top of page
Keskikesän matka Tarttoon – Alatskiven antiikkimarkkinat ja Tarton Hansapäivät, Aarrematka

Koe vuoden 2024 kulttuuripääkaupunki Tartto &

ALATSKIVEN ANTIIKKIMARKKINAT

12.–14.7.2024

Tietoa matkasta

Heinäkuun puolivälissä Aarrematkat järjestää opastetun ryhmämatkan vuoden 2024 Euroopaan kulttuuripääkaupunkiin Tarttoon sekä Alatskiven antiikkimarkkinoille. Alatskiven antiikkimarkkinat järjestetään vuosittain Alatskiven kartanon puistossa. Tavaraa on paljon, pelimannit soittavat ja paikallisia herkkuja on tarjolla maukkaista makkaroista monenlaisiin piirakoihin. Alatskiven kartanon alueella toimii lisäksi Alatskiven luontokeskus ja parikin museota, Liivin museo ja Eduard Tubinin museo. Vierailemme matkan aikana myös Pöltsämäan kivilinnassa, ja nautimme Emajoen risteilystä, joka avaa upeita näkymiä Tarton rannoille, tarjoten rauhoittavan hetken keskellä kulttuurin sykettä.

Matkan hinta alk. 535 € / hlö.

Matkan hinta on 535 € / hlö, kun majoitus tapahtuu kahden hengen huoneessa. Lisämaksusta huone yhdelle + 60 € / henkilö. Saatavilla myös mies- ja naispaikkoja! Toimistomaksu + 15 € / varaus lisätään matkan hintaan.

Matkan hintaan sisältyy:

Laivamatkat loungepaikoin Helsinki–Tallinna–Helsinki, Ecekrö Line m/s Finlandia

Kahden yön majoitus Dorpat hotelliin aamiaisella

Useita ruokailuja – laivalla sekä meno- että paluumatkalla loungen kevyet buffet-tarjoilut hanajuomineen, hotellin aamiainen x 2 sekä 1 x illallinen ja 2 x lounas.

Runsas matkaohjelma sisäänpääsymaksuineen – Opastettu kaupunkikierto Tartossa,  jokiristeily Tartossa, retki Alatskiven antiikkimarkkinoille, sisäänpääsy ja opastettu tutustuminen Pöltsämaan linnaan.

Tilausajokuljetukset Virossa matkaohjelman mukaan.

Aarrematkojen matkanjohtajan palvelut

Matkaohjelma

Ensimmäinen matkapäivä – perjantai 12.7.24

Toinen matkapäivä – lauantai 13.7.24

Kolmas matkapäivä – sunnuntai 14.7.24

Menomatka Helsingin Länsisatamasta Eckerö Linen m/s Finlandialla Tallinnaan, klo 9:00–11:15. Ryhmän käytössä on laivalla kokoustila, jossa loungetarjoilua eli pientä suolaista ja makeaa buffetpöydästä hanajuomineen. 

 

Tallinnasta tilausajobussilla kohti Tarttoa, jossa majoittumien Emajoen rannalla sijaitsevaan Dorpat-hotelliin. Tartossa ensimmäisenä päivänä opastettu kaupunkikierros sekä jokiristeily Emajoella Pegasus-laivalla. Yhteinen illallinen hotellissa.

Aloitamme päivän hotellin aamiaisella, jonka jälkeen suuntaamme bussilla viehättävää Sipulitietä pitkin kohti historiallista Alatskiven kartanoa. Kartanomiljööseen saavuttuamme jokaisella on mahdollisuus tutustua kiireettömästi antiikkimarkkinoiden aarteisiin. Lisäksi mahdollisuus vierailla Alatskiven vaikuttavassa kartanossa omatoimisesti. Kartanon Talli-pubissa tarjoiltava yhteinen lounas kruunaa vierailun kartano-miljööseen, jonka jälkeen palaamme takaisin Tarttoon. Iltapäivästä alkaen ohjelma on vapaa, tarjoten aikaa Tarton omatoimiseen tutkimiseen.

Aloitamme päivän jälleen hotellin aamiaisella, jonka jälkeen kirjaudumme ulos hotellista ja lähdemme bussilla kohti Pöltsämaan kivilinnaa.

 

Perillä ryhmäämme odottaa opastettu kierros sekä lounas tässä juuri yleisölle avatussa kivilinnassa. Pöltsämaan linna on rakennettu jo vuonna 1272. Se on toiminut kuninkaan residenssinä 1500-luvulla ja rokokoopalatsina 1700-luvulla. Linna paloi 1941 ja sen rauniot ovat seisseet paikallaan aina vuoteen 2023 asti, jolloin kattava kunnostus saatiin valmiiksi.

Paluu Tallinna-Helsinki Eckerö Line 18.30-21.00. Ryhmän käytössä on laivalla kokoustila, jossa loungetarjoilua eli pientä suolaista ja makeaa buffetpöydästä sekä hanajuomat.

Matkan majoitus & matkakohteet

Dorpat hotelli, Tartto. Aarrematkat.jpg

Hotelli Dorpat, Tartto

Tarton keskustassa, Emajoen rannalla sijaitsevassa hotelli Dorpatissa on yhteensä 205 huonetta. Hotellissa on huoneiden lisäksi À la carte ravintola, aulabaari sekä Herb Spa kylpylä, jossa mahdollisuus lisämaksullisiin hoitoihin. Hotellin oma Pegasus-jokilaiva kuljettaa myös meidän ryhmämme jokilaivaristeilylle Emajoelle.

Alatskiven antiikkimarkkinat.jpg

Alatskiven antiikkimarkkinat

Alatskiven antiikkimarkkinat on perinteinen ulkona pidettävä antiikkitapahtuma. Markkinoilla myydään antiikkia ja keräilyesineistöä sekä moottoripyörien varaosia sulassa sovussa, eikä se ensikuuleman hämmästyksen jälkeen enää tunnu oudolta yhdistelmältä, vaan on osa markkinan viehätystä. Tapahtuma pidetään keskikesällä Alatskiven linnan pihamaastossa.

Alatskiven kartano, linna.jpg

Alatskiven kartano

Alatskiven kartanoa kutsutaan myös linnaksi, sillä sen esikuvana on toiminut Balmoralin linna. Kartanon päärakennus on valmistunut 1880-luvulla ja vuonna 2011 päättyneen restauroinnin jälkeen se on avattu yleisölle. Kartanokokonaisuuteen on aikoinaan kuulunut 57 rakennusta, joista 41 on edelleen jäljellä. Osassa niistä toimii museoita ja näyttelyitä, joihin pääsee tutustumaan.

Pöltsämaan kivilinna.jpg

Pöltsämaan kivilinna

Pöltsämaan kivilinnoitus rakennettiin Põltsamaa-joen rannalle jo vuonna 1272. Myöhemmin (1570–1578) linnoitus toimi Liivinmaan kuninkaan Magnuksen residenssinä. Woldemar Johann von Lauw kunnosti toistuvasti ryöstetyn linnoituksen 1700-luvulla upeaksi rokokoopalatsiksi. Linna ja kirkko paloivat vuonna 1941, ja vain kirkko kunnostettiin vuonna 1952. Linna odotti aikaansa ja seisoi raunioina.

Mat­ka­pa­ket­ti­so­pi­muk­sen pe­ruut­ta­mi­nen

Kun varaat matkan meidän kauttamme, on tärkeää ymmärtää peruutusehdot ja oikeutesi. Aarrematkat Oy noudattaa varaus- ja peruutusehdoissa lakia matkapakettiyhdistelmistä (901/2017). Lisäksi Aarrematkat Oy saattaa käyttää matkakohtaisia tiukempia peruutusehtoja, jotka yksilöidään kunkin matkan sivuilla tai myyntiesitteessä erikseen.

  • Matkustajan Peruutusoikeus: Voit perua varatun matkan milloin tahansa ennen sen alkua. Jos perut itse, voimme periä asianmukaisen ja perustellun peruutusmaksun, ellei peruutuksen syy ole poikkeuksellinen olosuhde, suorituksessamme oletettavasti oleva merkittävä virhe tai matkapakettisopimukseen tehty merkittävä muutos. Kaikista peruutusmaksuista on saatavissa perustelut pyydettäessä.

  • Matkanjärjestäjän peruutusoikeus: Voimme perua matkan, jos osallistujien määrä on vähemmän kuin sovittu, tai jos poikkeukselliset olosuhteet tai ylivoimainen este estää matkan toteuttamisen. Mikäli perumme matkan, ilmoitamme siitä sinulle sopimuksessa määritellyssä ajassa.

  • Aarrematkoilla on oikeus peruuttaa matka, mikäli osallistujamäärä ei saavuta seuraavia minimivaatimuksia:

    • Teatterimatkat edellyttävät vähintään 15 osallistujaa matkaa kohti.

    • Bussi- ja laivamatkat vaativat vähintään 20 osallistujaa matkaa kohti.

    • Lentomatkat edellyttävät vähintään 15 osallistujaa matkaa kohti.

  • Palautukset: Jos matka perutaan, maksamasi summa palautetaan sinulle viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisesta. Erityistilanteissa voimme tarjota voucheria (etuseteliä) rahojen palautuksen sijasta, mutta sinulla on aina oikeus saada rahasi takaisin.

Tämä on lyhyt yhteenveto ehdoistamme. Tutustu tarkemmin yksityiskohtaisiin peruutusehtoihimme täältä.

bottom of page