talot viehättävät Normandiankävijöitä. Viime vuosisadan puolivälin paikkeilla rakennettuja taloja pääsee ihastelemaan myös Aarrematkojen ja Kirkkonummen Sanomien lukijamatkan aikana.

Soile innostuu maalailemaan kaupungin tunnelmaa:


–Lisieux'n basilikan Kellotapulin kumahtelu kuuluu kauas laaksoon. Ristikkotalot luovat tunnelmaa ja 1837 luotu Jardin de l`Evêché puisto suihkulähteineen ja kukkineen ovat suosikkejani. Kävelykatujen kahviloissa voi maistella taidolla koristeltuja leivoksia tai omenapiirakkaa ja tarkkailla ohikulkijoita.


évêché Lisieux Garden, Lukijamatka normandian kukkaisrannikolle, Aarrematkat kirkkonummen sanomat
Jardin de l'Évêché puiston kukkaloiston lomassa pääsee nauttimaan lomailusta.


Normandia tarjoaa paljon koettavaa

Honfleur satama, lukijamatka Normandian rannikolle, aarrematkat, kirkkonummen sanomat
Honfleur satama-aluineen on suomalaisten matkaajien suosikkipaikkoja Normandiassa. Moni palaa tänne yhä uudelleen ja uudelleen.


Honfleur Seinen suulla meren rannalla on ollut vuosien mittaan aivan jokaisen suomalaisen suosikki, johon halutaan palata uudelleen. Soile miettii tulevan lukijamatkan kohokohtia:


–Huvivenesatama keskellä kaupunkia, impressionistien ikuistamat kapeat ja korkeat talot ja taidegalleriat ja kirkko merimuseoineen. Laivapuuseppien rakentama puukirkko Sainte Catherine pitää itse aistia, Lundqvist kuvailee.Cabourgin rannikko, lukijamatka Normandian rannikolle, Aarrematkat & Kirkkonummen sanomat
Cabourgin kylpyläkaupungin rantoja koristavat kuuluisat ja kuvankauniit sinivalkoiset rantamajat kutsuvat matkaajia. Lukisitko täällä lempikirjaasi vai nauttisitko vain Normandian upeista rannikkomaisemista?


Cabourgin kylpyläkaupunki ja Marcel Proustin tukikohtana sekä Kadonnutta aikaa etsimässä -romaanisarjan näyttämönä toiminut Kukkaisrannikon helmi nousee myös esiin:


–Villa du Temps retrouvé on uutuuskohde 1920-luvun ja Proust´in tunnelmissa, Lundqvist jatkaa.


"Normandissa tulee myös tutuksi juustotarjottimen kolmikko: lehmänmaidosta valmistetut juustot Camembert, Livarot ja Pont-l`Evêque."

Myös teehetki Madeleine sitruunaleivoksen kera on koettava ja miksei sinisimpukatkin, jokainen makunsa mukaan.


–Normandissa tulee myös tutuksi juustotarjottimen kolmikko: lehmänmaidosta valmistetut juustot Camembert, Livarot ja Pont-l`Evêque.


Livarot on myös kylä, jonka juustola Graindorge on yksi lukijamatkamme vierailukohteista. Camembert on minikylä kukkulalla maaseudun sydämessä ja Pont-l´Evêque reitin varrella Kanaalirannikolle matkatessa. Juustot tarjoillaan Ranskassa ennen jälkiruokaa ja juomasuosituksia on jokaiselle juustolle erikseen.


Ranskalaiset Livarot juustot ovat kotoisin Normandian Pays d'Augesta. Aivan Pays d'Augen sydämessä sijaitsee myös perinteinen Graindorge niminen juustola, johon pääsemme tutustumaan matkan aikana.


–Alueen juomakolmikko on puolestaan pommeau, siideri ja calvados, Lundqvist opastaa.


Pommeau aperitiivi on valmistettu omenamehusta ja calvadosista, siideri on ruoka ja janojuoma ja calvados toimii digestiivinä kahvin kanssa. mutta myös jälkiruokien aromina, lämmikkeenä talvi-iltoina tai trou normand muodossa keskellä ateriaa.Lukijamatka Normandian kukkaisrannikolle & Villa Galliaan, 11.–16.10.2023

Claude Monet, Aarrematkat & Kirkkonummen Sanomat. lukijamatka. Normandia.
Lukijamatkan aikana vieraillaan myös lumpeenkukkatauluistaan kuuluisan Claude Monet'n kotitalossa ja henkeäsalpaavassa puutarhassa. Puutarhaa katsellessa käy selväksi mistä Monet sai inspiraationsa kuuluisiin teoksiinsa.

Aarrematkat ja Kirkkonummen Sanomat järjestävät yhdessä lukijamatkan Ranskaan Normandian kukkaisrannikolle 11.–16.10.2023 ja sinut on kutsuttu mukaan!

 

Majoitumme matkan aikana pyhiinvaelluskaupunki Lisieux´ssä, josta teemme päivittäin retkiä viehättäviin rannikkokaupunkeihin ja Calvadosin departementin maaseudulle. Alue on kuuluisa omenoistaan ja toki myös calvadosista ja laadukkaista siidereistään sekä paikallisista juustoista. Muun muassa Claude Monet´n upea puutarha ja kotitalo ovat paluumatkamme vierailukohde.


Matka on suunniteltu yhdessä Soile Lundqvistin ja hänen omistamansa yrityksen Villa Gallian kanssa. Villa Gallia järjestää ranskan kielen ja kulttuurin kursseja ja retkiä Suomessa ja Ranskassa. Villa Gallia on myös normandialaistalo La Chapelle-Yvonin pikkukylässä Orbiquet-joen laaksossa lähellä Lisieux´tä. Matkan aikana vieraillaan Villa Galliassa Soile Lundqvistin vieraana. Hän toimii myös oppaana retkillä.


Matkan hinta alk. alk. 1 575 € / hlö, kun majoitus tapahtuu kahden hengen huoneessa. Lisämaksusta huone yhdelle + 250 € / henkilö. Saatavilla on myös mies- ja naispaikkoja!


Majoitus: Le Grand Hôtel de L’Espérance***


Finnairin lennot: Menolento 11.10. Helsinki – Pariisi, klo 7:35–9:40. Paluulento 16.10. Pariisi – Helsinki, klo 19:00–22:55.


Matkan hintaan kuuluu:

 • Finnairin suorat lennot ja ruumaan menevä matkatavara, max. 23 kg

 • Hotellimajoitus historiallisessa pyhiinvaelluskaupunki Lisieux´ssä Le Grand Hôtel de L’Espérance***, puolihoidolla

 • Aperitiivi ja naposteltavaa sekä Villa Gallian esittely

 • Puolihoitoruokailut (aamiainen ja joko lounas tai illallinen joka päivä)

 • Tilausbussin kuljetukset ohjelman mukaisesti

 • Retki juustotilaan ja maistiaiset

 • Retki Cabourgiin ja sisäänpääsy Villa du Temps Retrouvéen

 • Retki Honfleuriin

 • Calvadoskellarin vierailu ja maistiaiset

 • Givernyn retki ja sisäänpääsy Monet’n taloon

 • Aarrematkojen matkanjohtajan palvelut sekä Villa Gallian Soile Lundqvistin palvelut
Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page