top of page
  • Writer's pictureAntti Haukkamaa

Syksyiset kulttuurielämykset odottavat Virossa

VIRON matkailu Suomesta on entisestään kiihtynyt kesää kohti ja Viro koetaan kotimaan matkailun rinnalla edulliseksi vaihtoehdoksi. Vastuuvakuutusyhtiö If:n tutkimuksen mukaan kolmannes suomalaisista etsiikin nyt edullisempia matkavaihtoehtoja. Virossa erilaisten kulttuuritapahtumien hinnat ovatkin jopa huomattavasti edullisempia kuin meillä. Eli jälleen kerran Viron on monen suomalaisen ”etelänloma”.


Syksyiset kulttuurielämykset odottavat Virossa, Kapellimestari ohjaamassa. Aarrematkat
Syksyiset kullttuurielämykset odottavat Virossa. Kuva: elena Rudi / Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia

Vastuuvakuutusyhtiö If teetti ennen kesälomakautta kyselytutkimuksen, jossa kartoitettiin korkean inflaation vaikutusta ihmisten lomasuunnitelmiin. Lähes 60 prosenttia kertoi tänä kesänä matkustavansa normaalia vähemmän ja kolmannes etsii edullisempia vaihtoehtoja. Eli jälleen kerran Viron on monen suomalaisen ”etelänloma”.


Inflaatio on Virossa ollut jopa Suomen inflaatiota suurempaa, kevään aikana jopa lähes 20 prosenttia. Hinnat ovat siis nousseet Virossakin, etenkin energiapuolella. Tallinnan ulkopuolella matkailevat kuitenkin huomaavat, että maaseudulla ja pienemmissä kaupungeissa hintataso on edelleen edullista.


"Jälleen kerran, Viro on monen suomalaisen "etelänloma"

Majoituspuolella kilpailua on paljon, kun monet laittavat asuntojaan ja mökkejään lyhytaikaisesti vuokralle. Kilpailu tietysti hillitsee hinnannousua.


Monet palvelut ovat Virossa kuitenkin vielä meidän hintatasoa edullisempia. Näin esimerkiksi kylpylä- ja kauneushoitopalvelut. Moni käykin Virossa säännöllisesti kampaajalla ja hoidattamassa käsiään ja jalkojaan.


Samoin erilaisten kulttuuritapahtumien hinnat ovat jopa huomattavasti edullisempia kuin meillä. Esimerkiksi Tallinnassa Piritan luostariraunioiden alueella elokuun alussa järjestettävien Birgitta festivaalien lippujen hinnat ovat 26 eurosta 101 euroon. Meillä Savonlinnan oopperajuhlien lippuhinnat käytännössä alkavat sadasta eurosta.


Historiallinen Estonia-teatteri

Estonia teatteri Virossa. Aarrematkat
Estonia-teatteri on toiminut Viron kansallisoppera Estonian ja Viron valtion sinfoniaorkesterin toimitilana vuodesta 1949 alkaen. Kuva: By Alejandro.

Tallinnassa sijaitseva Estonia-teatteri on monille suomalaisille tuttu. Onhan itse rakennuksessa myös meihin suomalaisiin liittyvää historiaa. Vuonna 1913 valmistuneen rakennuksen suunnittelivat suomalaiset arkkitehdit Armas Lindgren ja Wivi Lönn.


Teatterirakennus edustaa jugendklassista tyyliä ja on erikoinen kaksisiipinen rakennus, jossa yhdellä puolella on teatteri ja toisella puolella konserttisali. Maaliskuun ilmahyökkäyksessä vuona 1944 teatterirakennus vaurioitui pahoin, mutta varsin pian 1940-luvun loppupuoliskolla ja peruskorjattiin.


Estonia-teatterin syksyn ohjelmisto


Syyskuussa alkaa jälleen teatterin uusi esityskausi, ja ohjelmistossa on kaiken kaikkiaan lähes 30 eri esitystä. Mukana on uudempaa ja vanhempaa, oopperoita, baletteja, musikaaleja, operetteja, konsertteja ja galatanssiaisia.


Aarrematkat on suunnitellut syksyn esityksiin vaihtelevat matkakattauksen, josta on vara valita moneen makuun. Teatterimatkoja on kuukausittain alkaen syyskuun puolivälistä joulun saakka. Mukana on klassista balettia ja oopperaa, kevyempää operettia ja musikaalia. Tarkempi ohjelmisto löytyy täältä >>>


Balti Jaama-asematorin antiikkikauppa. Aarrematkat.
Teatterimatkan aikana on myös luvassa opastettu kävelykierros joko kuvassa näkyvälle Balti Jaaman-torille ja sen antiikkikauppohin tai Kardiorgin puistoon.

Syyskauden kaikki teatterimatkat toteutetaan samalla kaavalla. Matkat ovat sunnuntai-maanantai matkoja. Esitys on iltapäiväesitys, joka alkaa klo 17.00. Näin esityksen jälkeen jää mukavasti vapaata etsiä sopiva illallispaikka, jossa voi vielä ”maistella” myös illan esityksen antia.


Majoitus kaikissa teatterimatkoissa on hotelli Europassa, joka kuuluu Hestiahotels -ketjuun. Hotelli Europa sijaitsee Tallinnan satama-alueella lähellä D-terminaalia ja Nautilus-kauppakeskusta. Nykyisin A/B -terminaalista pääsee satama-altaan toiselle puolelle kätevästi uutta kävelysiltaa pitkin. Hotelli Europan keskeinen sijainti on matkalaisille iso etu. Monipuolinen kauppakeskus on aivan vieressä ja vanhaan kaupunkiin on suhteellisen lyhyt kävelymatka.


Hestian Hotelli Europan huoneet ovat isot ja tilavat. Aarrematkat.
Hotelli Europa sijaitsee Tallinnan satama-alueella, ja sinne pääsee kätevästi uutta kävelysiltaa pitkin. Kuva: Hestia Hotels.

Europan huoneet ovat tilavat. Hotellista löytyy myös isompia huoneita, joissa sohvasta saa vuoteen joko yhdelle aikuiselle tai kahdelle lapselle. Kaikissa Hestia hotelleissa on aamiaiseen kiinnitetty erityistä huomiota. Tarjolla on monipuolinen ja herkullinen kattaus, jolla on mukava aloittaa uusi päivä nauttien sataman merimaisemista.


Syksyiset teatterimatkat Tallinnaan hyvässä seurassa odottavat!

Kannattaa myös muistaa, että Aarrematkojen matkoilla on aina mukana matkanjohtaja, joten matkaan voi hyvin lähteä vaikka yksin. Turvallinen ja helppo matka mukavassa seurassa on taattu!


Aarrematkojen matkanjohtajat Antti ja Jenny
Aarrematkojen matkanjohtajat Antti ja Jenny toivottavat kaikki tervetulleeksi mukaan syksyn teatterimatkoille. Kuva: Hanne Peippo.

Aarrematkat järjestää kaikkiaan viisi teatterimatkaa Tallinnan Estonia-teatterin esityksiin syksyllä 2023.


Matkojen hinnat alk. 215 € sisältäen laivamatkat ruokailuineen (brunssi ja illallinen) Helsinki-Tallinna-Helsinki, majoitus Hotelli Europassa aamisella, teatteriliput, yksi kävelyretki matkanjohtajan opastuksella sekä matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan.


17.–18.9.23 – Baletti, The Corsair, A. Adam

Balettitanssijat tanssimassa
The Corsair baletti, Estonia teatteri

Tämä klassinen baletti kertoo tarinan intohimoisesta merirosvo Conradista, joka rakastuu kauniiseen Medoraan.


8.–9.10.23 – Orfeus Manalassa, J. Offenbach

Oopperalaulaja lavalla esiintymässä
Iloinen operetti ja näyttävä puvustus säväyttävät Estonia-teatterin Orfeus manalassa esityksessä

Offenbachin musiikki on rytmistä, musiikki mielikuvituksellista ja sanoitukset niin hauskoja, että ne voisivat päihittää jopa nykypäivän Euroviisuhitit mennen tullen. Nokkela, hauska, iloinen. 


22.–23.10.23 – Taikahuilu, A. Mozart

Oopperalaulaja laulamassa lavalla
Klassinen taikahuilu nähdään Estonia-teatterin syksyn ohjelmistossa.

Mestariteos, jossa upeat satuelementit, ilkikurinen näytelmä, liikuttavat ajatukset ihmisyydestä ja valaistumisesta sekä säveltäjän kauniit melodiat yhdistyvät upeaksi allegoriaksi.


26.–27.11.23 – Iloinen leski, F. Lehár

Oopperalaulaja tanssimassa ryhmänsä kanssa teatterinlavalla.
Iloinen leski operetista ei puutu mitään – säihkettä, pukuloistoa ja upeita esiintyjiä on ilo katsella.

Franz Lehárin yli satavuotiaan Iloinen leski -operetin kutsu on kuihtumaton: unohtakaa hetkeksi arjen huolet, pitäkää hauskaa, juokaa samppanjaa, tanssikaa, laulakaa ja rakastukaa!


17.–18.12.23 – My Fair Lady, F. Loewe

Musikaalitanssijat esiintymässä teatterilavalla
My Fair Lady musikaaliesitys tempaa mukaansa teatterimatkalaiset joulukuussa.

Fonetiikan tohtori ja poikamies Henry Higgins lyö vetoa ystävänsä eversti Pickeringin kanssa siitä, saako hän tytön puhumaan kuin herttuatar. Seuraa nokkela tapahtumaketju, jossa kyynelten ja naurun kautta saavutetaan hämmästyttävä lopputulos.


872 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page