top of page
  • Writer's pictureAntti Haukkamaa

Finnlinesin uusi Finnsirius-laiva aloitti liikennöinnin Naantalista Kapellskäriin

Uudenlainen laivayhteys Ruotsiin avautui, kun Finnlinesin ensimmäinen Superstar-luokan laiva Finnsirius aloitti liikennöinnin Naantali–Långnäs–Kapellskär -reitillä perjantaina 15. syyskuuta. Kyytiin mahtuu 1 100 matkustajaa.

Finnlinesin uusi Finnsirius-laiva aloitti liikennöinnin Naantalista Kapellskäriin
Finnsirius kastettiin keskiviikkoiltana 13.9.23. ja esiteltiin sitten yleisölle

FINNSIRIUS teki neitsyristeilynsä Naantalista Långnäsin kautta Kapellskäriin 15.syyskuuta. Antiikki & Design -lehden ja Aarrematkojen lukijamatkalaiset olivat onnekkaita, sillä he pääsivät mukaan heti laivan toisella matkalla 16.9. Lukijamatkan kohteena oli historiallinen Uppsala nähtävyyksineen.


Antiikki & Design -lehden lukijamatkalaiset Uppsalassa Carl von Linnen kotitalon edessä.
Antiikki & Design -lehden ja Aarrematkojen ensimmäinen yhteinen lukijamatka Uppsalaan tehtiin Finnlinesin uudella Finnsirius aluksella.

–Uusi laiva kiinnosti selvästi lehden lukijoita, sillä matka myytiin loppuun jo hyvissä ajoin, kertoo Jenny Sirén Aarrematkoista.


"Meillä koet meren ja saaristotunnelman"

Finnsirius on Finnlinesin ensimmäinen Superstar-luokan rahti-matkustajalaiva. Toinen uusista aluksista, Finncanopus, luovutetaan yhtiölle vuoden loppuun mennessä. Finnlinesin matkustajaliikenteestä vastaava johtaja Marco Palmu on innoissaan uusista aluksista.


Finnlines Marco Palmu
Finnlinesin matkustajaliikenteestä vastaava johtaja Marco Palmu odottaa innolla uuden konseptin ja laivojen myötä saapuvaa suurempaa matkustajamäärää. Kuva: Finnlines.

–Nämä laivamme ovat ehdottomasti syksyn mielenkiintoisin uutuus Suomen ja Ruotsin välisessä matkustajliikenteessä. Meillä koet meren ja saaristotunnelman, sillä uusilla laivoilla on isoja panoraamaikkunoita joka puolella, kertoo Palmu.


-Merimaisemasta pääsee nauttimaan vaikka lasikattoisella terassialueella tai ylellisellä kylpyläosastolla, jossa erikoisuutena ulkoporeallas, hän jatkaa.


Finnsirius uusi laiva, sisutus.
Laivan panoraamaikkunat ja kaunis saaristo luovat rauhaisan tunnelman matkan aikana.

Finnlines Finnsirius ulkoporeallas ja Spa.
Ulkoporealtaalla voi nauttia merimaisemista toden teolla.

Runsas ravintolatarjonta


Finnsirius laivalla on peräti seitsemän ravintolaa ja baaria. Ruuasta ja juomasta nautitaan panoraamaikkunoiden ja saaristomaisemien äärellä. Ruokalistojen suunnittelussa on ollut mukana huippuosaaja Henri Alén ja baarien juomatarjonnassa moninkertaisesti palkittu ruotsalainen baarimestari Josphine Sondio.


Finnlines Finnsirius Cargo buffet.
Cargo-buffetissa voi nauttia keulan merimaisemista ja runsaasta ruokavalikoimasta.

Laivan suunnittelussa on ajateltu myös lapsia. Fisherman´s bistrossa on lapsiperheille oma viihtyisä alue. Seikkailunhaluisille lapsille ja nuorille on sekä sisä- että ulkoaktiviteettitilat. Katetulla ulkokannella on kiipeilyseinä ja alueen teemana on seikkailu avaruudessa.


Finnlinesin uuden finnsisrius laivan leikkipaikka.
Lapsille löytyy leikkialueita niin sisältä kuin ulkoa. Myös karvaisille perheenjäsenille löytyy omat alueensa uudelta alukselta.

Aarrematkoilla kohteena Uppsala


Aarrematkat lähti innolla suunnittelemaan matkatuotantoaan Finnlinesin uusille laivoille. Antiikki & Design -lehden lukijamatkan Finnsiriuksen aikataulu sopii erinomaisesti.


–Laiva lähtee Naantalista aamupäivällä, jolloin meillä on jo menomatkalla koko päivä aikaa yhdessä ryhmän kanssa nauttia maisemista ja herkullisesta ruuasta ja samalla käydä läpi Uppsalan tarjontaa, kertoo Sirén.


Finnsirius laivan Lux hytti.
Tilavat neljän hengen LUX-hytit Vela, Lyra, Carina ja Cygnus sijaitsevat laivan keulassa. Hintaan sisältyy aamiainen, tervetuliaislahja ja sisäänpääsy maksullisille alueille.

Ajomatka Kapellskäristä Uppsalaan kestää reilun tunnin. Aarrematkojen matkoilla on mukana aina matkanjohtaja, joka huolehtii matkan sujumisesta ja samalla kertoo päivien ohjelmasta.


–Seuraava Uppsalan matkamme on 27.–30.10. Silloin Uppsalassa järjestetään antiikkimessut, joissa pääsemme vierailemaan ryhmän kanssa.


Aarrematkojen matkanjohtaja Jenny Sirén oli ryhmän kanssa Uppsalassa. Matka taittui Finnlinesin uudella Finnsirius laivalla.
Aarrematkojen matkanjohtaja Jenny Sirén oli ryhmän kanssa Uppsalassa. Matka taittui Finnlinesin uudella Finnsirius laivalla.

Uppsala ympäristöineen on myös hyvä ryhmäkohde. Nähtävää on paljon ja yllättävän monelle kaupunki on jäänyt vieraaksi, vaikka se onkin niin lähellä Tukholmaa. Uppsalassa on Pohjoismaiden suurin kirkko, Uppsalan tuomiokirkko, jonka mahtipontisuus kertakaikkiaan mykistää, kun sinne astuu sisään. Toinen Uppsalan päänähtävyyksistä on Carl von Linnén kasvitieteellinen puutarha, joka sijaitsee kaupungissa hyvin keskeisellä paikalla.Aarrematkojen Jenny Sirén kertoo, että Finnlinesin uusi reitti sopii hyvin myös ryhmille.


Uppsalan lisäksi Tukholman pohjoispuolella on paljon nähtävää, vanhoja linnoja ja kartanoita upeine puurtarhoineen sekä Sigtunan vanha kaupunki. Siellä on ennen joulua aina tunnelmalliset joulumarkkinat. Norrtälje on kiinnostava rannikkokaupunki, eikä itse Tukholmaankaan ole Kapellskäristä kuin tunnin ajomatka.


Kuvagalleria


Kiinnostuitko?


Lähde Aarrematkojen kanssa Uppsalan antiikkimessumatkalle 27.10.–30.10.23 ja koe samalla osa Uppsalan nähtävyyksistä. Matka Uppsalaan kannattaa!

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page