top of page
Kirkkonummen sanomien lukijamatka, Uppsala, Sigtunan & Steningen joulumarkkinat, 1.–4.12.2

KS LUKIJAMATKA

Sigtunan & Steningen joulumarkkinat, 1.–4.12.23

Matkan hinta alk. 645 € / hlö

Matkan hinta on 645 € / hlö, kun majoitus tapahtuu kahden hengen huoneessa.  Lisämaksusta huone yhdelle + 115 € / henkilö. Kysy myös mies- ja naispaikkoja! Toimistomaksu + 15 € / varaus lisätään matkan hintaan.

Matkan hintaan sisältyy:

Laivamatkat Finnlinesin uudella Finnsirius laivalla, meno-paluu Naantali–Kapellskär–Naantali. Menossa kansipaikka, paluussa standard-luokan ikkunallinen hytti.

Majoittuminen (2 yötä) Clarion Gillet-hotellissa Uppsalassa aamiaisineen. Paluussa majoittuminen (1 yö) laivalla.

Useita ruokailuja – 4 x aamiainen, 2 x lounas, 2 x illallinen.

Kuljetukset koko matkan ajan – Bussi mukana suomesta lähtien koko matkan ajan.

Matkaohjelman mukaiset retket / käyntikohteet – Uppsalan kaupunkikierros, sisäänpääsy Uppsalan tuomiokirkkoon, Gamla Uppsalan kuningaskummut, Sigtunan joulumarkkinat, Steningen barokkilinnavierailu, Norrtälje.

Aarrematkojen matkanjohtajan ja Kirkkonummen Sanomien edustajan palvelut koko matkan ajan.

 Koe Uppsala sekä Sigtunan & Steningen joulumarkkinat

Tervetuloa Kirkkonummen Sanomien ja Aarrematkojen yhteiselle lukijamatkalle kokoemaan historiallinen yliopistokaupunki Uppsala sekä perinteiset joulumarkkinat Sigtunan vanhassa kaupungissa ja Steningen barokkilinnan linnapihassa.

Matkan aikana vieraillaan joulumarkkinoiden lisäksi mm. Uppsalan kuuluisilla kuningaskummuilla, Ulva Kvarnin myllykylässä ja tutustutaan Historialliseen Uppsalaan sekä Uppsalan Tuomiokirkkoon opastetun kävelykierroksen merkeissä. Matkanjohtajana toimii Antti Haukkamaa.

Matka alkaa tilausajokuljetuksella Naantaliin, josta matka taittuu Finnlinesin upouudella ja tasokkaalla Finnsirius-laivalla Naantalista Kapellskäriin. Bussi on mukanamme koko matkan ajan. Matkan teemme Kirkkonummen ja Siuntion sekä Inkoon kautta ja bussi on mukanamme koko matkan ajan.

Kapellskäristä matkamme jatkuu Uppsalaan. Majoitumme Uppsalassa tasokkaaseen Clarion Gillet hotelliin. Hotelli sijaitsee keskeisellä alueella.

Paluumatkalla käytössämme ovat laivan modernit hytit ja nautimme vielä aamiaisen laivalla ennen paluuta pääkaupunkiseudulle.

Matkaohjelma

Pe 1.12.2023 – Lähtöpäivä

La 2.12.2023 – Toinen matkapäivä

Lähdemme aamulla Kirkkonummelta Siuntion sekä Inkoon kautta kohti Naantalia ja Finnlinesin satamaa. Naantalin satamasta siirrymme bussin kyydissä uuden ja tasokkaan Finnlinesin Finnsirius laivan kyytiin. Alus lähtee klo 10:30 Naantalista kohti Kapellskäriä. Laivalla ryhmällämme on luvassa premium-aamiainen kuohuviineineen sekä myöhemmin päivällä päivällinen laivan buffetissa. Muuten laivalla vapaata aikaa nauttia esimerkiksi laivan span palveluista.

Saavumme Kapellskäriin noin klo 17:45, josta bussimme jatkaa ajoa kohti Uppsalaa. Perillä kirjaudumme sisään hotelliin noin klo 19:15, jonka jälkeen ilta on vapaata aikaa tutkia Uppsalaa. Matkanjohtaja lähtee opastamaan halukkaita lyhyelle orientaatiokävelylle hotellin lähistöön.

Aamulla nautimme hotellin aamiaisen ja lähdemme bussilla suomenkielisen oppaan johdolla tutustumaan sekä uuteen, historialliseen, että vanhaan Uppsalaan. Kaupunkikierto tehdään osittain bussilla ja osittain kävellen. Vierailemme myös Uppsalan vaikuttavassa Tuomiokirkossa, joka on Ruotsin kirkon kansallispyhäkkö ja pohjoismaiden suurin keskiaikainen kirkko.

 

Tutustuttuamme uuteen sekä historialliseen Uppsalan, lähdemme ajamaan vanhaan Uppsalaan, jossa sijaitsevat kuuluisat Vanhan Uppsalan kuningaskummut. Nämä kolme vanhaa hautakumpua ovat peräisin n. 400-600 luvulta, ja ne kuuluvat Ruotsin tunnetuimpiin muinaisjäännöksiin. Alue on toiminut muinaisajan kauppa-alueena ja kuninkaiden kruunauspaikkana. Tutustumme kumpuihin kävellen matkanjohtajan opastuksella. Kierroksen jälkeen nautimme lounaan alueella sijaitsevassa viikinkityylisessä Odinsgborgin kahvilassa.

 

Lounaan jälkeen suuntaamme bussilla Ulva Kvarnin vanhaan myllymiljööhön, joka toimii tänä päivänä artesaanikylänä. Mahdollisuus käydä isossa antiikkiliikkeessä, jossa sopiva sekoitus antiikki- ja vintage-löytöjä tarjolla. Alue on rakentunut myllyn ympärille noin 1300-luvulla, ja siellä sijaitsee antiikkiliikkeen lisäksi mm. lasinpuhaltajan työpaja ja myymälä sekä käsityöläisten liikkeitä.

 

Iltapäivällä paluu hotellille, jonka jälkeen vapaata aikaa.

Ryhmämme nauttii rauhallisen hotelliaamiaisen ja luovutamme huoneemme. Huoneiden luovutuksen jälkeen pakkaamme matkatavaramme bussiin ja suuntaamme kohti Sigtunan kuntaa. Sigtuna on Ruotsin vanhin kaupunki, jossa järjestetään joka vuosi perinteiset joulumarkkinat. Markkinat järjestetään kaupungin vanhojen kapeiden katujen varrella, joten luvassa on taatusti jouluisa tunnelma!

Sigtunasta jatkamme matkaamme bussilla Steningen barokkilinnalle, jossa nautimme yhteisen lounaan Stenladanin joulupöydästä. Steningen linnan alueella järjestetään Ruotsin suurimmat sisäjoulumarkkinat. Markkinoilla on tarjolla mm. runsaasti käsitöitä.

Steningen linnasta matkamme jatkuu kohti Norrtäljetiä ja siellä sijaitsevaa kaunista Åtellet-hotellia, joka sijaitsee pienessä vanhassa keskustassa aivan joen rannalla. Hotellilla ryhmämme nauttii 3-lajin illallisen.

Laiva lähtee Kapellskäristä kohti Naantalia kello 21:45 ja olemme hyvissä ajoin satamassa laivaan nousua varten. Laivalla majoittuminen Finnlinesin uuden Finnsirius aluksen Standard Outside -hytteihin merinäköalalla.

Su 3.12.2023 – Kolmas matkapäivä

Ma 4.12.2023 – Paluupäivä

Saavumme Naantaliin kello 7:15 ja laivalla saamme nukkua niin pitkään kuin mahdollista, sillä nautimme runsaan aamiaisen vasta maihin päästyämme tasokkaassa Naantalin kylpylässä. Aamiaisen jälkeen paluu kotikulmille bussin kyydissä, samaa reittiä pitkin kuin mennessä.

Tutustu matkan majoitukseen

Clarion Gillet-hotelli, Uppsala, Aarrematkat (2).jpg

Clarion Gillet****

Uppsalan keskustassa sijaitseva 4-tähden Clarion Gillet on lähellä kaikkia kaupungin päänähtävyyksiä. Hotellissa on ravintola, saunaosasto ja kuntosali. 

standard-seaview-hytti, Finnlines, Finnsirius, Aarrematkat.jpg

Finnlinesin uusi Finnsirius alus

Finnlinesin uusi laiva Finnsirius aloitti liikennöinnin Naantalista syyskuussa 2023. Laadukas Finnsirius alus on ympäristöystävällisen ja sen kyydistä avautuvat upeat näkymät saaristoon. Täällä rentoudut span tunnelmassa, hullaannut ostoksilla ja heittäydyt makujen maailmoihin. Ryhmällämme on käytössä menomatkalla kokoustila tunnin ajan ja saamme laivan edustajalta esittelyn uudesta aluksesta. Paluussa majoitumme aluksen Satandard Outsite-hyteissä merinäköaloin. 

Blogissa:

Mat­ka­pa­ket­ti­so­pi­muk­sen pe­ruut­ta­mi­nen

Kun varaat matkan meidän kauttamme, on tärkeää ymmärtää peruutusehdot ja oikeutesi. Aarrematkat Oy noudattaa varaus- ja peruutusehdoissa lakia matkapakettiyhdistelmistä (901/2017). Lisäksi Aarrematkat Oy saattaa käyttää matkakohtaisia tiukempia peruutusehtoja, jotka yksilöidään kunkin matkan sivuilla tai myyntiesitteessä erikseen.

  • Matkustajan Peruutusoikeus: Voit perua varatun matkan milloin tahansa ennen sen alkua. Jos perut itse, voimme periä asianmukaisen ja perustellun peruutusmaksun, ellei peruutuksen syy ole poikkeuksellinen olosuhde, suorituksessamme oletettavasti oleva merkittävä virhe tai matkapakettisopimukseen tehty merkittävä muutos. Kaikista peruutusmaksuista on saatavissa perustelut pyydettäessä.

  • Matkanjärjestäjän peruutusoikeus: Voimme perua matkan, jos osallistujien määrä on vähemmän kuin sovittu, tai jos poikkeukselliset olosuhteet tai ylivoimainen este estää matkan toteuttamisen. Mikäli perumme matkan, ilmoitamme siitä sinulle sopimuksessa määritellyssä ajassa.

  • Palautukset: Jos matka perutaan, maksamasi summa palautetaan sinulle viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisesta. Erityistilanteissa voimme tarjota voucheria (etuseteliä) rahojen palautuksen sijasta, mutta sinulla on aina oikeus saada rahasi takaisin.

Tämä on lyhyt yhteenveto ehdoistamme. Tutustu tarkemmin yksityiskohtaisiin peruutusehtoihimme täältä.

bottom of page