top of page
Krakova on puolan kulttuuripääkaupunki.jpg

Uudenvuoden juhlamatka Krakovaan

Matka-aika: 30.12.22.–2.1.23. I Matkan hinta alk. 1,095 € / hlö

Tervetuloa mukaan vuodenvaihteen juhlatunnelmaan Puolan Krakovaan! Puolan asiantuntijamme Jukka Soisalon–Soininen on suunnitellut juhlavan matkaohjelman, johon kuuluu mm. uudenvuodenaaton illallinen kuninkaallisessa metsästyslinnassa sekä uudenvuodenpäivän juhlakonsertti.

Matkan hinta 1 095 € / hlö. Yhden hengen lisä 165 €. Toimistomaksu 15 € / varaus lisätään.

Matkan hintaan sisältyy

Finnairin reittilennot ja ruumaan menevä matkatavara max 23 kg

Lentokenttäkuljetukset Puolassa

Majoitus Best Western Old Town -hotellissa, 3 yötä

3 x aamiainen, 1 x lounas, 1 x konsertti-illallinen, 1 x uudenvuodenaaton
juhlaillallinen

Ohjelman mukaiset retket kuljetuksineen ja sisäänpääsymaksuineen, mm. kaupunkikierros kävellen

Uudenvuodenpäivän juhlakonsertti

Matkalla mukana Puolan asiantuntija Jukka Soisalon-Soininen ja
Aarrematkojen matkanjohtaja

Uudenvuoden juhlamatka Krakovaan, Aarrematkat

Matkaohjelma

30.12.22–2.1.23

Pe, 30.12.22

Menolento: Finnair, Hki -Krakova, klo 09:50–10:55. 


Krakovan kentällä meitä odottaa bussikuljetus hotelliimme Best Western Kraków Old Town, joka sijaitsee aivan Krakovan Vanhankaupungin kyljessä.

Majoittumisen jälkeen nautimme kevyen lounaan hotellimme ravintolassa ja vahvistettuamme itseämme lähdemme tutustumaan oppaan johdolla Krakovaan kävelykierroksen merkeissä.

Illallisen nautimme Jama Michalikan tunnelmallisessa ravintolassa, joka muistaa vielä Itävalta-Unkarin ajat, jolloin Krakova oli keisarikuntaan kuuluvan Galicjan maakunnan pääkaupunki. Illallisen aikana meitä viihdyttää pianisti, jolta odotamme erityisesti Chopinin musiikkia. Ravintola sijaitsee n. 15 minuutin kävelymatkan päässä. Matkan varrella on myös erinomainen jazz-klubi, josko joukkoon sattuisi jazzin harrastajia, joita illallinen ei vielä täysin ramauttanut.

La, 31.12.22

Aloitamme päivämme aamiaisella, joka puolalaiseen tapaan on joko hyvä tai vielä parempi. On mainittava erityisesti valkoinen juusto, joka sopii myös hillon kera puolalaiseen tapaan unohtamatta kinkun seuraksi vaatimattoman näköistä harmaata "mössöä" ja piparjuurta, joita vastaavia Suomesta ei saakaan.

Aamupäivällä käymme tutustumassa ajankohtaiseen seimi-museoon Vanhankaupungin torin laidalla. Jouluajan seimet ovat ajankohtainen nähtävyys ja Krakovan 60 kirkkoa suorastaan kilpailevat kauneimmasta ja vaikuttavimmasta seimestä.

Iltapäivällä lähdemme Krakovan pieneen naapurikaupunkiin, Niepolomiceen, jossa sijaitsee Puolan kuninkaiden metsästyslinna. Siellä prinsessa Katariina Jagellonica vietti lapsuutensa ja nuoruutensa ennen avioitumistaan Juhana herttuamme kanssa. Bussimatkamme kulkee Nowa Hutan, Stalinin Puolalle lahjoittaman terästehdaskaupungin kautta. Mahdollisuuksien mukaan poikkeamme lyhyesti Nowa Hutan kirkossa, jota ei ollut tarkoitus rakentaakaan uuteen uljaaseen työläisten kaupunkiin. Kirkon kärsivä Kristushahmo on erityisen vaikuttava. 


Niepolomicen linnan ravintolassa nautimme uudenvuoden aaton illallisen Puolan parhaiden kokkien valmistamana. Erityisesti ravintolan ankka vie kielen mennessään. Lisäksi seuraamme pikkukaupungin uudenvuoden juhlintaa ja tapaamme mahdollisesti myös Suomen ystävän, kaupungin apulaiskaupunginjohtajan, Adam Twardowskin.

Palattuamme hotellillemme iltavirkut voivat vielä seurata Krakovan uudenvuoden juhlintaa, jonka kohokohta toki on puolen yön maissa.

Su 1.1.23

Aamiaisen jälkeen, kun monet paikat ovat suljettuina, kaikki kirkot ovat auki. Selvitämme jouluajan kauneimmat seimet, joihin voi tutustua.


Vaikuttavimpiin kirkkorakennuksiin

kuuluu Mariankirkko Vanhankaupungin torin laidalla kaksine eripituisine torneineen. Siellä vierailemme matkamme aikana.

Matkan tärkeimpiin ohjelmanumeroihin kuuluu uudenvuoden päivän konsertti, joka noudattelee Wienin perinteitä. Olihan maakunnan pääkaupungissa myös oltava vastaava konsertti kuin Wienissä! Konsertin jälkeen Krakovan ravintolat kutsuvat omatoimiseen illanviettoon.

Ma 2.1.23

Aamiaisen jälkeen onkin jo aika matkata Krakovan lentokentälle, joka on nimetty puolalaisen paavin, Johannes Paavali II:n mukaan.

Paluulento: Finnair, Krakova–Helsinki, klo 11:35–14:40.

Karppi on puolassa joulukala. Aarrematkat.jpg

Näin Puolan kulttuuri-pääkaupungissa juhlitaan joulua ja uuttavuotta

Aarrematkat I Matkablogi

KRAKOVA, Puolan kulttuuripääkaupunki on yksi Euroopan suurimpia ja parhaiten säilyneitä historiallisia kaupunkeja. Mutta miten Krakovassa mahdetaan juhlia jouluna ja uutenavuotena? Entä miten Marsalkka Mannerheim liittyy puolan juhlaperinteisiin? Tässä artikkelissa tutustumme Puolalaisiin joulun- ja uudenvuodenajan tapoihin yhdessä Aarrematkojen Puolan asiantuntijan Jukka Soisalon–Soininen johdolla.

Peruutusehdot

Tätä matkaa koskevat normaalit matkapakettisopimuksen peruutusehdot. Mikäli matka perutaan asiakkaan puolesta 35 päivää tai vähemmän ennen matkan alkua, peritään asiakkaalta peruutusmaksu.

bottom of page