top of page

Chopin-festivaalimatka Puolaan 2022

Tervetuloa Aarrematkojen ja Huutokauppa Helanderin Chopin-festivaalimatkalle Puolaan 10.–14.8.2022!

Romantiikan aikakauden ja Puolan jakojen ajan säveltäjä ja pianisti Frédéric Chopin, puolalaiselta nimiasultaan Fryderyk Szopen, (1810-1849) on Puolan tärkein kansallinen kulttuurihahmo. Hänen merkityksensä Puolassa ja maailmalla on verrattavissa meidän Jean Sibeliukseemme. Puolan ja maailman vanhin Chopin -festivaali Duszniki Zdrój’ssa järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1946, kun II maailmansodan päättymisestä oli kulunut vain vuosi ja Duszniki Zdrój’sta oli tullut puolalainen kaupunki.


Aarrematkat järjestää elokuussa 2022 yhteistyössä Huutokauppa Helanderin kanssa matkan 77:nelle Chopin -festivaaleille, ja sinut on kutsuttu mukaan. Lue lisää matkan hinnasta, sisällöstä ja matkaohjelmasta alta.  Zapraszamy – Tervetuloa!

Matkan hinta

Valitse itsellesi sopivin vaihtoehto

1175 € / hlö

jaetussa kahden hengen huoneessa

Toimistokulu 15 € / varaus lisätään hintaan.

1265 € / hlö

Yhden hengen huoneessa

Toimistokulu 15 € / varaus lisätään hintaan

Matkan hintaan sisältyy

Suorat lennot Helsinki - Praha - Helsinki

Majoitus hotelli Sonatassa

Yksityiset bussikuljetukset matkaohjelman mukaisesti (myös lentokenttäkuljetus Puolassa)

Useita ruokailuja (4 x lounas, 4 x aamupala)

Ohjelman mukaiset retket ja vierailukohteet pääsymaksuineen

Neljä (4) konserttilippua

Asiantuntijaoppaan Jukka Soisalon-Soinisen ja Aarrematkojen matkanjohtaja Antti Haukkamaan palvelut

Image by Kelsey Curtis

Matkaohjelma

ke 10.8.22 – su 14.8.22

Keskiviikko 10.8.2022

Lähtöpäivä

Päivä alkaa lennolla Helsingistä Prahaan klo 09.40–10.50 (AY 1221). Prahasta jatkamme bussilla muutaman tunnin matkan päähän Duszniki Zdrój’hin. Kuulemme matkalla Puolan historiasta, romanttisesta Puolasta, Chopin’ista ja muista kansallis-sankareista, unohtamatta Puolasta viehättynyttä Mannerheimia.


Saavuttuamme Duszniki Zdrój’hin majoitumme hotelli Sonataan, jota isännöi avulias Andrzej puolisoineen. Hotellissa ei ole hissiä, mutta talonväki on avuksi matkalaukkujen kantamisessa. Lounaan nautimme Sonatan hyväksi havaitussa ravintolassa, viinin tai oluen kera. 


Iltasella meitä odottaa pianokonsertti klo 20.00. Esiintyjänä konsertissa on Francesco Piemontesi. Konserttikartano on alle puolen tunnin kävelymatkan päässä, mutta käytössämme on myös tilataksi, edestakaisiin kuljetuksiin. Ennen konserttia tai sen tauolla voi nauttia kahvista ja puolalaisesta szarlotkasta, tuosta niin patrioottisesta omenaleivoksesta konserttikartanon kahviossa.

Konserttikartanon lähellä on lukuisia ravintoloita illan jatkoa ajatellen, mutta Sonatan isäntä valmistaa mielellään erinomaisiksi havaitut puolalaiset kinkku- ja makkaratarjottimet juomien kera.

Torstai 11.8.2022

Toinen matkapäivä

Nauimme runsaan hotelliaamiaisen, jonka jälkeen teemme retken vuoristomaisemiin. Retken aikana vierailemme erikoisessa Czaszekin kappesillsa, jonka seinät ja katto on koristeltu tuhansilla pääkalloilla ja luilla. Päiväohjelmaan sisältyy myös lounas.

Illalla suuntaamme matkan toiseen konserttiin. Konsertti pidetään kylpyläpuistossa sijaitsevassa, 1800-luvun alussa rakenetussa Chopin-kartanossa. Dworek Chopinowskinakin tunnettu kartano on restauroitu konserttisaliksi. Konsertti alkaa klo 20.00 ja esiintyjänä Krzysztof Jabłoński. Kylpyläpuiston iltaan konserttien jälken kuuluu upea valo- ja musiikkitapahtuma suihkulähteellä. Musiikin vaihdellessa voi yrittää arvuutella milloin musiikki vastaa Chopin-tunnelmia.

Perjantai 12.8.2022

Kolmas matkapäivä

Aamiainen nautitaan leppoisasti jälleen puolalaisten herkkujen lomassa. Kinkkuja ja puolalaisia makkaroita höystettynä erinomaisella piparjuurella – herkuilla, joita ei Suomesta saa. Aamiaisen jälkeen vierailemme hotellin naapurissa, jopa suomalaisille näkemisenarvoisessa, vanhassa paperitehtaaseen perustetussa paperimuseossa. 

On hyvä huomata, että sijaintimme ansiosta kuka vain voi käydä nauttimassa mestariluokan musiikista aivan hotellimme naapurissa, joka päivä klo 9:30–13:30 välisenä aikana. Kolmas konserttimme alkaa perjantaina klo 16.00, jolloin nautimme Alim Beisembaevin esityksistä.

Lauantai 13.8.2022

Neljäs matkapäivä

Aamiainen on aina hyvä alku päivälle, joka on varattu omatoimiseen ohjelmaan.


Halukkaille selvitämme etukäteen mahdollisuuksia lähiseudulta löytyviin kylpylähoitoihin. Lähistöltä löytyy myös mielenkiintoinen Kłodzkon kaupunki ja alueen pääkaupunki Wrocławkin on vain parin tunnin matkan päässä upeine nähtävyyksineen. Seudun nähtävyyksiin kuuluvat Bledne Sklay -pöytävuoret kalkkikivimuodostelmineen ja labyrintteineen ovat upea kohde hyväjalkaisille. Päivän lounas on omatoimisuuden varassa. Myös ylimääräisiä konserttilippuja on mahdollisuus varata.


Päivän konserttiliput varaamme klo 20.00 päättäjäiskonserttiin, jossa esiintyjänä Jan Lisiecki. Huomioithan, että ohjelmamuutoksia saattaa vielä tapahtua.

Sunnuntai 14.8.2022

Paluupäivä

Kotiinviemisiä on hyvä ajatella jo etukäteen, koska isommat liikkeet ovat sunnuntaisin kiinni. Miten olisi puolalaista Zubrówkaa, maarianheinävodkaa, Chopin–vodkaa, hunajalikööri Krupnikia, hunajaviini Miód Pitnya, joka nautitaan kuumana glögin tapaan unohtamatta

puolalaisia kinkkuja ja vuoristolaisjuustoja! Puolan linnunmaitosuklaa (Ptasie Mleczko), Wedelin vohvelikakku (Torcik Wedlowski) ja suklaakuorrutetut luumut (Sliwki w czekoladzie) ovat myös osoittautuneet suosituiksi tuliaisiksi.

Ennen lähtöä lentokentälle Prahaan, nautimme läksiäislounaan Sonatassa. Lentomme lähtee Prahasta 14.8 klo 19.30 ja laskeutuu arvion mukaan klo 22:35 (AY 1224)

bottom of page