top of page
Kesäretki Somerniemen torille & Hovilan kartanoon, Aarrematkat..png
Hovilan Kartanokierros, Aarrematkat.jpg

Kesäretki Somerniemen torille & Hovilan kartanoon

Sis. käynnin Kaija Aarikka -näyttelyyn sekä lounaan Hovilan Kartanossa, jossa lounasvieraanamme Kaari Utrio

Matka-aika: 12.8.2023.

Matkan hinta: 135 € / hlö.

Matkan hintaan kuuluu:

  • ​ Lounas Hovilan kartanolla ja iltapäiväkahvit hotelli Ollassa

  • Käynti Somerniemen torilla

  • Opastettu kartanokierros Hovilan kartanossa

  • Pääsy Muistojen kultaa – Nuoruuden huumaa- sekä Kaija Aarikka -näyttelyihin

  • Käynti Someron kirkossa ja hautuumaalla

  • Ohjelman mukainen yksityinen tilausajokuljetus

  • Aarrematkojen kokeneen matkanjohajan palvelut koko matkan ajan

Matkan hinta 135 € / hlö.

Toimistomaksu + 15 € / varaus lisätään matkan hintaan.

Tietoa matkasta

Elokuussa lähdemme kokopäviäretkelle 

Somerniemen kuuluisalle kesätorille, jossa on tarjolla myös paljon vanhaa tavaraa. Torin jälkeen luvassa on tutustuminen Hovilan kartanoon, jossa tapaamme kartanon emäntäparin Arja ja Matti Torkkomäen. Kierroksen yhteydessä emäntä Arja Torkkomäki opastaa meitä kartanon historian saloihin.

 

Nautimme kierroksen jälkeen Hovilan Käräjäsalissa lounaan, jossa saamme lounasvieraaksi Somerniemellä asuvan kirjailija Kaari Utrion. Pääsemme myös tutustumaan kartanon kivinavetan yläkerran, Pääsemme myös tutustumaan kartanon kivinavetan yläkerran, Muistojen kultaa – Nuoruuden huumaa -näyttelyyn, jonka siivittämänä siirrymme samalla 1950-luvun tunnelmiin.

Hovilan kartanosta matkamme jatkuu Someron kirkon ja hautasmaan luokse, jossa sijaitsevat mm. Baddingtonin, Kaija Aarikkan ja Unto Monosen haudat. Tutustumme myös Someron Kulttuurigalleriaan, jossa on esillä Kaija Aarikkan tyylikäs näyttely. Kaari Utrion työhuone sijaitsee myös samassa rakennuksessa.

Somerniemen tori ja Hovilan kartano, Aarrematkat. Antti haukkamaa_

Lounasvieraana Kaari Utrio

Matkan tämän vuotisia ehdottomia kohokohtia on lounasvieraaksemme saapuvan kirjailija Kaari Utrion tapaaminen. Nautimme lounaan kirjailijan seurassa ja pääsemme samalla kuulemaan hänen elämästään sekä tuotannostaan.

Kaari Utrio on viiden vuosikymmenen ajan ollut yksi Suomen suosituimpia kirjailijoita. Hänen historiallisia romaanejaan ja tietokirjojaan lukee koko kansa jo kolmessa polvessa. Utrio korostaa teoksissaan naisen merkitystä ja voimaa, ja samalla vastuuta, yhteiskunnan koossapitävänä tekijänä. Hänen kirjoissaan nousee hämärästä esiin arjen historia ja
lapsen historia. Kaari Utrion vaikutus suomalaisen naisen ajatteluun on kenties merkittävämpi kuin kenenkään muun yksityisen ihmisen. Utrion
romaaneissa kansamme menneisyys kuvastuu tarkkaan tutkittuna tietona, johon kietoutuvat tarinat, seikkailut, romantiikka ja huumori. Utrion tuotanto on lajissaan ainutlaatuista Suomessa. Utrio on aktiivinen yhteiskunnallinen keskustelija.

Tiesitkö muuten, että Utrio asuu Somerniemellä? 

Somerniemen kesätori, Kaari Utrio lounasvieras, Aarrematkat.png

Matkaohjelma

Klo 8:00 – Lähtö Helsingistä

Klo 9:30 – Saapuminen Somerniemen torille

Tilausajobussimme lähtee Helsingistä klo 8:00. Ilmoittautuneiden toiveiden mukaan bussi voi lähteä myös ensin Vantaalta ja pysähtyä Espoossa ja Kirkkonummella poimimassa kyytiin.

Bussi odottaa pysäköitynä koko torivierailun ajan. Torilla kiertelyyn on varattu noin 1,5 h aikaa.

Klo 11:00 – Lähtö Hovilan kartanolle

Kartanon emäntä Arja Torkkomäki ottaa meidät Hovilassa vastaan ja opastaa ryhmäämme kartanovierailun ajan. Kartanokierroksen jälkeen nautimme lounaan kartanon tiloissa. Lounasvieraana Kaari Utrio. Kuulemme samalla Utrion elämästä ja tuotannosta.

Klo 13:00 – Tutustuminen Muistojen kultaa – Nuoruuden huumaa -näyttelyyn.

Lounaan jälkeen tutustumme Hovilan kartanon kivinavetassa sijaitsevaan Muistojen kultaa – Nuoruuden huumaa-näyttelyyn. 

Somerolla ryhmämme tutustuu Someron kirkkoon ja sen hautausmaahan. Kauniilla hautausmaalla sijaitsevat mm. Baddingin, Kaija Aarikan ja Unto Monosen viimeiset leposijat.

Klo 13:45 – Lähtö Somerolle

Kirkon ja hautausmaan jälkeen tutustumme Someron Kulttuurikeskukseen, jossa on esillä Kaija Aarikan tyylikäs näyttely. Keskuksessa sijaitsee myös Kaari Utrion työtilat.

Klo 14:45 – Tutustuminen Kulttuurigalleriaan

Kulttuurikeskuksen jälkeen siirrymme hotelli Ollan tiloihin nauttimaan iltapäiväkahvit.

Klo 15:30 – Hotelli Olla

Klo 16:15 – Lähtö kotiin

Klo 18:30 Tulo Helsinkiin

Iltapäiväkahvien jälkeen lähdemme kotimatkalle kohti pääkaupunkiseutua.

Bussi saapuu Helsinkiin samaa reittiä, kun se oli aamulla ajanut toiseen suuntaan. Jokainen voi siis jäädä kyydistä itselleen sopiavalla, ennalta sovitulla pysäkillä.

Blogissa:

Hovilan Kartanokierros, Aarrematkat.jpg

Kun Torkkomäet astuivat Hovilan kartanoon, se oli menoa – Nyt navetasta paljastuu erikoinen yllätys

SOMEROLLA sijaitsevan Hovilan kartanon kivinavetasta löytyy nykyisin Muistojen kultaa ja nuoruuden huumaa -näyttely, joka vie kävijänsä suoraan aikamatkalle 1950-1960 -lukujen elämään. Mutta mistä Torkkomäet saivat pontta lähteä kunnostamaan tyhjillään vuosikymmeniä seisonutta kartanoa tiluksineen?

bottom of page