top of page
  • Writer's pictureJenny Sirén

Katsaus menneeseen sekä tulevaan ja terveisiä Tallinnan vanhastakaupungista!

Päivitetty: 21. huhtik. 2023

Vuosi 2022 oli Aarrematkalaisille onnistunut, ihania kohtaamisia ja matkoja täynnä ollut vuosi. Otamme juuri alkaneen vuoden myös yhtä innolla vastaan ja toivomme näkevämme sinut taas pian.





Aarrematkojen loppuvuosi 2022 sujui upeiden konserttien merkeissä. Joulukuun alussa ryhmämme teki matkan Pärnuuseen, jossa Wienin filharmonikot olivat konserttikiertueella.



Tonava kaunoinen ja muut suositut valssit saivat yleisön innostumaan valtaviin aplodeihin.



Seuraavana päivänä meitä odotti paluu Tallinnaan. Yön jatkunut lumimyrsky tosin teki ajokelistä todella hankalan.



Yöllisen myrskyn ansiosta Tallinnan vanhakaupunki oli saanut ylleen upean talviasun.



Onneksi pidimme matkan varrella lounastauon Kernun kartanossa, jossa ryhmäämme odotti vanha kakluuni lämmittävine tulineen.



Ryhmämme pääsi näkemään myös Kernun kartanon hotellihuoneita. Kuvassa yksi kartanon sviiteistä, jonka tasokas tunnelma on luotu kunikaallisella vuoteella.



Kuninkaallinen Kernun kartano on kuninkaallinen sisutukseltaan sekä tyylillisesti että ihan oikeasti. Osa kartanon huonekaluista ja verhoista on nimittäin peräisin hiljattain edesmenneen Englannin kuningatar Elisabet II:lle kuuluneesta St. John's Lodgen linnasta. Kuva: Kernu Mois.



Nykyinen Kernun kartanorakennus rakennettiin vuosina 1810–1813 baronitar Annan aviomiehen Bernhard Ungern-Sternbergin toimesta.



Uskotaan, että kartanon suunnittelijana toimi Helsingin Senaatintorin empiremiljöön suunnittelut sakalaissyntyinen Carl Ludvig Engel. Kartanossa on myöhemmin toiminut sekä koulu, sairaala että hoitokoti.



Kernun karttanoon pääsee muuten tutustumaan myös toukokuisella Kurtnan antiikkimatkallamme!



Uudenvuoden juhlamatka Krakovaan sujui kauniin sään merkeissä.



Vuodenvaihteen 2022–2023 Aarrematkojen ryhmä vietti Krakovassa. Vanhankaupungin torilla joulutori oli vielä avoinna ja suolaiset ja makeat herkut odottivat matkalaisia.



Uudenvuoden aattoillan kruunasi juhlava illallinen Niepolomicessa, Puolan kuninkaiden metsästyspalatsin salissa, joka oli ryhmällemme erikseen varattu.



Linnassa kelpasi kohottaa uudenvuoden maljaa ja toivottaa asiakkaillemme onnea matkaan vuodelle 2023.



Vastaleivotut leivät komeilivat Krakovan vanhankaupungin joulutorilla. Kuva: Antti Haukkamaa, Aarrematkat.



Illalla ryhmämme kävi kirkkokierroksella ja nautimme uudenvuodenpäivän konsertista sekä hyvästä ruoasta.



Krakovassa uudenvuoden konsertti on suuri tapahtuma kuten Wienissäkin. Krakovan filharmonian juhlava sali täyttyikin konserttivieraista, jotka saivat nauttia upeasta musiikista kamariorkesterin ja oopperalaulajien esittämänä  ja samalla ihastella tanssijoiden vauhdikasta menoa.



Krakovan vanhakaupunki oli vielä täydessä jouluvalaistuksessa ja joulutori oli auki, eli kuumaa glögiä sai ja valaistut hevosvankkurit kulkivat kivisillä kaduilla kopsetta ja kolketta pitäen.



Aloitimme vuoden 2023 tiimimme yhteisellä virkistys- ja palaverimatkalla Tallinnaan.



Matkan aikana majoituimme uuden yhteistyökumppanimme Hotelli Hestian upeassa jugendtyylisessä Barons-hotellissa, aivan Tallinnan vanhankaupungin sydämessä.



Tiimin virkistys/palaverimatka sujui erityisen hyvin Barons-hotellin kauniissa puitteissa. Kuva: Hestia Hotellit.



Tiesitkö, että hotellin jugendtyylinen päärakennus on vuonna 1912 valmistunut pankkitalo! Jugend näkyy hotellin kaikissa yksityiskohdissa, aamiaissalista hissiin, ja pankkiajoista on muistona hotellin ihanan tunnelmalliset huoneet, joista jokainen on omanlaisensa.



Keväällä 2023 Baronsissa pääsee halutessan majoittumaan sekä Verdin Ooppera-matkan että F. Lehárin Operetti-matkan aikana!



Vierailimme matkamme aikana myös vanhankaupungin tunnelmallisella joulutorilla, nauttien glögistä ja torin intiimistä tunnelmasta.






Kevätkauden 2023 matkojen lisäksi Aarrematkat on tavattavissa kevään aikana myös eri tapahtumissa!



Helmikuussa 8.2.2023 olemme mukana yhteistyökumppanimme Huutokauppa Helanderin ainutlaatuisessa Fine Carpets Sale-huutokauppaa edeltävässä Mattotapahtumassa.



Huutokauppa Helanderin toimitusjohtaja Mika Sirén toi käsinsolmittuja mattoja Suomeen, ja piti mattoliikettä vuosikaudet Runeberginkadulla. Kuva: Hanne Peippo, Huutokauppa Helander.




Tapahtuma on kutsuvierastilaisuus, jonka aikana Helanderin toimitusjohtaja, itämaisiin mattoihin erikoistunut Mika Sirén pitää mm. Matto-aiheisen asiantuntijaluennon. Tapahtuma pidettiin viimeksi vuonna 2016, jolloin sen 200 kutsuvieraista saivat nauttia upeasta luennosta.



Esittelemme tilaisuudessa uusia antiikin ja kulttuuriin liittyviä tulevia matkojamme ja tulemme lähettämään kutsuja Aarrematkalaisille tilaisuuteen lähiaikoina.





Lisäksi olemme tavattavissa Jyväskylän antiikkimessuilla, 14.–16.4.2023! Messut järjestetään Jyväskylän pavilijongissa.



Antiikkimessujen lisäksi pääset samalla lipulla myös samaan aikaan järjestettäville Kädentaitomessuille ja Hyvinvointimessuille.


Toivottavasti nähdään pian!


Jenny, Antti & Paulina

123 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

info@aarrematkat.com tai 010 579 2470

Puhelinpalvelumme on avoinna arkisin klo 9:00–16:00.

Aarrematkat Oy, Porkkalantie 233, 02480 Kirkkonummi, Suomi.

  • Facebook
  • Instagram

©2024 by Aarrematkat

bottom of page