top of page
Kurtnan rompetorin löydöt saavat ihastumaan, osa kauhistumaan.jpg

30.9.–1.10.23

Kurtnan rompetorimatka

Matkan hinta alk. 275 € / hlö.

Matkan hinta on € 275 / hlö, kun majoitus kahden hengen huoneessa. Lisämaksusta: huone yhdelle € 45 / henkilö, oopperaliput Claude Debussy Pelléas et Mélisandeen € 45 / henkilö. Toimistomaksu € 15 / varaus lisätään matkan hintaan.

Matkan hintaan sisältyy:

Laivamatkat Eckerö Line m/s Finlandialla, Helsinki-Tallinna-Helsinki, loungepaikoilla johon kuuluu kevyt buffet-pöytä hanajuomineen

Yhden yön majoitus Hestian jugendhotelli Baronsissa buffetaamiaisella

Mennentullen laivalla varattuna kokousosasto, jossa antiikkiaiheista asiaa ja mahdollisten ostosten läpikäyntiä

Muiden ruokailujen lisäksi lounas historiallisessa kestikievarissa Nömmessä

Liput Kurtnan rompetori-tapahtumaan

Bussikuljetukset Virossa ohjelman mukaisesti

Retki Balti Jaama-torille yhdessä matkanjohtajan kanssa

Aarrematkojen matkanjohtajan palvelut

Tietoa matkasta

Lähdemme Aarrematkojen matkalle Viron hauskimpaan antiikkitapahtumaan, Kurtnan rompetorille myös syksyllä 2023! Kurtnan antiikkitapahtuma järjestetään kaksi kertaa vuodessa ja tapahtuma on todella suosittu vanhasta tavarasta kiinnostuneiden keskuudessa. Väkeä on paljon, mutta niin myös tavaraa, jota löytyy laidasta laitaan. Rompetta toki on runsaasti, mutta mukana on aina myös vanhaa hyvää tavaraa ja löytöjäkin pystyy tekemään. Monet kauppiaista ovat antiikkikauppiaita eripuolilta Viroa ja Latviaa. Vierailemme matkan aikana myös Balti Jaaman -torilla ja sen antiikkiliikkeissä sekä historiallisessa kestikievarissa, Nömmen kylässä. Kievarissa meillä on luvassa lounas. Laivamatkoilla ryhmällemme on varattu kokoustilat laivan lounge-osastolta mennen tullen. Loungepaikkoihin sisältyy kevyt buffet, hanajuomineen.

Hestia Hotelli Barons, Aarrematkat, teatterimatka Tallinaan.jpg

Hestia hotelli Barons

Tasokas boutiquehotelli Barons Tallinnan vanhassa kaupungissa n 300 metriä Raatihuoneen torilta. Hotelli muodostuu kahdesta rakennuksesta, joista toinen on peräisin 1400-luvulta ja toinen vuonna 1912 rakennettu jugendtyylinen pankkitalo. Huoneet ja yleiset tilat on sisustettu elegantin klassiseen tyyliin ja ne on peruskorjattu äskettäin. Hotellissa on aulabaari ja ravintola, jossa tarjoillaan buffetaamiainen klo 7:00–11:00. Bussikuljetus ei pääse aivan perille hotellille, vaan kävelymatkaa on noin 200 metriä.

Antti kurtnan torilla.png

Kurtnan rompetori  – Viron hauskin antiikkitapahtuma!

Kurtnan antiikkitapahtuma järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Toukokuun ensimmäisen sunnuntain tapahtuma on todella suosittu vanhasta tavarasta kiinnostuneiden keskuudessa. Väkeä on paljon, mutta niin myös tavaraa. Sitä on laidasta laitaan. Rompetta toki on runsaasti, mutta mukana on aina myös vanhaa hyvää tavaraa ja löytöjäkin pystyy tekemään. Kurtna sijaitsee vajaan 50 km päässä Tallinnasta etelään. Älä jätä kumisaappaitasi kotiin, tällä pellolla ei pikkukengissä kuljeta!

Nömmen kylän historiallinen kievari..png

Nömmen kylän historiallinen kestikievari

Nömmen historiallinen kestikievari sijaitsee keskellä kauneinta Viron maaseutua. Vanha rakennus kätkee sisäänsä ravintolan, jonka pitkät puiset pöydät ovat ruokkineet matkaajia vuosikausien ajan.

 

Tiesitkö, että kestikievarit olivat entisaikaan hevosilla matkustavien ihmisten majapaikkoja, joista sai myös ns. hollimiehen kyydin seuraavaan kievariin!

Kakkosryhmä nauttii kestikievarissa peräti kolmen ruokalajin lounaan Kurtnan antiikkimarkkinoiden jälkeen.

Balti jaaman tori.png

Balti Jaama-tori ja sen antiikkiliikkeet

Tallinnassa suuntaamme myös Balti Jaama -torille ja kauppahallille, jonka yläkerrasta löytyy useampikin antiikkiliike. Asematori on ainutlaatuinen yleistori, jonka kolmessa kerroksessa toimii noin 300 eri myyjää. Maanalaisessa kerroksessa sijaitsevat supermarket, kuntosali ja erilaiset palvelut, ensimmäisessä kerroksessa suuri kala- ja lihasali, vihanneskatu ja monipuolinen katuruoka-alue, jossa on 20 eri ruokapaikkaa. Toinen kerros on omistettu pääasiallisesti virolaiselle designille ja käsityölle, vaatteille, taloustavaroille, antiikille ja vanhoille tavaroille. Viereinen Telliskiven alue on nykyisin hyvin trendikäs kaupunginosa lukuisine putiikkeineen ja ravintoloineen. Täältä löytyy myös valokuvamuseo Fotografiska.

Matkaohjelma

La 30.9.2023
Su 1.10.2023

Laivamatka Helsinki–Tallinna Eckerö Linen m/s Finlandialla klo 9:00–11:15. Ryhmällämme on laivalla varattuna lounge-paikat buffetteineen ja kokoustiloineen. Tallinnassa siirrymme satamasta bussilla hotelli Baronsiin Tallinnan vanhaan kaupunkiin. Lopussa noin 50 m kävelymatka, tieosuudelta jonne bussi ei voi ajaa.

 

Iltapäivällä on luvassa kävellen tehtävä vierailu Balti Jaaman kauppahallille ja -torille yhdessä matkanjohtajan kanssa. Paikalla on aikaa tutustua hallin antiikkiliikkeisiin sekä vapaata aikaa tutustua halliin ja toriin sekä trendikkääseen Telliskiven alueeseen.

Illalla lisämaksusta mahdollisuus Estonia teatterissa opperaesitykseen: Claude Debussy ooppera Pelléas et Mélisande.

Aikainen aamiainen hotellissa ja lähtö klo 8:15 kohti Kurtnaa tilausajobussilla. Perillä ryhmällämme on noin kolme tuntia aikaa kierrellä antiikkitapahtumassa. Bussi on paikalla koko ajan eli sinne voi tulla välillä levähtämään tai tuoda ostoksia. Lähtö klo 12:00 kohti Nömmen kylää ja kestikievaria, jossa nautimme 3-ruokalajin lounaan.

 

Paluumatka Tallinnaan noin klo 15:30. Tallinnassa vapaata aikaa noin 1,5 tuntia. Paluulaiva Eckerö Linen m/s Finlandia Tallinna–Helsinki klo 18:30–21:00. Laivalla ryhmällä käytössä kokoustila, jossa yhteinen lopputilaisuus ja mm. asiakkaiden löytöjen arviointia sekä tietoa Aarrematkojen tulevasta matkatarjonnasta. Tarjolla myös loungen kevyt buffetpöytä, jossa pientä suolaista ja makeaa sekä hanajuomana virvokkeet, olut ja viini.

Blogissa:

Mat­ka­pa­ket­ti­so­pi­muk­sen pe­ruut­ta­mi­nen

Kun varaat matkan meidän kauttamme, on tärkeää ymmärtää peruutusehdot ja oikeutesi. Aarrematkat Oy noudattaa varaus- ja peruutusehdoissa lakia matkapakettiyhdistelmistä (901/2017). Lisäksi Aarrematkat Oy saattaa käyttää matkakohtaisia tiukempia peruutusehtoja, jotka yksilöidään kunkin matkan sivuilla tai myyntiesitteessä erikseen.

  • Matkustajan Peruutusoikeus: Voit perua varatun matkan milloin tahansa ennen sen alkua. Jos perut itse, voimme periä asianmukaisen ja perustellun peruutusmaksun, ellei peruutuksen syy ole poikkeuksellinen olosuhde, suorituksessamme oletettavasti oleva merkittävä virhe tai matkapakettisopimukseen tehty merkittävä muutos. Kaikista peruutusmaksuista on saatavissa perustelut pyydettäessä.

  • Matkanjärjestäjän peruutusoikeus: Voimme perua matkan, jos osallistujien määrä on vähemmän kuin sovittu, tai jos poikkeukselliset olosuhteet tai ylivoimainen este estää matkan toteuttamisen. Mikäli perumme matkan, ilmoitamme siitä sinulle sopimuksessa määritellyssä ajassa.

  • Palautukset: Jos matka perutaan, maksamasi summa palautetaan sinulle viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisesta. Erityistilanteissa voimme tarjota voucheria (etuseteliä) rahojen palautuksen sijasta, mutta sinulla on aina oikeus saada rahasi takaisin.

Tämä on lyhyt yhteenveto ehdoistamme. Tutustu tarkemmin yksityiskohtaisiin peruutusehtoihimme täältä.

Seuraa meitä somessa!

  • Facebook
  • Instagram
Henkilöstö, Aarrematkat.JPEG
bottom of page