top of page
  • Writer's pictureAntti Haukkamaa

Viron ja Suomen kartanot kutsuvat kesäretkille

Päivitetty: 1. kesäk. 2022Viron kartanot kutsuvat heinäkuussa


Rakkaassa naapurissamme Virossa on satoja ammattitaidolla kunnostettuja kartanoita. Osa niistä on yksityiskäytössä, osa toimii julkisina tiloina kuten kouluina tai vanhainkoteina. Onneksi monet kartanot ovat auki myös vierailijoille, jolloin ne pääosin ovat majoitus- ja ravintolakäytössä. Tallinnan lähellä sijaitsevan Lahemaan kansallispuiston kartanot Palmse, Sagadi ja Vihula ovat suomalaisillekin hyvin tuttuja. Ne ovat olleet suosittujen kartanokierrosten kohteina jo vuosia. Kartanoita Virossa kuitenkin riittää ja ehkä on jo aika lähteä Tallinnasta hieman kauemmaksi katsomaan kauniita kartanoita, niiden pihapiirejä ja puutarhoja. Aarrematkat järjestää yhdessä Huutokauppa Helanderin kanssa heinäkuussa matkan, jonka aikana vieraillaan hieman vähemmän tunnetuissa kartanoissa. Olisiko nyt sopiva aika lähteä kesän kulttuurimatkalle Viroon.Puolan kuninkaallisen oopperan vierailuesitys on yksi Pärnun oopperapäivien odotetuimmista esityksistä.


Pärnun oopperapäivät ja Alatskiven antiikkimarkkinat.


Heinäkuussa Viroon tehdään myös yhdistelmämatka Pärnu-Tartto, jossa luvassa onkin varsin kattava kulttuurikattaus. Pärnussa ryhmä pääsee nauttimaan Puolan kuninkaallisen oopperan vierailusta ja katsomaan Mozartin Don Giovanni -esitystä Pärnun musiikkitalossa. Toisena päivänä on matkalla Tarttoon poiketaan Olustveren kartanossa, jossa opastettu kierros. Tartossa on vuorossa kaupunkikierros ja jokilaivaristeily Emajoella. Kolmantena päivänä aarrematkalaiset pääsevät etsimään antiikkiaarteita Alatskiven kartanon antiikkitapahtumassa. Sekä Pärnussa että Tartossa ryhmä majoittuu tasokkaissa keskustahotelleissa Villa Wessetissa ja Art Pallas -hotellissa.Molemmat Viroon suuntaavat matkat taitetaan Eckerö Linen m/s Finlandialla, jossa ryhmällämme on käytössä mukavat Lounge-tilat tarjoiluineen ja kokoustiloineen. Kuva: Eckerö Line


Laivamatkalla nautitaan lounge-osaton palveluista.


Molemmilla Viron matkoilla laivamatka taittuu mukavasti Eckerö Linen m/s Finlandialla, jossa ryhmän käytössä on kokoustila ja lounge-osaston ruoka- ja juomatarjoilu. Keskikesällä laivat ovat täysiä ja silloin on mukava viettää aikaa omassa kokoustilassa keskustellen muiden matkalaisten kanssa ja kuunnellen matkanjohtajan vinkkejä. Kokoustarjoiluna on pientä suolaista ja makeaa noutopöydästä sekä hanajuomina niin virvokkeita kuin viiniä ja oluttakin.

Tarkat matkaohjelma- ja hintatiedot:Antiikkiaarteita Somerniemen kesätorilla ja kartanokierros Hämeen Härkätien kartanoissa 11.6.22

Kesäkuun alussa lähdemme kokopäviäretkelle Someron kartanokierrokselle ja Somerniemen kuuluisalle kesätorille, jossa on tarjolla paljon myös paljon vanhaa tavaraa. Torin jälkeen luvassa on tutustuminen Hovilan kartanoon, jossa tapaamme kartanon emäntäparin Arja ja Matti Torkkomäen. Kierroksen yhteydessä emäntä Arja Torkkomäki opastaa meitä kartanon historian saloihin.


Nautimme kierroksen jälkeen Hovilan Käräjäsalissa lounaaksi lohikeittoa. Pääsemme myös tutustumaan kartanon kivinavetan yläkerran, Muistojen kultaa – Nuoruuden huumaa -näyttelyyn, jonka siivittämänä siirrymme samalla 1950-luvun tunnelmiin.Hovilasta jatkamme opastettua kartanokierrosta Hämeen Härkätielle ja ihailemme Lahden kartanoa ulkoapäin. Lopuksi vierailemme vielä Kimalan Avellanin kartanossa, jossa kartanon emäntä ja isäntä Piritta ja Mikko Kivimaa, ottavat ryhmämme vastaan. Luvassa on niin ikään päärakennuksen esittely, jonka kruunaavat iltapäiväkahvit kartanon väentuvassa. Lue lisää täältä!


Tutustu lisää:
307 katselukertaa0 kommenttia

コメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加
bottom of page