top of page
  • Writer's pictureAntti Haukkamaa

Matkailuvuosi 2023 tuo Viroon ennätysmäärän tapahtumia ja koettavaa


Virolaiset näytteilleasettajat sankoin joukoin osallistumassa messuilla MATKA2023.


VIRON matkailusektori valmistautuu tänä vuonna vastaanottamaan ennätysmäärän suomalaisia vieraita. Viron matkailun edistämiskeskuksen Visit Estonian mukaan maa on varautunut matkailun uuteen aaltoon paremmin kuin koskaan. Mutta mikä ja mitkä kohteet Virossa kiinnostavat Suomalaisia matkaajia eniten?


–Matkailun merkitys Viron taloudelle on merkittävä. Odotuksemme uusein matkailuennätysten rikkomiseen ovat realistiset. Tästä saatiin esimakua loppusyksun ja alkutalven kuhinasta satamissa, hotelleissa ja ravintoloissa, kertoo Visit Estonian johtaja Rainer Aavik.


"Helsingin ja Tallinnan väli on maailman tiheimmin liikennöity kahden pääkaupungin välinen merireitti."


Ympäristötietoisuuden kasvaessa lähialuematkailutrendi vahvistuu ja suomalaisen laivamatkailun kärkikohteena Viro tulee vahvistamaan asemaansa entisestään.–Helsingin ja Tallinnan väli on maailman tihemmiten liikennöity kahden pääkaupungin välinen merireitti ja uusien alusten myötä yhteydet vaan lisääntyvät, Aavik summaa.Viro näyttävästi esillä matkamessuilla

Suomalaisia matkaajia kiinnostavat erityisesti Tallinnan ulkopuoliset kohteet, kuten Tartto ja Pärnu.Viro oli näyttävästi esillä tammikuussa 2023 järjestetyillä matkamessuilla Helsingin messukeskuksessa. Mukana oli yhdeksän eri osastoa ja 32 näytteilleasettajaa eri puolilta Viroa.


Visit Estonian yhtiesosasto toimi virolaisten osastojen keskipisteenä ja muut Viron osastot oli sijoitettu sen ympärille. Näin messuhalliin muodostui oma, varsin näyttävä Viro-alue.Viron kauniit saaret ovat monen matkaajan unelmakohde tänä vuonna.Visit Estonian osastolla oli näytillä myös iso Viron kartta, johon vierailijat saivat merkitä oman lempipaikkansa Virossa.


Messujen aikana muodostuneen kartan perusteella voidaan sanoa, että jokaisella suomalaisella on oma lempipaikkansa Virossa ja, että kiinnostus suuntautuu selvästi Tallinnan ulkopuolelle.


Eniten suomalaisia matkaajia kiinnostivat Tartto, Etelä-Viron kohteet sekä Pärnu ja Viron upeat saaret.


Viron osaston Eestimaa-karttaan sai merkitä oman lempikohteensa Virossa. Kuva: Visit Estonia.Kiinnostaako Viro sinua? Lähde matkaamme!


Myös Aarrematkojen matkatuotannosta löytyy paljon erilaisia matkoja Viroon vuoden 2023 aikana. Matkassamme pääset tutustumaan Viron kulttuuritarjontaan mm. hyvän ruoan, laadukkaiden majoitusten, Viron laajan teatteritarjonnan ja kiinnostavien matkakohteiden kuten linnojen ja kartanoiden sekä antiikkitapahtumien kautta.


Tulevaan ohjelmistoomme kuuluu mm. nämä matkat:


Teatterimatka Tallinnaan – Musiikkia ja antiikkiliikkeitä

F. Lehárin romanttinen operetti Luxemburgin kreivi Estonia-teatterissa vetää väkeä puoleensa. Kuva: Visit Estonia.


Huhtikuussa teemme teatterimatkan Tallinnaan, jonka aikana yövymme aivan Tallinnan vanhankaupungin keskustassa sijaitsevassa jugendhotelli Baronssissa. Matkan aikana ryhmämme pääsee nauttimaan F. Lehárin operetista Luxemburgin kreivi, jonka lisäksi vierailemme Balti Jaaman kiinnostavalla asematorilla tustumassa mm. sen antiikkitarjontaan.


Matka alkaa laivamatkalla Helsingistä Tallinnaan Eckerö Linen kyydissä, kansipaikoin. Tallinnan satamassa meitä odottaa yksityinen tilaus-ajo bussikuljetus, joka vie meidät upeaan Hestia Barons Hotelliin Tallinnan vanhaan kaupunkiin. Majoitumme hotelliin ja lähdemme kohti Estonia-teatteria, johon on noin 400 metrin kävelymatka hotellilta. Operetti-esitys alkaa klo 19.00. Nautimme hotellissa illallisen ennen teatteriin lähtöä.


Seuraavana päivänä ryhmämme aloittaa aamunsa hotellin maittavan buffet-aamiaisen merkeissä, jonka jälkeen aamupäivä on vapaata aikaa. Huoneiden luovutuksen jälkeen kävelyretki matkanjohtajan johdolla Balti Jaam -torille ja kauppahallille, jonka ylimmässä kerroksessa on isoja antiikkiliikkeitä, joissa ryhmämme vierailee. Kiertelyn jälkeen palaamme vielä iltapäiväkahveille hotelliin ennen kuljetusta Tallinnan satamaan. Palaamme Helsinkiin Eckerö Linen kyydissä kansipaikoilla.Kurtnan rompetorimatka

Kurtnan rompetorilta löytyy sekä uutta että vanhaa tavaraa. Kuva: Jenny Sirén, Aarrematkat.


Jo kertaalleen loppuunmyyty kevään 2023 matka Viron hauskimpaan antiikkitapahtumaan Kurtnan rompetorille sai paljon toivotun lisälähdön toukokuulle, jonka lisäksi ohjelmistossamme on matka myös syksyn rompetorille.


Tapahtuma on todella suosittu vanhasta tavarasta kiinnostuneiden keskuudessa. Väkeä on paljon, mutta niin myös tavaraa, jota on laidasta laitaan. Rompetta toki on runsaasti, mutta mukana on aina myös vanhaa hyvää tavaraa ja löytöjäkin pystyy tekemään. Tapahtuma vetää kauppiaita eripuolilta Viroa ja Latviaa.


Vierailemme matkan aikana Balti Jaaman -torilla ja sen antiikkiliikkeissä, jonka lisäksi käymme syömässä historiallisessa kestikievarissa Nömmen kylässä. Nälkääkään tällä matkalla ei tarvitse nähdä sillä myös laivamatkoilla on luvassa ruokailuja. Ryhmällämme on menomatkalla aamiaisbuffet kansipaikoin ja paluussa yhteinen lopputilaisuus laivan kokoustiloissa, kevyen buffetin ja hanajuomien kera.Keskikesän matka Tarttoon – Alatskiven antiikkimarkkinat & Tarton Hansapäivät


Alatskiven antiikkimarkkinnat järjestetään Alatskiven upeassa linnapuistossa. Kuva: Visit Estonia.


Heinäkuun alussa Aarrematkat järjestää opastetun ryhmämatkan Tarttoon ja Alatskiven antiikkimarkkinoille.


Samana viikonloppuna Tartossa vietetään jokavuotisia Hansapäiviä. Silloin keskiaikainen tunnelma täyttää kaupungin torit ja kadut. Hansapäivät on Tartossa hyvin suosittu tapahtuma, joka kerää paljon vierailijoita nauttimaan erilaisista esityksistä ja lukuisten myyntikojujen tarjonnasta.


Alatskiven antiikkimarkkinat järjestetään nekin vuosittain kartanon puistossa. Tavaraa on paljon, pelimannit soittavat ja paikallisia herkkuja on tarjolla maukkaista makkaroista monenlaisiin piirakoihin. Alatskiven kartanon alueella toimii myös Alatskiven luontokeskus ja parikin museota, Liivin museo ja Eduard Tubinin museo.
Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page