top of page
Mannerheimin jalanjäljillä puolassa, aarrematkat matkatoimisto (2).png
Mannerheimin jalanjäljillä Puolassa, Aar

Mannerheimin jalanjäljillä Puolassa

5.–8.9.2024

Matkan hinta alk. 1 375 € / hlö.

Matkan hinta on 1 375 € / hlö, kun majoitus tapahtuu kahden hengen huoneessa. Lisämaksusta huone yhdelle + 195 € / henkilö. Saatavilla myös mies- ja naispaikkoja! Toimistomaksu + 15 € / varaus lisätään matkan hintaan.

Tervetuloa -Zapraszamy!

Matka Mannerheimin jalanjäljille Puolaan on historiaa huokuva kurkistus paitsi yhden Suomen merkittävimmän henkilöhahmon elämän muovautumiseen myös Suomen historiaan. Puolan vaikutus Marsalkka Mannerheimin ajatusmaailmaan on ollut merkittävä ja samalla Mannerheimin vaikutus Suomen historian kulkuun on kiistaton. 

 

Aarrematkojen syyskuussa järjestettävällä ryhmämatkalla toimii asiantuntijaoppaana tietokirjailija ja Mannerheim-asiantuntija Jukka Soisalon-Soininen.

Hintaan sisältyy

Mannerheimin Puolan vuodet

Mannerheim kuvaa muistelmissaan seitsemää Puolassa viettämäänsä vuotta elämänsä parhaiksi vuosiksi. Mannerheimin sotilasura kehittyi, ja Varsovan aristokratian seurapiirit ottivat hänet lämpimästi vastaan. Mannerheim myös viihtyi puolalaisten seurassa. Ratsastus ja metsästys yhdistivät, samoin kuin Suomen ja Puolan tilanne Venäjän sorron alla. Muistelmissaan Mannerheim arvostaa suuresti myös puolalaisten keskustelutaitoa taiteesta ja yhteiskunnallisista kysymyksistä. Mannerheimin ystäväpiirissä vilahtelevat nimet kuten Zamoyski, Radziwitt, Wielopolski, Potocki, Lubomirski, joista Ruhtinatar Maria Lubomirska oli Mannerheimille läheisin.

Mannerheimin jalanjäljillä Puolassa, Aarrematkat, historiamatka..png

Matkaohjelma

Enismmäinen matkapäivä – Varsova

Toinen matkapäivä – Minsk Mazowiecki ja Biatowieza

Kolmas matkapäivä – Biatowieza ja Koztówkan palatsi

Neljäs matkapäivä – Lublin ja Czartoryskien palatsi

Aamulla saavumme Varsovaan, Mannerheimin ajan Pikku-Pariisiin. Kulttuuri- ja ravintolaelämässä liikkunut Mannerheim muistetaan Bristol-, Europejski- ja Polonia -hotellien kahviloissa sekä Bliklessä. Käymme katsomassa Varsovan Metsästysklubia, jossa Mannerheim ystävystyi Zamoyskien kanssa. Vierailemme Lubomirskien Valkoisessa palatsissa, jossa Mannerheim oli usein nähty vieras. Näemme Suomen lähetystön aitauksessa olevan Mannerheim-näyttelyn, Lazienki-puiston ja varuskunnan kirkkomaalle sijoitetun Mannerheimin muistokiven. Lounas nautitaan yhteisesti, jonka jälkeen majoitumme tasokkaaseen 5-tähden hotelli Polonia Palaceen Varsovassa. Polonia Palacen omisti aikanaan Mannerheimin ystävä ja alainen hänen rykmentissään.

Polonian ruhtinaallisen aamiaisen jälkeen suuntaamme Minsk Mazowieckiin, jonka kasarmeilla Mannerheim koulutti rykmenttinsä valioluokkaan. Kasarmit ovat ennallaan, samoin kuin Dernatowiczin palatsi, joka oli aikansa seuraelämän keskipiste. Ulaanimuseon pihamaalle on pystytetty perinteiset muistopylväät Mannerheimin ja Puolan marsalkka Pitsudskin muistolle. Museon tiloissa nautimme myös kahvit.

Jatkamme Biatowiezan ikimetsiin, jossa tsaarin rakennuttamasta metsästyspalatsista tehtyjä metsästysretkiä Mannerheim muisteli mielihyvällä. Näemme tsaarin aikaisen jälleenrakennetun rautatieaseman. Majoitumme viehättävään Zubrowka nimiseen, alppikylätyyliseen pikkuhotelliin ja nautimme puolalaisen illallisen.

Aamiaisen jälkeen matkaamme Biatowiezan kapearaiteisella museojunalla, joka rakennettiin puukuljetustarpeisiin ensimmäisen maailmansodan aikana saksalaisten toimesta. Iltapäivällä vierailemme Zamoyskien Kozlówka -palatsissa, jonka kirjastossa voi kuvitella Mannerheimin ystävineen konjakin ja sikarin äärellä.

 

Näemme päivän aikana myös Lubartówin palatsin, jonka Sanguszko-omistajasuku oli Mannerheimille puolalaisen kunniakäsityksen esimerkki. Lublinissa majoitumme hotelli Europassa ja nautimme illallisen. 

Aamiaisen jälkeen perehdymme oppaan kera tsaarin ajan Lubliniin, jonne elokuussa 1914, ensimmäisen maailmansodan alkaessa, Mannerheimin rykmentti saapui junalla Varsovasta, Marsalkan seuratessa perässä autolla. Näissä taisteluissa Mannerheim saavutti myös menestystä.

 

Lublin-kierroksen jälkeen suuntaamme takaisin kohti Varsovaa, mutta matkan varrelle tutustumme vielä oppaan johdolla Putawyssa sijaitsevaan Czartoryski-suvun palatsiin. Mannerheimin kokoelmista löytyy postikortti kyseisestä palatsista, joka antaa viitteenä hänen mahdollisesta vierailustaan siellä. Myös lounas kuuluu ohjelmaan.

Illansuussa yksityinen tilausajo kuljettaa ryhmämme lentokentälle, ja palaamme Helsinkiin Finnairin suoralla reittilennolla.

Matkan majoitus

Matkan aikana majoitutaan kolmessa eri kohteessa, Mannerheimin jalanjälkiä seuraten. Enismmäinen yö vietetään Varsovan keskustassa, upeassa Polonia Palacessa. Toinen yö vietetään alppimajatyylisessä hotelli Zubrowkassa, aivan Białowieżan luonnonpuiston vieressä ja kolmantena yönä majoitumme Lublinissa sijaitsevassa, vilkkaasta kulttuurielämästään tunnetussa hotelli Pałace Europassa. Voit selata majoituspaikkojen kuvia alta!

Blogissa:

Carl_Gustaf_Emil_Mannerheim. Mannerheimin jalanjäljillä Puolassa, Aarrematkat, historiamat

Mannerheimin Puolan vuodet vaikuttivat marsalkan ajatusmaailmaan

Mannerheim vietti parhaat vuotensa Puolassa, kuten kirjoittaa muistelmissaan. Puolalla ja puolalaisilla oli merkittävä vaikutus Mannerheimin ajatusmaailman kehittymisessä.

Mat­ka­pa­ket­ti­so­pi­muk­sen pe­ruut­ta­mi­nen

Kun varaat matkan meidän kauttamme, on tärkeää ymmärtää peruutusehdot ja oikeutesi. Aarrematkat Oy noudattaa varaus- ja peruutusehdoissa lakia matkapakettiyhdistelmistä (901/2017). Lisäksi Aarrematkat Oy saattaa käyttää matkakohtaisia tiukempia peruutusehtoja, jotka yksilöidään kunkin matkan sivuilla tai myyntiesitteessä erikseen.

  • Matkustajan Peruutusoikeus: Voit perua varatun matkan milloin tahansa ennen sen alkua. Jos perut itse, voimme periä asianmukaisen ja perustellun peruutusmaksun, ellei peruutuksen syy ole poikkeuksellinen olosuhde, suorituksessamme oletettavasti oleva merkittävä virhe tai matkapakettisopimukseen tehty merkittävä muutos. Kaikista peruutusmaksuista on saatavissa perustelut pyydettäessä.

  • Matkanjärjestäjän peruutusoikeus: Voimme perua matkan, jos osallistujien määrä on vähemmän kuin sovittu, tai jos poikkeukselliset olosuhteet tai ylivoimainen este estää matkan toteuttamisen. Mikäli perumme matkan, ilmoitamme siitä sinulle sopimuksessa määritellyssä ajassa.

  • Palautukset: Jos matka perutaan, maksamasi summa palautetaan sinulle viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisesta. Erityistilanteissa voimme tarjota voucheria (etuseteliä) rahojen palautuksen sijasta, mutta sinulla on aina oikeus saada rahasi takaisin.

Tämä on lyhyt yhteenveto ehdoistamme. Tutustu tarkemmin yksityiskohtaisiin peruutusehtoihimme täältä.

bottom of page