top of page
  • Writer's pictureJenny Sirén

Eläkeläiset, uskaltakaa matkustaa yksin!

Päivitetty: 21. huhtik. 2023

Moni löytää eläkkeellä itsensä tilanteesta, jolloin matkustamiseen olisi vihdoin aikaa mutta matkakumppania ei syystä tai toisesta ole.


Joku on jäänyt yllättäen leskeksi, toiselle tuli ero juuri ennen eläkevuosia ja kolmas on elänyt itsenäisesti jo vuosikausia. Elämäntilanteesta huolimatta useimpien halu kokea uutta ja nauttia hyvin ansaituista eläkevuosista ei katoa mihinkään. Moni jää haaveistaan huolimatta kotiin, eikä toteuta unelmiaan koska matkaseura puuttuu. Se ei kuitenkaan kannata, vaan matkalle voi lähteä ihan itsekin!Ryhmämatkoilla tarjolla samankaltaisia seuraa


Matkatoimiston ryhmämatkoilla on tarjolla samankaltaista seuraa.
Erityisesti teemoitetuilla matkoilla syntyy usein uusia ystävyyksiä.

Matkatoimiston järjestämällä ryhmämatkalla ei todellisuudessa tarvitse olla yksin. Mukana on matkasta riippuen 10–40 muuta samanhenkistä matkaajaa, sekä matkatoimiston oma kokenut matkanjohtaja.


– Meillä matkaa suunnitellessa otetaan huomioon ryhmän oman sekä yhteisen ajan tarve. Ryhmä liikkuu yhdessä ja matkaan sisältyy yleensä vähintään yksi yhteinen ruokailu ja yhteistä ajanviettoa. Toki näihin ei ole pakko osallistua, jos ei halua, kuvailee Aarrematkojen tuotantojohtaja Paulina Höglund.


Monesti vielä jos matka on teemoitettu jonkin aiheen ympärille, on seura todella osuvaa. –Esimerkiksi ruokaan, musiikkiin ja kulttuuriin ylipäänsä liittyvät matkat ovat suosittuja ja niistä nauttivat henkilöt ovat usein kiinnostuneita samankaltaista asioista elämässä muutenkin. Meidän matkoilla on syntynyt jopa ystävyyssuhteita entuudestaan tuntemattomien ihmisten välille, jatkaa Höglund.Mikä ihmeen nais- ja miespaikka?


Naispaikka, miespaikka, matkatoimisto Aarrematkat
Erityisesti naispaikkojen kysyntä on nousussa.


Lyhyesti sanottuna nais- ja miespaikoilla saat huonekaverin toisesta yksin matkaavasta.


Moni matkatoimisto tarjosi ennen vanhaan niin sanottuja nais- ja miespaikkoja, jolloin yksin matkaan ilmoittautuneet samaa sukupuolta olevat voisivat halutessaan jakaa esimerkiksi hotellihuoneen tai hytin matkan aikana. Aarrematkat tarjoaa näitä edelleen.


Nais-ja miespaikoissa on monia etuja, kuten se, että pääset tutustumaan uuteen ihmiseen ja saat ehkä uuden ystävän ja se, ettet joudu maksamaan yksin matkustavan lisää huoneestasi tai hytistäsi."Eletään usein siinä käsityksessä ettei nais- tai miespaikkoja enää saa matkatoimistoista"


–Tarjoammme matkoillamme sekä nais- että miespaikkoja. Uskomme, että näiden kysyntä tulee nousemaan tulevaisuudessa huimasti mutta vain aniharva tietää, että tämä mahdollisuus on olemassa. Eletään usein siinä käsityksessä, ettei nais- tai miespaikkoja paikkoja enää saa matkatoimistoista, vaan on pakko valita yhden hengen huone tai hytti, toteaa Höglund.


Miten paikan sitten saa? –Ihan ilmoittautumisen yhteydessä voi kertoa halukkuudestaan ja sitten katsotaan löytyykö samalle matkalle toinen, joka haluaa jakaa majoituksen. Yleensä matkakaveri löytyy! Höglund sanoo.


Yksin matkustaminen lisääntyy jatkuvasti


Yksin matkustaminen lisääntyy, Aarrematkat
Peräti 80 % vuoden 2022 Aarrematkojen kylpylämatkalle lähteneistä matkusti yksin


Keskimäärin 50 % Aarrematkojen asiakkaista oli yksin matkaan lähteneitä vuoden 2022 toteutuneilla ryhmämatkoilla. Etenkin kylpylälomille lähdettiin itsenäisesti:


–Viroon suuntautuvista kylpylämatkoista peräti 80–90% asiakkaista oli yksin matkaavia naisia ja miehiä, kertoo Höglund.


–Uskomme luvun vain kasvavan tulevien vuosien aikana, suomen väestön ikääntyessä ja pyrimme toki vastaamaan siihen kysyntään, jota asiakkailtamme tulee, summaa Höglund.

1 099 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Комментарии

Оценка: 0 из 5 звезд.
Еще нет оценок

Добавить рейтинг
bottom of page