top of page
Matka kuvankauniiseen Montenegroon 2024. Aarrematkat.

Matka kuvankauniiseen

Montenegroon

18.–22.5.2024

Koe Montenegro 2024 – Kultuuria, luontoa ja historiaa

Montenegro, kaakkoisen Euroopan helmi, tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän luonnonkauneutta, historiaa ja kulttuuria. Tämä pieni, mutta monimuotoinen maa sijaitsee Adrianmeren rannalla, Kroatian eteläpuolella. Lähde Aarrematkojen mukaan ja tutustu Budvan kauneuteen, koe henkeäsalpaava junamatka Barista Kolasiniin ja ihastele Moracan luostaria. Nauti ainutlaatuisista kokemuksista, kuten veneretkestä Skadar-järven kansallispuistoon ja kulttuurikierroksesta Kotorissa. Matkan hinta sisältää lennot Norwegianilla, majoituksen 4 tähden hotellissa, opastetut retket ja paljon muuta.

Matkan hinta alk. 1 465 € / hlö.

Matkan hinta on 1 465 € / hlö, kun majoitus tapahtuu kahden hengen huoneessa. Lisämaksusta huone yhdelle + 270 € / henkilö. Saatavilla myös mies- ja naispaikkoja! Toimistomaksu + 15 € / varaus lisätään matkan hintaan.

Hintaan sisältyy

Norwegianin suorat lennot

 • 18.5. Helsinki-Dubrovnik, klo 14:15-16:20

 • 22.5. Tivat-Helsinki, klo 13:20-17:25

 • Sisältää matkalaukun, verot ja käsittelymaksut

Majoitus

 • 4 yötä Hotel Fagus**** -hotellissa Budvassa

 • Mahdollisuus valita yhden hengen huone lisämaksusta

Retket

 • Tutustuminen Budvan kaupunkiin, joka on tunnettu sen historiallisesta vanhastakaupungista ja kauniista rannikoista.

 • Henkeäsalpaava junamatka Barista Kolasiniin, joka kulkee Skadar-järven ja Podgorican läpi. Matka tarjoaa upeat näkymät ja ainutlaatuisen kokemuksen.

 • Vierailu Moracan ortodoksisessa luostarissa, joka on merkittävä hengellinen ja historiallinen kohde.

 • Retki Perastiin, viehättävään vanhaan kaupunkiin Kotorinlahdella, sekä veneretki Lady of the Rocks -kirkkosaarelle.

 • Kulttuurikierros Kotorissa, joka on UNESCO:n maailmanperintökohde. Kierrokseen sisältyy vierailu Pyhän Tryfonin katedraalissa.

 • Veneretki Skadar-järven kansallispuistoon Rijeka Crnojevicaan, sisältäen välipalatarjoilun. Matkaan sisältyy myös aikaa tutustua Virpazarin kalastajakylään.

Kuljetukset

Ohjelman mukaiset kuljetukset Kroatiassa ja Montenegrossa.

Ruokailuja

 • Aamiainen hotellissa jokaisena aamuna

 • Yhteiset illalliset hotellissa jokaisena iltana

 • Välipalatarjoilu veneretkellä (sis. priganicoja, hunajaa, juustoa, viiniä, snapsia, mehua ja vettä)

Opastus ja sisäänpääsyt

 • Sisäänpääsymaksut retkikohteisiin

 • Paikallisoppaat kohteissa

 • Turistiverot

 • Matkanjohtajan palvelut paikan päällä

Matkaohjelma

Budva, Montenegro 2024 matka, Aarrematkat..jpg
Hotel Fagus & Spa, matka kuvankauniiseen Montenegroon 2023, Aarrematkat.jpg
Standard-huone, Hotel Fagus & Spa, matka kuvankauniiseen Montenegroon 2023, Aarrematkat.jp

Lauantai, 18.5.2024 

Helsinki – Dubrovnik – Budva

Aloitamme matkamme Montenegroon lauantaina 18. toukokuuta 2024 Helsinki-Vantaan lentokentällä Norwegianin lennolle kohti Dubrovnikia, Kroatiaa. Lento lähtee Helsingistä klo 14:15 ja saapuu Dubrovnikin lentokentälle klo 16:20.

Dubrovnikin lentokentällä meitä odottaa matkanjohtaja ja tilausajobussi, joka vie meidät Montenegron puolelle, kauniiseen Budvan kaupunkiin. Matka lentokentältä Budvaan kestää noin kolme tuntia, jonka aikana voimme ihailla upeita maisemia.

Saavuttuamme Budvaan majoitumme Fagus Hotel & Spa**** -hotelliin, joka sijaitsee kaupungin sydämessä. Hotelli tarjoaa tyylikkäät ja mukavat puitteet ensimmäiselle yöpymsellemme. Ilta huipentuu yhteiseen illalliseen hotellissa, jossa pääsemme nauttimaan paikallisista herkuista ja viettämään aikaa yhdessä, valmistautuen seuraavien päivien seikkailuihin.

Sunnuntai, 19.5.2024

Budva, panorama-juna & Moracan luostari

Aamu Budvassa alkaa herkullisella aamiaisella Hotel Fagussa. Virkistyneinä ja valmiina uusiin seikkailuihin lähdemme matkaan kohti Baria, joka sijaitsee Montenegron eteläosassa. Bar on tunnettu paitsi satamakaupunkina myös kauniista maisemistaan ja rikkaasta historiastaan.

 

Saapuessamme Bariin astumme panoramajunaan. Matkaamme junalla Kolasiniin, seuraten Barista Belgradiin kulkevaa kansainvälistä rautatiereittiä. Tämä on yksi Euroopan upeimmista junareiteistä. Matkan varrella ylitämme Balkanin niemimaan suurimman järven, Skadarjärven, ja kuljemme Montenegron pääkaupungin, Podgorican, läpi. Erityisen vaikuttavia ovat maisemat Moracajoen kanjonissa, missä jyrkät kallioseinämät kohoavat ympärillämme. Tämä 114 kilometrin pituinen rautatie kulkee 254 tunnelin läpi ja ylittää 435 siltaa. Junamatka kestää noin kolme tuntia. Perillä meitä odottaa Kolasin kaupunki, joka sijaitsee 950 metrin korkeudessa. Kolasinissa jokaisella on mahdollisuus omatoimiseen lounaaseen.

 

Kolasinista lähdemme bussilla kulttuurihistoriallisesti merkittävään Moracan ortodoksiseen luostariin. Tutustumme Moracajoen varrella sijaitsevan idyllisen luostarin historiallisiin rakennuksiin ja rikkaaseen taidekokoelmaan, joka sisältää muun muassa ikoneita ja uskonnollista taidetta. Luostari on perustettu jo 1200-luvulla, ja se on ollut merkittävä hengellinen keskus alueella vuosisatojen ajan.

Luostarikäynnin jälkeen lähdemme takaisin Budvaan bussilla. Ilta huipentuu yhteiseen illalliseen hotellissamme, jossa ryhmämme nauttii perinteisistä montenegrolaisista herkuista ja paikallisista viineistä.

Moraca-joki, Montenegro 2024, Aarrematkat.jpg
Kolasin junarata silta, Montenegro 2024, Aarrematkat.jpg
Skadar-järvi ja kansallispuisto, Aarrematkat. Kuvankaunis Montenegro 2024..jpg
Moraca-luostari, Montenegro 2024, Aarrematkat.jpg
Perast, Montenegro 2024, Aarrematkat.jpg
Kotorin historiallinen kaupunki, Montenegro 2024. Aarrematkat.jpg
St. Tryphon's Cathedral, Montenegro, 2024. Aarrematkat.jpg

Maanantai, 20.5.2024

Budva – Perast – Kotor – Budva

Kolmas päivämme alkaa jälleen hotellin herkullisella aamiaisella Budvassa.

 

Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla kohti Perastia, joka on henkeäsalpaavan kaunis pieni vuorien ympäröimä kaupunki Kotorinlahdella. Saavuttuamme Perastiin nousemme veneen kyytiin, joka kuljettaa meidät Lady of the Rocks -kirkkosaarelle, keskelle Kotorin lahtea. Veneretken jälkeen palaamme vielä Perastiin ja meillä on vapaa-aikaa tutustua sen viehättävään vanhaankaupunkiin.

Perastista suuntaamme UNESCO:n maailmanperintökohteeksikin listattuun Kotorin kaupunkiin, joka on erityisen tunnettu sen historiallisesta keskustasta. Kotorissa teemme opastetun kaupunkikierroksen, johon sisältyy vierailu kuuluisassa Pyhän Tryfonin katedraalissa. Kierroksen jälkeen meillä on vapaata aikaa nauttia lounaasta ja tutustua kaupungin muihin nähtävyyksiin.

Iltapäivän päätteeksi palaamme bussilla takaisin Budvaan, jossa yhteinen illallinen hotellissa odottaa meitä.

Tiistai, 21.5.2024

Budva - Virpazar - Skadar-järven kansallispuisto - Budva

Tiistai-aamuna heräämme jälleen Budvassa ja aloitamme päivämme tuttuun tapaan hotellin maukkaalla aamiaisella.

Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla kohti Virpazaria, viehättävää pientä kalastajakylää Skadar-järven rannalla. Virpazari on tunnettu idyllisestä tunnelmastaan ja kauniista maisemistaan. Skadar-järven rannalta aloitamme veneretkemme Skadar-järven kansallispuistoon, joka on yksi Montenegron arvostetuimmista ja kaunniimmista luontokohteista. Tämä Balkanin suurin järvi tarjoaa paitsi henkeäsalpaavat näkymät, toimien samalla tärkeänä elinympäristönä monille lintulajeille. Nautimme veneretkemme aikana myös välipalaa, joka sisältää perinteisiä montenegrolaisia herkkuja. Tarjolla on priganicoja (paikallisia suolaisia leivonnaisia), hunajaa, juustoa sekä paikallisia viinii- ja snapsimaistiaisia.

Retken jälkeen vietämme vapaa-aikaa Rijeka Crnojevicassa, joka on viehättävä pieni kaupunki järven rannalla. Täällä voimme nauttia lounasta ja tutustua kaupungin rauhalliseen tunnelmaan.

Iltapäivällä palaamme bussilla takaisin Budvaan, ja illalla meitä odottaa jälleen yhteinen illallinen hotellissa.

Skadar-järvi ja kansallispuisto, Aarrematkat. Kuvankaunis Montenegro 2024..jpg
Virpazarin kylä, Skadar-järven kansallispuisto, Montenegro 2024. Aarrematkat.jpg
Keskiaikainen silta Virpazar, matka kuvankauniiseen Montenegroon 2024, Aarrematkat.jpg

Keskiviikko, 22.5.2024

Matka kuvankauniiseen Montenegroon 2024 (2).jpg
Matka kuvankauniiseen Montenegroon 2024.jpg

Budva – Tivat – Helsinki

Viimeinen päivämme Montenegrossa alkaa rauhallisella aamiaisella Hotel Fagus 4*:ssa Budvassa. Tämä on hetki nauttia vielä kerran hotellin tarjoamasta vieraanvaraisuudesta ja kerätä voimia kotimatkaa varten.

Aamiaisen jälkeen suuntaamme matkalaukkujemme kanssa bussille, joka vie meidät Tivatin lentokentälle. Lentokentälle saavuttuamme suoritamme lähtöselvityksen ja valmistaudumme paluumatkalle Helsinkiin.

 

Tivatista lähtevä lento Norwegianilla on aikataulutettu lähtemään klo 13:20.

Kotimatka Tivatista Helsinkiin kestää noin neljä tuntia, ja saapuessamme Helsinki-Vantaan lentokentälle klo 17:25, matkamme Montenegron upeisiin maisemiin ja kulttuurikohteisiin tulee päätökseensä.

Matkan majoitus

Fagus Hotel & Spa****

Neljän tähden Fagus Hotel & Spa, sijaitsee idyllisessä Budvan kaupungissa Montenegrossa. Hotellin palveluihin kuuluu mm. sen 24/7 vastaanotto sekä ravintola, jonka lisäksi sieltä löytyy sauna, ulkouima-allas, spa- ja wellness-keskus sekä aurinkoterassi. Vieraiden käytössä on maksuton WiFi. Fagus hotellin tyylikäs ja rauhallinen ilmapiiri, yhdistettynä sen sijaintiin Budvan sydämessä, tekevät siitä ihanteellisen majoitusvaihtoehdon

Mat­ka­pa­ket­ti­so­pi­muk­sen pe­ruut­ta­mi­nen

Kun varaat matkan meidän kauttamme, on tärkeää ymmärtää peruutusehdot ja oikeutesi. Aarrematkat Oy noudattaa varaus- ja peruutusehdoissa lakia matkapakettiyhdistelmistä (901/2017). Lisäksi Aarrematkat Oy saattaa käyttää matkakohtaisia tiukempia peruutusehtoja, jotka yksilöidään kunkin matkan sivuilla tai myyntiesitteessä erikseen.

 • Matkakohtaiset peruutusehdot koskien tätä matkaa: 

  • Peruutukset kuluitta ennen 12.2.24.

  • Peruutukset 12.2.24 jälkeen mutta viimeistään 12.4.24 = peruutuskulut 380 € / henkilö

  • Peruutukset 13.4.24 jälkeen = peruutuskulut 100% matkan hinnasta 

 • Matkustajan peruutusoikeus: Voit perua varatun matkan milloin tahansa ennen sen alkua. Jos perut itse, voimme periä asianmukaisen ja perustellun peruutusmaksun, ellei peruutuksen syy ole poikkeuksellinen olosuhde, suorituksessamme oletettavasti oleva merkittävä virhe tai matkapakettisopimukseen tehty merkittävä muutos. Kaikista peruutusmaksuista on saatavissa perustelut pyydettäessä.

 • Matkanjärjestäjän peruutusoikeus: Voimme perua matkan, jos osallistujien määrä on vähemmän kuin sovittu, tai jos poikkeukselliset olosuhteet tai ylivoimainen este estää matkan toteuttamisen. Mikäli perumme matkan, ilmoitamme siitä sinulle sopimuksessa määritellyssä ajassa.

 • Aarrematkoilla on oikeus peruuttaa matka, mikäli osallistujamäärä ei saavuta seuraavia minimivaatimuksia:

  • Teatterimatkat edellyttävät vähintään 15 osallistujaa matkaa kohti.

  • Bussi- ja laivamatkat vaativat vähintään 20 osallistujaa matkaa kohti.

  • Lentomatkat edellyttävät vähintään 15 osallistujaa matkaa kohti.

 • Palautukset: Jos matka perutaan, maksamasi summa palautetaan sinulle viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisesta. Erityistilanteissa voimme tarjota voucheria (etuseteliä) rahojen palautuksen sijasta, mutta sinulla on aina oikeus saada rahasi takaisin.

Tämä on lyhyt yhteenveto ehdoistamme. Tutustu tarkemmin yksityiskohtaisiin peruutusehtoihimme täältä.

bottom of page