top of page
Lukijamatka Normandian kukkaisrannikolle, Aarrematkat, Kirkkonummen sanomat..png
Normandian kukkaisrannikko, lukijamatka, giverny ranska, aarrematkat, matkatoimisto, kirkk

Lukijamatka Normandian kukkaisrannikolle

LOPPUUNMYYTY

Matka-aika: 11.–16.10.2023.

Matkan hinta: alk. 1 575 € / hlö.

Majoitus: Le Grand Hôtel de L’Espérance***

Finnairin lennot: Menolento 11.10. Helsinki – Pariisi, klo 7:35–9:40. Paluulento 16.10. Pariisi – Helsinki, klo 19:00–22:55.

Matkan hintaan kuuluu:

 • Finnairin suorat lennot ja ruumaan menevä matkatavara 23 kg

 • Hotellimajoitus historiallisessa pyhiinvaelluskaupunki Lisieux´ssä Le Grand Hôtel de L’Espérance***, puolihoidolla

 • Aperitiivi ja naposteltavaa sekä Villa Gallian esittely

 • Puolihoitoruokailut (aamiainen ja joko lounas tai illallinen joka päivä)

 • Tilausbussin kuljetukset ohjelman mukaisesti

 • Retki juustotilaan ja maistiaiset

 • Retki Cabourgiin ja sisäänpääsy Villa du Temps Retrouvéen

 • Retki Honfleuriin

 • Calvadoskellarin vierailu ja maistiaiset

 • Givernyn retki ja sisäänpääsy Monet’n taloon

 • Aarrematkojen matkanjohtajan palvelut sekä Villa Gallian Soile Lundqvistin palvelut

Matkan hinta alk. 1 575 € / hlö.

Matkan hinta on 1 575 € / hlö, kun majoitus tapahtuu kahden hengen huoneessa. Lisämaksusta huone yhdelle + 250 € / henkilö. Saatavilla myös mies- ja naispaikkoja! Toimistomaksu + 15 € / varaus lisätään matkan hintaan.

Tietoa matkasta

Aarrematkat ja Kirkkonummen Sanomat järjestävät yhdessä lukijamatkan Ranskaan Normandian kukkaisrannikolle.

 

Majoitumme pyhiinvaelluskaupunki Lisieux´ssä, josta teemme päivittäin retkiä viehättäviin rannikkokaupunkeihin ja Calvadosin departementin maaseudulle. Lisieux on Pyhän Teresan ja pyhiinvaeltajien vireä Pays d´Augen pääkaupunki, jonka vuonna 1954 käyttöön vihityn Basilikan kukkulalta avautuu kaunis maisema Orbiquet-jokilaaksoon.

 

Keskustassa voi ihailla ristikkorakenteisia colombages-taloja 1500–1600 luvuilta. Lepohetken voi viettää kaupungin kauniissa puutarhassa suihkulähteiden äärellä tai tehdä kävelyretken katselemaan Arboretum-puiston 130 erilaista puulajia.

 

Alue on kuuluisa omenoistaan ja toki myös calvadosista ja laadukkaista siidereistään sekä paikallisista juustoista. Claude Monet´n upea puutarha ja kotitalo on paluumatkamme vierailukohde.

Matka on suunniteltu yhdessä Soile Lundqvistin ja hänen omistamansa yrityksen Villa Gallian kanssa. Villa Gallia järjestää ranskan kielen ja kulttuurin kursseja ja retkiä Suomessa ja Ranskassa. Villa Gallia on myös normandialaistalo La Chapelle-Yvonin pikkukylässä Orbiquet-joen laaksossa lähellä Lisieux´tä. Matkan aikana vieraillaan Villa Galliassa Soile Lundqvistin vieraana. Hän toimii myös oppaana retkillä.

Lukijamatka Normandian kukkaisrannikkolle, Honfleur. Aarrematkat, Kirkkoniummen Sanomat..j
Soile Lundqvist, Villa Gallia, ranskan asiantuntijaopas, Aarrematkat..png

Matkaohjelma

Keskiviikko 11.10 – Lisieux

Torstai 12.10 – Livarot Fromagerie ja Villa Gallia

Lennämme Finnairin suoralla lennolla Helsingistä Pariisiin, jossa tilausbussi on meitä vastassa ja lähdemme heti Lisieux´tä päin. Matkaa on n. 220 km.

 

Saavumme Lisieux´n kaupunkiin ja kirjaudumme hotelliimme Le Grand Hôtel de L´Espéranceen. Teemme pienen kävelykierroksen hotelliin ympäristössä Soile Lundqvistin luotsaama, jonka jälkeen Soile pitää hotellissa meille yhteisen lukijamatkainfon viikon ohjelmasta.

 

Yhteinen illallinen hotellilla kruunaa ensimmäisen matkapäivän.

Aamiaisen jälkeen lähtö hotellilta bussilla Livarot Fromagerie Graindorgeen juustotehtaalle, jossa seurataan Livarot juuston valmistusta ja vierailukierroksen jälkeen maistellaan Normandian juustoja. Putiikista löytyy joka makuun tuliaisia - paikallisia herkkuja, kirjoja, kortteja.

 

Lounas hotellilla, iltapäivä vapaata aikaa.

Illalla lähdemme bussilla La Chapelle-Yvon-kylään Villa Galliaan. Villassa nautimme Apéro dinatoire –paikallisen aperitiivin & naposteltavaa ja Villa Gallian emäntä Soile Lundqvist kertoo yrityksen toiminnasta.

Perjantai 13.10. – Cabourgin kaupunki ja Villa du Temps Retrouvé

Aamiaisen jälkeen lähtö bussilla Cabourgin kaupunkiin, n. 40 km. Cabourg kehittyi pienestä kalastajakylästä 1800-luvulla upeaksi kylpylä- ja kasinokaupungiksi. Cabourg rakennettiin amfiteatterin muotoon ja kadut päättyvätkin viuhkan muodossa Grand Hôtelin edessä sijaitsevaan aukioon.

 

Kirjailija Marcel Proust vietti raikkaassa meri-ilmastossa kesiään kirjoittamassa Kadonnutta aikaa etsimässä ja maisteli Madeleine leivoksia. Villa du temps retrouvé vierailulla päästään tutustumaan Marcel Proustin ja Belle Époque ajan tunnelmiin 1900-luvun alkupuolelle, jolloin Pariisista lähdettiin meren rannalle loman viettoon. Omatoiminen lounas Cabourgin kaupungissa.

Lounaan jälkeen paluu hotelliin, jonka jälkeen iltapäivä vapaata aikaa ja illallinen hotellissa. 

Lauantai 14.10 – Honfleur ja Fête de la crevette

Aamiaisen jälkeen lähtö bussilla Honfleurin kaupunkiin, n. 35 km. Honfleur on pittoreski Kukkaisrannikon kaupunki, jossa herkutellaan Vieux Bassin ravintolaterasseilla ja poiketaan taidegallerioissa. Honfleur on tunnettu myös tunnelmallisesta 1400-luvun Sainte Catherine puukirkosta, muusikko Erik Satien kotitalosta sekä Eugène Boudin taidemuseosta.

 

Honfleur´ssä vietetään viikonloppua kalastuksen ja katkarapujuhlan merkeissä. Tapahtumaan voi kaupunkia kierrellessä tutustua ja nauttia omatoimisen lounaan.

 

Iltapäivällä paluu hotellille ja vapaata aikaa ja yhteinen illallinen hotellissa

Sunnuntai 15.10 – Le Breuil-en-Auge ja Lisieux

Retki lähtee aamiaisen jälkeen Le Breuil-en-Auge kylään ja Calvadoskellarivierailulle Château du Breuil´hin. Calvadoskellarivierailulla kuullaan calvadosin ja siiderin tislauksen vaiheet ja maistelun jälkeen voi valita omenaisia juomia (myös rommi ja whisky) kotiin viemisiksi.

Paluu hotellille ja yhteinen lounas hotellilla. 

Iltapäivällä yhteinen kävely Lisieux´n Foire à tout markkinoille toriaukiolla. Markkinat ovat kokopäiväiset, alkavat klo 6 ja loppuvat klo 18.

Lähtö hotellista aamiaisen jälkeen kohti Givernyä (n. 140 km) ja Claude Monet’n kotitaloa ja puutarhaa. Yhteinen lounas viereisessä Nymphéas ravintolassa, jonka jälkeen bussimatka lentokentälle Charles de Gaulle Pariisissa ja lento Helsinkiin.

Maanantai 16.10 – Giverny Claude Monet´n puutarha ja kotimatka

Tutustu matkakohteeseen ja hotelleihin

Le Grand Hôtel de L’Espérance___, Aarrematkat.jpeg

Le Grand Hôtel de L’Espérance***

Le Grand Hôtel de L’Espérance*** sijaitsee Lisieux´n keskustassa, lähellä ostoskatuja ja nähtävyyksiä. Hotelli on tyypillinen normandialainen rakennus ja huoneet sekä yleiset tilat ovat tyylikkäästi kunnostettu, vanhaa eleganssia kunnioittaen. Hotellissa on hissi, ravintola, baari, huonepalvelu. Vastaanotto on avoinna 24 h.Huoneet ovat tilavat ja niissä on tv, tallelokero, ilmainen wifi, ja kylpyhuone, jossa joko amme tai suihku.

Villa Gallia, Aarrematkat..png

Villa Gallia

Villa Gallia on suomalaisen Soile Lundqvistin vetämä yritys ja samanniminen talo Normandiassa. Villa Gallia järjestää ranskan kielen ja kulttuurin kursseja sekä retkiä niin Suomessa kuin Ranskassakin. Lundqvist on FM, ranskan opettaja, aikuiskouluttaja ja Villa Gallia Oy:n perustaja, joka viettää osan vuodesta Ranskan Normandiassa sijaitsevalla talollaan.

Blogissa:

Soile lundqvist.webp

Soile asuu osan vuodesta Normandiassa ja opettaa suomalaisille ranskaa – Näihin asioihin hän ihastui

Suomalaisen Soile Lundqvistin elämä on jo vuosia jakautunut kahden maan välille. Syksystä kevääseen hän asuu Kirkkonummen Oitmäessä ja kesät Ranskassa Normandian kukkaisrannikon tuntumassa, La Chapelle Yvonin pikkukylässä, lähellä Lisieux´n pyhiinvaelluskaupunkia. Mutta mihin hän oikein ranskassa ihastui?

bottom of page