top of page
  • Writer's pictureAntti Haukkamaa

Aarrematkojen ja Huutokauppa Helanderin matkailupäivä pidettiin syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna


Yleisö kuunteli mielenkiinnolla päivän puhujia Matkailupäivän aikana. Kuva: Paulina Höglund, Aarrematkat.Aarrematkat järjesti Huutokauppa Helanderin kanssa lauantaina 3.9. yhteisen kutsuvierastilaisuuden Helanderin toimitiloissa Helsingin Viikissä. Matkailupäivän aikana vierailla oli mahdollisuus yhdellä kertaa nähdä kaikkiaan viiden eri huutokaupan tavaratarjontaa, tutustua Mini Suomi -pienoismallinäyttelyyn ja kuulla samalla Aarrematkojen tulevan syksyn ja talven matkoista.Huutokauppa-alan ajankohtaiset uutiset ja viisi huutokauppaa hurmasivatHuutokauppa Helanderin toimitusjohtaja Mika Sirén esitteli huutokauppojen esinetarjontaa sekä Mini Suomi -pienoismallinäyttelyä. Kuva: Paulina Höglund, Aarrematkat.Huutokauppa Helanderin toimitusjohtaja Mika Sirén kertoi ensin, kuinka korona-aika muutti huutokauppatoimintaa. Salihuutokaupat siirtyivät verkkoon ja muutoksesta näyttää tulevan pysyvä käytäntö. Vierailla oli myös yhdellä kertaa mahdollisuus tutustua viiteen eri huutokauppaan, joiden myytävät tavarat olivat kaikki nähtävillä Helanderin tiloissa. Huutokaupat olivat jatkuvasti käynnissä oleva 24/7 -verkkohuutokauppa, nyt jo päättyneet Mini Suomi -pienoismalli sekä Alexander Paischeffin -pilapiirros kokoelmahuutokaupat, kuukausittainen teemahuutokauppa Design Sale Helander sekä viikoittainen Huonekalut & Second Hand -huutokauppa.


Mini Suomi -pienoismallikokoelma huutokaupattiin, ja Aarrematkalaiset pääsivät tutustumaan kokoelmaan viimeistä kertaa. Kuvat: Huutokauppa Helander, Aki Syrjäläinen.


Sirén esitteli tapahtuman aikana vieraille myös ainutlaatuisen Mini Suomi -pienoismallikokoelman, joka käsittää kaikkiaan 13 Suomen keskeistä rakennusta pienoismalleina. Kokoelmassa ovat Helsingin tuomiokirkko, Suomen kansallismuseo, Olympiastadion (vanha malli), Uspenskin katedraali, Suomenlinna, Turun linna, Turun tuomiokirkko, Muumimaailma, Mannerheimin salonkivaunut, Bomarsundin linnoitus, Kastelholman linna, Olavinlinna ja Joulupukin pajakylä. Kokoelma oli esillä Helsingissä hetken aikaa ennen koronaa, mutta näyttely jouduttiin sulkemaan yleisörajoitusten vuoksi. Nyt kokoelmaa huutokaupattiin ja todennäköistä on, että kohteet menivät eri huutajille. Näin ollen kokoelma hajoaa ja tilaisuus oli siis viimeinen mahdollisuus nähdä kokonaisuus yhtenäisenä.Kulttuurimatkailun nykytuulet kiinnostivat yleisöä


Aarrematkat oli kutsunut tilaisuuteen yhteistyökumppaneitaan kertomaan matkailualan ja erityisesti kulttuurimatkailun nykytuulista ja kuulumisista. Aarrematkojen Puolan asiantuntija Jukka Soisalon-Soininen kertoi hänelle niin rakkaasta Puolasta ja Puolan matkoista, tulevasta Uudenvuoden juhlamatkasta Krakovaan sekä jokavuotisesta matkasta Chopin -festivaaleille.Aarrematkojen Puolan asiantuntja Jukka Soisalon–Soininen pitämässä puheenvuoroaan. Soisalon-Soininen on vastikään julkaissut kirjan, joka käsittelee marsalkka Mannerheimin Puolan vuosia. Kuva: Paulin Höglund, Aarrematkat.


Yhteistyökumppanimme, matkailualan yrittäjä Mertsi Lindfors kertoi Keski-Euroopan kuulumiset. Lindforssilla on matkatoimistot niin Kroatiassa, Itävallassa kuin Unkarissakin. Budapest on vuosien ajan ollut kaikista suosituin kohde antiikkimatkalaisten keskuudessa ja sinne on tehty useita matkoja.Taidehistorioitsija Tuija Peltomaan kesäkuulumisia antiikkialan tapahtumakokemuksista kuunneltiin mielenkiinnolla. Kuva: Paulina Höglund, Aarrematkat.Taidehistorioitsija Tuija Peltomaa kertoi kesästään ja lukuisista antiikki- ja kirpputoritapahtumista, joissa hän kesän 2022 aikana vieraili. Aarrematkalaiset ovat erittäin iloisia, kun Peltomaa on jälleen lupautunut asiantuntijaksi matkoille. Hän on mukana seuraavan kerran maaliskuussa Tukholman Älvsjön antiikkimessumatkalla. Lue Peltomaan vinkit messukävijöille tästä!


Aarrematkojen Jenny Sirén näytti vieraille kuvakosteen vuoden 2022 Tukholman antiikkimessujen messutarjonnasta. Tapahtumahan on pohjoismaiden suurin antiikkitapahtuma, johon myös Aarrematkat tekee matkoja joka vuosi. Myös 2023, jolloin messuille lähdetään peräti kahtena lähtöpäivänä.Aarrematkojen syksyn- ja talven matkatarjonta kiinnosti kulttuurinnälkäisiä

Matkanjohtajana monilla matkoilla toimiva Antti Haukkamaa Aarrematkoista kertoi vieraille tulevan syys- ja talvikauden matkoista. Viroon on tarjolla kolme eri teatterimatkaa, joiden aikana vieraillaan Viron eri kaupungeissa. Tartossa on luvassa Joutsenlampi -baletti, Rakveressa My Fair Lady -musikaali ja Pärnussa Wienin filharmonikkojen konsertti. Teatterimatkojen paluupäivänä tutustutaan kullakin matkalla eri kartanoon, jossa nautimme opastetusta kierroksesta sekä yhteisestä lounaasta.Teatterimatkat herättivät kiinnostusta ja moni odottaakin innolla tulevia matkoja.Suurta kiinnostusta herättivät sekä Adventtiajan että uuden vuoden matkat. Itsenäisyyspäivämme aikoihin sijoittuva adventtimatka tehdään Lyypekin upeille joulutoreille Finnlinesin laivoilla ja uudenvuoden juhlamatka tehdään Krakovaan, jossa ohjelmassa on mm. upea aattoillan illallinen kuninkaallisessa metsästyslinnassa sekä uudenvuoden päivän konsertti.Kiireettömästä ajasta nauttivia kiinnostivat Fra Mare kylpylään Haapsaluun suuntautuvat neljä eri matkaa. Kylpyläloma on tarjolla sekä lokakuussa että maaliskuussa ja alkuvuonna on tarjolla kaksi lyhyempää virkistysmatkaa. Toinen hiihtolomalla, jolloin koko perhe voi lähteä nauttimaan kylpylän sauna- ja allasosaston palveluista.Lyypekkiin suuntaavan joulutorimatkan aikana tullaan näkemään todella kauniita jouluisia maisemia.


Lyhempää elämystä etsiviä kiinnosti matkatarjontaamme kuuluva kotimaan teatteriretki. Marraskuun lopussa tehtävä retki suuntaa Hämeenlinnan teatteriin, jossa rakastettu Ritva Oksanen esittää Kaksi kuningatarta -esityksessä toista pääosaa Maria Stuartina, Skotlannin kuningatarta. Aarrematkojen matkalla on myös mahdollisuus tavata Oksanen, kun esityksen lopuksi tapaamme taiteilijan.


Matkailupäivän aikana järjestettiin myös arvonta, jossa päävoittona oli 2-4 hengen laivamatka Saksan Travemündeen ja muina voittoina risteilypalkintoja Tukholmaan ja Tallinnaan. Voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti.


Koko Aarrematkojen tiimi kiittää tilaisuuteen osallistuneita asiakkaita, puhujia ja yhteistyökumppaneita ja onnittelee arvonnassa voittaneita. Onnittelut ja mukavaa matkaa!


Kuvassa vasemmalta oikealle Aarrematkojen Jenny Sirén, Antti Haukkamaa sekä Paulina Höglund.

63 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page