top of page
Kaksi Kuningatarta - Hämeenlinnan teatteri.jpeg

Teatterimatka Hämeenlinnaan – Kaksi kuningatarta, Maria Stuart

Matka-aika: 25.11.2022 I Matkan hinta: 125 € / hlö

Ritva Oksanen jatkaa vahvojen naisten roolejaan Hämeenlinnan teatterissa. Nyt vuorossa Friedrich Schillerin Kaksi kuningatarta, joka kertoo Englannin kuningatar Elisabethin ja Skotlannin kuningatar Maria Stuartin verisestä valtataistelusta. Kaksi kuningatarta on vahvojen naisten hurja tragedia. Vanheneva neitsytkuningatar ottaa rajusti yhteen serkkunsa tyttären kanssa. Schillerin kuvaama valtapeli menee politiikan ja johtamisen ytimeen. Vain yhdellä voi olla absoluuttinen valta. Kilpailijasta voi päästä eroon vain tuhoamalla hänet. Mutta häviääkö pelko vallan menetyksestä pyövelin kirveen iskuun. Ohjaus Taru Mäkelä, pääosissa Ritva Oksanen ja Liisa Peltonen. Kesto 2 h 20 min. 

Esitys on päivänäytös (klo 14.00.) Lähdemme pääkaupunkiseudulta tilausajobussilla klo 9.00, josta ajo Inkalan kartanoon. Nautimme kartanon herkkupöydässä buffet-tyylisen lounaan klo 11.30, josta jatkamme teatterille. Teatteriesitys ja väliajalla kahvi- ja leivonnainen. Esityksen jälkeen ryhmällämme on taiteilijatapaaminen Ritva Oksasen kanssa. Paluu Helsinkiin, jossa ollaan perillä noin 19.00. Lounas- ja väliaikatarjoilua varten ilmoittakaa mahdollisista ruoka-aineallergioista.

Matkan hinta 125 € / hlö. Toimistomaksu 15 € / varaus lisätään matkan hintaan.

Matkaohjelma

Perjantaina 25.11.2022

Lähtö Helsingistä

klo 9:00

Tilausajokuljetuksemme lähtee pääkaupunkiseudulta kohti Inkalan kartanoa

Lounas Inkalan kartanossa

klo 11:30

Nautimme buffet-tyylisen lounaan Inkalan kartanon herkkupöydässä.

Kaksi kuningatarta, Maria Stuart -esitys

Klo 14:00

Teatteriesitys ja väliajalla kahvi- ja leivonnainen. Ohjaus Taru Mäkelä, pääosissa Ritva Oksanen ja Liisa Peltonen. Kesto 2 h 20 min.

Taiteilijatapaaminen Ritva Oksasen kanssa

klo 17:00

Ryhmämme tapaa toisen pääosanäyttelijän, Ritva Oksasen.

Paluu Helsinkiin

klo 19:00

Bussimme saapuu takaisin Helsinkiin klo 19.00.

Kaksi kuningatarta – Pukuloistoa ja valtakamppailua Hämeenlinnan teatterissa.jpg

Pukuloistoa ja valtakamppailua Hämeenlinnan teatterissa

Aarrematkat I Matkablogi

Kaksi kuningatarta -näytelmän teko on ollut näyttelijä ja teatterineuvos Ritva Oksasen ja ohjaaja Taru Mäkelän haaveissa jo pitkään. Korona-aika sotki suunnitelmia, mutta nyt esitys on saanut ensi-iltansa Hämeenlinnan teatterin näyttämöllä.

Puoli seitsemän -ohjelmassa vieraillut teatterineuvos Oksanen kertoo, kuinka hän mökillään paneutui uuteen rooliinsa lukemalla historiaa ja näytelmän vuorosanoja aina välillä uiden ja hiljaisesta mökkielämästä nauttien. Nyt harjoitukset ovat takana ja odotettu pukudraama pääsee loistoonsa syksyn ja ensi kevään esityksissä.

Peruutusehdot

Kuluton peruutus viimeistään 9.11.22

bottom of page