top of page
  • Writer's pictureAntti Haukkamaa

Marja-Liisa pakenee syksyn pimeyttä Turkkiin – "Miksi jäisin sateeseen ja syksyn pimeyteen"

Päivitetty: 29. tammik.

Moni Suomalainen haaveilee syksyn pimeydessä ja sateissa lämpöisistä keleistä ja auringonpaisteesta. Kirkkonummelainen Marja-Liisa on tehnyt tästä haaveesta totta jo monena vuotena, ja matkustanut marraskuun pimeyttä pakoon Turkin Alanyaan. Näitä asioita hän arvostaa lomapaikkaa valitessaan.


Turkoosi meri ja rantatuoleja, matkustajan lähikuva
Kirkkonummelainen Marja-Liisa pakenee syksyn pimeyttä Turkkiin. Kaamosmatkailusta on muodostunut Miettiselle perinne.

KIRKKONUMMELAINEN Marja-Liisa Miettinen on jo useampana vuotena viettänyt syksyn synkimmät viikot Turkin Alanyassa. Hän pakenee mielellään syksyn pimeyttä Turkkiin.


–Miksi jäisin sateeseen ja syksyn pimeyteen, kun voin muutaman viikon nauttia auringosta, merestä ja ulkoilusta, toteaa Miettinen.


–Tätä voisi jo kutsua perinteeksi, niin monta vuotta olen syksyllä lentänyt etelään muuttolintujen tavoin, hän jatkaa.


Marja-Liisa Miettinen
Marja-Liisa viettää mieluiten syksyn sateisimmat ajat aurinkoisemmissa maisemissa. Kuva: Jenny Sirén, Aarrematkat.

Marja-Liisan valinta on jo usean vuoden ajan ollut Aarrematkojen Turkin pitkä matka ja Sunprime C-Lounge Beach & Spa 4-tähden hotelli Alanyassa, all inclusive palveluin.


–Tälle syksylle olen varannut 26 vuorokauden matkan, eli olen perillä yli neljä viikkoa, lokakuun lopusta marraskuun loppuun, Miettinen kertoo.


"Marraskuussa Turkissa kypsyvät mehukkaat persimonit, granaattiomenat ja sitrushedelmistä mandariinit"

–Pääsääntöisesti nautin päivän ateriat buffetravintolan runsaasta tarjonnasta. Herkkuja on niin paljon, ettei joka päivä tarvitse suinkaan samaa ruokaa syödä. Valinnanvaraa on paljon.–Välillä otan alkuruuaksi päivän keiton ja sitten taas kokoan värikkään salaatin tuoreista vihanneksista. Pääruokakin on tarjolla niin, että yhtenä päivänä voi nauttia kalaa ja äyriäisiä ja seuraavana jonkun liharuoan.


– Kasviksia ja vihanneksia on tarjolla paljon. Samoin hedelmiä jälkiruuaksi. Marraskuussa kypsyvät mehukkaat persimonit, granaattiomenat ja sitrushedelmistä mandariinit, kertoo Marja-Liisa.


Marja-Liisa arvostaa sitä, kun matkan hintaan sisältyy kaikki ruuat, paikalliset juomat sekä välipalat ja iltapäiväkahvit leivonnaisineen. Rahaa ei perillä kulu juuri ollenkaan.


Kokki seisoo buffetpöydän edessä ja hymyilee
Sunprime C-Lounge hotellissa on buffetravintola, jossa on myös ulkoterassi merinäköaloin. Hotellissa palvelee lisäksi kahvila, aulabaari, allasbaari, À la carte-ravintola sekä rantabaari. Kuva: Sunprime C-Lounge Hotelli

Sää marraskuussa on Turkin rannikolla vielä kesäisen lämmintä. Päivälämpötilat ovat yli 20 astetta ja merikin alkukuusta vielä reilusti yli 20.


"Välillä voi istahtaa penkille ihailemaan merta ja vehreitä kukkaistutuksia palmujen katveessa”

C-Lounge -hotelli on rantakadun varrella ja hotellilla on oma uimaranta ja laituri, josta pääsee helposti mereen.


–Marraskuu on Turkissa aika kuiva kuukausi, eikä matkoilleni ole sattunut juuri sadepäiviä. Ja jos sattuu satamaan, aina voi mennä hotellin kylpyläosastolle ja nauttia siellä saunasta ja sisäaltaasta ja hoitojakin on tarjolla, Miettinen vinkkaa.–Eniten kuitenkin nautin jokapäiväisistä kävelyistä pitkin vehreää rantakatua, jota jatkuu Alanyan keskustasta itäänpäin parikymmentä kilometriä.


–Välillä voi istahtaa penkille ihailemaan merta ja vehreitä kukkaistutuksia palmujen katveessa, kertoo Marja-Liisa Miettinen.


Sunprime C lounge hotellin rantalaituri
Hotellin omalla laiturilla nautit vaikka ilta-auringosta. Kuva: Sunprime C-Lounge hotelli Alanya.

Tasokasta palvelua, huoletonta yhdessäoloa


Aarrematkat järjestää pitkän matka Turkin Alanyaan 27.10.–22.11.2023. Aarrematkojen Turkin lomalla majoittuminen tapahtuu Sunprime C-Lounge 4-tähden hotellissa, Alanyan rantakadun varrella, noin 4 kilometrin päässä ydinkeskustasta.


–Tasokas, vain aikuisille tarkoitettu ja Alanyan parhaimpiin hotelleihin lukeutuva C-Lounge on kodikas hotelli, jossa erinomainen palvelu, kuvailee Aarrematkojen matkanjohtaja Antti Haukkamaa.


–Alanyan lentokenttä on Gazipasassa vain 40 km hotellilta. Finnair lentää Gazipasaan läpi talven, vilkkaimpana kesäaikana lentoja on viidesti viikossa ja talvellakin kaksi viikottaista lentoa, Haukkamaa jatkaa.


Antti Haukkamaa, matkanjohtaja, Aarrematkat
Turkin pitkällä matkalla on mukana Aarrematkojen matkanjohtaja Antti Haukkamaa, joka järjestää retkiä ja ohjelmaa osallistujien toiveiden mukaan.

Vakio-ohjelmana on ollut Suomalaisena Turkissa -ilta, jolloin olemme kuulleet Turkissa asuvien suomalaisten elämästä. Mukana on ollut niin lapsiperheiden äitejä, matkailualalla toimivia yrittäjiä kuin Turkissa loma-asunnon omistajiakin.


–On ollut mukava kuulla, kuinka elämä sujuu kahden erilaisen uskonnon ja kulttuurin välillä, päättää Marja-Liisa Miettinen.


Kiinnostuitko? Ilmoittaudu mukaan – 11 päivän all inclusive pääsiäismatka Alanyaan, 26.3.–6.4.2024


Aarrematkojen pääsiäismatka 2024 vie sinut aurinkoiseen Turkin Alanyaan. Matkan hinta pitää sisällään all inclusive -majoituksen, johon kuuluvat monipuoliset täysihoitoruokailut sekä valikoima paikallisia alkoholijuomia. Matkan hintaan sisältyy myös Finnairin suorat lennot, ruumaan menevä matkalaukku ja lentokenttäkuljetukset Turkissa. Aarrematkojen kokenut matkanjohtaja on mukana koko ajan, tarjoten ohjelmaa ja mahdollisuuden osallistua lisämaksullisiin retkiin. Lisämaksullisten retkien aikana voit kokea Syedran muinaiskaupungin mysteerit, seikkailla Dim-joen varrella, tutustua Taurus-vuoren tippukiviluolaan sekä ihastella Sapaderen kanjonin luonnonkauneutta ja paikallista kyläelämää. Lue lisää alta ja varaa paikkasi!


Matka-aika: 26.3.–6.4.2024

Matkan hinta alk. 1 435 € / hlö

Lennot: Finnairin reittilennot Helsinki-Gazipasa-Helsinki.

Hoteli: Sunprime C-Lounge Beach & Spa 4-tähden all inclusive hotelli (k 16)
2 150 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page