top of page
Mannerheimin jalanjäljillä puolassa, aarrematkat matkatoimisto (2).png
Mannerheimin jalanjäljillä Puolassa, Aarrematkat, historiamatka..png

Matka Mannerheimin 
jalanjäljillä Puolassa

Matka-aika: 3.–7.9.2023.

Matkan hinta: alk. 1 525 € / hlö.

Majoitus: 2 yötä viidentähden luksushotelli Polonia Palacessa, yö luonnon keskellä neljäntähden hotelli Zubrovkassa sekä yö hotelli Europassa.

Lennot: Menolento 3.9. Helsinki – Varsova, klo 7:35–8:15. Paluulento 7.9. Varsova – Helsinki, klo 19:10–21:50.

Matkan hintaan kuuluu:

  • Finnairin suorat reittilennot

  • Majoitus hotelleissa

  • 4 x aamiainen, 2 x lounas, 1 x retkilounas, 2 x illallinen, tervetuliaismalja sekä kahvittelu.

  • Sisäänpääsyt Ulanow ja Kozlowka museoihin

  • Vierailut neljässä eri palatsissa

  • museokäynti pääsylippuineen Varsovassa

  • Rautatievierailu ja museojunamatka Bialowiezassa

  • Bussikuljetukset Puolan päässä

  • Aarrematkojen matkanjohtajan sekä Puolan asiantuntijaoppaan Jukka Soisalon-Soinisen palvelut koko matkan ajan

Matkan hinta alk. 1525 € / hlö.

Matkan hinta on 1525 € / hlö, kun majoitus tapahtuu kahden hengen huoneessa. Lisämaksusta huone yhdelle + 275 € / henkilö. Saatavilla myös mies- ja naispaikkoja! Toimistomaksu + 15 € / varaus lisätään matkan hintaan.

Tietoa matkasta

Matka Mannerheimin jalanjäljille Puolaan on historiaa huokuva kurkistus paitsi yhden Suomen merkittävimmän henkilöhahmon elämän muovautumiseen myös Suomen historiaan. Puolan vaikutus Marsalkka Mannerheimin ajatusmaailmaan on ollut merkittävä ja samalla Mannerheimin vaikutus Suomen historian kulkuun on kiistaton. 

 

Aarrematkojen syyskuussa järjestettävällä ryhmämatkalla toimii asiantuntijaoppaana tietokirjailija ja Mannerheim-asiantuntija Jukka Soisalon-Soininen.

Mannerheimin jalanjäljillä Puolassa, Aarrematkat, historiamatka. Jukka Soisalon-Soininen,

Marsalkka Mannerheim Puolassa

Mannerheim kuvaa muistelmissaan seitsemää Puolassa viettämäänsä vuotta elämänsä parhaiksi vuosiksi. Mannerheimin sotilasura kehittyi, ja Varsovan aristokratian seurapiirit ottivat hänet lämpimästi vastaan. Mannerheim myös viihtyi puolalaisten seurassa. Ratsastus ja metsästys yhdistivät, samoin kuin Suomen ja Puolan tilanne Venäjän sorron alla. Muistelmissaan Mannerheim arvostaa suuresti myös puolalaisten keskustelutaitoa taiteesta ja yhteiskunnallisista kysymyksistä. Mannerheimin ystäväpiirissä vilahtelevat nimet kuten Zamoyski, Radziwitt, Wielopolski, Potocki, Lubomirski, joista Ruhtinatar Maria Lubomirska oli Mannerheimille läheisin.

Carl_Gustaf_Emil_Mannerheim. Mannerheimin jalanjäljillä Puolassa, Aarrematkat, historiamat

Matkaohjelma

3.9.2023 – Päivä Varsovassa

4.9.2023 – Minsk Mazowiecki ja Biatowieza

Aamulla saavumme Varsovaan, Mannerheimin ajan Pikku-Pariisiin. Kulttuuri- ja ravintolaelämässä liikkunut Mannerheim muistetaan Bristol-, Europejski- ja Polonia -hotellien kahviloissa sekä Bliklessä. Käymme katsomassa Varsovan Metsästysklubia, jossa Mannerheim ystävystyi Zamoyskien kanssa. Vierailemme Lubomirskien Valkoisessa palatsissa, jossa Mannerheim oli usein nähty vieras. Näemme Suomen lähetystön aitauksessa olevan Mannerheim-näyttelyn, Lazienki-puiston ja varuskunnan kirkkomaalle sijoitetun Mannerheimin muistokiven. Lounas nautitaan ravintola Euforiassa, joka sijaitsee Zamoyskien palatsissa. Siellä Mannerheim yöpyikin ystävänsä luona. Majoitumme hotelli Polonia Palaceen Varsovassa.

Upean aamiaisen jälkeen suuntaamme Minsk Mazowieckiin, jonka kasarmeilla Mannerheim koulutti rykmenttinsä valioluokkaan. Kasarmit ovat ennallaan, samoin kuin Dernatowiczin palatsi, joka oli aikansa seuraelämän keskipiste. Ulaanimuseon pihamaalle on pystytetty perinteiset muistopylväät Mannerheimin ja Puolan marsalkka Pitsudskin muistolle. Museon tiloissa nautimme myös kahvit.

Jatkamme Biatowiezan ikimetsiin, jossa tsaarin rakennuttamasta metsästyspalatsista tehtyjä metsästysretkiä Mannerheim muisteli mielihyvällä. Näemme tsaarin aikaisen jälleenrakennetun rautatieaseman. Majoitumme viehättävään Zubrowka nimiseen pikkuhotelliin ja nautimme puolalaisen illallisen.

5.9.2023 – Biatowieza ja Koztówkan palatsi

Aamiaisen jälkeen matkaamme Biatowiezan kapearaiteisella museojunalla, joka rakennettiin puukuljetustarpeisiin ensimmäisen maailmansodan aikana saksalaisten toimesta.

Iltapäivällä vierailemme Zamoyskien Kozlówka -palatsissa, jonka kirjastossa voi kuvitella Mannerheimin ystävineen konjakin ja sikarin äärellä. Näemme päivän aikana myös Lubartówin palatsin, jonka Sanguszko-omistajasuku oli Mannerheimille puolalaisen kunniakäsityksen esimerkki. Lublinissa majoitumme hotelli Europassa ja nautimme illallisen. 

6.9.2023 – Lublin ja Czartoryskien palatsi

Aamiaisen jälkeen perehdymme oppaan kera tsaarin ajan Lubliniin, jonne elokuussa 1914, ensimmäisen maailmansodan alkaessa, Mannerheimin rykmentti saapui junalla Varsovasta, Marsalkan seuratessa perässä autolla. Näissä taisteluissa Mannerheim saavutti myös menestystä.

 

Lublin-kierroksen jälkeen suuntaamme takaisin kohti Varsovaa, mutta matkan varrelle tutustumme vielä oppaan johdolla Putawyssa sijaitsevaan Czartoryski-suvun palatsiin. Mannerheimin kokoelmista löytyy postikortti kyseisestä palatsista, joka antaa viitteenä hänen mahdollisesta vierailustaan siellä. Myös lounas kuuluu ohjelmaan.

Varsovassa majoitumme jo tutuksi tulleeseen hotelli Polonia Palaceen.

Kiireettömän aamiaisen jälkeen on varattu vapaa-aikaa ja lounaan jälkeen ennen lentokentälle lähtöä suunnitelmissa on vielä museovierailu. Matkan aikana Puolan asiantuntijamme kertoo Puolastaan ja Mannerheimin Puolan ajoista.

Bussi kuljettaa ryhmämme lentokentälle, ja palaamme Helsinkiin Finnairin suoralla reittilennolla.

7.9.2023 – Takaisin Varsovassa

Tutustu matkakohteeseen ja hotelleihin

Mannerheimin jalanjäljillä Puolassa, Aarrematkat, historiamatka. Polonia palace-2.png

Hotelli Polonia Palace, Varsova 

Viiden tähden hotelli Polonia Palace sijaitsee Varsovan keskustassa. Polonia Palace on ollut suurlähettiläiden, diplomaattien sekä monien kuuluisuuksien suosikkihotelli vuosikymmenten ajan. Hotelli on perustettu alunperin vuonna 1913 ja juhlii 110-vuotista taivaltaan 2023.

Hotel Zubrowka, Aarrematkat, Mannerheim, Puola.png

Hotelli Zubrowka, Bialowiez

Neljän tähden hotelli Zubrowka sijaitsee Bialowiez nimisessä kylässä Puolassa, aivan Białowieżan luonnonpuiston vieressä. Alppimajatyylistä hotellia ympäröi upea luonto ja rauha. Hotellin spa sekä piha-alueet antavat vierailijoille loistavat puitteet rentoutumiseen kaukana kaupungin hälyistä.

Hotelli Europa, Lublin, Aarrematkat. Mannerheimin jalanjälillä puolassa. .png

Hotelli Palace Europa, Lublin 

Lublinin kuuluisimmalla, Krakowskie Przedmieście nimisellä kadulla sijaitseva Hotelli Pałace Europa on tunnettu boheemeista jazz-illoistaan ja siellä vietetystä vilkkaasta kulttuurielämästä. Hotellin rakennus on peräisin 1800-luvun lopulta mutta hotelli on uusittu sisältä vuoden 2021 aikana.

Blogissa:

Carl_Gustaf_Emil_Mannerheim. Mannerheimin jalanjäljillä Puolassa, Aarrematkat, historiamat

Mannerheimin Puolan vuodet vaikuttivat marsalkan ajatusmaailmaan

Mannerheim vietti parhaat vuotensa Puolassa, kuten kirjoittaa muistelmissaan. Puolalla ja puolalaisilla oli merkittävä vaikutus Mannerheimin ajatusmaailman kehittymisessä.

bottom of page