top of page
  • Writer's pictureAntti Haukkamaa

Aarrematkat Italian Piemontessa – "Matka oli varsinainen energiaruisku koronaa vastaan"

Päivitetty: 26. syysk. 2023


Aarrematkojen ensimmäinen ryhmämatka Italian Piemonten alueelle sujui hienosti upeassa säässä ja hyvässä seurassa. Matka oli monelle reissuun lähteneelle ensimmäinen sitten koronan alkamisen ja matkan aikana herkistyi niin opas kuin matkalaisetkin. Matkalla mukana olleet Kirsti Hetemäki-Günsberg ja hänen kälynsä Helene Günsberg kertovat tässä jutussa Italian matkan tunnelmista.


Strean pikkukaupunki
Stresan pikkukylän kaunis aamu valkeni ryhmäläisten iloksi ja moni herkistyi. Kuva: Antti Haukkamaa, Aarrematkat

Kyllä oli hymy herkässä Aarrematkojen Piemonten matkalaisilla, kun aamulla heräsivät Lago Maggioren rannalla Milan Speranza -hotellissa. Aurinko nousi Alppien takaa ja hotellihuoneen ikkunasta näkyi tyyni järvi ja uuteen aamuun heräävä Stresan pikkukaupunki."Aurinko nousi Alppien takaa ja hotellihuoneen ikkunasta näkyi tyyni järvi ja uuteen aamuun heräävä Stresan pikkukaupunki."


Matkalla oli mukana Kirsti Hetemäki Günsberg kälynsä Helene Günsbergin kanssa. He matkustavat aina välillä keskenään. Korona-aikana ei matkoja ole ollut, joten tapaaminen on jäänyt kylävierailuihin Suomessa. Kirsti ja Helene olivat aikoinaan antiikkimatkalla Budapestissa ja siitä innostuneena päättivät lähteä Aarrematkojen matkalle Piemonteen.
Matkan aikana vierailtiin ensin Lago Maggiore-järven rannalla sijaitsevassa Stresassa ja sen jälkeen Torinossa, joka on Piemonten pääkaupunki. Sää maaliskuisella matkalla oli suotuisa, päivälämpötilat nousivat 20 asteeseen. Varsinkin Torinossa tuntui, että koko kaupunki oli liikkeellä kevään ensimmäisenä lämpimänä viikonloppuna."Matka oli varsinainen energiaruisku koronaa vastaan."


Molemmat matkalaiset totesivat, että monen ryhmäläisen toive toteutui, kun parin koronavuoden jälkeen pääsi matkaan ja lennolle Milanoon. Helena puki tuntemuksensa sanoiksi: matka oli varsinainen energiaruisku koronaa vastaan.Lago Maggiore -järven keskellä sijaitseva Isola Bella -saarella sijaitsee Borremo-suvun palatsi. Kohde oli monen matkalaisen lempipaikka.
Lago Maggiore -järven keskellä sijaitseva Isola Bella -saarella sijaitsee Borremo-suvun palatsi. Kohde oli monen matkalaisen lempipaikka.


Matkaoppaana ollut Italian asiantuntija Maarit Kerojärvi saa Kirstiltä kiitosta. Matkaajat nauttivat etenkin miellyttävän ja harvinaisen taitavan suomalaisen oppaan kerronnasta.


Matkan kohokohdaksi mainitsevat molemmat Lago Maggioren maisemat ja etenkin Isola Bella -saarella olevan Borromeo-suvun palatsin ja sen upean terassimaisen puutarhan lukuisine patsaineen.


Suomalaisen italianoppaan Maarit Kerojärven kerronta sai kiitosta matkaajilta. Kuva: Antti Haukkamaa, Aarrematkat.
Suomalaisen italianoppaan Maarit Kerojärven kerronta sai kiitosta matkaajilta. Kuva: Antti Haukkamaa, Aarrematkat.

Torinossa ryhmän ohjelmaan kuului viikottaisilla antiikkimarkkinoilla käynti. Tavaraa oli esillä laidasta laitaan. Markkina-alueella oli paljon antiikkikauppoja, jotka olivat nostaneet osan tavaroistaan kadun varteen, osa oli sisällä liikkeissä.Kirstin löytöjä olivat Villeroy & Bochin jouluaiheinen figuuri ja vanha puinen pikkuhylly, jonka hän suunnitteli vievänsä mökkinsä seinälle.


Rojulaatikoita kannattaa tosiaan aina välillä tonkia. Sen osoitti todeksi matkanjohtaja Antti Haukkamaan löytö. Hän kaiveli markkinoilla sekalaista tavaraa sisältävää laatikkoa ja huomasi siellä pastakauhan, joka oli hopeoitu. Hintapyynti oli 50 senttiä, joten siitä ei oikein kannattanut enää tinkiäkään.

214 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page