top of page
Keskikesän matka Tarttoon – Alatskiven antiikkimarkkinat ja Tarton Hansapäivät, Aarrematka

Lopuunmyyty

Keskikesän matka tarttoon, alatskiven antiikkimarkkinat ja tarton hansapäivät, aarrematkat

Keskikesän matka Tarttoon

Alatskiven antiikkimarkkinat & Tarton Hansapäivät

Matka-aika: 7.–9.7.2023.

Matkan hinta: alk. 495 € / hlö.

Majoitus: Hotel Dorpat sekä Hotel Art Pallas-hotellit Tarton keskustassa. 

Matkan hintaan kuuluu:

 • Laivamatkat kansipaikoin Helsinki–Tallinna–Helsinki

 • Laivan kokoustilat meno- ja paluumatkalla loungepalveluineen

 • Majoitus Dorpat-hotellissa

 • Ruokailuja: Hotelliaamiaiset, laivan kokousloungen ateriat ja hanajuomat, kaksi lounasta sekä ilallinen

 • Jokiristeily Emajoella, Pegasus-laivalla

 • Opastettu kaupunkikierros Tartossa

 • Retki Peipsijärvelle ja kuuluisalle sipulitielle

 • Retki Alatskiven antiikkimarkkinoille

 • Opastettu kartanokierros Alatskiven kartanossa

 • Opastettu kartanokierros Anijan kartanossa

 • Ohjelman mukaiset bussikuljetukset Virossa

 • Aarrematkojen matkanjohtajan palvelut

Matkan hinta alk. 495 € / hlö.

Matkan hinta on € 495 / hlö, kun majoitus kahden hengen huoneessa. Lisämaksusta huone yhdelle € 65 / henkilö. Toimistomaksu € 15 / varaus lisätään matkan hintaan.

Tietoa matkasta

Heinäkuun alussa Aarrematkat järjestää opastetun ryhmämatkan Tarttoon ja Alatskiven antiikkimarkkinoille. Samana viikonloppuna Tartossa vietetään jokavuotisia Hansapäiviä. Silloin keskiaikainen tunnelma täyttää kaupungin torit ja kadut. Hansapäivät on Tartossa hyvin suosittu tapahtuma, joka kerää paljon vierailijoita nauttimaan erilaisista esityksistä ja lukuisten myyntikojujen tarjonnasta. Alatskiven antiikkimarkkinat järjestetään nekin vuosittain kartanon puistossa. Tavaraa on paljon, pelimannit soittavat ja paikallisia herkkuja on tarjolla maukkaista makkaroista monenlaisiin piirakoihin. Alatskiven kartanon alueella toimii Alatskiven luontokeskus ja parikin museota, Liivin museo ja Eduard Tubinin museo.

Tarton Hansapäivät & Alatskiven antiikkimarkkinat

Aitoa keskiaikaista Viron hansakaupunkien tunnelmaa on luvassa Tarton hansapäivillä tänäkin vuonna.

Alatskiven antiikkimarkkinat on perinteinen ulkona pidettävä antiikkitapahtuma. Markkinoilla myydään antiikkia ja keräilyesineistöä sekä moottoripyörien varaosia sulassa sovussa, eikä se ensikuuleman hämmästyksen jälkeen enää tunnu oudolta yhdistelmältä, vaan on osa markkinan viehätystä. Tapahtuma pidetään keskikesällä Alatskiven linnan pihamaastossa.

Sipulitie, Tartto. Aarrematkat.jpg

Matkaohjelma

7.7.2023

8.7.2023

9.7.2023

Menomatka Eckerö Line m/s Finlandialla Helsinki–Tallinna, klo 9:00–11:15. Ryhmän käytössä on laivalla kokoustila, jossa loungetarjoilua eli pientä suolaista ja makeaa buffetpöydästä hanajuomineen. 

 

Tallinnasta tilausajobussilla kohti Tarttoa, jossa majoittumien Emajoen rannalla sijaitsevaan Dorpat-hotelliin. Tartossa ensimmäisenä päivänä opastettu kaupunkikierros sekä jokiristeily Emajoella Pegasus-laivalla. Yhteinen illallinen hotellissa.

Toisena päivänä aamiaisen jälkeen retki Peipsijärven rantamaisemiin kuuluisalle sipulitielle ja Alatskivelle, jossa antiikkimarkkinat. Opastettu kartanokierros ja yhteinen lounas kartanon Talli-pubissa. Paluu illaksi Tarttoon, jossa vapaata aikaa tutustua Hansapäivien tarjontaan.

Kolmantena päivänä aamupäivä vapaata aikaa. Tilausajobussilla kohti Tallinnaa ja matkan varrella opastettu kierros Anijan kartanossa, jossa myös lounas. Paluu Tallinna-Helsinki Eckerö Line 18.30-21.00. Ryhmän käytössä on laivalla kokoustila, jossa loungetarjoilua eli pientä suolaista ja makeaa buffetpöydästä sekä hanajuomat.

Matkan hotelli & kartanot

Dorpat hotelli, Tartto. Aarrematkat.jpg

Hotelli Dorpat, Tartto

Tarton keskustassa, Emajoen rannalla sijaitsevassa hotelli Dorpatissa on yhteensä 205 huonetta. Hotellissa on huoneiden lisäksi À la carte ravintola, aulabaari sekä Herb Spa niminen kylpylä, jossa mahdollisuus lisämaksullisiin hoitoihin. Hotellin oma Pegasus-jokilaiva kuljettaa myös meidän ryhmämme jokilaivaristeilylle Emajoelle.

HUOM! Matka on lähes loppuunmyyty ja 22.5.23 jälkeen matkan varaavat saatetaan majoittaa lisähotelli Art Pallasiin, joka sijaitsee Dorpat hotellin vieressä. Art Pallas on samantasoinen hotelli kuin Dorpat.

Alatskiven kartano. Aarrematkat.jpg

Alatskiven kartano

Alatskiven kartanoa kutsutaan myös linnaksi, sillä sen esikuvana on ollut Balmoralin linna. Kartanon päärakennus on valmistunut 1880-luvulla ja vuonna 2011 päättyneen restauroinnin jälkeen se on avattu yleisölle. Kartanokokonaisuuteen on aikoinaan kuulunut 57 rakennusta, joista 41 on edelleen jäljellä. Osassa niistä toimii museoita ja näyttelyitä, joihin pääsee tutustumaan.

Anijan kartano, Tartto, Viro. Aarrematkat.jpg

Anijan kartano

Harjunmaalla, vain vajaan 35 km päässä Tallinnasta sijaitseva Anjian kartano lumoaa vierailijansa barokkitunnelmalla. Anjian kartanoa ympäröivän puiston vanhimmat osat ovat peräisin 1400-luvulta ja se jakautuu kahteen osaan: ranskalaiseen sekä englatilaiseen puutarhaan. Kartanorakennus ja puisto avattiin yleisölle perusteellisen kunnostuksen jälkeen 2020. Anijan kartanoa pidetään yhtenä kauneimmista Viron kartanoista. Lue lisää Anijan kartanosta Aarrematkojen blogista, klikkaa tästä!

Ilmoittaudu jonoon

Matka on loppuunmyyty mutta voit halutessasi ilmoitettua jonoon. Mikäli matkalta vapautuu paikkoja täytetään ne jonossa olevilla ilmoittautumisjärjestyksen mukaan.

Kiitos!

bottom of page